HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
29 Ekim 2021 Cuma - 11:41

Müteahhitlerin tapu oyunu: Konut alırken dikkat!

Edirne'de bir müteahhit satış sözleşmesiyle sattığı dairelerin tapusunu başka bir müteahhide devretti. Daireler daha sonra başka vatandaşlara satıldı. Mağdur olan vatandaşlar da yargıya başvurdu. Uzmanlar ise vatandaşları tapu devri yapmadan sadece satış sözleşmesiyle ödeme yapmaması konusunda uyarıyor.

Müteahhitlerin tapu oyunu: Konut alırken dikkat!

Edirne’de bir müteahhit satış sözleşmesiyle sattığı daireleri başka bir müteahhide de tapu devriyle sattı. Daireleri satılan alan müteahhit de daireleri başka vatandaşlara sattı.

İddialara göre, Şükrüpaşa Mahallesi’nde müteahhit U.A. inşaat halindeki binasını gösterip ‘satış sözleşmesi’ karşılığında toplamda 164 bin lira alarak bu binadan 6 daireyi Hüseyin E., Adnan Ö., Mehmet Ç., Mehmet U., Murat Y. ve Hasan B.’ye sattı.

Firma sahibi U.A. ilerleyen zamanda aynı daireleri başka bir müteahhit olan A.B.’ye de tapu devri yaparak sattı. Daireleri satın alan A.B. de bu daireleri başka vatandaşlara sattı.

BAŞKALARINA DA SATILDI
Aylar geçtikçe dairelerinin teslim edilmediğini gören vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları araştırmalar neticesinde aynı dairelerin başkalarına da satıldığını öğrenince şüpheliler hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bahse konu suç dosyası hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma tamamlandı. Binanın sahibi U.A. ile binayı satın alan müteahhit A.B. hakkında ‘iştirak halinde tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçundan iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında daha önceden de Edirne Ağır Ceza Mahkemeleri nezdinde yargılamaların yapıldığı ve mahkumiyet kararlarının çıktığı belirtildi.

İSTENEN CEZA
Avans ödemesi yapılan dairelerin şüpheli U.A. tarafından diğer şüpheli A.B.’ye satılması ve tapu devri yapılmasının muvazaalı (Dolandırma amaçlı danışıklık) işlem olarak değerlendirilmesi talebinde bulunuldu.

Savcı, en başından beri fikir ve eylem birliği dahilinde nitelikli dolandırıcılık işleme kastı ile hareket ettiklerini belirttiği iki şüphelinin ayrı ayrı 6’şar defa olmak üzere cezalandırılmalarını istedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamenin Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından şüphelilerin yargılanmalarına başlandı. Binayı sonradan satın alan ve dosya kapsamında tutuksuz yargılanan müteahhit A.B. binayı iki parça halinde satın aldığında binanın inşaat halinde olduğunu söyledi. Mağdurlar ile diğer şüpheli arasındaki para alışverişini bilmediğini söyleyen A.B. suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

MAĞDUR VATANDAŞA MAHKEME TEHDİDİ
Duruşmaya katılan mağdurlardan Hüseyin E. de firma ile daire satış sözleşmesi imzalayıp 17 bin lira ödeme yaptığını söyledi. Hüseyin E. ilerleyen dönemlerde firma yetkilileri ile yaptığı görüşmelere rağmen hem dairesinin hem de parasının iade edilmediğini anlattı. Duruşmaya katılan mağdurlardan biri olan Mehmet U. da anlaştığı daire için firma yetkililerine 50 bin lira ödeme yaptığını söyledi. İlerleyen dönemlerde dairesi teslim edilmediği için şüpheli U.A. ve aile bireyleriyle görüştüğünü ifade eden mağdur Mehmet U. kendisine ‘mahkeme süreci başlatmazsan mağduriyetini gidermeye çalışırız, eğer mahkemeye gidersen oradan çıkacak karara göre işlemlere devam ederiz’ denildiğini iddia etti.

Uzmanlar konut alım satımında satış sözleşmesinin ardından tapu dairesinde devir yapılmadan ödeme yapılmaması konusunda uyarıyor. (DHA)

 
Tsunamiyle sarsılmışlardı... Seferihisarlıların acısı dinmedi!
 
Beş davada sekizi tutuklu 29 sanık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremin yaraları sarılıyor... Kasım'da anahtar teslim!
İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen, 117 kişinin hayatını kaybettiği ...
Müteahhitlerden 'emsal artışı' değerlendirmesi: Fiyatlara nasıl yansıyacak?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Bayraklı ilçesi için geçirilen ...
Konut fiyat artışında İzmir zirvede!
Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2021'in ikinci çeyreğinde ...
 
İzmir'de ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ fırsatı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından İzmir Yenitepe'deki ...
Ve Folkart İstanbul'da
Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. ...
İzmir arsa fiyatlarında uçuşa geçti!
Pandemiyle birlikte değişen beklentiler, uzaktan çalışma ve deprem korkusu ...
 
Karşıyaka’da sürpriz hamle: Emlak konutlarına kat artışı!
Karşıyaka Belediyesi uzun süredir tartışmalara neden olan Emlak Bankası’na ...
İstatistikler açıklandı: İzmir'de konut satışları arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. ...
Planlar askıda… Narlıdere’de iki mahalle daha dönüşüme girdi
İzmir'in Narlıdere ilçesi sınırların içerisinde yer alan ve kentsel dönüşüm ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva