HABERLER>SAĞLIK
30 Kasım 2022 Çarşamba - 17:12

Öfkeli hasta yakını doktorun burnunu kırdı!

İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde erkek doktora muayene olmak istemeyen bir kadın hastanın eşi, üç yıllık hekim Dr. Furkan Balcı’yı poliklinik odasından dışarı çıkartıp yumrukla burnunu kırdı. Güvenlik görevlisini de darp eden saldırgan A.K. polisler tarafından yakalanıp karakola götürüldü. Olayın ardından Tepecik Hastanesi'nde Asistan hekimler 2 gün hasta bakmama kararı aldı.

Öfkeli hasta yakını doktorun burnunu kırdı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’ne giden bir kadın hasta, bir erkek doktor tarafından muayene edilmek istemedi. Öfkeli eşi, erkek doktoru poliklinik odasından dışarı çıkarıp yumrukladı. Burnu kırılan, kafasında ve yüzünde travmalar oluşan doktor, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldu. Doktorun, kafa travması nedeniyle bir süre müşahade altında tutulacağı öğrenildi.

DOKTORU YAKASINDAN ÇEKİP DIŞARI ÇIKARIP DÖVDÜ
Ali Kılınç, eşi Aysel Kılınç’ı tedavi için Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’ne getirdi. Kadının, muayene sırası gelince, Asistan Doktor Furkan Balcı’nın odasına girdiği, doktora, “Ben kadın doktora muayene olmak istiyorum. Beni bir erkek doktor muayene edemez” sözleriyle sert tepki verdiği öğrenildi. Dr. Balcı’nın, hastanede görev yapan doktorlar arasında cinsiyet ayrımı olmadığını, tüm doktorların hastalara bakmakla yükümlüğü olduğunu anlattığı ve kadının muayene olmadan odayı terk ettiği öne sürüldü. Daha sonra kadının eşi Ali Kılınç, görgü tanıklarının ifadesine göre, kapıyı yumruklamaya başladı. Dr. Furkan Balcı, kapının yumruklanmasıyla dışarı çıktığında, Ali Kılınç’ın yumruklarına hedef oldu. Ali Kılınç, "Sen benim karımı nasıl muayene edersin?" diye bağırarak saldırmaya başladı. Burnu kırılan, yüzüne ve kafasına aldığı darbelerle travma geçiren Dr. Balcı, güvenlik görevlileri ve hasta yakınlarının müdahalesiyle saldırganın elinden alındı. Öfkeli koca, güvenlik görevlisi Derya Sipahioğlu'nun da kolunu incittiği tespit edildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ERTUŞ OLAY YERİNE GİTTİ
İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Ertuş’un yanı sıra polis ve hastane yöneticileri olay yerine geldi. Saldırgan gözaltına alındı. İzmir Tabip Odası Avukatı Mithat Kara, olayla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Hasta, kadın doktor isteyince, erkek diye Dr. Furkan Balcı’ya muayene olmadan dışarı çıkıyor. Sonrasında hastanın eşi Ali Kılınç’ın saldırısıyla doktor arkadaşımız ve güvenlikçi arkadaşımız darp ediliyor. Üç yıllık asistan Doktor Furkan Balcı, doktorun odasından çıkarılıp darp edildiğine şahitlik eden çok sayıda görgü tanığı var. İfadeler verildi, suç duyurusunda bulunuldu. Adli sürecin tamamlanmasını, saldırganın adliyeye sevk edilip tutuklanmasını bekliyoruz.”

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından KBB uzmanı Dr. Suat Kaptaner tarafından lokal anesteziyle burundaki kırıklığı giderilen Dr. Furkan Balcı’nın ağır kafa travması yaşadığı, bu nedenle bir süre kontrol altında tutulacağı açıklandı. Bu arada Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde görevli asistan doktorlar, hastane bahçesinde eylem yaptı, tepkilerini dile getirdi. Genç doktorlar, “Biz bu şartlar altında nasıl nöbet tutacağız? Bizim güvenliğimizin olmadığı yerde nasıl sağlık hizmeti vereceğiz?” sözleriyle isyan ettiler.

Asistan hekimler iki gün hasta bakmayacak
Olayın ardından Tepecik Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği hekimleri 2 gün hasta bakmama kararı aldıklarını açıkladılar. Hekimler, "Dostlar alışverişte görsün tarzı önlemlerle bir yere varılamayacağı çok açık. Gerek ulusal gerekse yerel basınla da iletişim kurduk. Farkındalık seviyesini arttırmak adına; Hekim Birliği sendikası olarak, alınan sendikal karar doğrultusunda; yarın, Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanemizde iş bırakma  ve basın açıklaması yapacağız. Hepimiz çok üzgün ve öfkeliyiz. 21. Yüzyılda halen sağlıkta şiddetle ilgili sorunların olması hepimizi derinden ve olumsuz etkilemekte. Caydırıcı ve etkin önlemlerin hayata geçirilmesi konusunda farkındalık yaratmak adına hepinizin desteğini rica ediyoruz... Hekimler olarak, güvenli çalışma koşulları altında  yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.. Can güvenliğimizin olmadığı bu koşullarda 1-2 aralık tarihlerinde poliklinklerde hasta bakmıyoruz" ifadelerini kullandılar.

 
UKOME'de kabul edildi: İstanbul'a 2 bin 125 yeni taksi!
 
Başkan Çerçioğlu'ndan Aydın Sanayi Odası'na ziyaret!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Aralık 2022 Perşembe 08:44

Bu tip yobazları bu ülkeden sınırdışı edin.

Yorumu oyla      4      3  
YETER 1 Aralık 2022 Perşembe 01:28

Bu magandaları bir daha sağlık kuruluşlarına sokmayın

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Grip bebeklerde ve yaşlılarda ölüme neden olabilir
Kış aylarının yaklaşmasıyla grip virüsüne yakalanma riskimiz artıyor. ...
Çocuklarda grip vakalarına dikkat!
İzmir'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı ...
Koronavirüste son durum ne?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama ...
 
Bakan Koca açıkladı: Çok yakında aramıza katılacaklar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Kasım Tıbbi Sekreterler Günü'nü kutlayarak ...
Bakan Koca duyurdu: Yerli HPV tanı kiti yolda
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarına artık, ...
Burun tıkanıklığı kanser belirtisi olabilir
Baş boyun kanserlerinin sık görülen bir alt tipi olan nazofarenks kanserinde ...
 
Duygudurum bozukluklarına dikkat!
Psikiyatri Uzmanı Dr. Sivi Kuçi Kızılay, duygudurum bozukluğunun uzun ...
İzmir'de sağlıkta şiddet davası... Doktor mesleği bıraktı, tahliye geldi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde çalıştığı aile sağlığı merkezinde çıkan kavga ...
DSÖ, maymun çiçeği virüsünün adını değiştirecek!
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa başta olmak üzere dünyada etkisini gösteren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva