HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2021 Çarşamba - 15:31

Ödemiş'te gençlerin sesi

Ödemiş Belediyesi, çocukların ve gençlerin kent yönetiminde karar alma mekanizmalarına katılmaları, temsil yeteneklerinin geliştirilmesi ve demokrasi kültürünün erken yaşlardan itibaren kazandırılması amacıyla Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi kurdu. Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi için başvurular Ödemiş Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne yapılacak.

Ödemiş te gençlerin sesi

Ödemiş Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısında Ödemiş Belediyesi’nde kurulan Gençlik Meclisi’nin kuruluş ve çalışma yönetmeliği oybirliği ile kabul edildi. Ödemiş Belediyesi bünyesinde Çocuk Meclisi kurulması da oybirliği ile kararlaştırıldı. 

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
Gençlerin ve çocukların kentin geleceğinde söz sahibi olması, kentle ilgili sorunların çözümünde sorun çözme anlayışı içerisinde aktif rol almaları, sürdürülebilir kalkınma anlayışı içerisinde kente yönelik çalışmalar yürütmelerine katkıda bulunulması, bilimsel, teknolojik, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alarak bu alanlarda ilgilerinin artırılması, insan hakları ve çevre konusunda duyarlılıklarını arttırılması, birlikte çalışma alışkanlığının geliştirilmesi hedefiyle kurulan Ödemiş Belediyesi Gençlik Meclisi ve Ödemiş Belediyesi Çocuk Meclisi için başvuru süreci başladı. 

15-26 yaş aralığındaki gençlerin ve 8-14 yaş aralığındaki çocukların katılımıyla kurulacak Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi için başvurular, Ödemiş Belediye Hizmet Binası’ndaki Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne yapılacak. Yazılı başvuru süreci 24 Aralık’ta tamamlanacak. Başvuru süreciyle ilgili 05338961330 numaralı telefondan bilgi alınabilecek. 

ÜYE SAYISI, ÖDEMİŞ BELEDİYE MECLİSİ İLE AYNI 
Ödemiş Belediyesi Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi’nde iki yıl boyunca görev yapacak üye sayısı, Ödemiş Belediye Meclisi üye tam sayısı ile aynı olacak. İki mecliste de 32 üye görev alacak. 

Ödemiş Belediyesi Gençlik Meclisi, meclis üye tam sayısının %20’sini geçmemek üzere Ödemiş’teki yüksek öğrenim öğrencileri, %50’sini geçmemek üzere Ödemiş’teki ortaöğretim kurumlarının (özel okullar ve mesleki eğitim merkezleri dahil) öğrencileri, %30’unu geçmemek üzere bireysel olarak yazılı başvuru yapan gençlerden Belediye Başkanlığı’nın seçtiği temsilcilerden oluşacak. 

Ödemiş Belediyesi Çocuk Meclisi, meclis üye tam sayısının %80’ini geçmemek üzere Ödemiş’teki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının (özel okullar dahil) öğrencileri ve %20’sini geçmemek üzere bireysel olarak yazılı başvuru yapan çocuklardan Belediye Başkanlığı’nın seçtiği temsilcilerden oluşacak. 

BAŞKAN ERİŞ: “ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR” 
Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi için son derece heyecanlı olduklarını vurgulayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Kentimizi birlikte yönetme ve ortak akılla ilerleme hedefimizin önemli bir parçası da geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin de yönetim süreçlerinde söz sahibi olmasıdır.  

Ödemişli çocuklarımızın ve gençlerimizin Büyük Önderimiz Atatürk’ten bizlere miras olan akıl ve bilimin ışında geleceğe hazırlanması, sanat ve sporla iç içe olması ve her türlü kötü alışkanlıktan korunmasının yanı sıra demokrasi kültürünü de erken yaşlardan itibaren içselleştirmelerini hedefliyoruz.  

Bu doğrultuda Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz ile birlikte çocuklarımız ve gençlerimiz için yeni bir dönemi başlatıyoruz. Geçtiğimiz ay kurulmasını kararlaştırdığımız Gençlik Meclisimiz, kentimiz için alacağımız kararlarda bizlere ışık olacak. Okullardan öğrencilerimiz, kentimizde yükseköğrenim gören konuk gençlerimiz ve bireysel olarak başvuran gençlerimiz ile Ödemiş buluşmaları yaşayacağız. 

“GELECEĞİN ÖDEMİŞ’İNİ BİRLİKTE KURACAĞIZ” 
Gençliğin enerjisini Ödemiş’in sinerjisi ile buluşturarak gençlerimizin sesine kulak vereceğiz. Kentimizle ilgili hazırlayacağımız projelerde gençlerimizin fikirleri ve bakış açıları da bizlere yol gösterici olacak. Gençlik temalı projelerimizi birlikte tasarlayacağız. Aynı şekilde çocuklarımızın demokrasi bilinciyle ve kentimizi her yönüyle tanıyıp gelişmelerini de önemsiyoruz. Çocuk aklı demeyeceğiz, çocuk haklı diyeceğiz. Yılın dört mevsimi çocuklarımız ve gençlerimiz için aktivitelerle dolu dolu geçecek. 

Dayanışmamızın ve paylaşımımızın yanı sıra Ödemiş için aidiyet duygusunu da güçlendirmiş olacağız. Temsil yeteneğini ve özgüvenini geliştiren genç arkadaşlarımız belki de gelecekte kentimizin yöneticileri olacaklar. Aynı şekilde Çocuk Meclisimizle de bu güzel hedeflerin temellerini erken yaşlardan itibaren atmış olacağız. Yani geleceğin Ödemiş’ini birlikte kuracağız. 

Başöğretmenimiz Atatürk’ün, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız’ sözü bu demokrasi yolculuğunda yol göstericimiz olacak. Tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı meclislerimize bekliyoruz” dedi. 

 
Sezen'i 16 yerinden bıçaklamıştı... Mahkemede pes dedirten sözler!
 
E-Devlet şifresi bile istediler... Kız mı alıyor, ev mi kiralıyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu: Otizme karşı önyargılarımızı yıkmalıyız
Eğitimde fırsat eşitliğini herkese sağlamak için birçok proje yürüten ...
Karşıyaka'dan yeni birim daha: Kentin vizyonu belirlenecek
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin geleceğini planlamak için 'Vizyon Birimi'ni ...
Çeşme'de dar gelirli vatandaş ev sahibi olacak!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’de bir ilke daha imza atarak ...
 
Konak'ta kadınlara destek.. Kadın sığınma evi açılacak
Konak Belediyesi’nin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ...
Başkan Soyer konsoloslar buluşmasında konuştu: Kabuğunda yaşayan şehrin bir geleceği olamaz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Kulüp Derneği tarafından ...
Başkan Sengel’den taziye mesajı: Yerin doldurulamaz
Selçuk Belediye Başkanı Sengel, yaşamını yitiren CHP ilçe eski başkanı ...
 
Buca’da gençlere iş garantili meslek eğitimi
Buca'daki işsiz gençler için iş garantili meslek eğitimi projesi geliştiren ...
Çiğli UNESCO Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Birliği'nde
Çiğli Belediyesi, dünya vatandaşlarının medya ve enformasyona ulaşımı ...
Terra Madre'ye yoğun ilgi
Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food önderliğinde iki yılda bir İtalya’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva