HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2021 Pazar - 10:51

Millet İttifakı'nda 'büfe' çatlağı... AK Parti'den 'zimmet' iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Büyükşehir ile Büfeciler ve Kantinciler Odası arasında imzalanacak protokol İYİ Parti ve CHP arasında çatlağa neden oldu. 'Oy çokluğu' ile kabul edilen maddeyle ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Son Meclis oturumuna toplam 56 Meclis üyesi, katılmadı. CHP'nden katılmayanların gelmeme sebepleri ise ileride 'zimmet' çıkma korkusu" dedi. Boztepe ayrıca, "Bu inat niye? Kendi ortakları bile defalarca yanlış olduğunu söylemesine rağmen inatla buna devam ediyorlar. İnatla iş yapılmaz, bu konuları bıraksınlar kendi görevlerini yapsınlar " dedi.

Millet İttifakı nda  büfe  çatlağı... AK Parti den  zimmet  iddiası

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası arasında imzalanması planlanan “Ortak Hizmet Protokolü” Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisi'nin üçüncü oturumunda çatlağa neden oldu.

İzmir'de yaşayan engelli birey ve kadınların istihdamına katkıda bulunmak ve hareket kısıtlı engelli vatandaşların kullanımına sunulmak üzere akülü tekerlekli sandalyelerin temin edilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan ve komisyonlara sunulan madde, komisyonlardan oy çokluğu ile Meclise gönderilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ilgili maddeye AK Parti üyeler büfelerin bulunduğu alanların 'kamu alanı' olmasından dolayı 'ret' oyu kullanırken, madde CHP'li üyelerin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

MİLLET İTTİFAKI'NDA DERİN ÇATLAK
İlgili maddenin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan oyçokluğu ile Meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Gerçekleştirilen oylamada Cumhur İttifakı Üyeleri, komisyonda verilen 'ret' kararına uyarken, Millet İttifakı'nda ise sürpriz yaşandı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan Millet İttifakı üyelerinden İYİ Parti, ilgili komisyon maddesi için AK Parti ve MHP gibi 'ret' oyu kullanırken, Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri ise 'kabul' oyu kullandı.  Gerçekleştiren oylama sonrası ise ilgili meclis gündemi maddesi, komisyonlardan geldiği şekilde oyçokluğu ile geçirildi.

BÜFELERİN BULUNDUĞU ALANLAR KAMUYA TERK EDİLMİŞ ALANLAR
Meclis gündeminin reddedilmesi hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise, büfelerin bulunduğu alanların kamu alanı olduğuna dikkat çekti. Boztepe, "İzmir'de bugüne kadar son 15-20 yıldır Büfe işlerine son verilmişti. 2005 yılında Grand Plaza kendisi bazı yerlere büfe koymak istedi, Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Selahattin Arslan kıyametleri koparmıştı. 'Siz burada su,çay, gazoz satarak esnafa rakip oluyorsunuz ve haksız kazanç elde edip esnafın satışını engelliyorsunuz' demişti. Kendisi bu Büfeler için de vazgeçilmesini söylemişti. 2020 de henüz koronavirüs başlamadan Büyükşehir Belediyesi'ne Esnaf Odalar Birliği olarak ziyarete geliyor ve Büfe işini kendilerine verilmesini talep ediyor, ayaküstü gerçekleştirilen sohbet sonrasında ise olumlu cevap ile karşılaşıyor. Tabii bir de burada 'engelliler çalışacak' kılıfı uydurdular. Aslında en başından bu konu zaten yasal değil. Yani büfelerin bulunduğu alanlar kamuya terk edilmiş alanlar.  Kamunun yerini kimseye kiraya veremezsiniz. Biz de bu nedenle karşı çıktık karara" diye konuştu.

ZİMMET KORKUSUNDAN MECLİSE KATILMADILAR
İYİ Parti'nin bile kendileri ile aynı fikirde olduğuna dikkat çeken Boztepe, "Daha önce buna 5 komisyon kabul oyu vermiş ancak pandeminin yoğun olduğu ve yüz yüze toplantıların gerçekleştirilemediği dönemlerde yapıldığı için bu görüşmeler bir yanlışlık olmuş. Zaten bu konunun esas gitmesi gereken ve görüşülmesi beklenen komisyon Plan ve Bütçe Komisyonu'ydu. Bu konu Plan ve Bütçe'de aylardır bekliyor. Aslında bu maddenin komisyonda bu kadar bekletilmesi de yanlıştı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Sayın Kemal Sevinç Bey'de bunun yanlış olduğunu defalarca söyledi. Aslında bu konuda aklın yolunun bir olduğunu da Mecliste gördük. İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak bizler aynı görüşte kalarak ortak bir tavır sergiledik.  Burada belediye başkanı 'ben söz verdim olması gerekiyor' diye bir cümle kullanmış ancak burada Meclis karar verecektir. Bakın dikkat çekici bir ayrıntı gözlerden kaçıyor. Son Meclis oturumuna toplam 56 Meclis üyesi, katılmadı.  Bu katılmayan Meclis üyelerinin içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden katılmayanların gelmeme sebepleri ise ileride 'zimmet' çıkma korkusu" dedi.

İZMİR'İN HER YERİNE MANTAR GİBİ BU BÜFELERİ YERLEŞTİRECEKLER
Mevcut büfe sayısının devirler sonrası yaklaşık 40 kat artacağını duyduklarını belirten Boztepe, "Bu sadece 3 adet büfe ile de kalmayacaktır. Bizlere gelen bilgileri göz önünde bulundurduğumuzda ileriki süreçte İzmir'in 130 bölgesinde büfe alanları tespit etmişler ve İzmir'in her yerine mantar gibi bu büfeleri yerleştirecekler.  Engelli bireylerimiz işe alınacaksa bu zaten rahatlıkla yapılabilir, bunu bu konuda kullanmalarını yakıştıramıyorum. Bu inat niye? Kendi ortakları bile defalarca yanlış olduğunu söylemesine rağmen inatla buna devam ediyorlar. İnatla iş yapılmaz, bu konuları bıraksınlar kendi görevlerini yapsınlar" ifadelerini kullandı.

 
Salgına rağmen... Tarım projesine rekor başvuru!
 
Buca'da muhtarlara tam donanımlı hizmet binası
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 19 Nisan 2021 Pazartesi 09:10

Geçmişten ders alınmıyor mu, bırakın şu büfecilik işlerini.

Yorumu oyla      2      4  
beyaz 18 Nisan 2021 Pazar 23:15

marstan anlık görüntü cep telefonuna geliyor. izmir çooook büyük belediyesi büfe evet evet büfe işini çözmeye çalışıyor. gerçekten ibretlik..!

Yorumu oyla      4      4  
delik baraj 18 Nisan 2021 Pazar 21:55

büfeyi bırakın da baraj rezilliği ne olacak?

Yorumu oyla      9      3  
Hüsnüü 18 Nisan 2021 Pazar 21:19

Sormak lazım ret ettiğiniz bu önergeyi akpli meclis üyesi vermedi mi? neyin kafası bu

Yorumu oyla      9      4  
Vatandas 18 Nisan 2021 Pazar 19:30

gelin önce ülke gündemindeki bir iddaayı konuşalım. Ona cevap verin sonra beraber eleştiririz büfe konusunu. Ama yok birine cevap vermeyip kalkıp büfe kuruyorlar yolsuzluk var derseniz insanı güldürürsünüz anca.

Yorumu oyla      6      4  
sezarın hakkı sezara 18 Nisan 2021 Pazar 15:49

İddia nın kaynağını okudunuzmu? "son meclis oturumuna 56 üye katılmadı.CHP den katılmayanlara ileride zimmet çıkma korkusundan gelmediler" denmiş. Böyle saçma bir iddia olabilirmi ya? Bir insan nesen sağa sola büfe yerleştirilmesine kafayı takar ki? bu siyasileri anlamak cidden güç. Vatandaş sağa sola dikilen büfenin hesabını sormaz. heleki ortada olmayan yolsuzlugu hiç sormaz ama 128milyar doların hesabını soracaklar. yetimin öksüzün hakkını yediniz .

Yorumu oyla      10      4  
öncelik 18 Nisan 2021 Pazar 14:19

127+1 milyarı açıklamayanlar konuşma hakkına sahip değildir! Gitsinler insan kaçakçılığı yapan belediyelerini kontrol etsinler! Neyin zimmetiymiş bu? Engellilere kaynak yaratmak için başlatılan girişim engellenmek isteniyor, yavuz hırsız mkisali buna önayak olanlar hakkında da kuşku yaratılmaya çalışılıyor! Utanmazlık, aymazlık!

Yorumu oyla      10      4  
Komedi 18 Nisan 2021 Pazar 12:47

Müşteri garantili büfeler yapılsın

Yorumu oyla      9      4  
İzmir'li 18 Nisan 2021 Pazar 12:04

Bu bir pandemi desteği olmayıp,sosyal demokrat anlayıştan da uzak bir düşünce.Lütfen yeni bir rant kapısı yaratmayınız.

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir çamurlu yağışın etkisi altında!
İzmir'de gece meydana gelen çamur yağışı etkisini sabah gösterdi. Otomobillerin ...
DİSK'ten 'lebaleb durak' uyarısı: Şoförlerle halk karşı karşıya getirilmemeli!
İzmir'de yeniden başlatılan yüzde 50 kapasite ile taşımacılık sistemi ...
Adını taşıdığı dedesini döve döve öldürdü
İstanbul Beykoz’da 92 yaşındaki Recep Akyol, evi dağıtmaması konusunda ...
 
21 haftalık hamileyken koronaya yenildi!
İBB’nin Yuvam İstanbul Sultangazi Çocuk Etkinlik Merkezi’nde asistan olarak ...
İzmir'de dağlık alanda yangın: 3 saatte kontrol altına alındı!
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki dağlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Mehmet KARABEL yazdı... Bir aşk... Bir şiir... Bir mezar...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir aşk... Bir şiir... Bir mezar...
 
Kayıp hemşirenin ağaca asılı cesedi bulundu
Antalya'da, tartıştığı sevgilisine veda mesajı attıktan sonra kaybolan ...
Kız arkadaşını öldüresiye dövmüştü: Beraatı istendi
İstanbul'da 9 Aralık 2020'de, ayrılmak isteyen kız arkadaşı Tuğba Erçakar'ı ...
Rus turist dereye uçtu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde üç tekerli elektrikli motosikletle dereye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva