HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2021 Perşembe - 13:09

Odalardan ‘emsal’e karşı dava sinyali: Bu artış açıkça İzmir’e ihanettir!

İBB'den geçen Bayraklı’daki ağır ve orta hasarlı binalar için ‘emsal artışı’ kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen TMMOB’a bağlı odalar emsal artışının depremzedelere faydası olmayacağı dile getirildi. Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir artış için “Yoğunluğu arttırıyorsa, planlamaya aykırıysa Cumhuriyet savcısının davayı kendi açması gerekiyor. Gerekirse dava da açacağız eylem de yapacağız.” dedi. Yapılan açıklamada “Bu artış açıkça İzmir’e ihanettir. Bu karara imza atanlar bilmelidir ki İzmir’de yaşanacak olası her afetten birinci dereceden kendileri sorumludurlar” denildi.

Odalardan ‘emsal’e karşı dava sinyali: Bu artış açıkça İzmir’e ihanettir!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim günü yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası, kent genelinde binlerce bağımsız bölüm hasar almıştı. Özellikle Bayraklı ilçesinde ağır hasarlar oluşurken, 79 bin bağımsız bölüm dönüşüm için 'emsal artışı' haberine kilitlenmişti. Son İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Bayraklı’daki K alanları için parsel bazlı olarak yüzde 20, ada bazlı olarak yüzde 30 imar artışı verildi.

DEPREMZEDELER DE AÇIKLAMAYI TAKİP ETTİ
TMMOB İzmir’bağlı 20 odanın katılımıyla büyükşehirden geçen emsal artışı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Mimarlar Odası’nda basın metnini TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir okudu. Basın toplantısına katılan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyesi depremzedeler de açıklamayı yakından takip etti.

İKİ ODA İMZA ATMADI
Diğer yandan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’na bağlı olan Jeoloji Mühendisleri Odası ile Jeofizik Mühendisleri Odası’nın basın açıklamasına imza atmaması ise dikkat çekti.

PLANLAMAYA AYKIRIYSA CUMHURİYET SAVCISININ DAVAYI KENDİ AÇMASI GEREKİYOR
Basına açıklamada bulunan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, “Dava açmamız üzerinden sözler söyleniyor. TMMOB olarak ŞPO ve diğer odalarımızın yanındayız. Sözümüzden geri dönmüyoruz, vazgeçmiyoruz. Ona karşıyız buna karşıyız gibi bir tutumumuz yok. Ama bir rapor hazırlıyoruz. Emsal artışı Bayraklı’dan başlayacak. Her belediye başkanı sıraya girdi. Biz barınma hakkını mı konuşuyoruz yoksa rant için stoklanmasını mı konuşuyoruz. Bu yoğunluğu arttırıyorsa, planlamaya aykırıysa Cumhuriyet savcısının davayı kendi açması gerekiyor.  Planlama tekniğin aykırı sözler varsa, yoğunluğu artıracak bir karar alınıyorsa... Bu kararın depremzedelere faydası olmadığını biliyoruz. Gerekirse dava da açacağız eylem de yapacağız. Mülkiyetin el değiştirmesi söz konusu, insanlar arsa paylarını satıyorlar. Zorunlu göçe zorlanıyorlar. Sözümüz akıldan ve bilimden gelmişse bağıra bağıra söyleriz” dedi.

Basın metninde şunlara yer verildi:

Doğa olaylarının afete dönüştüğü her kırılma anında, yönetenlerin bu durumu rant çevrelerine çıkar sağlamak için değerlendirmediği bir istisnanın dahi olmadığını bugün yine görüyoruz. Yaşanan felaketlerin nedeni olan yaklaşımlar, gelecekte yaşanacak felaketlerin boyutlarını artıracak şekilde afetlerin hemen ardından “çözüm” diye pazarlanan yeni kararlarda kendini göstermektedir. Piyasanın karlılığını merkeze koyan kentsel politikaların yarattığı ve neredeyse her doğa olayının afete dönüştüğü kentlerde, kaybedilen canlarımız hiçe sayılarak deprem sonrasında da ortaya çıkan sorunun çözümü için bugün yine piyasanın karlılığı referans alınmaktadır.

- Öyle bir kamu iradesi ki; müteahhit karı gözetmeksizin, depremzedelerin sorunlarına çözüm bulmak istemiyor.

-Öyle bir kamu iradesi ki; bugün yaşanan barınma sorununun, konut fiyatları ve kira bedellerindeki artışın temelinde yatan nedeni, aldığı kararla yeniden üretiyor.

-Öyle bir kamu iradesi ki; sosyal devlet sorumluluğunu, topladığı deprem vergilerini yok sayarak depremzedeleri yüksek miktarda ödemelere ile mahkum ediyor.

Geldiğimiz noktada yaşadığımız afetlerde birinci dereceden sorumluluğu bulunan merkezi ve yerel yönetimler ve doğal olarak siyasi aktörlerin, hesap vermek yerine sorumluluklarını gizleyecek şekilde bilimsel dayanaktan yoksun ve sermayeyi sevindiren uygulamaları, TMMOB’ye bağlı meslek odalarının tüm uyarılarına rağmen hayata geçirilmekte ve ileride yaşanması muhtemel afetler karşısında kentlerimizin kırılgan bir yapıya sahip olmasına neden olmaktadır.

30 Ekim 2020 depremi sonrasında yapılan çalışmaların tümü depremzedeliği mülk sahipliğine indirgemekte, ortaya çıkan barınma sorununun müteahhit karı arttığı ölçüde çözüleceği önerilmektedir. Oysa ki çözüm önerisinin dayandığı kar mekanizmasının fırsatçılığı, depremin hemen ardından yaşanan kira fiyatları ile açıkça görülmüştür.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince 1 Mart 2021 tarihinde onaylanan plan notu ile gizli bir nüfus yoğunluğu artışı getirilmiştir. Getirilen bu gizli artış piyasanın taleplerini kışkırtmış ve daha fazlasını isteneceği bir düzlem yaratmıştır. Bugün tartıştığımız emsal artışı meselesi popülist ve piyasacı yaklaşımların bizi hangi sonuçlara götüreceğini açıkça göstermektedir. Belli bir bölgede veya bir oranda emsal artışı tartışmaya açıldığında bunun o bölge ile sınırlı kalmayacağı, artışın ise gözü doymak bilmeyen sermayeyi ikna etmeyeceği bilinmelidir.

1 Mart 2021 tarihinde onaylanan plan notuna ek olarak parsel bazında %20, ada bazında %30 verilen emsal artışının teknik olarak tartışılacak bir tarafı bulunmamaktadır. Bu meclis kararı mühendislik, mimarlık ve şehircilik disiplinlerinin varlık nedenlerini ortadan kaldırmakta ve ilgili bilimleri hiçe saymaktadır. Onaylanan plan notu ile birlikte getirilen emsal artışları ile toplamda mevcuda ek %50-60 bağımsız birim artışına ve dolayısıyla nüfus artışına neden olunacağı ortadadır. Bu durum yeni altyapı, ulaşım, sosyal donatı, okul, otopark vb. ihtiyaçları yaratacak ve yaratılan yoğunluğun üzerine bu ihtiyaçları karşılayacak yeni alanlar oluşturulmak zorunda kalacaktır. Bu artış açıkça “İzmir’e ihanet”tir. Bu kararın altına imza atan belediye başkanları ve meclis üyelerinin İzmir’de trafik sorunu olduğundan, koku sorunu olduğundan, altyapının yetmediğinden bahsetmeye ve yoğun bir yağış olduğunda doğal afeti gerekçe göstermeye artık hakkı bulunmamaktadır. Bu karara imza atanlar bilmelidir ki İzmir’de yaşanacak olası her afetten birinci dereceden kendileri sorumludurlar.

Tamamen mali koşullara dayalı, kent bütününü ve kentin uzun vadeli çıkarlarını gözetmeden yapılan emsal artışı ile deprem bölgesinde konut problemini çözmeye çalışan yaklaşımın bilimsellikle, kamucu yaklaşımla uzaktan yakından ilişkisinin olmadığı açıktır. İzmir bugün için yoğun trafik problemine ilave olarak küresel iklim değişimine bağlı su ve enerji gibi problemleri yakın gelecekte yaşayacak illerimizin başında gelmektedir. Hal böyle iken emsal artışları ile planlama, mimarlık, mühendislik disiplinlerinin her birini göz ardı eden kendini ana aktörün müteahhit olduğu piyasa koşullarına teslim eden Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin 11.10.2021 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisinde almış oldukları karar açıkça bir kent suçudur. Bu karar açık şekilde piyasacı bir yaklaşımdır ve iktidar partisinin 20 yıldır kentsel alanda uyguladığı politikalarından hiçbir farkı bulunmamaktadır.

30 Ekim tarihli Sisam – Kuşadası depremi sonrasında konutlarını kaybeden ve oturulamaz duruma geldiği için barınma sorunu yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak konut sorununun emsal artışıyla çözülebileceğini ifade edip, bu hususa karşı gelecek olanların üstü kapalı suçlanması piyasacı, popülist yaklaşımın ürünü olup bunu yapanların görevlerini kötüye kullandıklarını hatırlatıyoruz. Bu durum bizlerin ilk defa maruz kaldığı bir durum değildir. TMMOB, toplumun ortak yararını içermeyen, günü kurtarmaya dönük, aklı ve bilimi hiçe sayan bu tip uygulamaları her türlü baskıya rağmen geçmişte de kabul etmedi bugün de etmeyecektir.

TMMOB’nin 08.10.2021 tarihinde İzmir kamuoyunda yaşanan“emsal artışı” tartışmalarına ilişkin yapmış olduğu vurguları yeniden hatırlatıyoruz:

“Kentsel yaşam kurgulanırken, kent planlamanın yararlandığı mühendislik bilimleri üzerinden üretilen verilerden uzak düşerek ve yeni sorunlar yaratarak barınma sorunu çözülemez!

Barınma anayasal bir haktır ve gerekirse kamu kaynakları kullanılarak, bilim ve teknikten kopmadan çözüm üretilmelidir!

Bugüne kadar uygulanan yanlış politikalarla yaşam standartları düşen kentlerimizin, artık artan yoğunlukları kaldıracak durumu kalmamıştır!

Bu noktada vatandaşlarımızın yaşadığı barınma mağduriyetlerini gidermek adına, merkezi ve yerel otoriteleri mevcut kaynaklarını seferber etmeye çağırıyoruz!

Ülkemiz bütçesinden kamusal yararı tartışmalı büyük projelere, lüks konut projelerine, doğayı tahrip eden projelere hem yerel hem de merkezi yönetimlerce milyarlarca lira para aktarılırken, bu mali kaynakların afet bölgelerinde aylardır barınma sorunu yaşayan vatandaşlarımız için neden devreye sokulmadığını kamuoyunun takdirine sunuyoruz!”

Sonuç olarak; meslek odası sorumluluğu çerçevesinde, depremden zarar gören vatandaşların kayıplarının devletin sorumluluğunda gerçekçi bir şekilde giderilmesi çağrısında bulunmak ve yaşanan bu felaketten dersler çıkararak, bir sonraki depremde veya başka doğal afette muhtemel can ve mal kayıplarını önlemeye yönelik işlemler tesis edilmesinin sağlamak olduğunu vurguluyoruz. Alınan kararı çözüm olarak pazarlayan, reklamını yapanlar da gayet bilmektedirler ki; bilimsellikten uzak alınan bu karar yargı eliyle bozulacaktır. Bu, sadece "biz çözümü ürettik ama..." ile başlayan, sorumluluğu kendisi almak yerine bu ihanete karşı çıkanların üzerine atan, onları hedef gösteren beylik cümlelerine temel oluşturmak için yapılan bir gösteridir.

TMMOB'a bağlı meslek odaları olarak bugün İzmir’de hayata geçirilmeye çalışılan ve yarın başka kentlere örnek olacak olması muhtemel olan, mühendislik, mimarlık ve şehircilik disiplinlerinin varlık nedenini ortadan kaldıran, yeni afetlere kapı aralayan karardan acilen vazgeçmelerini bekliyoruz. Aksi halde bilimsel dayanaktan yoksun kararlara karşı her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi
TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi
TMMOB Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliği
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi
TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliği
TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

 
4 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekeleri TBMM'de!
 
Yangınlarla mücadelede ‘Otonom Sistemi’
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ARZU 17 Ekim 2021 Pazar 10:46

Sermayedarlara sınır yok, Depremzedeye, mağdura mı var? Yazıklar olsun

Yorumu oyla      2      3  
Gazi Hamza sürücü 15 Ekim 2021 Cuma 20:35

Sizlerde elinizi taşın altına sokarak bizleri sevindirin mesela 1 metrekare ev 2000 tl maliyeti var bunun için sizlerde yardımcı olun bizlerde evlerimizi 500 -600 bin TL kere değilde 200 bin TL ye yaptıralım ozaman biz depremzedeler verilecek 200-250 bin TL kredi ile evlerimize kavusalim ozaman emsale de ihtiyacımız olmaz gökdelenler serbest depremzedeye yasak siz depremzedeyi düşünmüyorsunuz bir gidip te gorustunuzmu depremzedeler evlerini yaptırabilecek imkanı olan kaç kişi var aldığımız 3-5 bin TL emekli ayligiyla nasıl başaracağız

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 15 Ekim 2021 Cuma 09:15

Emsal artışı isteyen vatandaşlar bunun bir "çözüm" olduğunu düşünüyorlar. Sorumluluk almak istemeyen popülist yöneticiler sorumluluk almak yerine "emsal artışı"nın çözüm olduğunu ifade ediyorlar... 1 Mart'a aldıkları kararın çok işe yarayacağını söylüyorlardı değil mi? Son Büyükşehir meclisinde ortaya çıktı ki Bayraklı'da K alanlarında sadece 3 ruhsat verildiği ortaya çıktı. Yapılan artış kesinlikle yaraları saramaz. Yine parası olanların işine yarar, doal olarak bundan da en çok müteahhit faydalanır. Dikkat edin yapılan artış ile yol genişlemiyor, otopark alanı, okul, sağlık alanı büyümüyor...Peki bu artış derde derman olacak mı? Örneğin emekli maaşına sahip ve parsel büyüklüğü 300 m2 olan 4 katlı toplam 1200 m2 inşaat alanına sahip bir yer düşünün. Parsel bazında yaptığı başvuru bu binada yaklaşık 240 m2 artış olacak. Peki bu artış yetecek mi? Emekli maaşına sahip olan kişi kalan miktarı nasıl ödeyecek? Genel durumu düşünün...Ya da bu kararı alanlar depremden zarar görenlerin durumuna ilişkin bir raporları var mı? Kaç kişi mevcut durumda zaten kredi ödüyor? Gelir durumları nedir? Peki kiracılar ne olacak diye düşünen var mı? Bilim insanları, meslek odaları yapılan şeyin çözüm olmadığı konusunda uyarıyor. Bu ülkede meslek odaları, bilim insanları dinlenseydi bu durumda olur muyduk? "Emsal artışı" çözüm diyenlere kızanlar, hastalanıp doktora gittiğimizde sadece rahatsızlığımızı ifade ediyoruz değil mi? Doktorun, tedavi biçimine, verdiği ilaçlara dair söz söyleme hakkımız var mı?

Yorumu oyla      2      3  
Burhan ateş depremzedeyim. 14 Ekim 2021 Perşembe 20:28

Burada odalar birliğinin Depremzedelere karşı asil hainlik yaptıklarinı görüyorum.sizlere sayın demek bile içimden gelmiyor.zamanında buralar yerleşime açılırken planlara imza atıp mütahitlerden inşaata hiç uğramadan paralar alan sizler değilmiydiniz asıl bizim sizlere dava açmamız lazım.sizlerde yazınızda belirtmişsiniz amacınız vatandaşın arsa paylarinı sattırmak istediğinizi vatandaş evini yaptıracak para bulamadığı için satmak zorunda kalıyor.arsa paylarını sattırıp sancaklar,ali ağaoğullarına ve diğer şirketlere peşkeş cektirmekmi amacınız. Menhattın bölgesi diyorsunuz folkartlar.izkaportlar.novalar.işbank binası mistra.ve daha birçok örnekleri saymakla bitmiyor.dapyapılar türkerler sayamıyorum daha çok.örnek verebilirim bu gökdelenler dikilirken sizler neredeydiniz bunlar gece kondu gibi sizler uyurken mi dikildi hâlada dikiliyorlar.onlara neden itiraz etmediniz? Gücünüz biz garibanlara mı yetiyor? Bu kararın mühendislik ,mimarlık gibi meslekleri bitirdinden bahsediyorsunuz.şehrin alt yapısını bozacagıni lağım kokacağını yazmışsınız.bu karar yeni çıktı icraya geçmedi .eski m.vekillerinden hüseyin çelik bile alay etti izmirlilerle izmir kaka kokuyor diye.o zamanlar tatildemiydiniz alyapıyı düzeltmek için arıtmaları yapmak için neden o zamanlar kulağınız üstüne yattıniz.o zamanlar neden harekete geçmediniz? Çiğlide kirada oturuyorum kokudan kapı pencere açamıyorum.siz sorunlara çözüm bulmaya çalışmıyorsunuz havanda su dövüyorsunuz.hükümet sıfır faizle yeterli kredi versin kat artışı yapmadan evlerimizi deprem yönetmeliklerine uygun olarak yaptıralım.bizlerde çok katlı binalarda oturmak istemeyiz elbet.o yüksek katlı plazalar nasıl deprem yönetmeliğine göre yapılmişsa bizim bizim 8 katlı binamizda 10 kat olsun plazalar gökdelenler gibi denetleyin sağlam yapılsın.başka türlü gücümüz yetmiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Ali toprak 14 Ekim 2021 Perşembe 20:06

Allah razi olsun izmiri maf etiler béton yiginina cevirdiler rant ugruna yazik gunah

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 14 Ekim 2021 Perşembe 19:17

Point Bornova, Uzundere Toki, Özdilek AVM, İstinye Park, Mavişehir blokları vs. yükselirken, eski binalar/yalılar yıkılıp yerlerine ucube apartmanlar dikilirken bu kadar ses çıkardınız mı acaba?

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 14 Ekim 2021 Perşembe 19:08

Biri demiş ki "itiraz eden bir kitle" bunca meslek örgütü yani bir nevi konunun uzmanları yani bilim insanları itiraz etmiş, kime soracaksınız? Ulemaya mı? Aşağıda başka bir yorumcu gökdelenlere itiraz etmediklerini söylemiş, arkadaşım kusura bakma ama senin dünyadan haberin yok ve amacın sadece çamur atmak. Ben şunu sormak istiyorum İstanbulda mı yaşamak daha kolay yoksa İzmirde mi? cevabını ve nedenini zaten biliyorsunuz. Burada bir bilgi vereyim ve açıklık kazansın, basın açıklamasına imza atmayan iki oda büyükşehir belediyesinden verdiği hizmet karşılığı gelir elde etmektedir ve yönetim kurulundaki bazı üyelerle belediyenin bağı bulunmaktadır doğal olarak imza atmadılar neden altın yumurtlayan tavuğu kessinler ki?

Yorumu oyla      2      3  
A. D 14 Ekim 2021 Perşembe 17:20

Oturduğunuz yerden ahkam kesmek çok kolay. Evini kaybetmiş emekli 460000 lirayı nasıl öder Bankadan almış olacağı krediyi emekli maaşı ile nasıl öder hiç düşündünüzmü.Yıkılan evimizin bitişiğinde 15 katlı binalarda risk yok ta bizim yeni yönetmeliğe göre yapılacak evimizdeki risk olacak.Geçiniz bunları geçiniz.

Yorumu oyla      2      3  
Fikri 14 Ekim 2021 Perşembe 16:58

Bunlar şimdiye kadar ne yapmış bir örnek versinler ya bu odalar dava açarsa bizde odalara açarız bu kadar basit .Halka uğraşmayın .

Yorumu oyla      6      6  
T.C. Vatandaşı 14 Ekim 2021 Perşembe 15:36

İzmir, çocuklarına sağlıklı ve yaşanır bir izmir'i miras bırakmak istiyorsa, bu EMSAL artışına onay vermez- vermemeli. Deprem mağdurlarının mağduriyeti önemsenmeli ve sosyal devlet anlayışı içinde çözülmeli. İzmir bugün ki yükü dahi taşıyamaz durumdayken, olası bir EMSAL artışı ile yakın bir gelecekte hiç yaşanmaz hal alır. Bilimsellikten uzak bu uygulamadan bir önce vazgeçilmeli. NOKTA

Yorumu oyla      8      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görme engelli Ahmet'ten ilk turnuvada 2 altın madalya
İzmir'de lise öğrencisi Ahmet Kaya (16), Türkiye Görme Engelliler Judo ...
Yeğenin ölümüne neden olmuştu... İşte istenen ceza!
İzmir'deki bir rezidansın otoparkında halası Zerrin A.'nın (42) kullandığı ...
'Gereken ne varsa zamanı gelince yapılacak'
Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye'nin kuzeyindeki terör saldırılarına ...
 
İYİ Partili Çıray’dan bürokratlara: Kanunsuz emirlere uymayın, kaçacak delik ararsınız!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Aytun ...
Taliban heyeti Ankara'ya geliyor!
Taliban heyeti temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.
Pencere ve korkuluk arasında mahsur kaldı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, 7 yaşındaki bir çocuk, 3 katlı apartmanın ...
 
Dünyanın en uzun kadını Türkiye'den
2014 yılında en uzun genç kadın unvanını alan Rümeysa Gelgi, 2021 yılında ...
İstifa getiren mermer ocağı halkın kantarında!
İzmir’in Tire ilçesinin kırsal bölgesinde yapılması planlanan ve vatandaşların ...
Aşı karşıtı mitinge Valilik ayarı: Yeri değiştirildi
İzmir'de 17 Ekim pazar günü Türkiye'de 3'ncüsü gerçekleştirilmesi planlanan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva