HABERLER>GÜNCEL
1 Eylül 2022 Perşembe - 12:53

Nefes Can anısına düzenlenecek turnuva umut olacak

İzmir'in Urla ilçesinde göz kanseriyle mücadele ederken 3 ay önce hayatını kaybeden Nefes Can (4) anısına kadın basketbol dostluk maçları yapılacak.

Nefes Can anısına düzenlenecek turnuva umut olacak

5-6 Eylül 2022 tarihlerinde Urla Spor Salonu'nda düzenlenecek etkinliğin tüm geliri kanser ile savaşan çocukların ve ailelerinin destekçisi Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı'na (KİTVAK) bağışlanacak.

İzmir'de yaşayan beden eğitimi öğretmeni Şenay Can (39) ve ziraat mühendisi Erhan Can'ın (39) 4'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Hayat Can'dan sonra dünyaya gelen ikinci kızları Nefes Can'a henüz 7 aylıkken göz kanseri teşhisi konuldu. Defalarca kemoterapi alan ve 21 Eylül 2020'de geçirdiği operasyonla sol göz bebeği alınan Nefes, hidrosefali (beyinde su toplanması) nedeniyle geçen 25 Nisan'da Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırıldı. Ancak Nefes, 15 Mayıs’ta yaşamını yitirdi. Nefes adına Urla'da kadın basketbol dostluk maçları gerçekleştirilecek.

'TURNUVA GELENEKSEL OLABİLİR'
Uzun yıllar Urla kadın basketbol takımında kaptanlık yapan Şenay Can, kanser tedavisi için şehir dışından İzmir'e gelen ailelere Nefes aracılığıyla bir yardım eli uzatılacağını belirterek, etkinliğin gelirinin KİTVAK'a bağışlanacağını bildirdi. Bu turnuvanın geleneksel hale gelmesini istediklerini anlatan Can, kanserle mücadele eden çocuklar ve ailelerine sabır dileyerek şunları anlattı:

"Nefes 3.5 aylıkken boynunu tutamıyor, göz teması kuramıyordu. Bir sorun olduğunu anlamıştım. Genetik testler yapıldı. İki gözünde tümör tespit edildi. Gelişim geriliği de vardı. 7 aylıkken teşhis konuldu. Kemoterapilere başladık. Konuşamıyor, emeklemiyor, yürümüyordu. Biz Ankara'da Hacettepe'de tedavimizi sürdürüyorduk. Başka bir şehirde kimseyi tanımadan zor zamanlar yaşadık. Arabamız otel gibiydi. Son 50 günde kanser bütün vücuda yayılmış. Onun kurtulma şansının olmadığını bilmek çok üzücüydü. O süreçte acı çekmesini istemedik ve kemoterapiyi reddettik. Hastanede 21 gün yattık. Onu kaybettikten sonra adına böyle bir spor etkinliği düzenlemek istediler. Nefes bir araç aslında. Nefes'in isminin kullanılması bizi manevi olarak rahatlatıyor. İzmir'e tedavi için gelen ailelere bir fayda sağlanması bizim için çok önemli. Her yıl bu turnuva düzenlenecek. Belki geleneksel olabilir."

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ İLE HAYATLARA DOKUNACAKLAR
Urla Belediyesi Gençlik Kulübü basketbol takımı baş antrenörü Çağatay Saltık da hedeflerinin KİTVAK için bağış toplamak olduğunu söyleyerek, sporun birleştirici gücünü kullanmak istediklerini kaydetti. Saltık, "Turnuva şeklinde yapmak istedik ama yeterli takım sayısına ulaşamadık. Adına dostluk maçları dedik. Sadece iki maç yapıp bitireceğiz. O günü şenlik havasında geçireceğiz. Bağış toplamaya başladık ama hedeflenenin altındayız" dedi. Urla'nın kadın basketbolunda bir lokomotif olduğuna dikkati çeken Saltık, KİTVAK sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

'ARABALARINDA KONAKLAYAN HASTA YAKINLARI VAR'
KİTVAK'ın bağışçıların destekleriyle ayakta durduğunu vurgulayan KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren ise Can ailesine ve Urla Belediyesi Gençlik Kulübü'ne teşekkürlerini ileterek yardım kampanyasının örnek teşkil etmesini diledi. Ulueren, "Vakfımız çocuklarımıza her zaman el veriyor. Son dönemde 'Askıda Oda' projesiyle onların hayatlarına dokunuyoruz. Nefes Can adına da bir hayata dokunuş kampanyası olacak. Madalyonun öbür yüzünde büyük bir acı ve kayıp var. Kampanyanın başarılı olmasını diliyorum" dedi. Ulueren konuk evlerindeki 184 yatak ve 82 odanın dolu olduğunu belirterek sırada bekleyen ve arabalarında konaklayan hasta yakınları bulunduğunu ifade etti. Urla'daki etkinlik için herhangi bir bilet satışı olmayacağını kaydeden Ulueren, Valilik izinli hesaba bağış beklediklerini söyledi. (DHA)

 
İzmir'de Belediye Başkan Yardımcısı'na saldırı!
 
Yusuf Talum'dan Göztepeye veda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Belediye Başkan Yardımcısı'na saldırı!
Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, dün akşam saatlerinde ...
Buca'da imar planları mahkemelik... Çaldıran'ın itirazı var!
Yıllardır kentsel dönüşüm çalışmaları ile gündemde olan Atatürk Maskı'nın ...
KPSS ortaöğretim başvuruları başladı
6 Kasım'da ortaöğretim mezunlarına uygulanacak 2022-Kamu Personel Seçme ...
 
Havva ölüm-kalım savaşında... 51 bıçak darbesine tutuklama!
İzmir'in Konak ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı Havva Çevirgen'i ...
Bakan Bozdağ'dan adli yıl mesajı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına ...
20 bin öğretmen ataması yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Beştepe Millet ...
 
İki terörist etkisiz hale getirildi
Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde huzur ve güvenlik ortamını ...
Zehir tarlasına baskın!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda ...
Korkunç son: Başı taşla ezilerek öldürüldü!
Adana'da 2 çocuk annesi Şermin Sarı (33), evinin bahçesinde kimliği henüz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva