HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 11:30

Ödemiş’te coşku dolu 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de evlerde ama coşkuyla kutlandı. Büyük Önderimiz Atatürk’ün Samsun’a çıkarak ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmasının 101. yılında bayram sevinci cadde-cadde, sokak-sokak yaşandı.

Ödemiş’te coşku dolu 19 Mayıs

Ödemiş Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, 12.00’da belediye anons sistemi aracılığıyla İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in, belediye anons sisteminden Ödemişlilere seslendi. Başkan Eriş şunları söyledi: “19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesinin  101. yıl dönümünü yaşamanın gururunu taşıyoruz. 19 Mayıs; bağımsızlık, özgürlük, Cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle yanan, işgale-işgalcilere karşı boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalktığı, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek varoluş mücadelesine başladığı gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 101 yıl önce, Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanını seven kadın, erkek, genç, yaşlı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk milletinin inanç ve kararlılığıyla  19 Mayıs 1919’da  başlayan kurtuluş mücadelemiz, tarih sayfalarına altın harflerle kazınmıştır. Türk Milletinin adını tüm dünya duymuştur.  Bu zafer, bayrağımızın özgürce dalgalandığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasının yolunu açmıştır. Bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihinin anlamını ve önemini gelecek nesillere aktarmak birincil vazifelerimizden bir tanesidir”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin parlak geleceği, tarihini iyi okuyan ve ona sahip çıkan, hepimizin umudu olan gençlerimize emanettir” diyerek gençlere seslenen Başkan Eriş, “Sevgili gençler, sizden önceki nesiller bağımsız bir vatan uğruna; yokluklar içinde çok büyük mücadeleler vermiş, birlik ve beraberliğinden güç alarak birbirine kenetlenerek tarih sahnesinde kahramanlık dolu destanlarla yer almışlardır. Vatanını canı pahasına koruyan bu ruh, ilk örgütlü halk direnişine önderlik yapan Ödemiş'in Yiğit Ordusu ile Kuvayı Milliye'nin temellerini atan atalarımızın değerli anıları önünde saygı ile eğiliyoruz, ruhları şad olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı minnetle ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

19.19’da önce İstiklal Marşı ardından Gençlik Marşı

Daha sonra Ödemiş Belediye Bandosu korteji eşliğinde Ödemiş caddelerinde ilerleyen Başkan Eriş ve eşi Selma Eriş, Ödemişlileri selamladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da Ödemiş Belediyesi’nin üstü açık ses sistemli araçlarıyla kentin cadde ve sokakları dolaşıldı. Başkanı Mehmet Eriş, halkın Kadir Gecesi’ni ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Kutlamalara vatandaşlar da balkonlarından bayraklarıyla coşkulu şekilde katıldı.

Başkan Eriş, gençlere Türk Bayrağı, Atatürk portreli tişörtler ve Nutuk armağan etti. Saatler 19.19’u gösterdiğinde Ödemiş’te de önce İstiklal Marşı ardından Gençlik Marşı hep bir ağızdan okundu.

Ekin’e doğum günü sürprizi

Başkan Eriş ve beraberindekiler doğum günü 19 Mayıs olan Ekin Yalçın’a da doğum günü sürprizi yaptı. Başkan Eriş önce anonsla Ekin’in yeni yaşını kutladı, ardından da çeşitli hediyeler verdi. Eriş, “Bugün Mustafa Kemal’in doğum günü. Ne güzel tesadüf ki sen de yeni yaşına bugün giriyorsun. Doğum günün kutlu olsun” dedi.

Kent Orkestrası’ndan “online” konser

Kutlama programı 21.00’da Salı Pazarı ve Perşembe Pazarı’ndan yapılan havai fişek gösterileri ile devam etti. Ödemiş Belediyesi Kent Orkestrası da bu anlamlı günde türküler ve şarkılarla konser verdi. Online konser belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Başkan Eriş konser sonunda sanatçılara çiçek vererek tebrik etti.

 
Türk markalarına 5 yıl destek!
 
Rusya'da bikinili hemşireye ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de 19 Mayıs coşkusu göklere taştı
Çiğli Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Çiğli ...
Bornova’da 19 Mayıs bir başka güzel
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, koronavirüs salgını nedeniyle ...
Talatpaşa Bulvarı’nda altyapı mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel salgın sürecinde ilan edilen sokağa ...
 
Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu evlere sığmadı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bayraklı ...
Başkan Arda’dan koronavirüsle mücadele raporu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, salgının ekonomik, sosyal ve psikolojik ...
Menderes'te renkli 19 Mayıs korteji
Menderes Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor ...
 
Soyer’den askıdaki faturalar için çağrı: Bayrama kadar hepsini kapatalım, destan yazalım!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. ...
Balçova'da renkli 19 Mayıs
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’in Balçova ilçesinde ...
Buca'da coşku balkonlardan taştı!
Buca’da milli mücadele coşkusu balkonlara sığmadı. 19 Mayıs Atatürk’ü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva