HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2015 Salı - 18:05

Muhalefete ‘Yıldırım’ çıkış: Erdoğan mı seçime giriyor?

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, muhalefet partilerinin tek dertlerinin Ak Parti'yi iktidardan düşürmek olduğunu savundu. Yıldırım, "Şimdi aynı şeyleri söylüyorlar, yine varsa yoksa AK Parti, varsa yoksa Tayyip Erdoğan. Kardeşim, Tayyip Erdoğan mı seçime giriyor? Adresi niye şaşırıyorsunuz? AK Parti burada karşınızda, niye blok oluşturdunuz? Bu millet öyle basiret sahibidir ki bu tiyatroyu görüyor" dedi.

Muhalefete ‘Yıldırım’ çıkış: Erdoğan mı seçime giriyor?

İZMİR - İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Yap- İşlet- Devret Projesi'nin Kemalpaşa- Torbalı Bağlantı Yolu kısmının açılış töreninde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, belediye başkanları, daire müdürleri, firma yetkilileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Saat 13.00'te başlaması planlanan program, Binali Yıldırım'ın seçim çalışmaları nedeniyle saat 14.00'te başladı.



Karayolları Genel Müdürü Kartal, projeyle ilgili bilgi verdi. Kartal, "Bu proje toplam 433 kilometredir. Projenin tamamlanmasıyla ülkemiz nüfusunun üçte birinin yaşadığı illerle çevre iller arasında trafik hareketi daha konforlu ve güvenli hale gelecektir. Yatırım maliyeti 6.3 milyar olan otoyolun tamamlanmasıyla Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi'ne otoyolla bağlanmış olacak. Otoyol projesi ile 95 kilometre kısalarak İstanbul- İzmir arası 8-9 saatten 3.5 saate düşecek. Bugün itibariyle açılışını yapacağımız Kemalpaşa bağlantı yolunun 6.4 kilometresini hizmete alıyoruz. Bununla ilgili İzmir'de 29 kilometre yol bulunuyor. Bu alanı da önümüzdeki aylarda hizmete almayı planlıyoruz" dedi.
 
İzmir'in üreten bir kent olduğuna değinen Vali Mustafa Toprak, projenin önemine vurgu yaptı, projeye destek verenlere teşekkür etti.
 
'ECDADIMIZA KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR'
AK Parti İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Binali Yıldırım, "Buradan çıkıp İzmit'e gideceksiniz. Yaklaşık 5 kilometrelik köprüyü kullanacaksınız. 6 dakikada köprüyü geçip İstanbul'u göreceksiniz. Şu an açacağımız iş basit bir iş değil. 90 trilyonluk bir yatırımdan bahsediyorum. Buradan İstanbul'a gidecek olan vatandaşlar Kemalpaşa'dan İstanbul'a gidenler Bornova'ya falan inmeyecekler. Direkt buradan hemen otoyola katılıp ver elini İstanbul. İstanbul'dan gelen Aydın'a, Muğla'ya, Uşak'a nereye gidecekse herkes buradan Kemalpaşa'nın alt tarafından geçip Torbalı bölünmüş yolundan çevre yolunu kullanıp istedikleri gidecekler. Büyük bir rahatlama. Bu yolu en seri şekilde yapıp bize bugün hizmete hazır hale getiren Otoyol A.Ş.'ye teşekkür ediyorum. Otoyol A.Ş,. 5 firmadan oluşuyor. Daha önce 6'ydı. 5 aslan gibi Türk firmasından oluşuyor. Teröre inat Hakkari, Iğdır, Bingöl'e havalimanı yaptık. Çünkü başımızda bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı" diye konuştu.
 
'6 MİLYON VATANDAŞ OY VERDİ ONLAR DA MI YANLIŞ YAPTI?'
Terör örgütü PKK'nın 1980'li yıllarda ilk ortaya çıktığı dönemde, Türkiye'yi bölmeyi hedeflediğini belirten Yıldırım şunları dile getirdi:  "Aklı sıra Türkiye'nin bir kısmını bölüp ayrı devlet yapacaktı. Türkiye'yi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Biz oraya yol, havalimanı, iletişim yolları, hastane okul yaptıkça oradaki vatandaşlarımızı terörden bazı baskılardan kurtardıkça terör örgütü bu sefer şöyle bir karar aldı. Hatırlayın 2013 artık 'Bu bölücülük işi hayal, biz bu ülkeyi bölemeyiz. Bunlar ülkeyi uyandırdı, millet ne istiyorsa yapıyor bu işten vazgeçelim. Biz artık bölücülük yapmayacağız Türkiye içinde demokratik yollardan hakkımızı arayacağız.' Buna kim ne der? Ama öyle mi oldu? Barış olsun insanlar ölmesin, şehitler olmasın vatan bölünmesin buna itirazı olan var mı? Yok. Süreç başladı, siyasi rakiplerimiz de boş durmadı, 'Siz terör örgütüyle masaya oturdunuz' diyerek bizi suçladılar, bu külliyen yanlış. Diyelim ki bir an için doğru. Peki soruyorum. Biz HDP ile oturduk yanlış yaptık. 7 Haziran'da bu partiye 6 milyon vatandaş oy verdi onlar da mı yanlış yaptı? Onlar barışa inandı oy verdi, nereden bilsinler aldatılacaklarını? Hemen seçimden sonra bütün gerçek yüzleri ortaya çıktı."
 
'BU DEFTER KAPANDI'
Çözüm süreciyle ilgili bardağı taşıran son olayın Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ondan sonra bu defter kapandı. Artık sonuna kadar bunlar milletin canını yakmayacak şekilde işin sonuna kadar gideceğiz. Kardeşliğe, birliğe, beraberliğe, çözüme sonuna kadar evet ama suçsuz masum insanları katleden askerimizi polisimizi şehit eden bu katillerle mücadeleye de sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.
 
'AÇIK SAVAŞ İLAN EDEMEYECEKLERİNİ BİLİYORLAR'
Türkiye'nin zor bir coğrafyada yer aldığını ve tarih boyunca ağır bedeller ödediğini savunan Yıldırım, şöyle devam etti: "Çünkü burası dünyanın buluştuğu yer. Etrafa bakalım, ne oluyor. Suriye'yi, Irak'ı, Libya'yı, Tunus'u, Yemen'i düşürdüler, Filistin zaten tek başına çaresiz. İran'ı da ayarladılar. Orada süper güçler ne yapıyor, rekabet yapıyor. Masum insanların kanı üzerinden orada rekabet yapıyorlar. Tek engel var Türkiye'yi de diz çöktürmek. Bu millet Çanakkale'de hepinize dersini verdi unutmayın. Bunları biraz konuşmamız lazım. Türkiye'ye açık savaş ilan edemeyeceklerini biliyorlar. Çünkü Türkiye'ye bu sökmez. Türkiye NATO ülkesi, İstiklal'in, bağımsızlığın ne anlama geldiğini en iyi bilen ülkedir. 16 devlet kurmuş asla ama asla başka bir devletin esareti altına girmemiş. Böyle bir ulustan bahsediyoruz. Atatürk ne diyor, 'Bağımsızlık Türk milletinin karakteridir' diyor. Onun için Türkiye'yi dışarıdan çözemeyecekleri, diz çöktüremeyeceklerini anlayınca içeriden taşeronları devreye soktular. Bir bölücü hain PKK terörü vardı. Bir de şimdi DAİŞ'i çıkarttılar. Onlar da din adına insanları öldürüyor. Bizim dinimiz insanı öldüren değil, insanı yaşatan dindir. PKK neyse DAİŞ de odur."
 
HDP'YE ÇAĞRIDA BULUNDU
HDP Eş Genel Başkanlarına seslenen Binali Yıldırım, "HDP başkanlarına şu çağrıda bulunuyorum; Bu millet size destek olacak, çıkın deyin ki 'PKK terör örgütüdür' deyin biz nasıl DAİŞ'i lanetliyorsak, siz de çıkan PKK'ya tavrınızı koyun, millet de sizi desteklesin. Koyamazsınız çünkü o terör örgütü sizi esareti altına almış. Bunu anladık" dedi.
 
'PARTİLER İRADENİN GEREĞİNİ YAPMADI'
Sandıkta verilen karara saygı duyduklarını ancak meclise giren partilerin hükümet kuramadığını ve yeniden seçim kararı aldıklarını dile getiren Binali Yıldırım, şunları söyledi:
"Vatandaş iradesi neyse o ama partiler maalesef bu iradenin gereğini yapamadı. 4 ay sonra niye tekrar millete geliyor, bunu neden halledemedik, bunun üzerinde durmak lazım. Seçimler olunca, iktidar olamadık dünyanın sonu değil ne yapalım koalisyon yapalım bize en yakın kim, fikriyle zikriyle söylemleriyle MHP. Biz MHP ile koalisyona kendimizi hazırlarken birden bire bir baktık sayın Bahçeli 'Hayır, koalisyona hayır. 15 Kasım'da tekrar seçim var' demedi mi? Bütün kapıları kapatmadı mı? Bunda en fazla üzülen benim ülkücü milletçi kardeşlerim oldu. 13 yıldır peşinden koşuyorlar. İyi de başarı elde ettiler, bu başarının gerçek sahiplerine sorma zahmetine girmeden 'Hayır' demek ne anlama geliyor? Peki 1 Kasım'da ben ülkücü ve milliyetçi kardeşlerime diyorum ki hayırda hayır vardır Bahçeli'ye hayır çekin olsun bitsin. Sizlerin emrindeyiz. Farklı düşünceler sağda da solda da fikir seviyesinde kaldığı sürece bizim demokrasimizin gelişmesi için ihtiyacı olan gıda gibidir. Ama bu bunlar şiddete dönerse husumete dönüşürse o zaman böyle şeyleri kabul edemeyiz."


 
'KARDEŞİM, TAYYİP ERDOĞAN MI SEÇİME GİRİYOR'
Muhalefet partilerinin blok oluşturup, tek amaçlarının AK Parti'yi iktidardan düşürmek olduğunu ileri süren Yıldırım, muhalefetteki hiç bir partinin "İktidar olacağız" demediğini belirtip, şöyle devam etti: "Hepsi 'AK Parti'yi iktidardan nasıl düşürürüz' onu düşünüyor. Memlekete mesaj verin, 'Bunlar körfezi köprüyle geçtiler biz de Çanakkale'yi geçeceğiz' deyin. Milletin yüreğini ferahlatacak bir şey söyleyin. İnansınlar sizi iktidar yapsınlar, yok. 'Bir olalım AK Parti'yi yıkalım. Türkiye'yi iktidarsız yapalım' diyorlar. 7 Haziran'dan hiç ders almamışlar. Madem blok yaptınız. AK Parti'yi iktidardan kıl payı düşürdünüz sonra bu blok niye çatladı? Bir araya gelip hükümeti kursaydınız o da yok. Çözümleri çözümsüzlük. Siyaset sorumluluk ister. Verilen her oyun karşılığını millete hizmet olarak döndürmek gerekiyor. Şimdi yine seçime gidiyoruz, yine aynı. Aynı şarkı, 'AK Parti iktidar olmasın. Bana yaramayan başkasına da yaramasın millet bizim umurumuzda değil. Rahatımız yerinde devlet hazineden parayı veriyor' diyorlar. İşçilerin talepleri, enflasyon, tarımda çalışanların sorunları ne olacak bunları düşüneceğine ne güzel dünya gez toz el salla el öptür hayat hoş gerisi boş. Şimdi aynı şeyleri söylüyorlar şu anda yine varsa yoksa Ak Parti, varsa yoksa Tayyip Erdoğan. Kardeşim, Tayyip Erdoğan mı seçime giriyor? Adresi niye şaşırıyorsunuz? AK Parti burada karşınızda, niye blok oluşturdunuz. Bu millet öyle basiret sahibidir ki bu tiyatroyu görüyor."
 
İZMİR'İ İSTANBUL'LA YARIŞTIRACAĞIZ
İzmir'in ilklerin şehri olduğunu ancak bugün geride kaldığını iddia eden Yıldırım, "İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Ama gelin görün bugün İzmir 7. sırada. Gelen geçmiş, Bursa'sı, Kocaeli'si, İstanbul'u, Ankara'sı hepsi geçmiş. İzmir kaybetmiş. Artık İzmir'in kaybedecek zamanı yok, İzmir bizim dönemimizde nasıl 30 katrilyon hizmetle buluştuysa yeni dönemde de yakışan İstanbul- İzmir otoyolunun bağlanmasıyla İzmir'i İstanbul'la yarıştıracağız" dedi.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra Yıldırım makam aracının direksiyonuna geçti ve yanına Vali Mustafa Toprak oturdu, açılışı yapılan yolda bir süre makam aracıyla ilerleyip otomobil kullandı.



KARŞIYAKA'YA STAT VE SALON SÖZÜ
 Binali Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü'nü ziyaret etti.
 
İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli'yle birlikte Mavişehir'deki kulüp binasında bir araya gelen Binali Yıldırım, kendisine verilen futbol topunu günün tarihini atarak, "Karşıyaka Stadı hayırlı olsun" yazısıyla imzaladı. Kaf-Kaf'ın yeni stat ve salon inşaatlarının en kısa sürede bitirileceğini söyleyen Yıldırım, "Başlayan iş mutlaka biter" dedi. (DHA)              
 
 

 
Memduh Ün Bodrum'da toprağa verildi
 
Denizli'deki YDG-H operasyonunda 5 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tarafsız 21 Ekim 2015 Çarşamba 11:05

izmirli mankurt değildir.Düşünür sorgular ve gereken cevabı verir.Buradan size ekmek çıkmaz

Yorumu oyla      12      5  
21 Ekim 2015 Çarşamba 11:02

Binali Bey doğru söylemiş İzmir yıllardır kimin ne tiyatro oynadığını gayet güzel görüyor.

Yorumu oyla      12      5  
Sabır sabır 20 Ekim 2015 Salı 19:36

Sayın Bakanımız çok güzel ve yerinde konuşmalarınız var. ALLAH ın izniyle son olan olaylardan vatandaşımız hep ders çıkardı hepsi planlanmış senaryolar artık vatandaşımız uyandı AK partiyi ve çalışkan icraat kadrosunu sonuna kadar güvenmektedir.TEK BAŞINA İKTİDAR İSTİYORUZ.Mesele MEMLEKET Meselesi olmuştur.

Yorumu oyla      21      42  
menderes2 20 Ekim 2015 Salı 19:06

Sn.Binali Yıldırım doğru söylüyor. Sn. Cumhurbaşkanımı seçime giriyorda bütün muhalefet partilerini eleştiriyor. Tabiki bütün partiler akp yi hedef alacaklar bundan doğal ne var. 13 yıldır memleketi muhalefetmi yönetiyor.

Yorumu oyla      39      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan çarpıcı 'beyaz Toros' mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Zaten şer odakları bu kararlılığımızdan çekiniyor. ...
Karataş adaylarla sahada, hedefinde Yıldırım!
Milliyetçi Hareket İl Başkanı Necat Karataş ilçelerdeki seçim çalışmalarını ...
Flaş! Reuters: Türkiye Esad’lı geçişin kabulüne hazır
Reuters: Türkiye 6 ay sonra iktidarı bırakmak şartıyla Suriye'de Esad'lı ...
 
CHP’li Purçu: AKP’nin Roman adayları çakma!
Ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Meclis'e girmeyi başaran CHP'li ...
CHP’li Çam’dan 5 köyde ‘Bütünşehir’ mesaisi
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, seçim çalışmalarına Menderes’te devam ...
MHP adayı Şahin’den ailelere güvenli gelecek sözü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı ...
 
AK Partili Turhan lojistikçilerle buluştu
Seçim çalışmaları kapsamında, toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlarla ...
AK Parti kadın kolları başkanı ölü bulundu!
AK Parti Hatay Hassa İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Ateş, iş yerinde ölü olarak bulundu.
Flaş! Davutoğlu’nun İzmir programında bir değişiklik daha
Programda bir değişiklik daha oldu ve Davutoğlu’nun İzmir ziyareti 2 güne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva