HABERLER>EKONOMİ
4 Mart 2015 Çarşamba - 15:26

MÜSİAD İzmir'den gençlere iş fırsatı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Meslek Yüksek Okulu'nun (İMYO) işbirliğiyle kariyer planlaması yapan gençlere katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ‘Kariyer Zirvesi’ gençlere umut oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan zirveye öğrenciler yoğun katılım gerçekleştirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencileri MÜSİAD İzmir Şubesi üyelerinin açtığı stantlarda iş görüşmeleri yapma fırsatı buldu.

MÜSİAD İzmir den gençlere iş fırsatı

İZMİR - MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’nün tecrübe paylaşımı sunumu yaptığı Kariyer Zirvesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli’nin Moderatörlüğünü yaptığı panelde İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Kadri Kabak, MÜSİAD İzmir Kurumsal İlişkiler ve Basın Komisyonu Başkanı Kadir Uçar, Dokuz Eylül Üniversitesi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gönül Alkan konuşmacı olarak katıldı.
 
Kariyer Zirvesinde öğrencilere tecrübe paylaşımı yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, kariyerindeki bugünkü başarısını hedefine kilitlenmiş, ayakları yere sağlam basan, inançlı ve azimli çalışmasına bağlı olduğunu söyledi.
 
Konuşmasında inancın ve hayal etmenin çok önemli olduğunu dile getiren Ülkü  “Eğer insan inanırsa, özgüveniyle yola çıkarsa her şey aşılabilir. Hayatta en önemlisi sağlık ne kadar kendinizi üzerseniz üzün sonu yok. Sağlık olmayınca trilyonlarınız da olsa Türkiye sizin de olsa faydası var mı? Yok! Kaybettiğinizde şöyle düşünülmeli; sağlık kaybettiğimden daha önemli. Benim kaybettiğimden daha kıymetli sağlığım ve bir canım var. Bir de aklım var. Bir de buna inancı eklediğiniz zaman müthiş bir potansiyel oluyor. Ticari hırs da çok önemli, hırs iyidir ama yönetebiliyorsanız iyidir. Bunun yanı sıra hiçbir zaman anlamadığınız konuyu anlamış gibi yapmayın. Çünkü anlamak her şeyi yapabilmek için en büyük adımdır. İnsanlar sizin bildiğinizi zannettiğiniz an çok şey kaybetmiş olursunuz. Hayatınızda dönüm noktalarını yakalayabilmek için inanç ve bir hedefiniz olması gerekiyor” diye konuştu.
 
Daha sonra düzenlenen panelin Moderatörlüğünü yapan Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli zirvede yaptığı konuşmada meslek yüksekokullarının ülkenin istihdamında nitelikli elemanların yetiştiği önemli yerler olarak nitelendirdi.

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Kadri Kabak da konuşmasında, zirvenin öğrencilere büyük katkı koyacağını belirterek, gençlerin potansiyellerinin özel sektörde daha çok artacağını ifade etti. Kabak, “Bugün mezun olan öğrencilerin sadece yüzde 10’u kadar kamuda çalışmaktadır.  Mezun olan gençlerimiz kamu kurumlarına girmeyi zorunluluk olarak görmesin, iş konusunda özel sektörü ciddiye alsın” dedi.
 
Panelde konuşan MÜSİAD İzmir Kurumsal İlişkiler ve Basın Komisyonu Başkanı Kadir Uçar, mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna yıllar sonra panelist olarak katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Uçar, gençlere iş dünyasını ciddiye almalarını ve yaptıkları her işi önemsemelerini bunun sonunda başarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
 
Panelde son olarak konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gönül Alkan, meslek okullarına bakış açısının artık değişmesi gerektiğini artık meslek okullarında kaliteli eğitimler ve nitelikli insanların yetiştiğini söyledi.
 
Gençlere iş ve staj imkânı sunan “Kariyer Zirvesine”  Ülkü Grup, Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven, Kontrol Bilgi Sistemleri Özel Eğitim Danışmanlık, Miray Giyim, Günaydın Lojistik, Doğu Isıtma Soğutma Sistemleri, Ege Uzman Gümrük Müşavirliği ve Lojistik, Ora Lahmacun, Konyalı Ahmet Usta, Nasır Grup, YDC metal sanayi, Eskon Enerji, Özmutlubaş Otomotiv, Kenmak Hastane Malzemeleri, Kutlusan Kafes, Canyıldız Saç Sıvama , Uygul Büro Mobilyaları ve Özel Baran Meslek Kursları firmaları katıldı.
 
Etkinlik sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, katılımcılara MÜSİAD ormanında katılımcılar adına dikilen fidanların yazılı olduğu sertifikaları takdim etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan vize: Üniversite Urla’ya RES yapacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin ...
Bakanlık'tan İzmir'i 'mega yat' merkezi yapacak tahsis!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir'i mega yat ve tekne ...
Merkez Bankası’ndan flaş enflasyon açıklaması
Merkez Bankası önceki aya göre yıllık bazda yükselen şubat ayı enflasyonunun ...
 
İTB’den kırmızı ette ithalat önerisi
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, kırmızı ...
İzmirli Denizciler 'Erol Ağabey'ini unutmadı
Denizcilerin ‘Erol Abisi’ Sümer Erol Çağlar, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Pamukta rekor: ELİDAŞ 3 yılda yüzde 50’yi aştı
ELİDAŞ hedeflenen başarıyı 3.yılında yakaladı. 2012 yılından bugüne pamuk ...
 
Flaş! Dolar tutulamıyor: 2.54’e dayandı!
Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin kaygılar ve ABD'de faiz artırımının ...
Dolar durdurulamıyor: Rekor üstüne rekor
Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11 yılın zirvesine yakın seyretmesi ...
İzmir’de 40 yılını dolduran gevrekçilerin onur günü
İzmir Pideciler ve Gevrekçiler Odası, meslekte 40 yılını dolduran üyelerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva