HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2022 Pazartesi - 10:37

Mimarlar Odası itiraz etmişti… İzmir'de o belediyeye soruşturma şoku!

CHP’li belediyelere yönelik olarak son dönemlerde verilen soruşturma izinlerine Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin talebi sonrası Dikili Belediyesi de dahil oldu. İlçe sınırları içerisinde yer alan 2 adet yapının kurallara aykırı yapılması ve bunlara izin verilmesi nedeniyle itiraz eden Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin talebi sonrası Dikili Kaymakamlığı Ağustos ayında aldığı karar ile iki eski personel hakkında soruşturma izni verme kararı aldı.

Mimarlar Odası itiraz etmişti… İzmir de o belediyeye soruşturma şoku!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – (Özel Haber) İzmir’de 2018 yerel seçimleri sonrası birçok ilçe belediyesinde yaşanan dava ve görevden alma süreçleri sonrası geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik verilen soruşturma izni sonrası yaşanan gerilimlere bir ilçe daha katıldı.

Özellikle Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde yaşanan yargı süreci yeniden alevlenirken, bir soruşturma izni de Dikili Belediyesi için çıktı.

3 KAT YERİNE 7 KAT YAPILDI
Dikili ilçesi sınırları içerisinde yer alan Gazipaşa Mahallesinde denize sıfır konumda bulunan iki binanın diğer binalardan daha yüksek yapılmasının yasal olmadığı gerekçesi ile Mimarlar Odası İzmir Şubesi süreci yargıya taşımak için adım atmıştı. ‘Bölge kat rejimine ve sokak siluetine aykırı olarak mevcut yapılardan daha yüksek yapıldığı’ gerekçesi ile Dikili İlçe Kaymakamlığı’na başvuran Mimarlar Odası Şubesi parsellerinin yürürlükte olan imar planına göre ayrık nizamda en fazla üç katlı bina inşa edildiği ancak mevcut iki adet binanın 7'şer kat olarak inşa edildiğini vurguladı.

‘GÖREV KÖTÜYE KULLANILDI’
Mimarlar Odası İzmir Şubesi, mevcut imar planına ve imar mevzuatına aykırı olan projeye inşaat ruhsatı verildiği ve inşaatın sonunda da yapı kullanım izin belgesi düzenlenerek yapının kullanıma açıldığı ve sonrasında da denetim görevinin yapılmadığı, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma suçlarının oluştuğu, bu nedenle Belediyenin yapı ruhsat ve kontrol bölümünde çalışan ve bu inşaata ruhsat veren ve yapı kullanma izin belgesini düzenleyen görevlilerden şikayetçi oldu.

İNŞAAT MÜHENDİSİNİN RAPORUNA YANSIDI...
Talep sonrası inceleme başlatan İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değerlendirme İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen inşaat mühendisi, yapılan incelemede şikayete konu yapılardan birinin imar durum belgesine aykırı olarak ‘çatı katı yapılamaz’ ibaresine rağmen binanın ikinci katı üzerine üçüncü kat seviyesinde çatı katı yapıldığı ve bu alanın ikinci kat dubleks meskeninin devamı niteliğinde olduğu, binada üç adet bodrum katının bulunduğu, üçüncü bodrum katın mesken olarak projelendiği, diğer parselde bulunan yapının ise imar durum belgesinde belirtilen binanın ayrık nizam olduğu, ancak imar durum belgesine aykırı olarak çatı katı "yapılmaz" ibaresine rağmen binanın ikinci katı üzerine üçüncü kat seviyesinde çatı katı yapıldığı ve bu alanın ikinci kat dubleks meskeninin devam niteliğinde olduğu, söz konusu binada 3 adet bodrum katın bulunduğu, üçüncü bodrum katının mesken olarak projelendirildiği, su basman kod değerinin bina su basman seviyesinin olması gerekenden 85 cm daha yüksek kodda yapıldığı, dolayısıyla yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgeleri ve iş bitirme raporlarının imar durum belgelerinin uygun olarak düzenlenmediği görüşünü belirtti.

KAYMAKAMLIK İZNİ VERDİ
Görevlendirilen inşaat mühendisinin raporu sonrası raporu inceleyen Dikili Kaymakamlığı, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin dilekçesi için soruşturma iznini 5 Ağustos tarihinde verdi. İzin sonrası Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik eski Müdür Vekili Buğra Akın ve İmar ve Şehircilik eski Müdür Vekili Ernur İnce için soruşturma sürecinin önü açılmış oldu.

 
Büyükşehir emekçilerinden ‘promosyon’ çağrısı: Şeffaf yürütülsün, enflasyona ezdirilmesin!
 
Bilim kurulu üyesi uyardı: Ölümcül tehdit var!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 3 Ekim 2022 Pazartesi 18:24

yerinde bir karar

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir emekçilerinden ‘promosyon’ çağrısı: Şeffaf yürütülsün, enflasyona ezdirilmesin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Yapı Kredi Bankası arasındaki promosyon ...
Seferihisar 'Kadın Varsa Hayat Var' projesini başlattı
Seferihisar Belediyesi ve CHP Seferihisar İlçe Kadın Kolları ortak bir ...
Enflasyon rakamları belli oldu... İzmir'de suya bir zam daha!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Kasım ayı itibari ile uygulanacak ...
 
Buca'da dip bucak temizlik!
Buca Belediyesi, kentteki temizlik hizmetlerinin en verimli biçimde gerçekleşmesi ...
Bornova'da bal hasadı heyecanı!
Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Mahallesi’nde kurduğu arılıkta bal sağımı ...
Kınık Belediyesi'ne ödül gururu!
Kınık Belediyesi, Uluslararası Girişimcilik ve Proje Ödüllerinde "Başkenti ...
 
Kınık, SMA savaşçısı Kaan Efe'ye nefes olacak!
Kınıklı sanatçı Fırat Tanır'ın yazıp bestelediği şarkı Kaan Efe'ye nefes olacak.
Narlıdere'de süslü patiler podyuma çıktı
Narlıdere Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Pati-Fest, hayvanseverleri ...
Nefesler kesildi... Bayraklı'da gerçeğini aratmayan tatbikat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, İtfaiye ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva