HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2021 Çarşamba - 10:22

Önerge tartışmalarına İl Başkanı Şahin de katıldı: Ellerinde olsa meclise sokmazlar!

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Milliyetçi Hareket Partisi önergelerini dilek ve temenni olarak kabul etmesini değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "MHP'nin önerilerini reddetmelerini şaşırtıcı bulmuyorum. Bu çok normal. Bu tür hareketler bekliyoruz onlardan. Kendileri 'demokrasi havariliği' yapıyor ancak, onlar Türkiye'deki AK Parti'nin elinde bulunan imkânlara sahip olsa, diğer partileri meclise sokmazlar. Tunç Soyer değil miydi 'ben size konuşma hakkı veriyorum' diyen?  Sen kimsin ki konuşma hakkını veriyorsun?" dedi.

Önerge tartışmalarına İl Başkanı Şahin de katıldı: Ellerinde olsa meclise sokmazlar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde yaşanan tartışmalar ile gündeme gelen İzmir Büyükşehri Belediye Meclisi, son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhur İttifakı arasında yaşanan 'önerge' gerilimleri ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Özellikle Belediye Meclisi'nde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi Grubu'nun 'Meclis üyeleri tarafından verilecek önergelerin görüşülmesi' kısmında verdiği önergelerin CHP'li üyeler tarafından 'Dilek ve temenni' olarak kabul edilmesi ve önergenin gündeme alınmaması mecliste iki partiyi sık sık karşı karşıya getirdi.

Son olarak depremzedeler için hazırlanan 'emsal artışı' önergesi ile bir kez daha patlak veren kriz hakkında Egedesonsöz'e açıklamalarda bulunan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, CHP sıralarını sert bir dille eleştirdi.

BİZE KONUŞMA HAKKINI DEMOKRASİ VERİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis oturumlarında Milliyetçi Hareket Partisi grubunun verdiği önergelerin 'dilek ve temenni' olarak gündeme alınmamasını şaşırtıcı olarak bulmadıklarını belirten Şahin, "İzmir'deki Pagosçu zihniyet o kadar değişik bir havada ki, hafta sonu eski CHP'li belediye başkanı '15 yıl şu projeleri yaptık, emek verdik, bunları devam ettirin de boşa gitmesin' dediği iki proje için 'bizim başka görüşlerimiz var' dedi. Tunç Soyer çok değişik bir yapıda. Ben ısrarlarımda ne kadar haklı olduğumu şimdi daha iyi anlıyorum.  Eski belediye başkanının söylediği bir öneriyi bile hemen reddedecek kadar değişik bir yapıda. MHP'nin önerilerini reddetmelerini şaşırtıcı bulmuyorum. Bu, çok normal. Bu tür hareketler bekliyoruz onlardan. Kendileri 'demokrasi havariliği' yapıyor ancak, onlar Türkiye'deki AK Parti'nin elinde bulunan imkânlara sahip olsa diğer partileri meclise sokmazlar. Tunç Soyer değil miydi 'ben size konuşma hakkı veriyorum' diyen?  Sen kimsin ki konuşma hakkını veriyorsun? Bize konuşma hakkını demokrasi veriyor!" dedi.

PANİKLE 'ELİMİZDEN KAYBEDİYORUZ' DÜŞÜNCESİ OLABİLİR
Millet İttifakı'nın üst düzey siyasilerinin, İzmir'i son dönemde sıkça ziyaret etmesi için yapılan 'Millet İttifakı'nın oy kaybı mı yaşanıyor' yorumlarını değerlendiren Şahin, "Yerel yönetimlerin kendilerinde olduğu bir ilde, çok başarısız olduklarını onlar da görüyor, herkes görüyor. İzmir'de bölücü bir siyaset işlendiğini, Pagosçu bir zihniyet olduğunu herkes görüyor. Bu bütün Türkiye'ye de yansıyor. CHP'nin üst yönetimi de bu şekilde bir görüntü sergiliyor. Bu ziyaretlerde sanırım bunla ilgilidir. Panikle 'elimizden kaybediyoruz' düşüncesi olabilir" ifadelerini kullandı.

İZMİR'DEKİ İVMEYİ GENEL BAŞKANIMIZ DA GÖRÜYOR
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeleri hakkında konuşan Şahin, "Normal olağan bir görüşmeydi. Kendisini ziyaret ettik ve İzmir hakkındaki talimatlarını aldık ve kentimize döndük. İzmir'de MHP'ye olan teveccühün arttığını, ivmenin hızla yükseldiğini genel merkezimiz ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'de görüyor. Sayın Genel Başkanımız bu konuda 2023'e dönük talimatlarını bize iletti ve Cumhur İttifakı'nın mutlaka İzmir'de başarılı olması gerektiğini, yukarıya doğru ilerleyen ivmenin devam ettirilmesi gerektiğini bizlere aktardı" dedi.

SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
İllerde önümüzdeki aylarda Türkiye'de teşkilatlarımız 9 bölgede 9 ilde çalışma yapacak. Geçtiğimiz süreçte hazırlanan toplantılar yapıldı.Arkasından gençlik ve kadın kurultaylarımız yapıldı. Şimdi de Milletvekillerimiz ve MYK üyelerimiz bütün illeri tekrardan bir tarama yapacak" diye konuştu.

 
Gardiyandan 'Hannibal mahkum' savunması: Bacağından et koparıp pişirip yedi!
 
İzmir'de mest eden gün doğumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel: Menemen’in geleceğini ranta kurban etmeyeceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Menemen ...
Sahaya inen vekillerden Lider’e detaylı rapor!
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 milletvekili İzmir’de ...
AK Partili Kaya duyurdu: TOKİ yeniden ihaleye çıkıyor!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde TOKİ arsası üzerinde yapılması planlanan ...
 
Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin yol temizliğine ihtiyacı var
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri ...
AK Partili Kaya'dan İzmir'e turizm müjdesi... 32 kruvaziyer birden!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya kentin sesini dinlemeye, ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 5 soru
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri ...
 
CHP, 30 vekilli çalışmanın röntgenini çekti: Derhal ‘erken seçim’ çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de 30 milletvekilinin katılımıyla ilçe ...
Erdoğan: Ülkelerin elini taşın altına koyması şart!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim değişikliği ve çevre kaynaklı sorunlarla ...
İzmir'deki aşı karşıtı mitinge o partiden destek!
Türkiye'de son dönemlerde tartışmaların odağına yerleşen ve üçüncü mitingini ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva