HABERLER>SPOR
16 Eylül 2015 Çarşamba - 14:22

O isimden yeni rapor: Muayene odası tuvaletin koridorunda!

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bornova Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yaparken Suriyelilere ayrılan yerlerin hijyenik koşullar taşımadığını belirten ve bunu rapor halinde üst makamlara bildirdikten sonra Göç İdaresi’ne ait Geri Gönderme Merkezi’ne görevlendirilen Dr. Ergün Demir’den yeni açıklama geldi. Demir, “İl Halk Sağlığı Müdürü Geri Gönderme Merkezi’nde personel tuvaletinin koridoruna konulan muayene masası ile sağlık hizmetinin verildiği bu sağlık ortamını yarattığı için övünmektedir. Oysa bu ortamda sağlık hizmeti vermek insanlık ve hekimlik adına utanç verici bir durumdur, yani mobbing uygulamasıdır” dedi.

O isimden yeni rapor: Muayene odası tuvaletin koridorunda!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde görev yapan İzmit Tabip Odası Hekim Meclisi Üyesi Dr. Ergün Demir’in Göç İdaresi’ne ait Geri Gönderme Merkezi’nde görevlendirilmesinin yankıları sürüyor.

Görev yaptığı Bornova Toplum Sağlığı Merkezi’nde Suriyelilere ayrılan bölümün hijyenik koşullar taşımadığını ifade eden Demir, üst makamlara durumu bildirdiğini, muayene yerlerinin uygun olmadığını ilettiğini dile getirmişti. Demir, yetkili birimlere yazdığı yazıların ardından kendisinin geçici olarak üç aylık görevlendirmeyle Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne yollandığını belirtmişti. Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne açık mektup yazarak durumu anlatan Demir’in sözleri sağlık camiasında tartışmalara neden oldu. 

Demir’in açıklamalarının ardından konuşan İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz, kararın bir görevlendirme olduğunu, baskı amacıyla alınmış kasıtlı bir karar olmadığının da altını çizmişti.

- İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN 'SÜRGÜN' İDDİASINA YANIT...
 
Müdür Türkyılmaz’ın gelişmeler ve alınan karar ile ilgili sözlerinin ardından Demir’den yeni açıklama geldi. Demir, “İl Halk Sağlığı Müdürü, geri gönderme merkezinde personel tuvaletinin koridoruna konulan muayene masası ile sağlık hizmetinin verildiği bu sağlık ortamını yarattığı için övünmektedir. Oysa bu ortamda sağlık hizmeti vermek insanlık ve hekimlik adına utanç verici bir durumdur. Yani mobbing uygulamasıdır. İtirazımız bunadır” dedi.


 
TALEPLERİ SIRALADI
Demir, şunları söyledi: “Bana ayrıcalık yani kıyak tanımaları için Bornova TSM Suriyeli polikliniğinde çalışırken İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne dilekçelerimdeki taleplerin karşılanması gereklidir. Birincisi Işıkkent ayakkabıcılar sitesinde bazı işyerlerinde ayakkabı yapıştırma işlerinde çalıştırılan ve içlerinde çocuk işçilerin de olduğu birçok Suriyeli çalışanda, son birkaç aydır yapıştırıcı ürün kullandırılmasına bağlı olarak ciddi tıbbi belirtiler görülmüş ve bazı hastalara polinöropati tanısı konulmuştur. Ancak, konu ile ilgili yetkili kurumların bilgilendirilmesine rağmen soruna henüz müdahale edilmemiştir. İkincisi Bornova TSM Suriyeli polikliniğinin fiziki şartları ve teknik donanımı ile ilgili olarak   çalışan/iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk analiz değerlendirilmesi yapılması talep edildi. Yine Bornova TSM Suriyeli polikliniğinin kullanım alanı yetersiz olup, hasta bekleme bölümü, tıbbi müdahale ve aşı odası, mahremiyet kurallarına uygun bebek bakım ve emzirme odası bölümleri mevcut değildir. Ayrıca her poliklinikte faal olarak bulundurulması zorunlu olan asgari tıbbi cihaz ve malzemenin birçoğu bulunmamaktadır. Asgari fiziki şartları ve teknik donanımı ile kullanım alanı yetersiz olan, mahremiyet kurallarına uygun olmayan Bornova TSM Suriyeli polikliniğinin verilen sağlık hizmetinin niteliğine uygun olarak düzenlenmesi, fonksiyonel ve yapısal olarak belirlenen asgari şartların sağlandığı ve hizmetten yararlanacakların kolayca ulaşabilecekleri bir mekânda sağlık hizmeti verilmesi talep edildi. Verdiğim dilekçem TSM sorumlu hekimi tarafından il halk sağlığı müdürlüğü ile görüşerek keyfi ve hukuksuz bir şekilde işleme konulmamaya çalışılmıştır. İşlem konulması tutanak tutulması üzerine dilekçemin evrak kayıt işlemi veriliş tarihinden beş gün sonra gerçekleşti.  Geçici görevlendirildiğim İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı Işıkkent Geri Gönderme Merkezinde sağlık hizmetlerinin sunumu personel tuvaleti ve lavabosuna giden koridora konulan muayene masasında verilmeye çalışılmaktadır. Mahremiyet kurallarının uygulandığı bir muayene ve tıbbi müdahale odası ile bulundurulması zorunlu asgari tıbbi cihaz ve malzeme bulunmamaktadır. Geri Gönderme Merkezinde sağlık hizmetlerinin niteliğine uygun olarak, fonksiyonel ve yapısal olarak belirlenen asgari şartların sağlandığı bir muayene ve tıbbi müdahale odasının oluşturulması gerekmektedir. Bu taleplerim kişisel ikbal ve çıkarları için değildir. 
 
Geçici görevlendirildiğim Geri Gönderme Merkezinde de en asgari düzeyde sağlık hizmeti verilebilecek muayene ve tıbbi müdahale odası ile tıbbi malzeme bulunmamaktadır. Bırakın uygun havalandırma ortamını, masayı, oturacak sandalyeyi, 2015 yılında sağlık adına utanılacak bir ortamda personel tuvaletinin koridoruna muayene masası ve ranza konularak İzmir Geri Gönderme Merkezinde sağlık hizmeti sunulmaya çalışılmaktadır. TSM Sorumlu hekimliğinden basit tıbbi malzemeleri istenmesine rağmen, ancak beş gün sonra basit tıbbi malzemeler (tansiyon aleti, stetoskop, otoskop, eldiven, maske, abeslang) Geri Gönderme Merkezine getirilmiştir. Sormak istiyorum bu ortamda sağlık hizmetinden söz edilebilir mi? Onun içindir ki İl Halk Sağlığı Müdürü sağlık ortamından değil hastadan bahsetmektedir. Bu yapılan görevlendirme yaz dönemi nöbet birimlerine yapılan geçici görevlendirme değildir”

 
AK Partili vekil kaza yaptı: 2 ölü, 4 yaralı
 
22 kişinin öldüğü faciadan kan donduran detaylar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
olmadı 16 Eylül 2015 Çarşamba 16:02

Ergün Bey personel tuvaletinin koridoruna konulan muayene masası olan bir merkezle yeni mi tanışıyor. Buna takılmasın, gitsin büyük devlet hastanelerine tuvaletin karşısında ki dr odalarına muayene odalarına baksın. Yani Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz.

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf’ta Mehmet Akgün şoku
Karşıyaka’nın yeni transferlerinden Mehmet Akgün, forma giydiği ilk maçta sakatlandı.
Altay’a Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik sıkıntılarla boğuşan Altay'a tesis ...
Göztepe kabusa son vermek istiyor
PTT 1'inci Ligi'nde cuma günü deplasmanda Denizlispor'la karşılaşacak ...
 
Altınordu'da teknik zirve: Altyapı ve 'A Takım' el ele
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Genel Kaptan Sedat Gündoğdu, ...
Bucaspor'da aday bolluğu: Yeni patron kim olacak?
Bucaspor'da Levent Eriş'in istifasından sonra teknik adam arayışına başlayan ...
Galatasaray'dan Devler Ligi'ne kötü başlangıç
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki kötü başlangıcın ardından Şampiyonlar ...
 
Bucaspor’da şok: Eriş istifa etti
Spor Toto 2'nci. Lig Kırmızı Grup'te sezona Amed Sportif ve Tuzlaspor ...
Altınordu’dan ikinci anlamlı buluşma: +1 Şenliği
Altınordu'nun İzmir Down Sendromu Derneği ile ikincisini gerçekleştirdiği ...
Göztepe’de Fuchs şoku
PTT 1'inci Ligi'nde Göztepe'nin pazar günü Giresunspor'a 1-0 yenildiği ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva