HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2021 Cuma - 09:40

O şirketten dikkat çeken hamle: İzmir'in içme suyu tehlikede!

İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı koruma sınırlarında mermer ocağı işletmek için başvuru yapan Diyarbakır merkezli Livmer Madencilik projede değişikliğe gitti. Ruhsat sahasında daha önce 700 bin ton mermer üretiminden 37 bin metreküp blok mermer üreteceğini duyuran şirket çalışmayı küçülterek 471 ton mermer üretiminden 18 bin metreküp üretime düştü. Çevre ve doğa derneklerinin tepki gösterdiği projede son kararı bakanlık verecek.

O şirketten dikkat çeken hamle: İzmir in içme suyu tehlikede!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes ilçesi sınırlarında bulunan ve kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’nın koruma sınırında mermer ocağı için başvuru yapan Diyarbakır merkezli Livmer Madencilik yeniden harekete geçti. Halkın katılım toplantısında vatandaşların ve çeşitli doğa-çevre derneklerinin tepki gösterdiği projede bu kez yeni bir hamle geldi. Şirket, daha önce izin aldığı alandaki çalışmanın yerini küçülttü. Ruhsat başvurusunda 24.92 hektarlık alan için izin alan şirket yıllık 250.000 m3 /yıl (700.000 ton/yıl) mermer üretiminden, %15 üretim verimi ile 37.500 m³/yıl blok mermer üretimi yapacağını duyurmuştu. Sürpriz bir şekilde bakanlığa yeniden başvuru yapan şirket Menderes İlçesi, Değirmendere Mah. sınırlarında 201700534 ruhsat numaralı sahada 180.000 m3 /yıl (471.600 ton/yıl) mermer üretiminden, %10 üretim verimi ile 18.000 m³/yıl blok mermer üretimi yapılması ilan etti. Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait alanın tahsisi için çalışmaların sürdüğü belirtilirken orman bölge müdürlüğünün görüşlerinde ise uygunluk yazısı dikkat çekti.

Şirket ÇED başvurusunda; faaliyet sahasında işletme yöntemi olarak son yıllarda oldukça gelişen ve dünyanın birçok ülkesinde kullanılan “Elmas Tel Kesme” (sulu kesim) metodu uygulanacağını belirtti. Raporda; “ İlk aşamada örtü tabakası ekskavatörle kazılıp kaldırılacaktır. Daha sonra bir ağızlık açılarak elmaslı tel ile blok kesimi yapılmaktadır. Üretim faaliyetlerinde elmas tellerin ısınmaması için kesim ve blok küçültme(sayalama) işlemleri esnasında su verilerek kesim yapılmakta olup, kesim sırasında oluşan tozlar bu şekilde bertaraf edilmektedir. Mermer Ocağından çıkarılan blok mermer satışı yapılacak yerlere nakledilecektir. Blok artığı olan ekonomik olarak değerlendirilebilir malzeme ise MAPEG’den satış izni alınarak satışa sunulacaktır. Proje alanına en yakın konut kuş uçuşu yaklaşık 3,5 km mesafede Değirmendere Fevzi Çakmak Mahallesidir. Proje alanına en yakın hassas yapı 1 km kuzeyinde yer alan Özdere Orman işletme şefliğine ait su toplama havuzu ve 3,3 km kuzeydoğu yönünde tarla evleridir. Proje kapsamında çalıştırılacak personel sayısının 40 kişi olması planlanmaktadır. Çalışacak personel ihtiyaçları ÇED alanı içerisinde belirlenen alanda kurulması planlanan mobil/karavan tipte şantiyeden karşılanacaktır” ifadelerine yer verildi.

ŞİRKET KİME AİT?
Livmer Madencilik Şirketi, Ticaret Sicil Kayıtlarına göre tamamen Diyarbakır menşeili bir şirket. Merkezi Diyarbakır’da bulunan şirketin ortakları arasında  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri ve Diyarbakır Mermerciler Derneği Başkanı Fahrettin Çağdaş, Jeoloji Mühendisleri Odası Diyarbakır eski Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gürler ve Murat Hocaoğlu ile Diyar Madencilik Sahibi Çiya Cengiz yer alıyor.

 
Çocuklara korona ilacı için hayati uyarı!
 
Bilim Kurulu üyesi maske için tarih verdi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli'ye 28 Mayıs 2021 Cuma 19:59

Trol değilsin diye yazıyorum, iktidar vekillerinin işi bu! Muhalefet hemen her gün mecliste bu konuları dile getiriyor ama çözüm olmuyor! Çözüm, iktidar vekillerinin sıkıştırılması diyeceğim ama artık onların da pili bitmiş görünüyor, Soylu sazı eline aldı, reis soyluya, bahçeliye teslim!

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 28 Mayıs 2021 Cuma 13:51

Her yerde talan haberleri var, her defasında sesimizi çıkararak itirazımızı göstermeye çalışıyoruz. Her hafta arazileri hakkında haberleri çıktığında ortaya çıkan menfaat sahipleri, sürekli olarak izmirli hassasiyetinden bahsedenler, bu haberlerde her nedense izmirli olduklarını unutuveriyorlar içme suyu kenyanın izmirin değil çünkü.

Yorumu oyla      5      3  
izmirli 28 Mayıs 2021 Cuma 11:47

paşa rumuzlu kişi nerde izmir milletvekilleri demiş. 28 izmir milletvekilinden kaçı izmirli ve izmiri biliyor izmirde yaşıyor? kılıçdaroğlu tunceli, ceyda bölünmez mardin, binali yıldırım erzincan, ednan arslan erzincan, mahir polat gaziantep, necip nasr bitlis, yaşar kırkpınar erzurum, serpil kemalbay kars, murat çepni rize, tamer osmanağaoğlu ağrı bildiklerim...

Yorumu oyla      5      3  
Paşa 28 Mayıs 2021 Cuma 10:35

Kardeşim defolun gidin kendi köyünüzde çıkartın mermerinizi. Memleketi yediniz bitirdiniz sıra içme suyumuza mı geldi? Birileri zengin olacak diye biz zehirleneceğiz doğamız mahvolacak. Kesinlikle izin verilmemeli. Nerede İzmir milletvekilleri?

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Varank duyurdu: Yerli aşı için gönüllü aranıyor
VLP teknolojisiyle üretilen yerli Covid aşısının Faz 2 aşaması için gönüllü arandığı duyuruldu.
İzmir'de yakalandı... Kablo makarasına gizlediler!
İzmir'de, polis ekiplerince durdurulan hafif ticari araçta narkotik köpek 'Mia' ...
TİHEK'ten öneri: Aldatmada partnere de ceza verilsin
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, "aldatan ...
 
Doğa harikaları yok olma tehlikesi altında!
TBMM İklim Komisyonu’nda bilgi veren uzmanlar özellikle Ekvator bölgesindeki, ...
Terastan düşmüştü... Yaşadıklarını anlattı
İzmir'in Konak ilçesinde, erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Deniz Ö.'nün ...
İzmir'de 'Narko Alan' başarısı: Ölüm oranlarında dikkat çeken düşüş!
İzmir'de 'Narkon Alan' projesi, kent genelinde uyuşturucu maddeden kaynaklı ...
 
10 milyonluk vurguna şafak vakti operasyon
Adana'da tefecilik usulüyle 68 kişiden 10 Milyon 350 bin lira haksız kazanç ...
İzmir'de 'gaz kolu' için çifte saldırı: Hastane önünde 5 yaralı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, iddiaya göre H.A. (20) ve akrabası Ş.A. (27) ...
Milletvekili Sertel’in acı günü: Hayat arkadaşını kaybetti
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in eşi Ziynet Sertel hayatını kaybetti. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva