HABERLER>YAŞAM
1 Kasım 2019 Cuma - 12:21

Milli Eğitim'de 'hareket' var!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Sağlık İçin Hareket Et’ projesi kapsamında, hareketli ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için harekete geçen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başta İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi olmak üzere, 550 personeli ile birlikte nefes alma ve egzersiz hareketleri yaptı

Milli Eğitim de  hareket  var!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Sağlık İçin Hareket Et” projesi kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen ve hareketli yaşam konusunda farkındalığı artırmak ve sağlığı korumanın önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinliğe başta İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları, İl Sağlık Müdürlüğü Temsilcileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan yaklaşık 550 personel katılırken,beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde doğru nefes alma ve egzersiz hareketleri yapıldı.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”
Yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, yapılan sporun ve hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Yahşi konuşmasında şunları kaydetti: “Fiziksel aktivite, bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan biridir ve her yaşta sağlığa yararlıdır. Çocuklarla gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, kötü alışkanlıklardan ve çeşitli kronik hastalıklardan korunmasında ve sosyalleşmesinde olduğu kadar yetişkinlerin de aktif bir yaşam sürmesinde önemli farklar yaratabilir. Obezitenin önde gelen nedenlerinden biri de fiziksel hareketsizliktir. Obezite eğilimi özellikle çocuklarımızda alarm verici düzeye gelmiştir. Çağımızın vebası obezite ve diyabetle mücadelede İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda evlatlarımızı bilgisayar önünden alarak sokak oyunları oynamaya teşvik etmek amacıyla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde okul mahalle spor kulüplerini hayata geçirdik. Bizler de bugün onlara örnek olabilmek adına ‘Sağlık İçin Hareket Et’ diyerek bir farkındalık oluşturmak istedik.” Doktorların; depresyonun azaltılması, kemik sağlığı, kas kuvveti ve kalp-solunum kapasitesinin geliştirilmesi için yetişkin bireylerde her gün en az 30 dakika orta şiddetli fiziksel aktiviteyi önerdiğini söyleyen Yahşi,  herkesin uygulayabileceği yürüyüş ve düşük tempolu koşu gibi fiziksel aktiviteleri herkesin hayatın içine katması gerektiğini belirterek, sağlık için herkesin harekete geçmesi ve her gün 10 bin adım atması tavsiyesinde bulundu.

“HER GÜN 10 BİN ADIM”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen etkinlik sonrasında Konak Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’yi makamında ziyaret etti. Farkındalık oluşturmak adına harekete geçen öğrenciler, ‘Masa Başı Çalışanlar İçin Egzersizler’ el broşürü ve ‘Her Gün 10 Bin Adım’ logolu bardak altlığını tüm çalışanlara hediye etti.

 
Altınordu defansına uyarı
 
Narlıdere'de gündem 'meme kanseri'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Kalp’ten sevmiştik… Kalp’ten gitti; Unuttuk!
Mehmet KARABEL yazdı... Kalp’ten sevmiştik… Kalp’ten gitti; Unuttuk!
İzmir'de 'korna' önlemi: Öyle bir pankart hazırladılar ki...
İzmir'de 'korna' önlemi: Öyle bir pankart hazırladılar ki...
Türkiye, Ödemişli anneyi konuşuyor: 'Kalbim güm güm attı'
Ödemiş'te, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 2 bin gönüllünün katılımıyla ...
 
Türk Kızılayı Ata'nın izinde! Makedonya'da İzmir Marşı ile karşıladılar
Türk Kızılayı’nın İzmir’de bulunan şube başkanları Atatürk’ün babası Ali ...
Cumhuriyet'e borcunu okul yaptırarak ödüyor
Uzun yıllar Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayıp, emekli olduktan sonra ...
Milli savaş gemileri, İzmir'de ziyarete açıldı
İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Deniz Kuvvetleri ...
 
İzmir'de eski 29 Ekim kutlamaları
İzmir'de eski 29 Ekim kutlamaları
CHP İzmir eski vekili Karagözoğlu için son görev
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14'üncü, 15'inci, 16'ncı Dönem İzmir ...
Ödemiş'te hükümlüler destekle kendi işini kurdu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde destek verilen 4 eski hükümlü, kendi işini kurdu. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva