HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2019 Perşembe - 09:06

Millet İttifakı'ndan Buca'da gövde gösterisi

CHP’nin Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, merkez seçim ofisinin açılışında gövde gösterisi yaptı.  CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir milletvekilleri ve İYİ Parti teşkilatıyla birlik mesajı veren Kılıç, İçişleri Bakanı Soylu’ya Buca çıkarması üzerinden yüklendi. Tehditlerle Bucalılara baskı kurulmak istendiğini söyleyen Kılıç, “Bu kentte yaşayanlar ne yazık ki bir ‘Hiç İşleri Bakanının’, bir belediye başkan adayının emrinde olduğunu duymak zorunda kaldılar” dedi.

Millet İttifakı ndan Buca da gövde gösterisi

Millet ittifakının Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Merkez Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Menderes Caddesi üzerinde yer alan seçim ofisinin açılışına Erhan Kılıç’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP Çiğli belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Kani Beko, Tacettin Bayır, Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Sarızeybek,  İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Torun, Bucaspor Asbaşkanı Mehmet Sevinç katıldı.

BUCA’DA BAYRAM HAVASINDA AÇILIŞ
Açılış kapsamında Menderes Caddesi kırmızı beyaz Türk Bayrakları ve CHP Bayrakları ile donatıldı. Binalara dev pankartlar asılarak destek mesajları verildi. Konuşmalar öncesinde halk dansları topluluğu tarafından zeybek ve halay gösterileri sergilendi. Alanı dolduran binin üzerinde Bucalı, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” “Buca’ya derman başkan Erhan” “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

NEFRET TOHUMLARI EKİYORLAR
Sahneye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür eden Yücel iktidara yüklendi.  Yücel, ”AKP iktidarını kötü yönetiminin nedeniyle ülkemiz yangın yeri, gençler işsiz, kadınlarımız dargın. İşçiler dertli. Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Halk bu durumdayken birileri saraylarda ülke yönetiyor. İşin kolayını bulmuşlar. Bunlar memleketi satıyorlar. Şimdi kalkmışlar beka sorunundan bahsediyorlar. Bir beka sorunu varsa o da AKP ve saray yönetiminin beka sorunudur. 31 Mart yerel seçimlerinde sadece belediye başkanları seçmeyeceğiz. Bu seçim ülkemizde huzuru barışı yeniden sağlamız için bir fırsattır. O gün damat padişah yönetimine son vereceğiz.  Her seçim öncesinde bunu yapıyorlar. Halka nefret tohumları ekiyorlar. Biz kimlerin kapalı kapılar ardında terör pazarlığı yaptığını biliyoruz.  Kardeşçe yaşayan insanları birbirine kırdırıyorlar. Kendilerini muhalefet eden herkesi terörist ilan ediyorlar. Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insanlara hizmet var, ötekileştirme yok. 31 Mart akşamı Türkiye’de değişimi başlatacağız” diye konuştu. 

PİRİŞTİNA VE KILIÇ’TAN EL ELE BİRLİK MESAJI 
Törene katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca Adayı Erhan Kılıç ile el ele birlik mesajı verdi. Piriştina sözlerine Erhan Kılıç’ın meclis görevlerini başarıyla yerine getirdiğini, Buca için önemli işler yapacağını söyleyerek sözlerine başladı.  Bana guruların en büyüğünü yaşattınız. Ben çok mutlu ve gururluyum. Elimizden geleni başta mesai arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, STK’larla taş üstüne taş koymak için çalıştık. Bu görevi teslim etmeden size görev vermek istiyorum. Sizden çok önemli bir söz istiyorum. Önümüzde çok kısa bir süre var. Ben 5 Nisan’da bu şehrin anahtarını Erhan Kılıç’a teslim etmek istiyorum” dedi.

HİÇBİRİNİZİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEYECEĞİM
Piriştina’nın ardından kürsüye Buca Belediye Başkan Adayı Kılıç çıktı. Sözlerine alandaki coşkuya karşılık “Buca kararını vermiş, bu iş bitmiştir” sözleriyle başladı.  Türkiye’nin içinde bulunduğu yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı gibi konulara değinen Kılıç, “Görevi devraldığımız günden bugüne kadar hiç ara vermeden, uyumadan çalışmalarımıza başladık. İktidar partisinin giremediği çarşıda pazarda, okula kahvehanelerde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Piyasalar el yakıyor, vatandaşlarımız hayat pahalılığın pençesinde ay sonunu getirmek için mücadele veriyor. Size söz veriyorum hiçbirinizin başını öne eğdirmeyeceğim. Ekonomik krizin etkilerine karşı Yoksulluk ile yılmadan mücadele edeceğiz. Buca’da iş yaratarak, hayat pahalılığına son vereceğiz. Çokça üretmeyi ve hakça bölüşmeyi hedefleyeceğiz. Barınma, gıda, ulaşım gibi gündelik yaşamda ihtiyaç duyduğumuz tüm alanlarda, hayat pahalılığını giderecek tedbirler alacağız” şeklinde konuştu.

TEHDİTLERİYLE, ŞANTAJLARIYLA SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILDILAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya geçtiğimiz günlerde Buca’da miting yapan AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’a “emrindeyim” açıklaması üzerinden yüklenen Kılıç, ”Bu kentte yaşayanlar ne yazık ki bir ‘Hiç İşleri Bakanının’, bir belediye başkan adayının emrinde olduğunu duymak zorunda kaldılar. Halka üstten, demokrasiye yandan bakan bir anlayışın tehditleriyle, şantajlarıyla sindirilmeye çalışıldılar! Bir öç alma, rövanş alma duygusuyla, bölerek yönetmeyi, kaleyi içten fethetmeyi düşünenlerin kirli oyunlarına maruz bırakıldılar. Ama biz hepimiz hepimiz için mücadele etmezsek, zaman içinde hepimiz kaybedeceğiz diyerek mücadeleyi yükseltiyoruz!  Durmak yok yola devam diyenlere; duracaksınız yolunuz yok, durduracağız başka yolu yok diye direniyoruz! Gizli, açık tezgâhların parçası olmadan, partimizin verdiği görevle kaldığımız yerden ve hep birlikte geleceğe yürüyoruz” şeklinde konuştu.

BUCA İZMİR’İN YÜKÜNÜ EN FAZLA OMUZLAYAN İLÇE
Trafik, yerelde kalkınma,  sosyal belediyecilik, kooperatifçilik, eğitim gibi birçok alanda hayata geçireceği projeleri sıralayan Kılıç, “Bildiğiniz gibi Buca; 500 bin nüfusuyla, cezaeviyle, NATO’suyla sebze meyve ve balık haliyle, hipodromuyla, mezarlığıyla, ESHOT garajıyla, BEGOS’la İzmir’in yükünü en fazla omuzlayan ilçe. Projelerimizi yaparken İzmir Büyükşehir Belediye’miz ile birçok projede koordineli olarak çalışacağız. Tunç Başkanımız Buca’ya özel bir önem veriyor. Kendisinin de dediği gibi çalışmaya ilk önce Buca’dan başlayacağız. Buca’nın tüm yüklerini hafifleteceğiz. Tüm bu çalışmaları yaparken sizleri de yönetime dahil edecek, şeffaf izlenebilir, hesap veren bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. 1 Nisan’da bana yetki verdiğinizde Büyükşehir Belediye Başkanımız değerli abim Tunç Soyer’le birlikte başlatacağımız bu dönüşümle yepyeni bir belediye, yepyeni bir hizmet anlayışını egemen kılacağız” ifadelerini kullandı.

BİZİM MEGA PROJELERİMİZ YOK 
Kılıç’ın ardından kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, projelerini anlattı. İzmir’den Türkiye’ye örnek olacaklarını söyleyen Tunç Soyer, “İzmir öyle bir demokrasi politikası uygulayacak ki, Türkiye’yi değiştirecek. Bizim mega projelerimiz,  çılgın projelerimiz yok. Bizim akıllı projelerimiz var. Bir mega projeyle bir şehri değiştiremezsiniz. Ama akıllı projelerle biz İzmir’i değiştireceğiz. El ele olacağız. Birbirimizi kucaklayacağız. Türkiye İzmir’i kardeşliğiyle barışıyla örnek alacak” şeklinde konuştu.

NİSAN’DA METRO İÇİN DÜĞMEYE BASIYORUZ
Başkanlık döneminde Buca’ya  pozitif ayrımcılık yapacağını ifade eden Soyer, Buca Metrosu Projesi’ne başlangıç için tarih verdi. Soyer, “Buca’ya ilk iş metroyu getireceğiz. Projesi, planı, parası hazır. Nisan’da metroyu getirmek için düğmeye basıyoruz. Bir tek Ankara’dan imza kaldı. Onu da söküp getireceğiz” dedi.

 YÜZÜNCÜ YIL MESAJI 
19 Mayıs 2019’da ve 29 Ekim 2023’te Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin yüzüncü yılında görevde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Soyer, “Ben kendimi dünyanın en şanslı adamı kabul ediyorum. Eğer ben koltuğa oturursam o iki tarihte görevde olacağım. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve cumhuriyetin değerlerini öyle bir anlatacağız ki; cumhuriyeti ve Mustafa Kemal’i yeni bir yüzyıla taşıyacak düğmeye İzmir’den basacağız. Cumhuriyetin yeni yüzyılını tüm Türkiye’ye İzmir’den yeniden anlatacağız” dedi.   

 
Kaf-Kaf Avrupa'da çeyrek finalde: Rakip belli oldu
 
Karşıyaka'nın Doktor Başkan Adayı, sağlık çalışanlarını unutmadı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHPli 14 Mart 2019 Perşembe 14:03

Uzaktan izledim. platformun üstünde ağa babalarımız(!) toplanmış el ele. Kendileri dinleyenlerinden çoktu. Algı siyaseti, kuşlar ne güzel ötüyordan başka bir şey de yoktu. Buca Adayı Kılıç'a alayı destek verse boş. Burda doğdum büyüdüm. 46 yaşımdayım. CHPliyim. Geçiniz Suat Nezir meselesini, Erhan Kılıç denen zat_ı meclis toplantıları tışında Bucalı bulan var mı? Bucalı önce Bucalıdır. Fotoğrafın büyüğünü de görür.

Yorumu oyla      13      16  
aşağıdaki 14 Mart 2019 Perşembe 13:30

yorumların hepsi aynı kalemden çıkmış trol yorumudur.Memleketin bu halini görüp te akp ye oy verecek bir izmirli yoktur,hele hele chp li hiç yoktur.Bir hesap varsa genel kurulda demokratik bir şekilde hallolur.Burası İzmir,kimseyi yolsuzluğa,yokluğa,yalana dolana mahkum etmenize izin vermeyeceğiz

Yorumu oyla      17      11  
Bucalı 14 Mart 2019 Perşembe 12:44

Zaten alt üst olan Buca traifiğini saatlerce kilitleyen bir mitingti.. Evet... gövde gösterileriniz yetti artık. ERHAN KILIÇ sen kimsin bilmiyoruz. Ama geliş şeklinle verdiğin fotoğraflarla ve halktan uzak yaşam şeklinle bizden değilsin bunu biliyoruz. CHP'liyiz ve sana oy yok! (Bu arada Piriştina, kendisini aratacak bir adama nasıl kefil olur anlayabilmiş değilim)Siz Çiçek böceğe, puro ve viskiye devam. Buca kayıp!!!

Yorumu oyla      15      18  
Ahmet 14 Mart 2019 Perşembe 11:25

Gerçekten Erhan Kılıç'ı çok mu aradınız? Buca'da başka aday mı yoktu? Adam zaten aday adayı bile değildi. Seçimi kazanacak aday Suat Nezir'i kendi çıkarlarınız uğruna yediniz. Buca esnafını bir gezin ve gerçeklerle yüzleşin. AKP adayını CHP yönetimi kendi elleriyle başkan yaptı!!!

Yorumu oyla      14      18  
Bucalı 14 Mart 2019 Perşembe 10:37

Ben kırk yıllık CHP liyim son gelişen olaylardan sonra Buca ilçe belediye başkanlığı için CHP ye oy vermeyeceğim.Kırk yıldır böyle bir aday belirleme olmadı.Dayatma adaylara hayır.

Yorumu oyla      16      18  
yaylacıklı 14 Mart 2019 Perşembe 10:32

buca ak partinin,geçmiş olsun size

Yorumu oyla      14      18  
dost 14 Mart 2019 Perşembe 09:47

Görevi nasıl devir aldığınızda bir anlatsanız(kumpaslarla? ya sayın Erhan bey.

Yorumu oyla      15      17  
Proje 14 Mart 2019 Perşembe 09:38

Sizin sadece mega projeniz degil sizin hicbir projeniz yok

Yorumu oyla      16      19  
Bucali 14 Mart 2019 Perşembe 09:32

Kendi govdelerini gostermisler anlasilan ben bi insan toplulugu goremedim.

Yorumu oyla      14      18  
Ayıptır ayıp 14 Mart 2019 Perşembe 09:22

Buca''da siz hala insan yüzüne nasıl çıkıyorsununuz? Merak etmeyin gereken cevabı vereceğiz sandıkta... Buldunuz İzmirli gibi seçmeni suistimal ediyorsunuz. Artık yeter demenin vakti geldi size....

Yorumu oyla      17      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı... Eğrisi, doğrusu
Ümit YALDIZ yazdı... Eğrisi, doğrusu
Bakan Soylu açıkladı: 8 Mart'ta Taksim'de ne oldu?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Destici: BBP 30 ilde patlama yapacak
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk TV'de gündeme ...
 
DSP lideri Aksakal: Birçok yeri alacağız
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Habertürk TV'de gündeme ...
DİSK’e giden Soyer'den işçilere rica: Emeğinizi, alın terinizi esirgemeyin!
Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, “Demokrasi; ...
Hükümete ithal patates tepkisi!
Kırklareli'de halka hitap eden Kılıçdaroğlu, patates ithalatındaki verginin ...
 
Netanyahu'ya: Sen Filistinli yavruları katleden zalimsin!
Ankara Pursaklar'daki mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Kılıçdaroğlu İzmir'e geliyor: Programda neler var?
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre ...
AK Parti Adayı Eroğlu: Huzurlu ve mutlu bir Konak planladık
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Projelerimizi hazırlarken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva