HABERLER>GÜNCEL
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 15:44

Nüfus Müdürlükleri’nde yoğunluğa sendikadan tepki: Buca’da 1 personele 750 kişi!

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, Nüfus Müdürlükleri’nde yaşanan yoğunluklar dolayısıyla çalışanların kaldığı zor duruma dikkat çekmek üzere basın açıklamasında bulundu. Personellerin yaşadığı zorluklara Buca Nüfus Müdürlüğü’nde yaşanan yoğunluk üzerinden örnek veren sendika, “Buca Nüfus Müdürlüğünde sistem üzerinden verilen randevu sayısı personel başına 750’ye çıkmıştır. Bu sayıda bir işlemi bir kamu personelinin sağlıklı, mevzuata uygun bir şekilde yapması imkansızdır” ifadelerini kullandı.

Nüfus Müdürlükleri’nde yoğunluğa sendikadan tepki: Buca’da 1 personele 750 kişi!

EGEDESONSÖZ-  Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi Nüfus Müdürlükleri’nde oluşan yoğunluklara ilişkin basın açıklaması yaptı.  Pasaport ve sürücü belgeleri işlemlerinin de Nüfus Müdürlükleri’ne devredilmesi üzerine var olan yoğunluğun giderek arttığını vurgulayan BES, müdürlüklerdeki işlemlerin kapasiteyi aştığını bu sebeple de ciddi sıkıntılara yol açtığını vurguladı.

BES tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Bilindiği üzere Pasaport ve sürücü belgelerinin Nüfus Müdürlükleri tarafından verilmeye başlanmış, ancak bu işleri yapacak personel istihdamı yıllardır sağlanmamıştır. Sistem üzerinden oluşturulan randevu sayısı olağanüstü artmış ve çoğu nüfus müdürlüğünün kapasitesini aşmakta bu da personel üzerinde inanılmaz bir iş mobbingine neden olmaktadır. Nüfus çalışanları neredeyse nefes almadan çalışmak zorunda bırakılmakta, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz, sürekli vatandaş baskısı karşı karşıya bırakılmakta kurum idarecileri ise maalesef durumu izlemekle kalmaktadır.

İzmir özelinde Buca Nüfus Müdürlüğünde sistem üzerinden verilen randevu sayısı personel başına 750’ye çıkmıştır. Bu sayıda bir işlemi bir kamu personelinin sağlıklı, mevzuata uygun bir şekilde yapması imkansızdır. Bu da vatandaşın personel üzerinde Ancak bırakın işin nasıl yapıldığını, personel ile vatandaş karşı karşıya bırakıldığı için baskı, şiddet, darp olaylarıyla karşılaşılmakta, idareciler olayları görmezden gelmektedir. Bu kadar fazla randevu personelin en temel insani haklarını mola, yemek arası ve benzeri ihtiyaçlarını artık yok etmektedir. Ayrıca mevcut randevu sayısı randevu dışı eş dost akraba ve benzeri işi olanların oluşturduğu kalabalıklar insani çalışma koşullarını kaldırmakta pandemi önlemleri, fiziksel mesafe ve benzeri önlemler tamamen ortadan kaldırılmaktadır.

İl Müdürlüğü Konak Nüfus Müdürlüğünde de eksik personel sayısı ile benzeri olumsuz koşullarda işin yürütülmesinde maalesef direnmekte, doğru bir personel istihdam politikası izlememektedir.

Birçok nüfus müdürlüğünün ortak sorunu olan randevuların bilimsel olarak fiilen çalışan personel sayısına göre düzenlenmesi acilen nüfus çalışanlarının talebidir. Bunun yanı sıra İzmir’de dengeli bir personel dağılımının sağlanması, personel ihtiyaçlarının nüfus yoğunluğuna göre düzenlenmesi, sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi, fazla mesaide sözleşmeli olan olmayan ücret ayrımcılığının kaldırılması ve her 8 saate bir gün yasal iznin verilmesi, yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlara hizmet vermek amacıyla ikametgâhlarına giden personelin ulaşım ve yemek sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. TİS Görüşmelerinin devam ettiği bu süreçte Nüfus çalışanlarını iş yoğunluğuna, angaryaya, mobbinge karşı insanca çalışma koşulları için birlikte ortak mücadeleye çağırıyoruz”

 
Skandal! Statta 12 futbolcu 4 kadınla birlikte oldu
 
CHP PM Üyesi Nalbantoğlu’ndan Sertel’e ‘mülteci’ yanıtı: Konuyu yanlış anlamış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'deki 'komşu terörü' iddiasında yeni perde... Her iki taraf da şikayetçi!
İzmir'de Hatice Özdemir (50), üst kat komşuları tarafından sokak hayvanlarını ...
Urla'da büyük skandal... Pide salonunda korona servisi!
İzmir'in Urla ilçesinde bir pide lokantasında çalışan Lezgin Topal, iş ...
Yemek skandalı sonrası açığa alındı!
Davasına baktığı iş insanıyla aynı masada yemek yediği görüntüleri basında ...
 
20 bin öğretmen ataması takviminde değişiklik
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin ...
Vali Köşger'den afetzedelere için birlik çağrısı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kent ekonomisine yön veren STK ve OSB ...
Dantel böceği 3 şehri istila etti
Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de yüksek sıcaklık ve yetersiz yağış nedeniyle ...
 
Vicdansızlar İzmir'de işbaşında!
İzmir'in Bornova ilçesinde tekstil fabrikası bekçisi Y.E.'nin (80), ayaklarını ...
İzmir'de kayıp engelli vatandaş 'Sevgi İzi' ile bulundu
İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan ve kayıp ilanı verilen konuşma engelli ...
Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nden açıklama
Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği, Afganistan'dan ayrılmak için büyükelçilik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva