HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2022 Pazartesi - 08:26

MHP'li Şahin mülteciler hakkında net konuştu: Türkiye dünyanın çöplüğü değil!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Türkiye'de tartışmalara neden olan mülteci sorunu hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'nın 'mülteci' yorumlarına muhalefetten yapılan 'kafası karışık' eleştirilerine tepki gösteren Şahin, her gelenin Türkiye'de kalmasının doğru olmadığını belirterek "Burası dünyanın çöplüğü değil" ifadelerini kullandı.

MHP li Şahin mülteciler hakkında net konuştu: Türkiye dünyanın çöplüğü değil!

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son dönemlerde yaşanan en büyük tartışmalardan biri olan ve siyasi parti genel başkanlarının ardı ardına açıklamalarda bulunduğu mülteci tartışmaları hakkında süreç devam ediyor...

Cumhuriyet Halk Partisi ve Zafar Partisi Genel Başkanları seçimi kazanmaları halinde mültecileri Türkiye'den göndereceklerine vurgu yaparken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'göndermeyeceğiz' ifadelerini kullanmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de açıklamalarda bulunurken, CHP'li isimler Cumhur İttifakı'nın açıklamalarını 'kafası karışık' olarak değerlendirmişti.

CHP'li isimlerin yorumları tartışmalara neden olurken, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin 'mülteci' konusu hakkında net konuştu.

BİZ BÖYLE BİR ŞEY YAPAMAYIZ
Mülteci tartışmaları ile ilgili Cumhur İttifakı'nın çelişkili açıklamalar yaptığı yönündeki iddiaları yalanlayan Şahin, "Cumhur ittifakını kafası karışık değil. Doğru bir tanedir. Burası dünyanın çöplüğü değil. Her gelen, gelsin burada otursun kalsın düşüncesinin tarafı değiliz. Böyle olsa Türk devleti son 4 yılda Suriye sınırında 904 kilometre, Irak sınırında 375 kilometreye güvenlik duvarı yaptı. Şu anda düzensiz göçün altında değiliz. Bu 7-10 yıl önce olanlar hariç... O dönemlerde savaştan kaynaklı zorunlu göçler vardır ve bunları insan olarak, Müslüman olarak görmemiz kadar normal bir şey yok... Aksini Yunan diyor sadece. Biz böyle bir şey yapamayız. BM'nin, insanlığın, devlet olmanın gereği neyse bunu yapıyoruz. Bunlar burada kalsınlar, yerleşsinler düşüncesinde değiliz. Biz devletin bakış açısı ile bakabiliriz. Biz şahsi olarak öyle ya da böyle diye bakmıyoruz. Devletimizin bakış açısı neyse doğrusu ve gereği odur. Devletimiz güvenli bölgelerde 1 milyon ev yapmayı planlıyor. Bu insanları Esat'ın kucağına al öldür diye de atamayız" diye konuştu.

Türkiye'de evlenen ve yaşayan mültecilerin kendi ülkesine dönmek isteyip istemeyeceğinin sorulmasına yanıt veren Şahin, "Kimse yuvasından yurdundan bir yere gitmek istemez. Herkesin yurdu kendisine göre dünyanın en güzel yeridir. Güvenli alanlar sağlandığı zaman herkes doğduğu vatanına döner diye düşünüyorum" dedi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONLANDIRDIK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli talimatıyla başlatılan adım adım 2023 toplantılarını tamamladıklarını vurgulayan Şahin, "Bayraklı'dan başlayan adım adım 2023 toplantılarımızın son 3 ilçesini geçtiğimiz hafta sonlandırdık. Ramazan bayramı dolayısıyla ara vermiştik... CHP'nin gerçek yüzünü millete anlatmaya ve aydınlatmaya devam edeceğiz. Bu CHP ve Millet İttifakı üzerine bir kampanyaydı. Her geçen gün yeni ve değişik olayların çıktığı günümüzde HDP'nin de dahil olduğu 7 partinin gerçeklerini anlatıyoruz milletimize" diye konuştu.

TOPLUMDAKİ KARŞILIĞIMIZI GÖRMÜŞ OLDUK
Geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirten Şahin, "Genel Merkez katılımı ile yapıldı toplantılar. 30 ilçemizin tamamına ilçe başkanlarımızım, meclis üyelerimizin, il yöneticilerimizin, milletvekillerimizin seçime hazır olduğunu, çalışmaya istekli bir teşkilat olduğumuzu gördük. Seçimlerden ümitliyiz. Toplumdaki karşılığımızı da görmüş olduk. Bu da bizi gururlandırıp mutlu etti" şeklinde konuştu.

CHP'YLE Mİ İTTİFAK OLACAKTIK?
AK Parti ile ittifaklarının eleştirileşmesine tepki gösteren Şahin, HDP üzerinden muhalefeti hedef aldı ve şu sözleri kullandı:

"AK Parti ile birlikte olmayacaktık da CHP ile mi HDP ya da PKK ile mi birlikte olacaktık? Biz AK Parti ile birlikte olmanın her iki partide sinerji yarattığını görüyoruz. Karşımızda yoğun bir cephe oluştu. HDP'den PKK'dan… Çok çeşitli bir cephe oldu. Toplum bu cepheleşmeye tepkisini bize yaklaşarak gösteriyor. Daha önce bize soğuk bakan kesimleri bile 'şer beşlisinde' çeteleşmeyi görüp bize olan sevgilerinin arttığını görüyoruz. AK Parti ve MHP'nin birlikte seçime giriyor olmasını da sinerji yarattığını geçen seçimlerde gördük. Karşımızda Pagos cephesi var. Kimden yana olacaktık? Ya HDP, PKK ile birlikte olacaksın ya bizimle birlikte olacaksın. Milletin başka seçeneği yok."

BİZİ DEMOKRASİ HİKAYESİ İLE KANDIRAMAZLAR
CHP'nin eleştirilerine 'kaosa oynuyorlar' diyerek tepki gösteren Şahin, "CHP ve bağlaşıkları şu anda kaosa oynuyorlar. Her işin altında başka bir şey arayıp kaos çıkarmaya çalışan bir anlayış var. Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs için CHP açıklama yapıyor, içinde Canan Kaftancıoğlu geçiyor... Atatürk'ün milli mücadele için Samsun'a çıkması ile Canan Kaftancıoğlu, Osman Kavala'yı aynı cümle içinde kullanan CHP'ye teessüf ediyorum. Kurtuluş mücadelesi ile Kaftancıoğlu ve Kavala'yı aynı cümle içinde kullanan işgal edilmiş bir CHP'den bahsediyoruz… Bunu da demokrasi adı altında yapıyorlar. Bizi demokrasi hikayesi ile kandıramazlar. Biz onların ve okyanus ötesinin ne yapmaya çalıştığını biliyoruz" ifadeleri kullandı.

 
Gıda komitesi enflasyon için toplanıyor!
 
12 ilde FETÖ operasyonu: 53 gözaltı kararı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuhaf işler! 23 Mayıs 2022 Pazartesi 14:11

Bunlar belli ki dün AKP'ye söylediklerini unutmuş, kiminle ittifak yapacaktık diyorlar. İttifak yapmak zorunda mısınız; sizin kendinize güveniniz, aday olma cesaretiniz yok mu? Ülkeye milyonlarca insan girmiş, dünyanın çöpü biz değiliz diye açıklama yapıyorlar. Şaka gibi!

Yorumu oyla      6      3  
laf çok, icraat yok 23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:18

Mülteciler çöp mü? Din kardeşiniz değil miydi? Dünyanın hangi ülkesi kim oldukları belli olmayan milyonlarca kişiyi büyükşehirlerine salmıştır? Bunlar olurken siz(MHP) neredeydiniz? Bu sorun nasıl çözülecek? Hükümetin pek çözmeye niyeti yok, sizin hiç yok.

Yorumu oyla      12      4  
M.E.Aslan 23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:06

Türkiye "çöplük" değilse gereğini yapın. Ama bu gelenlerden milyonları, oy için vatandaş yaptınız.Yani askerlik yapan, vergi veren sade vatandaşla bunları eşitlediniz.

Yorumu oyla      12      5  
SOKAK 23 Mayıs 2022 Pazartesi 10:02

Bu dil ve üslupla.... yolunuz açık olsun Sayın ŞAHİN.

Yorumu oyla      11      3  
23 Mayıs 2022 Pazartesi 09:51

boş boş konuşuyorsunuz. hem akepeye koltuk çıkacaksınız hemde 10 milyon sığınmacıya ses çıkarmayıp Türkiye dünyanın çöplüğü değil diyeceksiniz. İstifa edin istifa. Ülke ne hale düştü. hala utanmadan konuşuyorsunuz. susunda adam sansınlar sizi.

Yorumu oyla      9      6  
Selçuklu 23 Mayıs 2022 Pazartesi 09:24

Sayın Şahin söylediklerinize herkes katılıyor sanırım,biz Türkler hala daha vizesiz bir çok ülkeye giremiyoruz,hasbelkader girdiğimizde gümrük kapılarında üçüncü dünya vatandaşı gibi sorgulanıyoruz,artık yeter insanlık boyutunu aştı bu işler,halk köyünden ilçeye resmi işleri için gidemiyor ve gelemiyor ülkesinden kaçanlar plaj ve eğlence yerlerinde bir çoğu keyif ediyor,sosyal güvenceleri ful paket,bir an önce ülkelerine geri gönderilmelidir...

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Söz veriyorum!
Mehmet KARABEL yazdı... Söz veriyorum!
'Mağduriyetler bir an evvel giderilmeli'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Teşkilat mensuplarımızla ...
Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.
 
Akşener: İstanbul'da birinci parti olacağız
İYİ Parti, İstanbul´da 100 bin üyeye ulaşmasını kutladı. Partililere seslenen ...
Bakan Bozdağ'dan açık cezaevleri izinleri açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açık cezaevlerindeki hükümlülerin COVID-19 ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsrail'e gidiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25 Mayıs Çarşamba günü İsrail'e gidecek. ...
 
Dışişleri'nden ABD'de yaşayan Türklere uyarı
Dışişleri Bakanlığı ABD'de yaşayan Türkleri bugün yapılacak büyük gösteri ...
CHP Lideri'nden birlik çağrısı: Ülke elden gidiyor!
Hak, hukuk, adalet çağrısıyla CHP, 'Milletin Sesi' mitingi için Maltepe'de ...
Babacan: Milletin cebindeki parayı erittiler
DEVA Partisi, Demokrasi Meydanı'nda yapılması valilik tarafından engellenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva