HABERLER>SPOR
4 Şubat 2021 Perşembe - 12:44

Musolini’nin torunu Lazio’ya imza attı

İtalya’nın bir dönem başbakanlığını yapan diktatör Benito Mussolini’nin torununun çocuğu, İtalya Serie A ligi ekiplerinden Lazio’nun 19 yaş altı takımına resmi imzayı attı. Başkent Roma’nın en önemli iki ekibinden biri olan Lazio, maçlarda verdikleri faşist selamı ve yaptıkları ırkçı tezahüratlarla nam salmış taraftarlarıyla biliniyor.

Musolini’nin torunu Lazio’ya imza attı

1922 ila 1943 yılları arasında İtalya Başbakanlığı yapan ve diktatör Adolf Hitler’e ilham kaynağı olan Benito Mussolini’nin torununun çocuğu Romano Benito Floriani Mussolini, İtalya Seri A takımlarından Lazio’ya imza attı.

İtalya’da ırkçı görüşleriyle bilinen Lazio ekibine imza atan Musolini’nin imzası İtalya’da birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Roma şehrinin en önemli iki takımından biri olan ve maçlarda verdikleri faşist selamı ile bilinen Lazio, yaptıkları ırkçı tezahüratlarıyla nam salmış taraftarlarıyla biliniyor.

Ünlü diktatör Benito Mussolini'nin torunu Romano Benito Floriani Mussolini, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu eski üyesi Alessandra Mussolini’nin de oğlu.

Sağ bek pozisyonunda oynayan Mussolini, futbol uzmanları tarafından umut vaat eden ve çalışkan bir oyuncu olarak tanımlanıyor.

‘ALÇAK GÖNÜLLÜ BİR ÇOCUK’
Lazio genç takımının teknik direktörü Mauro Bianchessi, İtalyan medyasının Mussolini Jr. adını verdiği Romano'yla iki yıl boyunca çalıştığını ve şimdi çalışmasının meyvelerini topladığını söyledi. Bianchessi, “İki yıl boyunca oynamadığında bile asla sızlanmayan alçak gönüllü bir çocuk. Onu sevdim. Henüz tecrübeli bir futbolcu değil ama umut vaat ediyor. Soyadı biraz ağır tabii ki. Ebeveynleriyle hiç konuşmadım. Fakat önemli olan futbolcunun oynamayı hak edip hak etmediği. Başka bir şey değil” dedi.

‘MUSSOLİNİ ADI LAZİO İÇİN BÜYÜK BİR YÜK’
Mussolini Jr. siyasetle ilgilenmediğini söylese de Il Fatto Quotidiano adlı İtalyan gazetesinde “Mussolini adı, Lazio için ağır bir yük” ifadeleri yer aldı. Yazının devamında, Lazio’nun maçlarını oynadığı Roma Olimpiyat Stadyumu’nda takımın taraftarlarıyla özdeşleşmiş “Curva Nord” adlı bölümün, faşist selamı ve ırkçı tezahüratlarla bilindiğine dikkat çekildi.

Yazıda, Lazio taraftarının, faşist karakterini ortaya çıkarmakta hiç vakit kaybetmediği vurgulanırken “Birinin Duce’yı (Mussolini'nin “lider” anlamına gelen lakabı) yüceltmeye başlaması an meselesi” ifadeleri kullanıldı.

‘DIŞINDA KALMAYI TERCİH EDİYORUM’
Lazio’ya imza atan Mussolini’nin babası (Diktatör Mussolini’nin torunu) Alessandra Mussolini ise imzaya dair, “Diyecek hiçbir şeyim yok. Bu dışında kalmayı tercih ettiğim bir konu. Oğlum özel hayatına veya seçimlerine karışılmasını istemiyor” ifadelerini kullandı.

The Guardian'ın haberine göre, Lazio’nun geçtiğimiz yıl dağılan Irriducibili adlı taraftar grubu, maçlarda açtıkları ırkçı pankartlar, gamalı haçlar ve faşizme ilişkin hatıra eşyalarıyla ünlenmişti.

2005 yılında ise ezeli rakipler Lazio’yla Roma arasında oynanan maçta, Lazio futbolcusu ve eski Irriducibili üyesi Paolo Di Canio, faşist selamı vermişti. Di Canio, daha sonra yaptığı açıklamada “Ben ırkçı değil, faşistim” demişti.

 
İzmir'de sel mağdurları için kritik karar: Kısıtlamalardan muaf olacaklar!
 
Altay'dan gideni kaptılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'ya bir iyi, bir kötü haber
TFF 1'inci Lig'de pazar günü evinde Beypiliç Boluspor'la oynayacağı maça ...
Göztepe, Malatya'ya hazır
Süper Lig'in 23. haftasında yarın Yeni Malatyaspor'u konuk edecek Göztepe, ...
Karşıyaka'ya 'Dağ' gibi destek: Kübalı voleybolcuya vize!
Karşıyaka Spor Kulübü'nün Kübalı yıldız oyuncu Lianma Flores'in transferi ...
 
Ümit Karan: Mücadele etmezsen puan alamazsın
TFF 1'inci Lig'de geçen hafta evinde lider Giresunspor'a 4-0 mağlup olarak ...
Altay'a teknik adam dayanmıyor
TFF 1'inci Lig'de iç sahada aldığı 3-1'lik İstanbulspor mağlubiyeti sonrası ...
Altınordu'da hedef seri galibiyet
TFF 1'inci Lig'de deplasmanda Bursaspor'u 2-1 yenerek 4 maçlık kazanamama ...
 
Bucaspor 1928'in zirve yarışında zor sınavı
Misli.com 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta 36 puanla liderlik koltuğunda oturan ...
Göztepe galibiyet peşinde
Süper Lig'de üst üste Beşiktaş ve Yukatel Denizlispor'a 2-1'lik skorlarla ...
Karşıyaka İstanbul'da çıkış arıyor
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta geçen hafta ikinci yarının ilk maçında ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva