HABERLER>OTOMOBİL
3 Aralık 2021 Cuma - 10:14

Oda Başkanı Anık: Sıfır araç hayal oldu

Artan döviz kuru ile birlikte sıfır otomobil fiyatlarının da katlandığına dikkat çeken İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, esnafın araçlarını yenileyemediğini söyledi. Kaliteli hizmet için taksi esnafına kalıcı ÖTV düzenlemesi istedi. Anık “Hükümetten müjde bekliyoruz” dedi.

Oda Başkanı Anık: Sıfır araç hayal oldu

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, son aylarda yaşanan kur artışlarına dikkat çekti. Taksi esnafının modeli düşen araçlarını yenileyemez haline geldiğini söyledi.

Ağır pandemi koşullarına rağmen taksi sektörünün İzmir’de aylarca para kazanamadan, canını riske ederek sorumluluk bilinci ile görev yaptığını vurgulayan Celil Anık “Hiç kimsenin sokağa çıkamadığı günlerde bile yüksek hastalık riskini göze alarak 7/24 İzmirlilerin yanında olduk.  Para kazanamasak da çalışmaya devam ettik.  Amacımız İzmir’e ve İzmirlilere hizmet etmekti. Araçlarımız zamanla yıprandı. Yenileyemedik. Döviz fiyatlarındaki dalgalanma ise adeta elimizi kolumuzu bağladı. ÖTV düzenlemesi artık şart oldu” diye konuştu.

Haksız rekabet var
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Anık, şehir içi taşımacılıkta kullanılan minibüs ve otobüs gibi ticari araçlarda ÖTV’nin yüzde 4-8 arasında değiştiğine dikkat çekti. Bizim araçlarımızda ise ÖTV oranı % 45 dedi.

Uygulanan farklı ÖTV oranlarını “ Haksız rekabet” olarak değerlendiren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık “ Son zamlardan sonra % 45 ÖTV oranı ile esnafımızın sıfır araç alması imkansız bir hale geldi. Zaten kazanamıyorduk. Akaryakıt fiyatlarındaki artışla kar oranımız sıfıra yaklaştı. Kazanmadan eski araçlarımızı nasıl yenileyebiliriz. Hükümetten 100 bin taksi esnafının sesine kulak vermesini beliyoruz” dedi

Ankara yükümüzü hafifletmeli diyen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık “ taksiler bir şehrin, bir ülkenin vizyonudur. Ülkemize gelen turistleri, iş adamlarını; misafirleri, hepsini biz taşıyoruz. Eski hurda haline gelen otomobillerle hizmet vermek istemiyoruz. Kaliteli hizmet için ÖTV düzenlemesi bir an önce yapılmalı” diye konuştu.

Anık “Taksi esnafına yapılan haksızlığı devletimizin ilgili birimlerine pek çok kez aktardık. ÖTV ödemeyelim diye bir talebimiz hiçbir zaman olmadı.  ÖTV’nin minibüs, servis gibi diğer ticari araçlarda olduğu gibi makul bir düzeye çekilmesini istiyoruz. Sesimiz bir kez duyuldu, 2016 yılında bir defaya mahsus ÖTV muafiyeti getirildi, bu uygulama da Haziran 2019’da sona erdi. Kanuni bir düzenleme ile sorunun çözüleceğini belirten Anık, böylece ÖTV yükünün altında ezilen esnafımızın yüzü güldürülmeli” diye konuştu.

 
Travel Turkey’de Karaburun rüzgârı
 
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet ilkesi 6 Aralık 2021 Pazartesi 10:17

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. İzmir merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında ( metro. otobüs , vapur, tramvay) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde de var olan 90 dk. aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) dolmuşa biner gibi indi bindi para ödeniyor. Adil ve eşit hizmet vermek için ; Çevre ilçe belediye otobüslerinde İZBAN daki gibi uygulama yapılması çok mu zor. İzmir toplu taşımada İzmir BB nin adil ve eşit hizmet anlayışı . İzmir merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı VAR . İzmir çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde 120 dk . aktarma hakkı YOK.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çinli teknoloji devinden elektrikli araç yatırımı
Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, başkent Pekin'de yıllık 300 bin ...
Otomobil fiyatlarında dikkat çeken değişim
Merkez Bankasının faiz indirim kararı sonrası yükselişe geçen döviz kurları, ...
TOGG'dan yeni ayrıntılar: Fiyatı ne kadar olacak
Türkiye'nin Otomobili ile ilgili en çok merak edilenlerin başında fiyatı ...
 
Otomobil devlerinden tartışma yaratan uygulama
Çip krizine rağmen üretimi sürdürmek isteyen otomotiv markalarının yeni ...
Bayiler tedarik sorunu yaşıyor... Lastik patladı!
Dövizdeki anormal artış, dünyadaki kauçuk sıkıntısı, motorlu araç lastiği ...
Otomobilde çip krizi 2'nci ele yaradı!
Yılın son ayları küresel çip krizinin en derinleştiği nokta oldu. Üzerine ...
 
İkinci el otoda en çok satılanlar belli oldu
İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay en çok ...
Otokent Başkanı açıkladı: 100 bin liraya 'ikinci el' yok!
En çok satışın, 200 bin ila 350 bin lira fiyat aralığındaki araçlarda ...
Ford Türkiye'deki tesisinde üretime ara verdi!
Ford, yarı iletken tedarikindeki sıkıntılardan dolayı Gölcük’teki fabrikasında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva