HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2022 Çarşamba - 15:46

Ömer Çelik'ten İBB'ye kar tepkisi

AK Parti Sözcüsü Çelik, kar yağışı nedeniyle oluşan mağduriyetler üzerinden İBB'yi eleştirdi. Çelik, "İstanbul'a kar ilk defa yağmıyor. 2017'de daha yoğun bir kar yağışı vardı. Sanki belediyenin kurumsal hafızası ortadan kalkmış" dedi.

Ömer Çelik ten İBB ye kar tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklama yapıyor.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İBB'in büyük bir yönetim zaafiyeti olduğu ortaya çıktı. Açıklama yapmak yerine suçlayıcı bir yaklaşım var. Yoğun bir kar yağışının beklendiği açıklandı. İstanbullu'ya sahip çıkmayan bir belediye yönetimi ortaya çıktı. Belediye herkese tedbir çağırısı yaparken kendi tedbir almamış Belediye yönetiminin sorumluluk alanı içerisinde insanlar mahsur kaldı.

Kar temizleme araçlarının zincirsiz bir şekilde nasıl savrulduğu, kendisinin bir kriz unsuru olduğu görüldü. Kar küreme araçlarından bir tanesi belediye başkanının yemek yemesine yardımcı oldu. Bİlgilendirmeyi yapan belediye görevlisinin yurtdışında olduğu görünüyor. 

"CHP'NİN HABERİ YOK"
CHP yönetiminin yapması gereken olaya el koymaktı. Ama CHP'nin belediyelerin hangi tedbiri aldığından haberi yok. İstanbul'a kar ilk defa yağmıyor. 2017'de daha yoğun bir kar yağışı vardı. Sanki belediyenin kurumsal hafızası ortadan kalkmış. Beyin yıkama faaliyetiyle karşı karşıya kalınmış gibi. Yönetim zaafiyetinin çok ötesinde bir durum var. Duyarsızlığa işaret ediyor.

"BOŞLUK İÇERİSİNDE SAVRULAN BİR YÖNETİM"
Bundan önceki krizlere müdahaleler açısından bakıldığında, İBB yönetimi çeşitli kurumlarla provalar gerçekleştirir ve tedbirleri alırdı. Şimdi tedbir almayı bırakın yol haritasından uzak, hangi noktaların kilitleneceğinden başı boşluk içerisinde savrulan bir yönetimsizlik var. Bir koordinasyon olmadığı görülüyor. İBB yönetimi bu koordinasyon içerisinde İstanbulluya sahip çıkan bir davranış içerisinde olmuyor.

"KRİZİN SEBEBİ OLDULAR"
Kriz hazırlıklarının hiçbirinin olmadığı ve yönetim anlayışının kriz sebebi olduğu bir tablo olduğu anlaşıldı. Kimin hangi restorana gittiği kimseyi ilgilendirmez. Ama yüzbinlerce İstanbullu perişan olmuşken bir belediye başkanının saatlerini restoranda geçirmesi problem olur ve bu siyasi bir tartışma meydana gelir.

"AK PARTİLİ BELEDİYELER AKTİF ROL ALDI"
Nasıl oluyor da CHP milletvekillerinin ve yerel yönetim sorumlularının böyle bir krizin ortasında İBB Başkanı'nın nerde olduğuna dair bir bilgisi yok. AK Partili yerel yönetimler krizle mücadele ederken yolda kalan vatandaşlarımıza yardımcı olmak için belediye binalarını açtılar. Belediye başkanlarımız 24 saat esasına göre uyumaksızın aktif bir şekilde rol aldılar. Cumhrubaşkanımız olayın ilk anından itibaren bakanlarımızı olay yerine gönderdiler. Belediyelerimizin kriz faaliyetlerini koordine ettiler. İstanbullu'nun sahipsiz olmadığı ortaya çıktı.

Bir başka yalan da İBB'nin sorumluluk alanları kilitlenmişken bakanlığın faaliyet alanlarının tıkandığı söyleniyor. Tabii ki bu afette tıkanmalar oldu. Önemli olan bunlarla nasıl mücadele edildiğinin gösterilmesidir. Günlerce açılamayan yerler olabilir. Önemli olan bir afet yönetiminiz var mı, afet nedeniyle sıkıntıya düşecek vatandaşlar için bir eylem planınız var mıdır? İBB'nin bir müdahale planı yok. Daha da kötüsü, bir suçlama kampanyası yapıldı. Üstelik bu CHP Genel Merkezi eliyle yapılıyor.

Sonuç olarak İstanbullular yalnız değildir. İstanbul ve İstanbullu'ya sahip çıkılmaya devam edilecektir. Bütün belediyelerimiz fedakarca bir şekilde ellerinden geleni yapacaklardır. Bizim sicil amirimiz sokaktaki vatandaştır. Tepkileri önemsemiyoruz demek de siyasi bir sorumsuzluktur. 15 Temmuz'da genel başkanları, kriz anında belediye başkanları yok olur. Siyasi tartışma suçlama kampanyası sonucu bu noktaya geldi."

 
11 kişiye mezar olmuştu... Bilirkişi raporu açıklandı!
 
Ödemiş Belediyesi kara savaş açtı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sanayide elektrik yok 26 Ocak 2022 Çarşamba 18:42

Dünya kıskanıyor dediğiniz yeni havaalanındaki rezillik ne olacak? Otoyollardaki rezillikten kim sorumlu? Gökçek döneminde Ankara'da yoğun buzlanma olurdu. Niye önlem almadınız? Son yılların en yoğun yağışı olarak söylenen yağış nasıl 2017'de daha fazla yağıyor? Belediye başkanı yemek yemiş, yemesin mi? İstanbul seçimleri hâlâ daha sindirilmiş değil.

Yorumu oyla      2      3  
26 Ocak 2022 Çarşamba 16:00

Siz kendi sorumluluğunuzdaki yolları açabildiniz mi? Hayır. Ne anlatıyorsunuz daha?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer 'sitem' etmişti, AK Partili Kırkpınar sordu: Siz dava açanı çağırır mısınız?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Ankara çıkarması' sitemi ...
CHP'li Bayır 'Beko' mağduru!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, annesinin BEKO çamaşır makinesi ...
'Mağdur olanlardan özür diliyorum'
İBB Başkanı İmamoğlu, AKOM'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "865 araç ...
 
CHP'li Beko'dan TYP çağrısı: Kadroya alınsın
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalıştırılan işçilerin yaşadıkları ...
AK Parti MYK'da konuşuldu: Metaverse önlemi!
AK Parti MYK toplantısında, Metaverse için önlemler alınması gerektiği ...
İmamoğlu'ndan 'yemek molası' açıklaması
İstanbul'da dün gece kar yağışı nedeniyle hayatın durduğu saatlerde balıkçıda ...
 
İzmir'de bir ilçe başkanı daha değişti... Balçova o isme emanet!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Balçova İlçe Başkanlığı görevini yürüten Binnur ...
Koronayı atlatan Karamollaoğlu'ndan mesaj
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Haydi Bismillah! Arkadaşlar ...
'Doğal gaz depolarımızda doluluk oranı yüzde 27'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz uyarıları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva