HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2023 Cuma - 14:58

Ödemiş kara karşı alarma geçti!

Yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havayla birlikte Ödemiş’te dağlar beyaza büründü, ova kesimleri kuvvetli yağışlardan nasibini aldı. Cuma sabaha karşı saatlerinden itibaren kuvvetli yağmurla birlikte saat 12.30’a kadar 43,4 mm yağış alan Ödemiş’te alarma geçen Ödemiş Belediyesi ekipleri dağlarda kar mücadelesine başladı, ovada sıkıntı yaşanan noktalara müdahale etti. 

Ödemiş kara karşı alarma geçti!

Ödemiş’te 27 Ocak Cuma günü sabaha karşı saatlerinde ova kesimlerinde kuvvetli yağmur başlarken Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışı görüldü. İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağ ve doğa harikası Gölcük Yaylası uzun zamandır hasret olduğu kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kar yağışı Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde etkili olurken Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçti. 

Bozdağ, Ovacık, Tekke ve Gölcük Yaylası’nda kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı. Ödemiş Belediyesi’nin kar küreme aracı yolda kalan sürücülerin de yardımına koştu. 

KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR UYARISI
Bozdağlar ve Aydın Dağları'nda etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Gölcük Yaylası ve Bozdağ güzergahları ile diğer dağ yollarını kullanacak sürücülerin ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için mutlaka kış lastiği kullanmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları gerektiği belirtildi. 

Ovada etkili olan kuvvetli yağmur sonrası sıkıntı yaşanan bölgelerde müdahalede bulunan Ödemiş Belediyesi ekipleri taşkınlarla biriken suyun tahliyesini sağladı. Çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli şekilde gerçekleştirildi. 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İklim krizinin etkilerini derinden hissettiğimiz bu süreçte Küçük Menderes havzamızın hasret olduğu yağışlara Cuma sabaha karşı saatlerinden itibaren kavuştuk. Özellikle Bozdağlar ve Aydın Dağları’nda bu mevsimin şimdiye kadarki en yoğun kar yağışını aldık. Uzun zamandır akmayan dereler akmaya başladı. 45 kilograma yakın yağış almamız söz konusu oldu. Kar yağışı 1000 rakımın altına kadar etkili oldu. Meteorolojik raporları takip ederek hayatın olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimizi yaylalarımızda ve ova kesimlerinde seferber ettik.  

Kısa sürede yüksek miktarda yağış alan bölgemizde İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili kurumlarla irtibat halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Farklı güzergahlarda tüm imkanlarımızla sahadayız. Bizim için sahada olan ekiplerimize yardımcı olmak adına özellikle sürücülerimizin uyarıları dikkate almaları çok önemli. 

Hem Bozdağlar hem de Aydın Dağları üzerindeki yollarımızı kullanacak sürücülerin mutlaka kış lastiği kullanımına ve zincir bulundurmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Hem Belediyelerimiz hem Karayolları ekiplerimiz yolların açık tutulması için yoğun bir çaba içerisinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımız hava koşulları sebebiyle karşılaşabilecekleri zor durumlarda 0232 544 90 97 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplarından belediyemize ulaşabilir. Kış mücadelesi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi. 

 
Bakan Soylu İzmir'deki operasyonu anlattı: İpin ucunu yakaladık!
 
Emre Çolak'ın yeni adresi İspanya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Karşıyaka95 Projesi' katlanarak büyüyor!
Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirdiği “Karşıyaka95 ...
Sünger Kent kırlara yayılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklıkla mücadele vizyonuyla ...
Mübadelenin 100'üncü yılı İzmir'de anılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mübadelenin 100'üncü yıldönümünü ...
 
Başkan Soyer: İzmir geleceğin aydınlık yüzü olmaya devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Dev ...
Ülkü Pisti eski günlerine dönecek!
İzmir'de otomobil ve motor sporları tarafından da kullanılan Pınarbaşı'ndaki ...
Atık yemek seferberliği... Buca'da can dostlara yardım eli!
Buca Belediyesi,  Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi BEGOS’taki iş yerlerinden ...
 
Üniversite öğrencileri ‘akranları’ ile buluştu
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi, önceki dönemlerde aldıkları ...
İEKKK'da 'kongre' mesajı: Türkiye'ye ilham verecek!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 114’üncü toplantısı, Tarihi ...
Aydın'da küçük aile işletmelerine yem desteği!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, küçük aile işletmelerine yem desteklemesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva