HABERLER>EGE
5 Ocak 2023 Perşembe - 13:34

Nazilli faciasında söz tüpçüde: Somunu açtım, alev aldı!

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki 8 kişinin ölümüne neden olan restorandaki patlama sonrası tutuklanan tüpçü M.B. savcılıktaki ifadesinde "Tüpü elimde bulunan anahtarla değiştirmeye yeltendiğim esnada somununu açmaya başladım. Bu arada tüpten gaz sesi geldiğini duydum. Duyar duymaz zaten ben alev almaya başladım. Kendimi hemen dışarıya attım" dedi.

Nazilli faciasında söz tüpçüde: Somunu açtım, alev aldı!

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki bir restoranda meydana gelen ve 8 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin tutuklanan şüpheliler, olayda kusurları olduğu yönündeki suçlamaları kabul etmedi.

Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranında 30 Aralık'ta tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan iş yeri sahibi H.Y. tüp bayisi sahibi A.B. tüpü değiştiren M.B. ve değiştirme işlemine yardımcı olan H.P'nin ifadelerine ulaşıldı.

Tüpü değiştirmeye çalışan M.B. restoran çalışanının patlamadan bir gün önce sanayi tüplerinden birinin başlığını açamadıklarını söyleyerek yardım istediğini, iş yerine giderek tüpü kontrol ettiğini, kapalı olduğunu görünce ertesi gün değiştireceğini dile getirdi.

Olay günü yeni bir tüp alarak iş yerine gittiğini, bu sırada yolda gördüğü arkadaşı H.P'den yardım istediğini kaydeden M.B. birlikte iş yerine giderek tüpleri değiştirmek için çalışmaya başladıklarını kaydetti.

M.B. şu ifadeleri kullandı:

"Tüpü elimde bulunan anahtarla değiştirmeye yeltendiğim esnada somununu açmaya başladım. Bu arada tüpten gaz sesi geldiğini duydum. Duyar duymaz zaten ben alev almaya başladım. Kendimi hemen dışarıya attım. Elimde bulunan anahtarı olay esnasında H.P'ye nasıl verdim, bunu hatırlamıyorum. Tüpleri döner ocağının yaklaşık 4-5 metre kadar yakınında bulunan tüpler için ayrılmış yerde değiştirdim. Tüpleri değiştirdiğim esnada dikkatimi dağıtan bir kişi olmadı. Olay esnasında kim yaralandı, kim vefat etti? Ben bunların hiçbirini kendim de yandığım için görmedim."

Olayda herhangi bir kastının ya da kusurunun olmadığını savunan M.B. kendisinin de yaralandığını, ihmali olan kişi ya da kurumlardan şikayetçi olduğunu aktardı.

"Kendimi dışarıya attım"
Tutuklu şüphelilerden H.P. ise su tesisatçısı olduğunu, olay günü gördüğü M.B'nin kendisinden yardım istediğini aktardı.

M.B'nin değişim yaptığı sırada kendisinin tüpü tuttuğunu anlatan H.P. "M.B, iş yerine daha önce getirdiği, takılı olan sanayi tüpünün vanasının ucundaki somun benzeri parçayı çıkardığı esnada bir anda gaz çıkışı oldu, tüp alev aldı. Ben tüpü sadece tutuyordum. Kendisi somun ve vana kısmıyla ilgileniyordu. Tüpün alev almasıyla ben alevlerin arasında kaldım. Sol elim ve yüzümde yanıklar oluştu. Can havliyle kendimi iş yerinden dışarıya attım. M.B. ve iş yerinde bulunan diğer şahısların dışarıya nasıl çıktıklarını hatırlamıyorum." ifadelerini kullandı.

Olayda herhangi bir kusurunun olmadığını savunan H.P. "Ben sanayi tüpü değiştirme konusunda uzman değilim. Bu konuda herhangi bir eğitim almadım. Bu olayda kusurlu olan şahıs ve şahıslardan şikayetçiyim." dedi.

Tutuklulardan tüp bayisi sahibi A.B. ise oğlunun 2 yıldır bayide çalıştığını, işi bildiğini ileri sürerek, "Bu olay nasıl meydana geldi, neden oldu, bilemiyorum. Benim olay hakkında bildiklerim bundan ibarettir. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye ifade verdi.

Restoran sahibi L.Y. ise iş yerinde gerekli tedbirleri aldıklarını savunarak, "Kusurlu olduğumuzu düşünmüyorum. Bu olay istenmeyen bir kaza neticesinde meydana gelmiştir. Üzerime atılacak suçlamaları kabul etmiyorum. Benim kimseden bir şikayetim yoktur." savunmasını yaptı.

Olay
Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranında 30 Aralık'ta tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamada 8 kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında restoran sahibi L.Y, eşi F.Y. ile tüp bayii A.B, tüpü değiştiren M.B. ve tüp değişimine yardım eden H.P. tutuklanmış, iş yeri çalışanı 5 kişi serbest bırakılmıştı.

 
Altılı Masa'nın 10'uncu toplantısı başladı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete eleştiri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli öğrencilerden büyük başarı!
19. İstanbul Uluslararası Gastronomi Yarışması’nda İzmir Bornova Mesleki ...
İzmir'in umut çiftliği... Can dostlara 'Merhamet Bahçesi'
İzmir'de sokak hayvanları için bir araya gelen Yeliz Tın (40) ile Ahu ...
Hamile eşini boğarak öldürmüştü... Ağırlaştırılmış müebbet talebi!
Denizli'de, 2 çocuk annesi ve ikiz bebeklerine 5 aylık hamile olan eşi ...
 
Seyir halindeyken alev topuna döndü... Korku dolu anlar!
Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, seyir halindeki otomobilin motor kısmında ...
Manisa'da zehir baskınları!
Manisa'nın Salihli ilçesinde bir evde 400 gram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı.
Her yerde aranıyor... Babaya bıçak darbesi!
Şehzadeler ilçesinde, tartıştığı oğlu tarafından bıçaklanan baba tedavi altına alındı.
 
Nazilli'deki facianın son kurbanına gözyaşlarıyla veda!
Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranda meydana ...
Firari hükümlü yakayı ele verdi!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı.
Hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
 Muğla'nın Fethiye ilçesinde, hakkında 10 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva