HABERLER>GÜNCEL
6 Nisan 2021 Salı - 11:04

Okulda korona eylemi!

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nde iki öğretmenin koronaya yakalanması üzerine Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube üyeleri, okul önünde eylem yaptı. Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Öğretmenlerimize acilen aşı yapılmalı. Hiçbir öğretmenimizi kaybetmek istemiyoruz. Bundan sonra herhangi bir okulda öğretmenimizde pozitif vaka görülürse, orada eylem yapacağız, sesimizi yükselteceğiz" dedi

Okulda korona eylemi!

EGEDESONSÖZ - 2 Mart'ta başlayan yüz yüze eğitimden önce tüm öğretmenlerin covid 19 aşısı uygulanması planlanırken, bugün itibariyle köy okullarında görevli öğretmenler dışında parmakla sayılacak kadar az eğitimcinin aşı olması, tepkilere yol açtı. Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nden iki öğretmenin test sonucunun pozitif çıkması üzerine Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube üyeleri, okul önünde eylem yaptı, basın açıklamasında bulundu.

ÇAĞRILARA KULAK VERİLMEDİ, ÖĞRETMENLERE AŞI UYGULANMADI
Eğitim Sen 2 İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Suzan Divrik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile aynı binada eğitimin verildiği Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nden iki meslektaşımız korona oldu. Tüm çağrılarımıza rağmen eğitimciler aşılanmıyor. Hiçbir öğretmenimizi kaybetmek istemiyoruz" dedi.

Yetkililer, bu konuda öğretmenleri, öğrencileri, velileri rahatlatacak önlem almadıkları takdirde, bu tür eylemleri tekrarlayacaklarını belirten Başkan Beyazadam, okuduğu basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

EĞİTİMCİLERİN AŞILANMASI KONUSUNDA CİDDİ BİR ADIM ATILMADI
"2 Mart tarihinden itibaren toplu ve kontrolsüz bir normalleşmeye geçilmesinden bu yana geçen sürede Covid-19 vaka sayıları iki kattan fazla artmıştır. Salgının bu yayılımına karşın, aşının temini ve uygulaması konusunda da sağlıklı bir çalışmanın olmadığını görmekteyiz. Salgının hızla yayılması okulları, dolayısıyla eğitim ve bilim emekçilerini ve öğrencilerimizi olumsuz etkilemiştir.  Sendikamızın eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki talepleri dikkate alınmamış, okullar gerekli önlemler alınmadan açılmıştır. Eğitim Sen olarak bugüne kadar yaptığımız bütün girişimler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na acil aşılama ile ilgili olarak yaptığımız başvurulara verilen cevaplar, eğitim emekçilerinin aşılanmasına yönelik ciddi bir adımın atılmadığını ve buna dair sağlıklı bir planlamanın da olmadığını ortaya çıkarmıştır.

Yüz yüze eğitime başlamadan önce tüm öğretmenlerin aşılanacağı bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştır. Bizler kadar risk taşımayan Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde aşısını olmuş, ancak sorumlusu olduğu eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmamıştır. Gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmenlerin bir bölümü dışında eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne hala aşı yapılmamıştır.

Toplu ve kontrolsüz açılmanın ardından, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime başlanması ve zorunlu yüz yüze sınavlar sonrası pek çok öğrenci ve öğretmen Covid-19 virüsüne yakalanmıştır. 2 Mart sonrasında vaka, ağır hasta ve ölüm sayılarında yaşanan hızlı artış, eğitim emekçilerine aşıda öncelik tanınması yönündeki acil talebimizin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.

 Öğretmenlerin, öğrencilerin, eğitim kurumlarında görev yapan yardımcı hizmetli, memur, idari ve teknik personelin, ailelerin ve toplumun sağlıklı yaşam hakkı iktidarın yanlış politikaları nedeniyle açık tehdit altındadır. Gerekli önlemler alınmadan böylesine büyük bir risk altında görev yapmaya zorlanmamızın sağlıklı yaşam hakkımıza müdahale anlamına geldiği açıktır. Bizlerin, aile bireylerimizin, öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hastalanması halinde başta siyasal iktidar olmak üzere sorumluluk MEB ve Sağlık Bakanlığı’nda olacaktır.

 Salgın hastalıktan korunmak, en azından hafif atlatabilmek için iki doz aşının yapılması ve bağışıklık sağlanması için belirli bir sürenin geçmesi zorunludur. Sonradan telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerin oluşmaması için; her iki doz aşının bir an önce yapılmasını talep ediyor, ortaya çıkabilecek olumsuzluklar için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. Okullardaki tablo daha da ağırlaşmadan yüz yüze sınavlar okullardaki tüm emekçilerin aşılanması tamamlanana ve gerekli önlemler alınana kadar ertelenmelidir. "

 
Depremzede yakınlarına 'manevi' desteğe iki komisyondan ret!
 
Muhittin AKBEL yazdı... Koronada kötü şöhrete sahibiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Sözcüsü: Bombalı drone eylemi engellendi
İçişleri Sözcüsü Çataklı, geçen ay biri bombalı drone olan 16 terör eyleminin ...
İzmir'de FETÖ baskını: Çok sayıda gözaltı!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda, haklarında ...
İzmir'de kumar partisine ceza yağdı!
İzmir'de, kumar oynayan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ...
 
8 ilde 1200 polisle 'Vadi' operasyonu: 81 gözaltı
Uyuşturucu satıcılarına yönelik Ankara merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı ...
İzmir'de kaza: Aracını bırakıp kaçtı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir sürücü, şarampole devrilen otomobilini ...
AB'den Ankara'ya kritik ziyaret
AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Komisyon Başkanı Ursula von der ...
 
Yolun karşısına geçmeye çalışırken canından oldu!
İstanbul Ataşehir'de yolun karşısına geçmeye çalışan 23 yaşındaki Tülin ...
İzmir'de barış masası yıkıldı: 2'si ağır, 6 yaralı!
İzmir'in Konak ilçesinde çocuk kavgasına aile büyüklerinin katılmasıyla ...
Fatih sondaj gemisi yeni seferde
Fatih sondaj gemisi yeni arama kuyusu Karadeniz Amasra-1'e doğru yola çıktı.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva