HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2022 Pazartesi - 14:01

Millet İttifakı Şükürer'e ateş püskürdü!

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir'de yaşayan muhacirlere yönelik söylemleri kentte tartışmalara neden olurken, Millet İttifakı cephesinden tepkiler gecikmedi.

Millet İttifakı Şükürer e ateş püskürdü!

EGEDESONSÖZ - İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik kullandığı sözler tartışma yaratmaya devam ediyor.

Şükürer'in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” ifadelerini kullanması sonrası AK Parti cephesinden Şükürer'e yönelik sert sözler gelirken, Millet İttifakı cephesinden tepki gecikmedi.

YÜCEL: KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kardeşliklerine zarar verecek hiçbir sözü ve eylemi kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çizerek, "Mübadele yıllarında anavatanlarına dönmeye zorlanan insanlarımız, Kök saldıkları topraklarda, Türk ve Müslüman oldukları için tarifsiz acılar çekmiş, o acılara rağmen kurtuluş mücadelesinden geri adım atmamış, tüm yaşadıkları acı dolu zorlu yıllara ve yolculuklara rağmen, bu topraklara asla ihanet içinde olmamıştır. Onlar her zaman, Cumhuriyet, Atatürk ve Ay yıldızlı bayraktan yana olmuştur. O zorlu mübadele yıllarının cesur insanları ve onların onurlu mirasını bugünlere taşıyan torunları, bizlerin gururu ve mücadelemizin öncüsüdür. Ayrıca İzmir, Anadolu’nun neresinden gelirse gelsin tüm insanlarımıza kucak açmış, hoşgörüsü ile kültürlerin harmanlandığı, kardeşçe ve huzur içinde yaşanılan bir yuva olmuştur. Bu kardeşliğimize zarar verecek hiçbir sözü ve eylemi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

ARSLAN: İZMİRİMİZİN GÜCÜ….
Tartışmalar ile ilgili sosyal medya üzerinden eleştirilerde bulunan CHP İzmir Milletvekilli ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü alıntıyarak, "Güzel İzmirimizi gücü, birliği ve beraberliği İzmir’de huzur içinde yaşayan herkesin göğsünü gere gere İzmirliyim demesinde yatar.

'Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani düşmanla sonuna kadar dövüşenler, çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. (Mustafa Kemal Atatürk)' ifadelerini kullandı.


SINDIR: ASLA KABUL EDİLEMEZ, ŞİDDETLE KINIYORUM
İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik kullanılan ifadeleri eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır,  "Haddinizi bilin Sn.Şükürer! Geçmişe dair işlenen kent suçlarını ırkçı, yöresel kimlikler üzerinden tariflemeniz asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Bu kente nereden, hangi nedenle ve nasıl gelirse gelsin bütün hemşerilerimiz tertemiz geçmişleri ve kimlikleriyle onurumuzdur! İzmir kenti, dünüyle, bugünüyle ve geleceğiyle, Balkanlar’dan ve Anadolu’nun her yöresinden çoğunlukla acı ve gözyaşı ile çoğunlukla zorunluluktan veya çağdaş bir yaşam için geldikleri bu kentin asli unsurlarıdır. Ve çağdaş demokratik İzmir kent kültürünün mayası ve hamurudurlar!" ifadelerini kullandı.

KILIÇ: BALKAN GÖÇMENİ OLARAK KABUL ETMİYORUM
Şükürer'e eleştirilerde bulunan bir diğer CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise 'haddinizi bilin' çıkışında bulunurken, "Sıtkı Şükürer’in başta Balkan Göçmenleri olmak üzere İzmir’e değer katan kimlikler üzerinden yaptığı ırkçı söylemleri bir Balkan Göçmeni olarak kabul etmiyorum. Kentin ekonomisinden kültürüne, toprağının her karışında emeği olan hemşehrilerimize laf uzatamazsınız Haddinizi bilin!" dedi.

BAYIR: YAKIŞIKSIZ BİR AÇIKLAMA
Açıklamalar ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır düzeltme yapılacağını düşündüğünü dile getirirken, "İfade edildiği gibi ise ben kulağımla duymadım yazılanlardan biliyorum sadece. Bedri vekilimiz sert bir tepki göstermiş kendisine. Çok yakışıksız bir açıklama Şükürer'in açıklaması. Bir düzeltme yapacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

Şükürer'in açıklaması sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de hedef alınması hakkında konuşan Bayır, "Tabi onların öyle yapmasına alıştık. Onlar bunu böyle söylüyor diye gerçek bu değil ki. Şükürer'e inanılmaz bir prim yaptırılmış durumda. 6 yılda bir kere konuşan birisi Şükürer, kimse kendisini bilmez bile. Bazı arkadaşların kendilerine saldırılması hoşuna bile gidiyor. Ben kişisel olarak böyle birini dikkate bile almam. Çünkü konuşmanın hiçbir yerinde ciddiyet bulunmuyor. Popülizm kullanılmaya çalışılıyor."

SERTEL: NEDEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLENDİ BİLMİYORUM
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel böyle bir açıklamanın kabul edilemeyeceğini belirtirken, "Benim anneanne tarafından 1913 Balkan harbi dolayı Türkiye'ye mübadele ile gelmişlerdir. Osmanlı döneminde Selanik'e gönderilen Karaman Türklerinden. Biz çok iç acıtıcı bir söz olarak kabule diyoruz. Eşimin tarafı da balkan göçmenidir.  Bu ülkeye medeniyeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan olmasının anlamını, bayrağın anlamını çok iyi bilen ve çok saygılı cumhuriyet evlatlarıdır. Neden böyle bir şey söylendi bilmiyorum. Çok ayıp bir söz kabul etmek mümkün değil. Ailesi ve eşi bakan kökenli biri olarak ben yadırgadım. Sükürer'i insan sevgisi ile dolu, saygısı ile dolu, dinine, ırkını ayırt etmeden seven biri olarak bilirdik" dedi.

AK Parti'nin konuyla ilgili Tunç Soyer'e yüklenmesini de değerlendiren Sertel, "İzmir'de yaşayan on binlerce yüz binlerce balkan göçmenin bu AKP propagandasını boşa çıkartacağına inanıyorum.Biz o kökten gelen insanlar olarak Sıtkı Bey'in Bey'in hangi amaçla söylediğini bilmemekle birlikte Tunç Beyin bu görüşlere katılması mümkün değil. Tunç Soyer insan sevgisi ile doğru bir kişi. Bunları nasıl bağdaştırlar bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

ÇIRAY: GAFİLLER!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray ise, "İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar' diyen Sıtkı Şükürer'i şiddetle kınıyorum. Biz Selâniklileri ve Balkan göçmenlerini Suriyelilerle mukayese etmeye kalkanlara tüm nezaketimle "gafiller" demekle yetiniyorum" ifadelerini kullandı.

BEKO: HADDİNİ BİL!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, "Haddini bil Sn. Şükürer! Balkan Göçmenleri bu toprakların öz evlatlarıdır! İzmir: İzmir’e gelen, İzmir’e yerleşen, İzmir’in havasını soluyan, İzmir’e bir tuğla kadar bile olsa katlı sunan, “İzmir benim memleketimdir” deyip İzmir’e gönül veren herkesindir! Bu ayrıştırıcı dilinden kaynaklı Sıtkı Şükürer’i kınıyorum!" sözleriyle Şükrüer'e tepki gösterdi.

 
Bakan Yanık'tan ek kaynak açıklaması
 
İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çamdibili 25 Ocak 2022 Salı 22:51

Şiddetle kınıyoruz...Balkan göçmenleri her yerdedir!

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa KAYMAKÇI 24 Ocak 2022 Pazartesi 20:52

İEKKK ve EDİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Şükrü Şükürer görevinden derhal azledilmelidir.Çünkü İzmir gibi bütün kültürleri içinde barındıran bir kente yakışır bir kişilik olmadığı açıktır.

Yorumu oyla      6      3  
Oktay Erce 24 Ocak 2022 Pazartesi 18:36

Bu arkadaş her zaman muhacir ve mubadiller ile uğraşır.Bu kişi işgal ettiği görevler ile söylendiği şekli ile var ise İzmir Büyükşehir Belediyesindeki danışmanlık görevlerinden istifa etmelidir.Yaptıkları ilk değil son da olmayacak.Bu kişi ağzından çıkanların ne anlama geldiğini bilmiyor.Selanik muhaciri olarak söylediklerini aynen kendisine iade ediyorum.

Yorumu oyla      6      3  
Oktay Erce 24 Ocak 2022 Pazartesi 18:30

Bu arkadaş her zaman muhacir ve mubadiller ile uğraşır.Bu kişi işgal ettiği görevler ile söylendiği şekli ile var ise İzmir Büyükşehir Belediyesindeki danışmanlık görevlerinden istifa etmelidir.Yaptıkları ilk değil son da olmayacak.Bu kişi ağzından çıkanların ne anlama geldiğini bilmiyor.Selanik muhaciri olarak söylediklerini aynen kendisine iade ediyorum.

Yorumu oyla      6      3  
mehmet yalçın 24 Ocak 2022 Pazartesi 18:19

İzmir Büykşehr Belediyesinin kendisi ile daha önceden yaptığı şirketler denetim sözleşmelerini tek taraflı olarak fesh etmelidir

Yorumu oyla      6      3  
T.C. Vatandaşı 24 Ocak 2022 Pazartesi 16:33

Siyaset dünyasında İş kontrolden çıktı bence artık. Gündem yaratacak her şey mubahtır yoluna girildi. Ama bu yol yol değildir. NOKTA

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray’dan Uğur Dündar çıkışı: Yazı yazdıracak babayiğit...
İYİ Parti İzmir Milletvekili  Dr. Aytun Çıray Sözcü Gazetesi Yazarı Gazeteci ...
AK Parti İzmir, Kabaş için suç duyurusunda bulundu... 'Aciz zihniyet...'
AK Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan ...
İzmirli vekil istifasını duyurdu!
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, partisindeki ...
 
CHP'li Polat'tan Mumcu mesajı: Işığı hala karanlıkları yırtıyor
Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin yıl dönümü ile ilgili açıklama ...
Cumhur İttifakı'ndan Şükürer'e sert tepki: 'Lordlar meclisi' gereğini yapsın!
İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer’in bir röportajında İzmir’de yaşayan muhacirlere ...
Mehmet KARABEL yazdı... Benim ittifakım senin ittifakını döver!
Mehmet KARABEL yazdı... Benim ittifakım senin ittifakını döver!
 
AK Parti MYK toplanıyor: Seçim Yasası masada
AK Parti MYK’nın bugünkü ana gündemi 15 maddelik yeni seçim yasası olacak. ...
Çelik: Sessiz kalanlar, nefrete yatırım yapanlar!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Nefret söylemi gücünü söyleyenden çok destekleyenlerden ...
Soyer’in ‘yatırım’ eleştirisine AK Partili Kaya’dan yanıt: İZBAN'ı biz kazandırdık!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva