HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2022 Cumartesi - 09:24

MHP'li Şahin'den 'zam' tepkisi… Biz de rahatsızız!

Türkiye'de son aylarda yaşanan fiyat artışlarından kendilerinin de rahatsız olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "İnsanlarımız zor durumda biliyoruz biz de bundan rahatsızlık duyuyoruz. Türkiye'de gördüğüm zimmî bir anlaşma var" diye konuştu. Yerel yönetimlere de çağrıda bulunan Şahin, "Ispanak hal de 3 TL. Büyük markette 15 TL.  Belediye niye müdahale etmiyor buna? Adamlar diyor ki 'Bize talimat verdiler müdahale etmeyeceksiniz'. Bu İzmir'de ve tüm Türkiye'de böyle" dedi.

MHP li Şahin den  zam  tepkisi… Biz de rahatsızız!

EGEDESONSÖZ - Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer alan gıda enflasyonu ve enerji zamları hakkındaki tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Muhalefet partileri her ilde düzenlediği eylemler ile yüksek fiyatları protesto ederken, hükümete zamları geri alma çağrısında bulunmuştu. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhur İttifakı arasında sık sık 'pazarlardan haberiniz var mı?' ve 'çarşıyı, esnafı birlikte gezelim' gerilimleri yaşanırken tartışmalar Milliyetçi Hareket Partisi de dahil oldu.

SONSÖZ TV'ye konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, fiyat artışlarından kendilerinin de rahatsız olduklarını belirtirken, Millet İttifakı'nın 'kaos' oluşturulmak istediğine dikkat çekti.

FİYAT ARTIŞI VAR BUNU GÖRÜYORUZ AMA…
İzmir'de de bulunan bir zincir markette fiyat oyunu gerçekleştirdiğini dile getiren Şahin, fiyat artışlarından kendilerinin de rahatsız olduğunu ifade ederek "Toplu olarak çok büyük bir sosyal medya algısı, zorlaması altındayız. Bunun farkında olunmasını, Cumhur İttifakı'na desteğimizin sürdüğünü ve artarak süreceğini ifade etmek birincil hedefimiz. Türkiye'de dünyadaki enerji fiyatlarının artmasından kaynaklı bir fiyat artışı var bunu görüyoruz ve farkındayız. İnsanlarımız zor durumda biliyoruz biz de bundan rahatsızlık duyuyoruz. Türkiye'de gördüğüm zimmî bir anlaşma var. Geçen hafta KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Bu büyük marketlerde çalışan arkadaşlarımız gelip bize diyor ki, 'Dün akşam bize mesai yapacaksınız geç gideceksiniz diye uyardılar. Biz gece geç saatlere kadar fiyatları yüzde 10 oranında arttırdık, sabahta yüzde 7 indirim yaptık.' Bunlara ne demeliyiz?" diye sordu.

BELEDİYE NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?
Evdeki pazar ve market alışverişlerini kendisinin yaptığını dile getiren Şahin, kasti bir şekilde fiyat arttıranlarının olduğunu ve bunun amacının kaos oluşturmak olduğunu söylerken, "Bende 4 çocuklu 5 torunlu bir aileyim. Alışverişimi kendim yapıyorum, pazara markete kasaba gidiyorum. Zaman buldukça dolaşıyorum. Fiyatlardan çok rahatsızım. Türkiye'de enflasyon kaç? Yüzde 40. Fiyatlar yüzde kaç arttı? Enflasyon belli, niye fiyatlar 2-3 katı arttı? Türkiye'de adını koyamadığım adres -söyleyemeyeceğim- bir zimmi karşı duruş var. Kasıtlı karşı duruş. Fiyatlar kasti kaosçular tarafından, kasti olarak değerinin çok üzerinde arttırılıyor. Ispanak hal de 3 TL. Büyük markette 15 TL.  Belediye niye müdahale etmiyor buna? Adamlar diyor ki 'Bize talimat verdiler müdahale etmeyeceksiniz'. Bu İzmir'de ve tüm Türkiye'de böyle.  Piyasada bir fiyat kaosu oluşturmak isteyen ve bunu kasıtlı yapan bir kesim var. Biri yaptığı için diğeri de arttırıyor. Eskiden rekabet vardı. Şimdi rekabet kalmadı herkes daha yüksek satmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

O TOPLANTIDA İMAMOĞLU'NUN İŞİ NEDİR?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yüklenen Şahin, "Devlet, hükümet bu işin üstünde. Büyük mağazalara ceza yazıyor... Bu bir kaos ortamı. Bu ortamın çok kısa sürede çözüleceğini biliyorum. Böyle bir şey var diyorum ve gerçeğe dikkat çekiyorum. Muhalefetin bir kaos yarattığını, masada, kasada, söylemde, Türkiye'yi şikayet etmede… Bunları konuşuyoruz. Bizim bu söylenen yüzde 3'lük 5'lik siyasetin temsilcileri her Allahın günü İngiliz, ABD elçileri ile ne konuşuyor ne söylüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı Belçika'daki bir toplantıda, Milli Savunma Bakanı'nın katıldığı toplantıda Türkiye'yi şikayet etmeye gitmenin ne anlamı var? Hayırdır? Belediye Başkanının milli savunma bakanının katıldığı toplantıda Cem Özdemir'e ağlanmasının gerekçesi nedir? O toplantıda İmamoğlu'nun işi nedir? İstanbul'u yönettin, bitirdin de işin oraya mı geldi?" sorularını yöneltti.

 
90'lara damga vuran Çelik, siyasete atıldı
 
Rusya'dan Ukrayna'da insani koridor adımı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 5 Mart 2022 Cumartesi 12:17

aman Allahım bu beyefendi bir vekil !!! sayın vekil hallerde ki fiyat uyuşmazlığı denetimlerini ticaret bakanlığı yapıyor. siz bir devlet ve halk temsilcisi olarak bunu nasıl bilmezsiniz ? buyrun AA nın yakın tarihli haberi https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ticaret-bakanligindan-5-ilde-es-zamanli-hal-denetimi-/1385182

Yorumu oyla      5      3  
Bülent ışık 5 Mart 2022 Cumartesi 11:22

İşin kolayını bulmuşlar suçlu marketler. 70 milyar hasılat geliri elde eden market zinciri 3 milyar kar açıklamış. Yani yüzde 5 bile değil. Bu market zincirinin 10 bin mağazası var.Market başına ortalama 300 bin lira düşüyor, günlük 1000 lira bile değil. Türkiye'nin en büyük toptan marketi 7.500 milyar hasılat gelirine karşı yıl sonu 75 milyon kar açıklamış bu da ancak yüzde 1 kar ediyor.

Yorumu oyla      6      3  
Böyle muhalefet mi olur? 5 Mart 2022 Cumartesi 11:04

Bizde rahatsızız ama market, belediye, ıspanak deyip; ülkeyi yöneten hükümete laf etmemek. Akaryakıt, gıda krizi olacak, farkında mısınız? Enflasyon 3 haneli rakamları gördü, farkında mısınız? İmamoğlu elçiyle görüşmüş, yasak mı var? Yoldan geçen birinden bahseder gibi bahsediliyor. Aynı elçiyle Gaziantep Belediye Başkanı da görüşmüş. İzmir'de de zaman zaman yabancı devlet yetkilileri belediyeyi ziyaret ediyor, bunda ne var?

Yorumu oyla      7      3  
Suçlu marketler 5 Mart 2022 Cumartesi 10:41

Ispanak mı? Akaryakıt 20 lira olmuş, elektriğe tarihi zam gelmiş, hâlâ daha suçlu marketler ilan ediliyor. Ispanak pazarda 3 lira mı? Hâl çıkış fiyatına kim mal satar? Ispanağın tarla çıkış fiyatı 1 lira mı? Ispanak marketlerde 3 lira olsa sorun çözülecek mi? Enflasyonu zabıtayla çözmeye çalışmak da ayrı bir komedi. Giyim, mobilya, elektrikli aletler ... ne olacak? ABD'de bir asgari ücretli, 1 aylık maaşıyla 2 tane iphone alabiliyorken, bizde en az 6 aylık maaşıyla 1 tane alabiliyor.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarladan markete gelene kadar fiyatı 4 kata çıkıyor... Acil önlem şart!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubatta ...
Küresel gıda fiyatları zirveyi gördü
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının ...
Turizm sektörü için 2022 nasıl geçecek?
Corona virüs pandemisi nedeniyle yaklaşık iki yıldır toparlanmayı bekleyen ...
 
Merkez Bankası'ndan 'enerji' vurgulu enflasyon raporu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüzde 50'yi aşan tüketici, yüzde ...
Binance’ten Rusya kararı
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, yaptırım uygulanan Rus ...
Enflasyon belli oldu... İzmir'in şampiyonu karnabahar!
TÜİK, 2022 yılı şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıklandı. ...
 
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon şubatta yüzde 4,81 artarken yıllık bazda yüzde 54,44 oldu
ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 123.80
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), şubat ayına ilişkin enflasyonu üç haneli olarak açıkladı.
Fed'den faiz açıklaması: Mart ayında artışa gidiyor
Fed Başkanı Jerome Powell, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ABD ekonomisi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva