HABERLER>POLİTİKA
4 Ekim 2022 Salı - 10:07

Olaylı meclis sonrası Cumhur İttifakı’ndan tepki: İl Başkanı Yücel ölü taklidi mi yapacak?

Gaziemir Belediyesi’nde gerçekleştirilen ve Cumhur İttifakı üyelerinin salonu terk etmesi ile sonuçlanan olaylı Gaziemir Belediye Meclisi ile ilgili Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada belediye başkanı Halil Arda eleştirilirken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e çağrı yapıldı.

Olaylı meclis sonrası Cumhur İttifakı’ndan tepki: İl Başkanı Yücel ölü taklidi mi yapacak?

EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı ve Belediye Başkanı Halil Arda arasında yaşanan tartışmalar ile gündemden düşmeyen Gaziemir Belediye Meclisi’nde Ekim ayı olağan oturumu bu kez de ‘önerge’ gerilimine ev sahipliği yapmıştı.

AK Parti ve MHP'nin iki (servis ve cemevi) önergesi ile bağımsız meclis üyenin iki (öğrencilere kumanya ve nikah salonu) önergesinin ‘öneri’ olarak kabul edilmesi sonrası Cumhur İttifakı grubu  gösterilen tutumu protesto ederek meclis salonunu terk etmişti.

-CUMHUR İTTİFAKI ÜYELERİ MECLİSİ TERK ETTİ

Yaşanan süreç sonrası ise AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’den yazılı bir açıklama geldi.

HALİL ARDA'NIN ALDIĞI AKSİYON BİZİ HİÇ ŞAŞIRTMADI
Yapılan tutumun kendilerini şaşırtmadığını belirten Cumhur İttifakı üyeleri, “Halil Arda'nın aldığı aksiyon bizi hiç şaşırtmadı. Önceki dönemlerde ısrarla kadın ve çocuk sığınma evi yapılması önergemiz reddedildi. Amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılması önergemiz reddedildi. Sarnıç'ta belediyemize ait binanın acil sağlık hizmetleri de dahil bazı branşlarda vatandaşımızın hizmetine açılmasına yönelik önergemiz reddedildi. 10 Kasım'da mecliste temsilcisi olan partilerin meclis üyelerinden birer kişi ile oluşturulacak heyetin Anıtkabir ziyareti yapılması önergemiz reddedildi. Engelli yurttaşlarımızın Gaziemir içinde ulaşım imkanlarını kolaylaştırmak için "rıng servıs" konulması önergemiz reddedildi. Gaziemir İlçe sınırlarında bulunan riskli binaların tespit edilmesi için verdiğimiz önergemiz reddedildi. Aktepe - Emrez Mahallelerimize doğal gaz bağlanabilmesi için verdiğimiz önergemiz reddedildi. Belediye spor sahasına Şehit Cemil Koç isminin verilmesine yönelik önergemiz reddedildi” ifadelerini kullandı.

HER FIRSATTA PARTİ İÇİN DİSİPLİN MEKANİZMASINI…
Metinde Halil Arda’nın tutumu eleştirilirken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e de çağrı yapıldı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Aktepe Mahallemize kapalı pazar yeri, kültür merkezi ve Cem Evi yapılması Önergemiz, gündeme alınıp alınmaması yönünde meclis üyelerinin oylarına sunulmadan Halil Arda tarafından reddedildi. CHP'nin 2019 yerel seçimleri öncesi "CHP'nin bütün belediyelerinde ilkokul çocukları için ücretsiz servis olacak. Bunu sen de hak ediyorsun. Haydi hayırlısı." Vaadinin gerçekleştirilmesiyle ilgili 03.10.2022 tarihli meclis birleşiminde yazılı önerge verdik ve bu önergemizde meclisin iradesini yok sayan Halil Arda tarafından reddedildi. Bunlara ilave olarak, bugüne kadar verdiğimiz onlarca soru önergemiz başkan tarafından cevapsız bırakılmış, şeffaflık ilkesiyle bağdaşmayan bir yönetim anlayışı benimsenmiştir. Gaziemir'li yurttaşlarımızın yararına olacak önergelerimiz, gündeme alınması dahi oylanmadan belediye başkanı tarafından reddedilmiştir. CHP Genel Merkezi'nin, CHP'li belediyelerin ilköğretim öğrencilerine bedava servis hizmeti verileceği vaadine atıfta bulunarak verdiğimiz önergenin gündeme alınmasını oylatmadan temenni olarak aldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı; "Bu temenni CHP iktidar olduğu dönemde yasal değişiklikler yapıldıktan sonra yerine getirilebilecek bir şeydir. Şu andaki görev Milli eğitim Bakanlığı'nda, Kaymakamlıklarda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindedir." Bu ifadesiyle CHP Genel Merkezi'ni yalan vaatte bulunmakla suçladığının farkında mıdır? Mensubu olduğu partinin genel merkez yönetimi ve genel başkanını yalancı çoban konumuna düşüren bu söylem, her fırsatta parti içi disiplin mekanizmasını meclis üyelerine yönelik bir sopa haline getiren CHP İzmir İl başkanı Deniz Yücel tarafından nasıl yorumlanacak? Sn Yücel bu konuyla ilgili nasıl bir yol izleyecek? Ölü taklidi mi yapacak? İzleyip göreceğiz” ifadelerine yer verildi.

 
Menemen'de Çömlek Festivali heyecanı
 
MSB: 7 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Şahin, Başkan Soyer’i hedef aldı… Üst üste gelen soruşturmaları yorumladı: Törenle mi yapılacaktı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik soruşturmaları ...
AK Parti'den CHP'ye karşı hamle: Herkesi ekran başına bekliyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ...
PTT'deki sürgün iddiası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir ...
 
Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına destek!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel ...
Öztrak'tan Soylu'ya sert tepki: Haddini bileceksin
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mersin'deki ...
Gaziemir'de 'divan' depremi... CHP'li üyelerden toplu istifa!
Gaziemir Belediyesi’nde sık sık tartışmaların yaşandığı CHP’li Divan Üyeleri ...
 
Soyer de katıldı... 'Acil durum' toplantısında ne karar çıktı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili büyükşehir belediye başkanları ...
'Yeni Türkiye'nin anahtarı yeni anayasadır'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye, eninde sonunda yeni bir anayasayı ...
Tayfun MARO yazdı... Tunç Soyer'in siyaset dili
Tayfun MARO yazdı... Tunç Soyer'in siyaset dili
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva