HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2017 Perşembe - 12:00

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakmıştı: Cezası...

İstanbul'da Kadıköy’de Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni (MSGM) kundakladığı gerekçesi ile tutuksuz yargılanan Mehmet Ali Aligül’e, "Yakarak mala zarar verme" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi ni yakmıştı: Cezası...

Mahkeme, "Suçun işleniş biçimi, bir eğitim kurumuna yönelen eylemle ortaya çıkan suç konusunun önem ve değeri, yakılan binanın içinde o anda bir insanın bulunmasının yarattığı tehlikeyi" gerekçe göstererek maddede öngörülen en üst sınırdan hüküm kurdu.

İstanbul Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Mehmet Ali Aligül ve Avukatı Begüm Kaya ile MSGM'nin Avukatı Toygar Öztürk katıldılar. Hakim Gökhan Pala, sigorta şirketi tarafından mahkemeye gönderilen yazıda, suçtan kaynaklı hasar nedeni ile sigortalı MSGM'ye yaklaşık 40 bin liralık bir ödemenin yapıldığını belirterek, sanığa bu zararı ödeme gücünün bulunup bulunmadığını sordu .Bu zararı giderme gücünün olmadığını söyleyen sanık, "Ben de bir araştırma yaptım. Söz konusu yangından kaynaklı zarar bana göre en fazla 10-12 bin TL olabilir. 40 bin lira gibi bir meblağ bence çok fahiştir, şişirilmiş bir fiyattır. Şu anda ödeyemiyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık, olayı bir anlık öfke ile yaptığını belirterek, "Bir anlık öfke ile öyle bir olayı gerçekleştirdim. Hatam vardır. Hatamı kabul ediyorum. Takdir mahkemenindir" dedi.

EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILDI

Hakim Gökhan Pala, kısa bir aradan sonra sanığı, "Yakarak mala zarara verme" suçundan ceza verdiğini açıkladı. Kararda, "Suçun işleniş biçimi, bir eğitim kurumuna yönelen eylemle ortaya çıkan suç konusunun önem ve değeri, yakılan binanın içinde o anda bir insanın bulunmasının yarattığı tehlike" gerekçe gösterilerek, sanığa verilen cezanın alt sınırından uzaklaşıldığı belirtildi. Bu nedenle sanığa maddenin öngördüğü en üst sınır olan 3 yıl hapis cezası verildiği belirtilen kararda, suçun yakıcı madde ile işlenmesi gözetilerek sanığın cezasının 5 yıla çıkarıldığı, uygulama şartları bulunmadığı gerekçesi ile bu cezada "Haksız tahrik" indirimi yapılmadığı belirtildi. "İyi hal" indirimi ile sanığın cezası 4 yıl 2 aya düşürüldü. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kadıköy Ziverbey'de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde (MGSM) 20 Şubat 2017 tarihinde giriş kapısında çıkan yangın sonucu izlenen güvenlik kameraları görüntülerinde kimliği tespit edilen Mehmet Ali Aligül, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Alagül, tutuklanma talebiyle gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Aligül, bu kez tutuklanmıştı. Aligül hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü MSGM'ye elinde bulunan benzin şişesi ile gittiği, benzini binanın giriş katına dökerek yangın çıkardığı belirtiliyordu. Aligül'ün, "Mala zarar verme" ve "Kasten yangın çıkarma" suçlarından 1 yıl 2 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen iddianamede, Müjdat Gezen'in Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit'in torunu hakkında sarf ettiği sözlerin, bu padişahı seven kişilerde tahrik oluşturacak nitelikte olduğu belirtilerek, sanık lehine "Haksız tahrik" indiriminin uygulanması isteniyordu. (DHA)


 

 
İYİ Parti'de 'küskünler' sıkıntısı!
 
İzmir'de kritik yerde görev yapıyor... İşte makam arabası...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savunmaya bak! 'Karım değil mi döverim'
Adana'da, eşi 22 yaşındaki Aysel B.'yi  çalışmadığı için kemerle dövdüğü ...
İzmir'de feci kaza: Emniyet şeridinde ölüm!
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, emniyet şeridindeki TIR'a arkadan çarpan ...
Zarrab davasında kritik gelişme... Kim bu ‘Şahıs 1’?
İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab’ın bugün 27 Kasım’daki jürili duruşma ...
 
İzmir'de araç takla attı: 1 yaralı!
 İzmir'in Aliağa ilçesinde, takla atan aracın sürücüsü yaralandı.
Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 60 gözaltı
Ankara merkezli 30 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltı kararı verilen ...
Patlıcanlı, erikli tacizde flaş gelişme!
Ataşehir'de özel bir hastanede çalışan H.F.’nin (22) oturduğu dairenin ...
 
Korkunç iddia! PKK'nın elinde var!
Suriye’de 2012 yılına kadar Kimyasal Silahlar Daire Başkanlığını yürüten ...
Dışişleri'nden Sarraf için ABD'ye nota!
Türkiye, İranlı işadamı Rıza Sarraf'la ilgili olarak ABD yönetimine nota ...
Türkiye'de ilk kez yaşandı! Bitcoin gaspı!
Merter'de bir iş adamını kaçırarak 11 milyon TL değerindeki 450 Bitcoin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva