HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2021 Pazartesi - 16:35

Ödemiş’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri

Ödemiş Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Gün boyu süren etkinliklerde Ödemişli kadınlarla ve kadın belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Kadına şiddete hayır” çağrısını yinelerken Ödemiş Belediyesi’nin kadınlara daha fazla iş olanağı sağlanması adına çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Ödemiş’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne Ödemiş ilçesini siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarında temsil eden kadınlarla kahvaltıda başladı.

Taypark Hipodrom Restoran’da düzenlenen kahvaltıda Başkan Eriş, Ödemiş Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile birlikte kadınlara yeni iş olanakları sağlayacak meslek edindirme kurslarına daha da hız vereceğini söyledi. Başkan Eriş, Kadın Yaşam Merkezi bünyesindeki Kadın Danışma Merkeziyle de kadınlarımıza psikolojik destek sunulduğunu söyledi.

Daha sonra CHP Ödemiş Kadın Kolları üyeleriyle birlikte Zübeyde Hanım anıtına çiçekler sunan Başkan Eriş, Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanım’ın kişiliğinde insanlığın bir adım daha ilerlemesine katkı sunan tüm emekçi kadınlarışükranla andıklarını belirtti.

Başkan Eriş ve beraberindekiler Sağlık Caddesi’nde eski hastane alanı yanında “Kadın Efe” tablosuyla yeniden hayat bulan trafo binasında incelemelerde bulundu. “Efelerin Ressamı” Mustafa Ali Kasap’ın tuvalinden kaligrafi sanatçısı Murat Can Bölce’ninçizgileriyle trafo duvarlarına taşınan ve Atatürk’ün “Dünyadaki her şey kadının eseridir” sözüyle ortaya çıkan görsel çalışmayı inceleyen Başkan Eriş, emeği geçenleri kutladı.

Ödemiş Belediyesi öncülüğünde Şerife Bacı Kadın Platformu, Ege Kadın Buluşması Kadın Platformu, Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin katkılarıyla gerçekleşen çalışma için Kasap ve Bölce’ye teşekkür belgesi veren Başkan Eriş, pek çok Batı ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını, trafo duvarına yansıtılan Kadın Efe’yi güçlü Türk Kadını’na armağan ettiklerini söyledi.Başkan Eriş ve eşi Selma Eriş, kadınlara çiçek armağan etti.

Şerife Bacı Kadın Platformu, Ege Kadın Buluşması Kadın Platformu Temsilcisi Mualla Akgün de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde anlamlı bir çalışmaya imza atıldığını vurguladı.

“8 Mart’ı eşitlik ve adaletle, şiddetin yok olduğu günlerde kutlamayı diliyorum”
Başkan Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın belediye meclis üyeleri, kadın muhtarlar ve kadın belediye çalışanlarıyla Taypark Hipodrom Restoran’da öğle yemeğinde bir araya geldi.

Toplumda yaşanan şiddet olaylarının sevgisizlikten kaynaklandığını söyleyen Başkan Eriş, “8 Mart, emekçi kadınlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, toplumda daha çok yer ve söz sahibi olabilmesi adına anlamlı bir gün. Hepsinden öte geçen yıl öldürülen 300’ü aşkın kadın var ülkemizde. Bu yıl 65 günde öldürülen kadın sayısı 68. Konuşulacak hiçbir şey yok, neyi konuşalım? Sözün bittiği yerdeyiz. Somut adımların, eğitimde ve yargıda gerekli düzenlemelerin yapılması gereken bir noktadayız. ‘Kadına şiddete hayır’ diyor şiddetin her türlüsüne karşı atılması gereken adımları hatırlatıyoruz.

Sevgisiz yaşamak mümkün değil, bu yaşanan acı olayları bir yerde sevgisizliğe bağlıyorum. Ama umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Toplumda kadınlarımız var oldukça, toplumda kadınlarımız özgür ve egemen oldukça bu sorunlar yok olacaktır. Belediye Meclisimizde kadın üyelerimiz var, kadın muhtarlarımız var. Hepsini yürekten kutluyorum, daha da artması demokrasimiz adına çok önemlidir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Kadını’na önem vererek değer vererek sayısız devrimler yapmış, onca yoksulluğa ve acılara rağmen. Avrupa medeniyeti, bizden çok çok sonra kadınına seçme ve seçilme hakkını verebilmiştir. Bu duygularla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü eşitlikle ve adaletle, şiddetin tamamen yok olduğu günlerde kutlamayı diliyorum” dedi.

Öğle yemeği programı Ferit Avcı’nın seslendirdiği kadın şarkıları dinletisiyle tamamlandı.

 
CHP'li Yücel: Söz veriyoruz 8 Mart bayram olacak
 
İzmir'deki vaka artışı ile ilgili flaş 'kongre' iddiası: Korona olan polis var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da kadınlara özel danışma merkezi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Balçova Belediyesi Kadın Danışma ...
Başkan Kılıç’tan Buca’nın emekçi kadınlarına 8 Mart ziyareti
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ...
Başkan Koştu, pazaryerinde çiçek dağıttı
18’i merkez, 119’u kırsalda olmak üzere toplam 137 mahallesi ile geniş ...
 
Torbalı Belediyesi kadınlara karanfil dağıttı
Torbalı Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara ...
Menderes’te kadınlar unutulmadı
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Karabağlar’da kutlandı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ...
 
Çiğlide kadro revizyonu: Bir istifa, iki atama!
Çiğli Belediyesi’nde, 2021 hizmet hedefleri doğrultusunda üst düzey yönetimin ...
Yılın Belediye Başkanı Demirezen
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen İzmir Esnaf Odaları Birliği ve ...
Bayındır Belediyesi'nden 8 Mart mesajı
Bayındır Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilçenin Kamu kurumlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva