HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2021 Çarşamba - 19:24

Milletvekili Bayır’dan Menemen yorumu: Herkesin günahı var!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır Menemen’de yapılan kuranın ardından AK Partili Aydın Pehlivan’ın başkanvekili olmasıyla ilgili yürütülen süreçte hataların olduğunu söyledi. Bayır, “Hep söylüyorum. Partinin hafızası yok. Burada herkesin günahı var” dedi. Bayır, “İl Başkanı Deniz Yücel’in bilgisi ve donanımı da ancak bu kadarına yetti” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bayır’dan Menemen yorumu: Herkesin günahı var!

EGEDESONSÖZ/ Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yapılan başkanvekili seçiminde sayı olarak fazla olmasına rağmen Millet İttifakı’nın fire vermesiyle başlayan süreç kura çekimiyle noktalandı. Kurada, CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan yarıştı. Süreci ve yargıdaki boyutu tartışmalara neden olan seçimde kuradan Pehlivan çıkıncı, yerel seçimde CHP’nin kazandığı başkanlık AK Parti’ye geçmiş oldu.

Partililer ve birçok kişi Menemen’de yaşanan sürecin iyi yönetilemediğini belirtti. Birçok isim aday belirleme dahil bazı nedenlerden dolayı İl Başkanı Deniz Yücel’e fatura çıkarttı. Partide görev almış eski yeni birçok kişi de fire veren ve AK Parti’nin adayına oy veren meclis üyelerinin tespit edilmesini ardından da ihraç edilmesini istedi.  Yine, meclis üyelerinin listelere yazılması sırasında verilen kararların sorgulanması gerektiğinin de altı çizildi.

Partide il başkanlığı da yapan Milletvekili Tacettin Bayır, “Parti kendi hafızasını tutmadığı zaman başarılı olamaz. Hep söylüyorum, partinin hafızası yok. Orada belediye başkanını kim atadı, kim dayattı, kim kefil oldu. Meclis üyelerini kim yazdı? Bunların iyi bakılması lazım. Gelinen sonuçta herkesin günahı var” dedi.

İzmir’in 30 ilçesinde yerel seçim öncesi durum analizi yapan bir rapor hazırladığını anlatan Bayır, “Ben ömrünün 60 yılını İzmir’de geçirmiş, 40 yılını ticarete vermiş, 37 yıl da aktif siyaset yapan birisiyim. Raporu verdiğimde hiç kimse ‘bu kişi il başkanlığı yaptı, bakalım’ demedi. Eminim ki sümen altı edildi. Meclis üyeleri, belediye başkan adayları, il başkanları, milletvekilleri ön seçimle belirlenmelidir. Eğer bu olsaydı biz bunu yaşamazdık. Ama bu işlerde ‘bana yakın mı, biat eder mi, dediğimi yapar mı, kontrol edebilir miyim’ diye bakılıyor. Menemen’de bu duruma önce halk izin vermezdi” diye konuştu.

Parti yetkililerini İzmir’e geldiğinde defalarca uyardığını anlatan Bayır, geçmişte Çiğli’de yaşanan olayın aynısının yaşanmaması için konuşmalar yaptığını söyledi. Bayır, “Çiğli’de belediye başkanımız vefat edince yerine partinin grup kararıyla aday gösterdiği isim yerine başkası seçildi. Orada da AKP’nin oylarıyla belediye başkanı belirlendi. Bu durumun olmaması için Menemen’de adam adama markaj yapılmalıydı. Bunu kimse yapmadı, görmezden gelindi” dedi.

İl Başkanı Deniz Yücel için, “bu kadar” diyen Milletvekili Bayır, “Bu saatten sonra birilerine fatura kesip ihraç listesi hazırlamak doğru değil. Bu yapılmamalıdır. İl Başkanının da bilgisi ancak bu kadar. Ben 28 yıllık siyasetçiyken il başkanı olmuş birisiyim. Deneyim, tecrübe, bilgi birikimi çok önemlidir. Şimdi bir dönem meclis üyesi olan bir sonraki döneme il başkanı oluyor, milletvekili yazılıyor” ifadelerini kullandı. 

 
Büyükşehir çalışanlarına toplu konut müjdesi!
 
Sağlık Bakanı Koca aşı oldu!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet aksel 22 Mart 2021 Pazartesi 02:53

Herkesin sorumluluğu varsa fatura niye menemen ilçe başkanına kesiliyor asıl hatalı il başkanı ve izmir vekilleri o zaman il başkanı kendisini kurtarmak ve arenaya kurban için ilçe başkanını feda ediyor önce il başkanı görevden alınmalı ilçe başkanı göreve iade edilsin herkes şapkasını önüne koyup bi dsha böyle hata yapılmaması için fikir vesorumluluk üretsin

Yorumu oyla      2      3  
Acı Gerçek 17 Ocak 2021 Pazar 13:09

'Fatura kime kesilecek' haberinde detaylı görüşlerimi belirttim. Partiye yıllarını vermiş donanımlı,ideolojisi sağlam ,asla çizgisinden sapmayacak başkan ve Meclis üyesi adaylar varken, kendilerine biat edecek 'Evet efendimci'kişilik yapısına sahip, başka yerden ışık gördüğünde derhal o yöne kanatlanacak kişilerden liste oluşturulursa olacağı buydu. Bu yapılanmada dahli olan bir tane insan çıkıp ta dürüstçe bir tavır ortaya koyup, evet bu yapılanmada benim gayretim,talebim çok oldu ve istediğim isimleri yazdırdık diyecek yürekte kişi çıkmadı, söz siyasi söylemlere gelince devrimcilikten,demokratlıktan,aydın olmanın erdemlerinden dem vurup mangalda kül bırakmayanlar şu işe bakın ki suç olunca kimse üzerine alınmıyor yazıklar olsun sizin kişiliğinize ,işgal ettiğiniz makamlar Mustafa Kemal Atatürk'ün partisine ait beyler hiç olmazsa biraz utanma duygunuz kalmış olsun, nasıl dolaşıyorsunuz halkın içinden, gerçi Pandemi sizin de imdadınıza yetişti pek halk arasına giremiyorsunuz ama , bu duygularla yaşamak onurlu bir insan için mümkün değildir, ancak kayıtsız,kaygısız,partide bir düşünce ,ideoloji için var olduğu için değil, makamdan yararlanma ,isim yapma rantı için varlıklarını sürdürenlerde böyle bir utanma,öz eleştiri beklenmez.onlar ancak bu konuda dahlim açığa çıkmasın endişesi taşırlar olsa olsa, yazık menemen li yurttaşların bunlara güvenerek verdiği desteğe..yazıklar olsun, yine söylüyorum Bu konuda dahli olmayanları tenzih ediyorum. Sizin yapınızda karar verici makamlarda oturanlar olduğu sürece AKP liler daha çok oyunlar oynarlar size..Sn.Tacettin Bayır feryadında sonuna kadar haklıdır.

Yorumu oyla      4      3  
menemenli 14 Ocak 2021 Perşembe 11:09

sayın tacettin bayır örgüt içindeki lakabıyla taco sayın vekilim tüm bu süreçte ses çıkaran tek kişidir tek,partiyi satan meclis üyelerine yaptırım uygulansın diyen tek kişi,senin gibi il başkanımız olacaktı da biz bu seçimi kaybedecektik öyle mi hey gidi hey örgütün senin gibi adamlara ihtiyacı var başkan

Yorumu oyla      4      4  
İzmirli 14 Ocak 2021 Perşembe 10:12

Üyelere sorulmalı üye içinde seçim yapılmalı...

Yorumu oyla      5      3  
partili 14 Ocak 2021 Perşembe 09:56

SAYIN BAYIR söylemde doğru söylüyor ama siyaset yapıyorsun.bize mi soruyorsun kim atadı başkanı ve meclis üyelerini diye siz bilmiyormusunuz.o gün vekiller de kendi adamını listelere yazdırmak için mücadele etmedi mi.şimdi örgüte günah çıkarıyorsunuz dün tepkisiz kalanlar bugün söz sahibi oldunuz hadi ordan

Yorumu oyla      3      4  
rutin vatandaş 14 Ocak 2021 Perşembe 08:33

ben sn.bayırı tanımam ama bu konuda kesinlikle haklı,bunun nedenini çok güzel açıklamış tabi bunu algılayabilmek için belli bir seviye ve bilinç lazım.

Yorumu oyla      4      4  
murat 13 Ocak 2021 Çarşamba 23:12

Sn.Tacettin Bayır,sen " DOĞRUCU DAVUT'sun " YAŞASIN ONUNCU KÖY...

Yorumu oyla      4      4  
İNCE 13 Ocak 2021 Çarşamba 21:46

Dörtbuçuk milyonluk nüfuslu İZMİR'in 250 oyla seçilebilmiş il başkanı hala o görevde oturuyorsa, daha çokkk belediyeyi TIPIŞ TIPIŞ verirsiniz. SIRADAKİNİ ALALIM....Benim önerim Gaziemir'den başlansın!!!

Yorumu oyla      8      3  
Partili 13 Ocak 2021 Çarşamba 20:55

Sayın milletvekili BAYIR'in söylediklerinin hepsi doğru ve gerçek keşke halk açık imza kampanyası olsa eminim binlerce kişi imza atar ama nafile devekuşu örneği görmezden geliyorlar Izmır in siyasi yapısını dokusunu bilen bir eski il başkanı olarak n zaman görüşleri alındı Izmiri karış karış merkez ve taşradaki bütün seçmenleri tanıyan pandemiden önce düğün nişan sosyal derneklerin toplantılarına ve cenazelerine kendi olanakları gelen Musa ÇAM hocadan bilgi talep edildi mi? Asla sadece kendi bildikleri ve adamlarına göre belediye başkanları ve meclis üyeleri atandı sonuç işte ortadadır ayrıca bazı milletvekilleri özel köy kurmak ve TBMM tarafından tahsis edilen formlu makam aracı ile caka satan milletvekili izmir'e ne yaptı koca bir gösteri ve hiç derler ya "incirin kurdu içindedir" CHP işte böyle adı halk olupta içinde halk olmayan elit kesimin elinde üzülen yine bu partiye gönülden bağlı olanlar bizleri üzülüyor herkes ilinde genel merkez de koltuklarında kalsın gerisi önemli değil kimseye suç bulmayın kendinize bakınız...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Merkezi'nden Menemen tepkisi!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Menemen ...
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan-Asiltürk görüşmesine ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretine ilişkin açıklama ...
AK Parti İl Başkanı Sürekli: Aydın Pehlivan başarılı olacaktır
Menemen Belediyesi Başkanvekili Pehlivan için "AK Partili tüm belediye ...
 
İYİ Parti’den Menemen yorumu: Hukuk, herkese bir gün lazım olacak
Başkanvekilliği kura çekiminde Menemen Belediye yönetiminin AK Parti'ye ...
MHP'den CHP'ye eleştiri ve kura değerlendirmesi: Menemen için güzel şeyler olacak
Menemen'in yeni Başkan Vekili'nin Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan ...
Gelecek Partisi'nde istifa: Kandırılmadık ama salakmışız!
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, tüzük gereği partisinin ...
 
CHP'li Yücel'den açıklama: Menemenliler bunu unutmayacaktır
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediyesi ...
Putin'den Erdoğan'a Karabağ telefonu
Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da Dağlık Karabağ konusunda yapılan ...
CHP’li Karakurt’tan tepki: Menemen'in milli iradesi gasp edildi!
Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi’nde kura ile Cumhur İttifakı’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva