HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2022 Cumartesi - 13:47

MHP lideri Bahçeli: Hayırlı adımları desteklemek lazım

MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının görüşmesi hakkında, "Barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım iki ülkenin yetkililerini bir araya getirerek müzakerelerin başlangıcını yapmak istemişlerdir. Başarılı olunmuştur. Türkiye Dışişleri Bakanı'nın da masada olma arzusu, Türkiye'ye hakemlik imkanı tanıyan diplomatik üslubu hayata geçirmişlerdir. Bu toplantı önemli olmuştur. Bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır" dedi.

MHP lideri Bahçeli: Hayırlı adımları desteklemek lazım

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni" öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGALİ: 15'inci gününde, sosyal, ekonomik maliyeti çok yüksek bir savaş halini almıştır. Türkiye geçmişteki birikimi, jeopolitik konumu, iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve sosyal faaliyetleriyle diyalog kurma imkanı bulan tek ülkedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanımız iki ülke arasında hassas ve titiz davranmıştır. Savaşın sonlandırılmasını istemiştir. Barışın temini de Türkiye'nin bir adım atmasını arzulamıştır.

Her sene artık Antalya'da diplomasi oturumu yapılmaktadır. Çok sayıda Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı katılmıştır. Böyle bir toplantının yapılacağı dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım iki ülkenin yetkililerini bir araya getirerek müzakerelerin başlangıcını yapmak istemişlerdir. Başarılı olunmuştur. Türkiye Dışişleri Bakanı'nın da masada olma arzusu, Türkiye'ye hakemlik imkanı tanıyan diplomatik üslubu hayata geçirmişlerdir. Bu toplantı önemli olmuştur. Bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır.

Türkiye'de bazı kesimler bu adımları hazmedememektedir. Bazı basının manşetleri 'barış hayata geçmedi' şeklinde olumsuz ifadelerle toplumda gelişebilecek bir umudu şimdiden söndürmeye hizmet etmişlerdir. Türkiye'nin diplomatik başarısını takdir etmek lazımdır.

23 gemi ayçiçeği yağı getirecektir. Türkiye'de yağ yok diye marketlere hücum edilmiştir, ya kavgası çıkarmaya çalışmışlardır. Bu tür hayırlı adımları yürekten desteklemekte yarar vardır. Bölgenin yararınadır, Türkiye'nin yararınadır.

THE ECONOMİST'İN KILIÇDAROĞLU HABERİ: MHP'nin Genel Başkanı imzasız bildirilere, makalelere aldırış etmez. Artık imza attı mı atmadı mı bunu sormak lazımdır.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ: Twitter'da yorumu yaptım. Yanlış bir zamanlama olmuştur, barış dillendirilmemiştir. Orada çok aşırı vaadlerde bulunulmuştur. Sayın CHP Genel Başkanı özellikle yüksek sesle, kararlı bir şekilde 'Bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, burada her şeyi konuşabilirim. Ne biliyorsanız sorunuz' demiştir. Ben de Twitter'da 5 soru sordum.

TÜRKİYE'NİN RUSYA YAPTIRIMINA KATILMASI: Doğru bir yaklaşım değil. Savaşa girmeden, savaşın öncülüğüne talip olmak, savaşı tahrik etmek gibi yaklaşımlara dikkat etmemek lazımdır. ABD, kendisine çeki düzen vermeli. Bu dünyanın ABD'ye soracağı çok soru vardır. Bunlar Irak'tır, Afganistan'dır, Suriye'dir, terörist faaliyetlerdir. Bunları yaparken dünyadan ABD'ye 'Bana ekonomik yaptırım uygulayın, ben vazgeçeyim' dememiştir. Türkiye'yi de buna ortak etmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi muhalifleri sosyal kargaşayı artırmak için söylenmedik söz bırakmadı.

 
Ukrayna'dan kan donduran iddia! Buzdolapları ceset dolu...
 
Cicişlerin Esra'sına cinsel istismardan 10 yıl hapis!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayfun MARO yazdı... Siyaset üzerine hasbihal
Tayfun MARO yazdı... Siyaset üzerine hasbihal
CHP örgütü Antalya'da kampa girecek
CHP, 24-25 Mart'ta "İktidara Hazırız" sloganıyla Antalya'da tüm örgütün ...
Davutoğlu'ndan çarpıcı 'iktidar' mesajı: İzmir'de iddiamız...
'Gelecek Partisi olarak İzmir'de iktidarda mı yoksa muhalefette mi olmak ...
 
İYİ Parti'de kavga: 2 kişi hastanelik oldu!
İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı'nda parti yöneticileri arasında çıktığı ...
CHP'li Torun: Umutsuz olmaya gerek yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Hiç umutsuz olmaya gerek yok. ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız!
Siverek'te konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu 'Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. ...
 
Erdoğan, liderlerle ikili görüşmeler yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında ...
Bahçeli: Antalya'da kurulan masa Türkiye'nin gururudur!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Antalya'da kurulan masa Türkiye'nin ...
Davutoğlu, İzmir'de STK ve esnaf temsilcileriyle buluştu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir'de sivil toplum kuruluşları ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva