HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 19:35

Ortalık bir anda karıştı... Menemen Meclisi ringe döndü!

Koyundere, Ulukent ve Asarlık mahallelerinde Gediz A.Ş'nin trafo için istediği yerle ilgili imar planı değişikliği tartışılırken, AK Parti Hanifi Can'ın "İzmir Büyükşehir Belediyesi, su faturaları ile halkı soyuyor" şeklinde bir cümle sarf etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, bu iddiaya cevap verirken, Bağımsız üye Hasan Ünal tarafından sözünün kesilmesine sinirlendi, "Konuşmama saygı göster! İhanetlerinizle utanın!" diye çıkıştı. Ünal, "İhanetimden memnunum" yanıtını verdi. Hasan Ünal gibi CHP'den ayrılıp bağımsız olan Noyan Özkan, bir süre sonra Ali Yılmaz'a saldırınca meclis karıştı.

Ortalık bir anda karıştı... Menemen Meclisi ringe döndü!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Asarlık'ın Irmak mahallesine yapılacak doğalgaz çalışmasıyla ilgili tartışmalar, gerilime yol açtı. Ayrıca CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, CHP'den ayrılıp bağımsız olan Hasan Ünal tarafından sözünün kesilmesine tepki gösterip söylediği "İhanetlerinizle utanın" sözleri damga vurdu. Bağımsız üye Noyan Özkan'ın, bu sözlerin kısa bir süre sonra, Ali Yılmaz'a küfür edip saldırması, meclisi karıştırdı. Canlı yayını kestiren Başkanvekili Aydın Pehlivan, ortalık yatıştıktan sonra oturuma devam ettirdi.

CAN: ASARLIKTAN ELİNİZİ ÇEKİN

İzmirgaz'ın, yapacağı doğalgaz altyapı çalışmalarla ilgili olarak, şebekelerin yapım tarihinden itibaren 10 yıl içerisinde deplase edilmesi gerektiğinde, yatırımla ilgili tüm maliyetlerin belediye tarafından üstlenmesini istedi. Bu talep, mecliste tartışma yarattı. AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can, Asarlık'ta 40-50 bin kişinin yaşadığını, konunun hemen oylanması gerektiğini söyledi. Can, komisyonların konuyu yeniden görüşmesini talep eden CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz'a tepki göstererek, "Asarlık'tan elinizi çekin. 22 yılda getiremediğiniz hizmeti yokuşa sürmeyin. Asarlıklı bir meclis üyesi olarak, bu işi uzatmayalım diyorum. Hemen oylansın, çalışmalar başlasın" sözleriyle, İzmirgaz'ın talebinin oylanmasını istedi.

 YILMAZ: AYRIMCILIĞI KAŞIMAYA GEREK YOK

CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ise Hanifi Can'ın sözlerine şu yanıtı verdi:

"Komisyonlara, konuyu görüşmek üzere, oturuma 20 dakika ara verilmesini istiyoruz. Siz de oylanmasını istiyorsunuz (Başkan vekili Aydın Pehlivan'ı kast ederek) madem, oylayın o zaman. Menemen'in 65 mahallesi var. Gönül ister ki 65 mahallemize de doğalgaz gelsin. Asarlık'ta tek Irmak Mahallesi mi var? Biz de Asarlıklıyız. Keşke bu hizmet 22 yıl önce gelseydi. Ayrımcılığı kaşımaya gerek yok. Belediye ileride büyük bir külfetle karşı karşıya gelebilir. Böyle bir riske girmemek adına komisyonlar toplansın istedik."

Tartışmaların sonunda söz konusu madde, oylamaya sunuldu ve oyçokluğuyla kabul edildi.

AKBULUT: YEŞİL ALANLARDA TRAFO İÇİN YER AYIRALIM

Mecliste ayrıca, İmar ve Hukuk komisyonlarından gelen raporlar tartışmaya açıldı. Gediz Elektrik'in, Koyundere, Ulukent ve Asarlık mahallelerinde trafo ayrılması amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin komisyonlarda oybirliğiyle kabul edildiği ifade edildi.  İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, trafoların yapılacağı yerlerin imarda yeşil alan olarak görüldüğünü söyledi; "Yeşil alanların bir kısmını trafo olarak ayıralım, bir daha bu konuyu tartışmayalım, meclisi meşgul etmeyelim" önerisini getirdi. Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, önerinin çok kıymetli olduğunu, değerlendireceklerini ifade etti.

HASAN ÜNAL , MECLİSİ TERK ETTİ

AK Partili Hanifi Can'ın, trafo konusu tartışılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su faturaları ile halkı soyduğu yönündeki iddiaları ortalığı karıştırdı. Can'ın sözlerine cevap veren Ali Yılmaz, konuşurken, arka sıralardan gelen tepkilere sert çıkış yaptı. "Arka taraftaki şahıs! Ben konuşurken, saygılı ol!" diye seslenen CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, bu sözleri söylerken, CHP'den istifa edip bağımsız üye olan Hasan Ünal, meclisi terk etti. Yılmaz, önünden geçen Ünal'a, "Yaptığınız ihanetlerle utanmalısınız" diye haykırdı. Ünal, bu çıkışa yanıt vermedi. Ünal, bir süre sonra yerine oturdu ancak birkaç dakika sonra, yine CHP'den ayrılıp bağımsız olan üyelerden Noyan Özkan, Ali Yılmaz'ın üzerine yürüdü, yumruk atmak üzereyken araya girenler tarafından engellendi.

BAŞKANVEKİLİ AYDIN PEHLİVAN, YAYINI KESTİRDİ

Başkanvekili Aydın Pehlivan, küfür de ettiği öne sürülen Noyan Öztürk salondan uzaklaştırılırken, yayını kestirdi. Yayın tekrar başladığında, İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, yaşananlarla ilgili söz aldı. Akpınar, mecliste ilk kez küfür duyduğunu, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Başkanvekili Aydın Pehlivan'a, "Oturuma ara verin, konuşun. Tartışabiliriz. Siyasi açıdan bazı olaylara farklı bakıyoruz. Ama bu yaşanan doğru değil" dedi. Pehlivan, bir daha böyle davranışları mecliste görmek istemediğine vurgu yaparak, "Herkes vakurluğunu korumak zorunda. Hepiniz seçilmiş insanlarsınız. Bunun tekrarlanmamasını diliyorum" diye konuştu. Daha sonra yapılan oylamada, bu madde de meclisten geçti.

ÜNAL: İHANETÇİLİĞİMDEN MEMNUNUM

Dilek ve temenniler kısmında, bir süre sonra yerine dönen Bağımsız Üye Hasan Ünal, söz aldı:

"Evet; bana ihanetçi diye bağırdı. Ben ihanetçiliğimden memnun. 14 yıldır ödenmeyen işçinin ikramiyesini ödettik. Bu ihanetse, diyecek bir şeyim yok. Burada işçiye ihaneti yapan siz misiniz, biz miyiz? Bunu siyaset tüccarları da, halk da, işçiler de biliyor. İhanet demişken, 1 Mart'taki borçlanma dışında ihanet varsa, konuşun, kamuyu bilgilendirin. Ali Yılmaz, 14 kişilik işe alınacakların listesini vermiş, listede çok yakınları da var. O listeden kaç kişiyi işe aldırdınız? Bunun cevabını bekliyorum."

DEMİRCİOĞLU: NE ÇOCUKLARI OLDUĞUNU SÖYLEMEYE TERBİYEM MÜSAADE ETMİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, yangınlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yangınların neden söndürülemediği tartışmalarını eleştiren Demircioğlu, "Bu noktada, yangını söndürmek için çalışanlara yönelik söylemleri haksız ve yersiz buluyorum. Yangını neden söndüremiyorlar, diyeceğimize, yangını yakanları eleştirelim. Kendilerini Ateşin Çocukları olarak adlandırılan, ne çocukları olduğunu söylemeye terbiyem müsaade etmiyor, onların ormanları neden yaktığını sorgulayalım" diye konuştu.

 
Aydın İtfaiyesi'nden Marmaris'te mücadele
 
Bakanlık istedi belediye değiştirdi... O planlar Ankara yolunda!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 2 Ağustos 2021 Pazartesi 22:40

Sayın Ünal siz memnunsunuz da halk sizin hakkınızda nasıl konuşuyor bilmek ister misiniz?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın İtfaiyesi'nden Marmaris'te mücadele
Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Marmaris’te süren orman yangınına ...
Başkan Batur Konak Meclisi'nde açıkladı: Beştepeler planları askıya çıkıyor…
Konak Belediyesi Meclisi'nin Ağustos ayı gündeminde 'yangın' yer aldı. ...
Soyer'den yangın yerinde dayanışma mesajı: Büyükşehir imkanlarını seferber edecek
Büyük bir dayanışma örneği sergileyerek yangın bölgesine yoğun destek ...
 
İzmir’de konser iptalinin tarihi uzatıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı yangınlardan ...
Başkan Kılıç afet bölgesinde... Buca Manavgat'ı yalnız bırakmadı!
Antalya’nın Manavgat ilçesinde günlerdir devam eden orman yangınında yaraları ...
Aydın'da damla sulama atağı
Aydın Büyükşehir Belediyesi üretimi arttıracak ve damla sulamayı teşvik ...
 
Teleferik tesisleri bir hafta kapalı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yurt genelinde peş peşe çıkan orman yangınlarının ...
Büyükşehir'in bal merasında ilk sağım yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Karşıyaka Çarşı Tasarım Maratonu başladı
Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva