HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2021 Pazartesi - 13:34

MHP'li Şahin, İYİ Partili Kırkıpınar'a sordu: Pazarlıkta kaç kişiye göz yumdun?

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'na İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne İYİ Partili 60 kişinin işe alınması hakkında “Kaç HDP'liye göz yumdunuz?” eleştirisi yükselten MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "İzmir'de İYİ Parti'den 60 kişi işe girmiş, kendilerine Atatürkçü olduğu iddia eden 60 kişi işe girdi diye… Bu bile çok çirkin bir şey. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne biz 2,5 yıldır 5-6 bin kişinin alındığını ve bunların büyük bir bölümünün HDP'li olduğundan bahsediyorlar... 6 bin insan işe girdi, 60 kişiye karşılık kaç HDP'linin işe alınmasına müsaade ettiniz sonucu çıkmaz mı bundan?" diye sordu.

MHP li Şahin,  İYİ Partili Kırkıpınar a sordu: Pazarlıkta kaç kişiye göz yumdun?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in belediye başkanı seçilmesi sonrasında İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan 'CV' krizi, kent gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Süreç içinde İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar 60 partilinin işe alındığını duyururken, bunlardan 4 tanesinin Kırkpınar soyadını taşıdığını açıklamıştı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in göreve geldiği günden itibaren Halkların Demokratik Partisi üyesi kişilerin Büyükşehir'e işe alındığı yönünde eleştirilerini dile getirmişti.

KAÇ HDP'LİYE GÖZ YUMDUNUZ?
Cumhur İttifakı üyelerince sıkça dile getirilen 'bizim ittifakımız mezara kadar' söylemleri üzerinden Millet İttifakı'na yüklenen Şahin, "Onlar bizimki proje diyorlar… Bizim birlikteliğimiz beka birlikteliği. Bizim birlikteliğimiz 60 kişi alırsan şuna göz yumarım, müdürlük verirsen şunu yaparım ilişkisi değil. Bir Türk milliyetçisine şu yakışır mı; İzmir'de İYİ Parti'den 60 kişi işe girmiş, kendilerine Atatürkçü olduğu iddia eden 60 kişi işe girdi diye… Bu bile çok çirkin bir şey. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin biz 2,5 yıldır 5-6 bin kişinin alındığını ve bunların büyük bir bölümünün HDP'li olduğundan bahsediyorlar. 6 bin insan işe girdi, 60 kişiye karşılık kaç HDP'linin işe alınmasına müsaade ettiniz sonucu çıkmaz mı bundan?" diye sordu.

BELEDİYE İHTİYACINA GÖRE İNSAN ALMIYOR
Ellerinde kaç HDP'linin işe girdiği konusunda bir veri olmadığını belirterek devam eden Şahin, "Ben sayı bilmiyorum ancak söylenen İzmir'in HDP'ye verildiği ve belediyeye çok insan alındığı. Belediyenin ihtiyacına göre insan almasından bahsetmiyoruz. İYİ Parti'den 60 kişi alınıyor, HDP'den çok sayıda insan alınıyor diye biz de… ‘HDP'den çok insan alınıyor’ diye herkes duymuştur" dedi.

BU KONUDA PAZARLIK YAPMAYIZ
AK Partili Belediye Başkanlarına 'kadro' talebinde bulunup bulunmadıkları konusunda kesin bir dille konuşan Şahin, "Cumhur ittifakı’nda herhangi bir pazarlığa ya da metne dayalı değil bu durum. Bu ihtiyaca göre yapılır. Böyle bir ihtiyaç varsa, orada bizim arkadaşlarımız etkinse ona göre yapılır. Asla bizim, devletin kurumları içinde pazarlık yapmamız söz konusu olamaz. Bununla ilgili başka türlü söylenecek bir şey yok. Bu nettir. Devletin kurumdur müdürlükler ve belediye başkan yardımcılıkları. Biz bu konuda pazarlık yapamayız konuşmayız" ifadelerini kullandı.

İttifaka desteklerinin tam olduğunu da belirten Şahin, "Cumhur İttifakı belediyelerine desteğimiz tamdır. Her yanlarında ihtiyaç duyulduğunda yanlarında oluruz ancak hiçbir şekilde pazarlık yapmayız" dedi.

YETKİLERİMİZİ AİLEMİZ İÇİN KULLANMAYIZ
İzmir'de Aliağa Belediyesi'nin MHP'de olmasına rağmen kendilerinin görüşleri açısından yakınlarını bir işe sokma düşüncesi olmadığını vurgulayan Şahin, "Benim oğlum endüstri mühendisi. Benim oğlum Kemalpaşa'da bir fabrikada çalışıyor. Bunu gururla söylüyorum. ‘Çocuğunuzu belediyede işe yerleştirir misiniz’ deseniz, benim cevabım 'Asla' olur. Bu çünkü bütün ülkücülere ihanet olur. Ülkücülerin problemleri bitti mi ki çocuğunu işe yerleştiriyorsun diye düşünürüm. Biz koltuğumuzdan kaynaklı yetkileri ailemiz için kullanamayız" ifadelerini kullandı.

BİZ BÖYLE BİR ŞEYİN İÇİNDE BULUNAMAYIZ
İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın alımlar ile ilgili söylediği cümleleri 'pazarlık' olarak yorumlayan Şahin, "Onlar pazarlığı kızıştırma açıklamasıdır. Bizi ilgilendiren, milliyetçi ulusalcı denen insanların kaç bin tane HDP'linin işe gireceğini göz yumdukları. 60 kişi için göz yumdular. Başkalarına başka gelebilir ancak bizim için bu ayıptır. Biz böyle bir şeyin içinde bulunamayız" dedi.

 
47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu
 
'Sonraki pandemiler daha ölümcül olacak'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yersen abi 6 Aralık 2021 Pazartesi 20:37

Ayrıştırmadan beslenme döneminiz bitti artık bundan vazgeçin sayın il bşk.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı'ndan Katar öncesi önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'ın yanı sıra Körfez'deki diğer ülkelerle ...
Kılıçdaroğlu'nu bekliyorlar… DSP'den çay daveti!
Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, kimlerle ...
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe maratonu bugün başlıyor. Genel Kurulda, aralıksız ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Katar'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Katar'a gidiyor. Erdoğan, 2 ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mersin mitingi tarihe geçer mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Mersin mitingi tarihe geçer mi?
CB makamına Fuat Oktay vekalet edecek
Resmi Gazete'de yayımlanan tezkereye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Erdoğan: Aynı mücadele şimdi ekonomide
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde nasıl tüm vatandaşlarımızı ...
MHP İzmir'e 100 yeni üye
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığına katılımlar sürüyor. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Devlet Emiri Şeyh Temim bin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva