HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Eylül 2019 Cuma - 17:28

O kampanya rafa mı kalkıyor? Valilikten Büyükşehir'e 9 şart!

İzmir Valiliği ülke genelinde tartışmalara neden olan orman yangını sonrasında kampanya başlattığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin izin talebine şartlı onay verdi. Belediye Başkanı Tunç Soyer’in resmi yazısına “eksikleri tamamlayın” diyen valilik ile belediye arasındaki bürokratik süreç kampanyayı geciktirdi. 9 Eylül’de konserle toplanan 477 bin TL para elde kaldı.

O kampanya rafa mı kalkıyor? Valilikten Büyükşehir e 9 şart!

EGEDESONSÖZ-  İzmir’de resmi rakamlara göre 5 bin hektar yani bir Karşıyaka ilçesi kadar büyüklükte orman alanının kül olduğu 18 Ağustos’ta çıkan orman yangını sonrasında başlayan tartışmalı süreç devam ediyor. İki gün boyunca Karabağlar, Menderes, Urla ve Seferihisar’da aralıksız devam eden yangınlarla ilgili siyasi parti temsilcileri de çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.  Yanan orman alanlarının rehabilitasyonu konusunda talimat veren İzmirli Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamaları sonrasında ormanlarının PKK terör örgütü tarafından yakıldığı netleşince tartışmalar farklı bir noktaya taşınmıştı.

- AK PARTİLİ DAĞ'DAN SOYER'E 'KAMPANYA' ÇAĞRISI: KANUNİ ŞARTLAR YERİNE GETİRİLMELİ!

İzmir’de faaliyet gösteren dernek, STK ve kurumların Ege Orman Vakfı öncülüğünde başlattığı “1 milyon fidan” kampanyasına birçok yerden destek geldi. Bu sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “İzmir Küllerinden Doğacak” isimli bir kampanyanın başlatıldığını söylemiş, 9 Eylül’de yapılan konser gelirinin bu kampanyaya aktarılacağını ifade etmişti. Daha sonra ise toplanan para miktarı ise 477 bin TL olarak açıklandı.

Karşılıklı açıklamalar ve kurumların çalışmaları devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, düzenlenen kampanyada toplanan paraların valilik izni olmadan aktarılamayacağını açıkladı. Soyer, “Bağış toplamak için vilayetten izin almak gerek. Dilekçemizi yazdık ama hala ses çıkmadı. 9 Eylül konser gelirini bile 1 Milyon Fidan Kampayası’na aktaramadık” dedi.  

KAMPANYA BİR YIL SÜRECEK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Valiliği arasında yaşanan bürokratik uyumsuzluk sonrasında Başkan Soyer’in gönderdiği resmi yazı ortaya çıktı.

Egedesonsöz’ün ulaştığı bilgiye göre, Soyer, 5 Eylül’de İzmir Valiliği’ne yazdığı yazı ile kampanya düzenlenmesi için resmi izin talebinde bulundu.  Resmi yazıda, “İzmir'in Karabağlar ilçesinin Tırazlı Mahallesinde 18 Ağustos 2019 Pazar günü başlayan, rüzgârın da etkisiyle ancak 20 Ağustos 2019 Salı günü akşam saatlerinde kontrol altına alınabilen büyük orman yangınının doğal hayat, eko sistem ve çevre yerleşim yerlerinde yarattığı yıkıcı etkileri hızla telafi etmek, ileride gerçekleşme ihtimali olan yangınlara müdahale amacıyla Belediyemiz Meclisince 30/08/2019 tarih ve 705 sayılı karar gereğince bağış kampanyası başlatılması ve bir bağış hesabı açılmasına karar verilmiştir. Meclis Kararı gereği İzmir ili içerisindeki yangın riskinin azaltılmasına, yangınlara yönelik farkındalık oluşturulmasına, orman yangınlarına ilişkin olumsuz etkilerin azaltılmasına, yangınla mücadele çalışmalarını desteklemek, Belediyenin karadan ve havadan müdahale olanaklarının arttırılması için İzmir ili genelinde 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu gereğince “İzmir Küllerinden Doğacak Bağış Kampanyası” kapsamında bağış kampanyasının başlatılması ve bir bağış hesabının açılması ve 1 yıl süre ile bağış toplanması için gerekli izinlerin makamınızca verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim” ifadeleri kullanıldı.

PROTOKOL YAPIN, NET OLARAK AÇIKLAYIN!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bizzat imzalayarak valilik makamına gönderdiği talep İzmir Valisi Erol Ayyıldız adına İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Turgay Esen tarafından yanıtlandı.  Yanıtta, belediyenin kampanya için eksikleri olduğu, talep yazısının gereği olarak da yapması gereken işlemler sıralandı. 10 Eylül’de Büyükşehir’e gönderilen yazıda,  “Talebiniz incelenmiş olup; "İzmir Küllerinden Doğacak "  kampanasına ilişkin olarak; Kampanya içeriğinin tam olarak belirlenmesi adına, eğer Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yanan ormanlık alanlarla ilgili bir kampanya düzenlenecek ise Belediyeniz ve Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılmış protokol düzenlenmesi, kampanya harcama kalemlerinin net olarak belirlenmesi ve keşif özetinin hazırlanması, kampanyada en az 3 kişinin yetkilendirilmesi ve bu kişilere ait 2'şer adet vesikalık fotoğraf ile ekte örneği gönderilen formunun doldurulması, 2860 Sayılı yardım Toplama Kanununun 5.maddesi gereği hangi yolla para toplanacağının belirtilmesi, faaliyet alanının ve süresinin belirtilmesi gerektiğinden; Yukarıda belirtilen eksikliklerin tamamlanıp Valiliğimize gönderilmesi durumunda yardım toplama yardım toplama talebiniz makama sunulacaktır” denildi.

HENÜZ YANIT GELMEDİ
İzmir Valiliği’nden Büyükşehir’e giden yazının ardından 17 gün geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nden istenilen evraklarla ilgili bir yanıt gelmedi. Belediye, toplanan paranın aktarılması başta olmak üzere diğer konularla ilgili bir işlemi henüz yapmadı. Böylece, yangın sonrası başlatılan ve İzmir genelinde oluşan duyarlılığı da arkasına alan kampanya sekteye uğramış oldu.  Valilik, kampanya için belirlenen yasal şartların yerine gelmesi halinde gerekli izinleri vereceğini Büyükşehir’e iletti.

 
İzmir'in köklü kuyumcusu konkordato ilan etti
 
Hisarcıklıoğlu'ndan üniversiteli gençlere girişimcilik dersi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
boşa kürek 27 Eylül 2019 Cuma 23:59

Kimsenin moralini bozmak istemem ama elindeki uçak ve helikopteri uçuramayan, uçurmayan bakanlığa ben güvenmiyorum, bu bir! Daha önce yapılmış kampanyalarda toplanmış paralarla ülkede okulsuz köy kalmaması gerekiyordu, sonuç ortada, bu iki! Başkan bazı şeylere medyanın da baskısıyla balıklama dalıyor, sonra ortada kalıyor! Ormanların mülkiyeti ve korunmasına ilişkin yasalar değişmeli, kozak yaylasında ormanlar köylünün, yangın var mı? Hem üretim var, hem korunuyor, bu yeterli çözüm değil mi gerçekten çözüm arayana?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta Türkçe Günleri 16. kez kutlandı
Konak Belediyesi, 87. Türk Dil Bayramı’nı, Dil Derneği İzmir Şubesi’yle ...
'Şimşek' Kazakistan’dan gümüş çıkardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı sporcusu Musa Şimşek, Kazakistan’ın ...
Urla’ya uluslararası iş birliği
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ...
 
Foça'da 'Sonbahar Şenliği' düzenlenecek!
Foça Belediyesi, ‘Kadınca Kararınca Yerel Ürünler Pazarı’nda, 28 Eylül ...
Bornova'da üretici kadınlara tam destek!
Bornova Belediyesi ile kadınların üretimlerine destek olmak, düzenledikleri ...
Bergama'da örnek proje: Kendi enerjisini üretecek!
Bergama Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES) kurarak, belediyenin harcadığı ...
 
Narlıdere'den okullara spor malzemesi desteği
Narlıdere’deki okulların eksiklerini tamamlamak adına İzmir Büyükşehir ...
Çiğli Atatürk büstü ile donatılıyor
Çiğli Belediyesi, ilçede ihtiyacı bulunan okul ve muhtarlıklara Atatürk ...
Büyükşehir düğmeye bastı: Yeşildere rengarenk olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin siluetini değiştirecek bir projeyi ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva