HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2021 Salı - 18:04

Ödemiş'te düzenlendi: Tuvallerde tarihi Birgi

Ödemiş Kent Konseyi ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile Birgi’de düzenlenen İncir Zamanı Resim Çalıştayı’nda tuvallere tarihi Birgi yansıtıldı. Ödemişli resim sanatçılarının katıldığı çalıştayda ortaya çıkacak eserler 14 Eylül’de sergilenecek. Resimlerin satışından elde edilen gelir pandemide ekonomik açıdan zarar görmüş ailelerin çocuklarının eğitimine destek için kullanılacak.

Ödemiş te düzenlendi: Tuvallerde tarihi Birgi

Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından düzenlenen İncir Zamanı Resim Çalıştayı’na Ödemiş ve çevresinden resim sanatçıları katılım gösterdi. Çalıştay öncesi Dervişağa Kafe’de tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Birgi temalı resimlerin tuvalleri doldurduğu çalıştayda Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş sanatçıları yalnız bırakmadı.

Çalıştayla ilgili bilgi veren Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Başkanı Nezihe Uzunkol, “Ödemişli sanatçılarımızla bir ilk olarak düzenlediğimiz çalıştayda yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle Birgi gibi tarihi kimliğe sahip bir kentte bu çalıştayı düzenlemek çok anlamlı.

Pandemi günlerindeki kapanma süreçlerinde bizi resim kurtardı diyebiliriz. Resim sanatıyla uğraşanlar için bu böyle oldu. Ruh halimizi resimlerle dinginleştirdik. Madem ki bize böyle terapi oldu dedik diğer insanlar da hislerini böyle paylaşabilsinler istedik. Gerçekten de spiritüel dünyada sanatın ve yapabilmenin çok yeri var. Bugün akademik boyutta arkadaşlarımızla bir aradayız. Ama biz istiyoruz ki toplum boyutunda geniş kitlelerle çalışmalarımız olsun. Resim yapabilecek herkes bize dahil olsun istiyoruz. Sanat akademik bir şey değildir. Belki de ne cevherler var aramızda. En küçük katılımcımız Deniz oldu bugün. Mustafa Ali Kasap hocamızın asistanı oldu. Deniz gibi çocuklarımızı kazanmak istiyoruz. Resim yapmak isteyen herkesi aramızda görmek istiyoruz. Destekleri için Ödemiş Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Elde edilecek gelirle eğitime destek
Uzunkol, çalıştayda yapılan Birgi resimlerinin 14 Eylül’de sergilendikten sonra satışa sunulacağını belirterek, satışlarla elde edilen gelirin pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere bebek maması, bebek bezi ve çocukların eğitimine destek olarak aktarılacağını açıkladı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çalıştayda emeği geçenleri kutlayıp şunları söyledi: “Pandemiyi sanata dönüştürmeyi başarmışsınız. Çok değerli bir mekandayız. Birgi de çok mutlu bu etkinlikten. Güzellikler de tuvale yansıyınca gönüllerden bir şey katılınca sanatın bu yönünü tarihe kaydetmiş oluyoruz. Mustafa Ali Kasap hocamızın minik asistanları Mahir ve Deniz’i de ayrıca kutluyorum. Burada güzelliği bu yaşta yaşıyorlar.

Bu tabloların her biri sanatçılarımızın emeklerinden yüreklerinden kopup geliyor. Böyle güzelliklerle ortaya çıkan tabloların satışı ile elde edilecek gelirin eğitimde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırılacak olması çok anlamlı. Tüm hemşehrilerimizi bu güzelliği hep birlikte paylaşmaya davet ediyorum”

 
Karşıyaka'ya Fenerbahçe'den takviye
 
Göztepe'de Karaman dönemi sona erdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Marmaris'e bal gibi destek
Geçtiğimiz haftalarda Marmaris de başlayan ve binlerce dönüm arazinin ...
İzmir'in o ilçesinde 16 saatlik su kesintisi
İzmir'in Karabağlar ilçesinde onarım çalışmaları nedeniyle 16 saate varan ...
90. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda dolu dolu 10 gün
“90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz” ve “Geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” ...
 
İzmir Gençlik Çalıştayı başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1. İzmir Gençlik Çalıştayı'nın ...
Zaferin 99'uncu yılı için Bayındır'da coşkulu kutlama
30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde ...
Selçuk'ta yelken yarışları sona erdi
Uluslararası 30 Ağustos Zafer Kupası Açık Yelken Yarışları’nın son gününde ...
 
Nif Dağı Kazısı’nın 16. yılı konserle kutlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Nif Dağı kazısının 16. ...
Menemen'de zafer konserle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı Menemen’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ...
Çeşme 30 Ağustos’ta tek yürek oldu
Çeşme’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarındaki coşku, sokak ve meydanlara ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva