HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2022 Çarşamba - 13:17

MHP’li Şahin'den İYİ Parti'ye tepki ve 'kod'lu gönderme: Birinci lafım Müsavat D.’ye!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik olarak söylediği ‘yerinize çok talip vardı hatta bana çok kafa adamlar geldi torpil için ancak bizim tercihimiz siz oldunuz' sözü üzerinden  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’na seslendi. Şahin açıklamasında “Meral Akşener'in söylemi sonrası birinci lafım Müsavat D.’ye… (Müsavat Dervişoğlu’nun kastederek) Ne düşünüyor acaba? Ben böyle bir düşünceye Müsavat D.’nin ne düşündüğünü merak ediyorum” dedi.

MHP’li Şahin den İYİ Parti ye tepki ve  kod lu gönderme: Birinci lafım Müsavat D.’ye!

EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin,  İzmir’deki siyasi durum hakkında Sonsöz TV’ye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği İzmir ziyareti üzerinden partililere çağrıda bulunan Şahin, ayrıca TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’na da seslendi.

BİZDEN GİTMİŞ ARKADAŞLAR YENİDEN DÜŞÜNMELİ
Şahin, Meral Akşener’in İzmir ziyaretinde kullandığı sözleri hatırlatarak MHP’den İYİ Parti’ye geçenlere ‘bir daha düşünün’ çağrıda bulundu. Şahin açıklamasında “40 bin üyemiz var. Onların 300-400 bin üyesi vardır. Onların oy oranları yüzde 80. Her hafta 1,5 artıyordu ya... Geçen hafta Meral Akşener İzmir’e geldi. Tunç Soyer ile karşılaştılar, 'Sayın Tunç Soyer yerinize çok talip vardı hatta bana çok kafa adamlar geldi torpil için ancak bizim tercihimiz siz oldunuz' dedi. Yutkunmamdan anlıyorlardır insanlar ne demek istediğimi. MHP'de milliyetçiliğini yaşayamadığı gerekçesi ile ayrılan arkadaşlarımızın PKK'nın kucağındaki Rumsever Tunç Soyer'miş tercihleri. Onlara hayırlı olsun diyorum. Geri kalan bizden gitmiş arkadaşlarımıza da  bir defa daha düşünmelerini rica ediyorum. Bunların tercihleri Pagosçu, Rumsever, PKK'nın kucağındaki, PKK'nın mitinglerine katılarak 'size gelemediğim ve yardımcı olmadığım için üzüntü içindeyim' diyen Tunç Soyer'in,  ülküdaşlarımızın idamına karar veren bir babanın çocuğunu tercih etmelerini nasıl bulduklarını merak ediyorum” dedi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU’NA SESLENDİ
Uzun yıllar birlikte siyaset yapmalarının ardından İYİ Parti’den yana tavrını koyan ve Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’na da seslenen MHP’li Şahin, “Meral Akşener'in İzmir’deki söylemi sonrası birinci lafım Müsavat Bey'e. Ne düşünüyor acaba? Ben böyle bir düşünceye Müsavat Bey'in ne düşündüğünü merak ediyorum” diye konuştu.

TRANSFER ÇIKIŞI: YALAN SÖYLÜYORLAR
Partilerinden İYİ Parti’ye geçişler olduğu yönünde kamuoyunda basına yansıyan haberlerle ilgili konuşan Başkan Şahin, “Yalan söylüyorlar. Bunlar öyle bir hayal dünyasındalar ki. İlçe kongreleri yapıyorlar. İlçe kongrelerini fotoğraflarını gördünüz mü?  Hiç salonun fotoğrafını paylaşıyorlar mı? 10-20 kişi ile kongre yapıyorlar. Anlatılan ile gerçek farklı. Şimdi Büyükşehir'den nemalananların dışında taraftarı kalmadı” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ MART AYINDA MİTİNG İÇİN GELECEK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İzmir’e gelip gelmeyeceği yönündeki soruya yanıt veren ve 2023 yılını işaret eden Şahin, “Olacak inşallah. Mart gibi Açıkhava toplantısını Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

SOYER HAYAL ELEMİNDE YAŞIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklenen Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir hayal aleminde yaşıyor. Ben buna kesin olarak karar verdim. O kadar büyük laflar ediyor ki... Kemal  Kılıçdaroğlu bütün dünyaya çağrıda bulunuyorum diyor ya... O dünyaya çağrı yapıyor, bizimki uzaya çağrı yapıyor. İzmir’e yapılan yatırımların 3'te 2'sini belediye yapmış öyle diyor. Tunç Bey, 50 milyar TL parayı harcamışsın. Devletin insanlarımızdan topladığı vergiler ile Büyükşehir’e 50 milyar TL vermiş. Sen bu para ile hangi yatırımı yaptın? Ne yaptın? Büyükşehir, İzmir'de ne yaptı da görmüyoruz. Bizde mi yanlış var onda mı bir şey var? Kaç alt geçit, üst geçit yaptı? İzmir yargısı kiralık binalarda yapılıyor diyor. Bende kendisine soruyorum. 50 katrilyon paramızı harcadın. Büyükşehir binası nerede? Hangi binalarda kirada oturuyorsun? Bunları kaça kiraladın? Kendi paranı nerelere peşkeş çekti ki kirada oturuyorsun? Böyle hayal dünyasında yaşayan bir adam… Algı dünyasında yaşıyor. Değişik bir algı yapıyor. Yalan konuşuyor” ifadelerini kullandı.

HANGİ DÜŞMAN ŞEHRİNDE YAŞIYOR?
Bütçe görüşmelerinde Tunç Soyer’in ‘İzmir düşman toprağı değil’ ve ‘Devlet elimizden tutmamakta ısrarcı’ söylemlerini eleştiren Şahin, “Öyle bir anlayış olabilir mi? Hangi projeyi hazırlamış? Sıradan bir insan değil ancak ne yazık ki öyle davranıyor. Hayal dünyasında yaşıyor kendisi. Hiçbir şey yapmadan, devletin verdiği paranın tamamını bitirmiş, gelmiş İzmir düşman şehri mi diyor. İzmir,  Türkiye'nin ikinci büyük ihracat şehri... 20 milyar dolar ihracat yapıyor. İzmir’i büyük paralar yönetiyor ancak bunlara uygun olmayan bir belediye başkanı var. İşin sıkıntısı burada... İzmir'e uygun bir belediye başkanı olmadığı için sonuçları böyle oluyor. Onun hesapları, kitapları başka… Atatürk'ün partisini belediye başkanı Tunç Soyer, Atatürk'ün 1'nci iktisat kongresini yaptığı binayı yıktırıp otopark yaptı. İzmir Valiliği de bu yeri satın alarak orijinal halinde yapıp iktisat kongresinin yıl dönümünde orayı hizmete açacak. Bu da şimdi diyor ki, 'bana laf söylerler' diye çıkmış İzmir'de iş dünyasının yolunu açacak çalışmalar yapacakmış. İzmir iş dünyası 20 milyar dolar ihracat yapıyor. İzmir iş dünyasının 16 tane OSB bölgesi var. Eğer sen İzmir iş dünyasına yardımcı olmak istiyorsan iş dünyasının senden istediği OSB arazi talebini gider. Sen onların vizyonunu açmak gibi durumlara girme. O senin boyunu aşar Tunç Soyer.  En son Bayındır'da yapılan OSB'de bir planın kabulü için istediği para 700 bin TL” dedi.

CEMİL TUGAY YALAN SÖYLÜYOR, BEN ORADAYDIM
Karşıyaka Stadı ile ilgili olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yaptığı ‘devir töreninde verdiğimiz fotoğraf formalite icabıydı, bir şey imzalamadık’ sözlerine tepki gösteren Şahin şunları söyledi:

“Yalan söylüyor, biz imza attık orada. Bende ordayım. Bunlar ne diye aldı orayı? Siz yapamadınız, biz yapalım diye aldılar. Devlet de verdi. Müteahhit 5 TL istedi, mimar 1 TL istedi ben bilmem. Bunların yöntemi bu… Bunlar bahane. Buca Cezaevi yeşil alan olsun diyorlar. Sanki çok yeşil alancı bir belediye... İzmir Türkiye'deki belediyeler içinde yeşil alanı en minimum olan belediye.  Kişi başı 5,2 metrekare alan düşüyor. Bu alan Ankara 12, Konya'da 42. 3 yıldır 5,2 metrekareyi arttırmak için ne yapmış? Elin toprağı ile yeşil alan yapmaya kalkacağına belediyenin kendi alanlarında yeşil alan yapması gerekmez mi. Bakanlığın planlarında maksimum oradan yeşil alan bırakılıyor zaten. Cezaevi yıkıldı ve yerine 1 bina yapılacak zaten. maksimum yeşil alan yapılacak. Türkiye de odalar ve CHP istemezük, yaptırmayız modundalar. Bunu aşamadılar.  Bundan 2 yıl önce spor bakanlığı Karşıyaka Belediyesi'nin talebi üzerine Karşıyaka Stadını yapımını belediyeye devretti. 2 yıldır 1 çivi çakılmadı” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Soyer’den sahada mesaj: Yoksulluk ve kriz var
 
İYİ Partili vekiller, Genel Kurul'u terk etti
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEVLETBEY 19 Nisan 2023 Çarşamba 18:52

YUVAYA DÖN MUSAVAT DERVİŞOĞLU FIRATI UNUTMA

Yorumu oyla      5      3  
DEVLETBEY 19 Nisan 2023 Çarşamba 18:50

ÇALIŞKAN BAŞKAN OYUM MHP YE CcC ..........

Yorumu oyla      5      3  
Lan bırak! 8 Aralık 2022 Perşembe 16:48

Ahmet gibi muhtemelen İzmirli olmayan tiplerde nedense bir İzmir nefreti var. Bu da kinini kuşmuş, gitmiş. Cesaretiniz varsa İzmir'de aday çıkarın. AKP'nin arkasına saklanmayın. Biraz ayağa kalkın. CHP'nin İzmir'de seçim kazanması için kimsenin kucağına oturmasına gerek yok. Sizden başka herkes hain, terörist. Kafaya bak!

Yorumu oyla      3      6  
Ahmet gökekin 8 Aralık 2022 Perşembe 00:25

PKK''nın kucağında Rumsever son derece doğru bir cümledir. Bunu defalarca doğrulayacak davranış ve kararlar almıştır. Sayın İzmir halkı oy vermiştir ama böyle davransın diye oy vermemiştir. Hdp li bir çok belediye başkanı ve milletvekili de oy ile seçilmiştir fakat görev aldıktan sonra bir çoğu ihanet etmiştir rumsever gibi. Üç büyük il diye bahsedilir bunlardan birisi İzmir dir ama diğer illerin yanında Allah vergisi güzelliği dışında Türkiye''nin en büyük köyüdür aslında. Unutuyordum İzmir''in %90 İzmirli değildir.

Yorumu oyla      6      5  
NEHİR 7 Aralık 2022 Çarşamba 17:06

GARİBAN BABASI ÇALIŞKAN BAŞKAN ADAMGİBİ ADAM ABİMİZ VEYSEL BAŞKAN.

Yorumu oyla      5      6  
JALE 7 Aralık 2022 Çarşamba 17:05

TÜRKİYEDE MHP İZMİRDE MHP BORNOVADA MHP CcC.

Yorumu oyla      4      6  
GÜLTEPELİ 7 Aralık 2022 Çarşamba 17:03

İZMİRİN HALİ ORTADA TRAFİK FELÇ, ALTYAPI YOK, HERYER ÇÖP ÇAMUR ÇUKUR.

Yorumu oyla      4      7  
CcC 7 Aralık 2022 Çarşamba 16:59

HAREKETİN LİDERİ DEVLET BAHÇELİ. ÖNÇE DEVLET VE MİLLET.

Yorumu oyla      4      6  
ÜLKÜ 7 Aralık 2022 Çarşamba 16:58

İZMİRİN EN ÇALIŞKAN BAŞKANI İNADINA CcC MHP CcC

Yorumu oyla      4      6  
Vatandaş 7 Aralık 2022 Çarşamba 16:53

Bir zamanlar aynı partide siyâset yapanlar şimdi ayrı partilerde siyaset yapıyor,memleket sevdası için mi? Yoksa koltukları için mi? Böyle bir siyaset ile ülke sorunları bitmez sedece genel başkanlar ve parti yöneticileri yerinde kalır,halk öyle beklemeye devam eder...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır'dan atık tesisi tepkisi: Doğal yaşamı hiçe sayıyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Torbalı’da Çevre, Şehircilik ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan AK Partili Işık'a tepki: Hukuki işlem yapılmalı
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili ...
Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması: 6'lı Masa'nın kararına uyarım!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir programda ...
 
Kılıçdaroğlu yaralanan vekili ziyaret etti!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan ...
Meclis'te yumruklu kavga: 2 vekile kınama!
TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile ...
Sarıgül'den af çağrısı: Bütün partilerin uyacağına inanıyorum
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Af çağrımız ...
 
'Türkiye çöp değil, ham madde ithal ediyor'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye ve ...
Asgari ücret açıklaması: Fedakarlık yapılacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ve terörle mücadeleye ilişkin ...
Soylu: Patlayıcı canlı yayınla yaptırıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamadaki bomba ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva