HABERLER>POLİTİKA
4 Ekim 2022 Salı - 09:41

MHP’li Şahin, Başkan Soyer’i hedef aldı… Üst üste gelen soruşturmaları yorumladı: Törenle mi yapılacaktı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik soruşturmaları değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Eski bir akademisyen niye maaş alıyor demiyorlar, ne diyorlar? Fransa’da 3 yıldır oturan biri nasıl oluyor da Büyükşehir Belediyesi’nden maaş alıyor diye soruyorlar. Sormasınlar mı? Hilton 2 yıldır boş duruyor. Devlet bundan hesap soruyor. Ne yapsaydı bakmasa mıydı?” dedi. Şahin, üç soruşturmanın arka arkaya gelmesi ile ilgili olarak ise “3 yıla mı yayacaklardı, törenle mi yapılacaktı" dedi.

MHP’li Şahin, Başkan Soyer’i hedef aldı… Üst üste gelen soruşturmaları yorumladı: Törenle mi yapılacaktı?

EGEDESONSÖZ – MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, SonSöz TV’de katıldığı programda Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

Şahin’in gündeminde İzmir’in kurtuluşunun 100’ncü yılı olan 9 Eylül kutlamalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözleri ve İçişleri Bakanlığı tarafından üç ayrı konuda açılan soruşturma vardı.

HAİN KELİMESİNİ VAHDETTİN’E DEĞİL, OSMANLI’YA DEDİ
Soruşturma süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 9 Eylül'de yapılan konuşmaya da atıf yaparak “Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetti mi 9 Eylül zaferinde bahsederken? Zafer’den bahsetti mi? Yunan’dan bahsetti mi? 67 bin 300 insanımızın öldürüldüğünden bahsetti mi? Bu konuşma plansız ya da tesadüf olamaz. Yazılı metinde saçma sapan şeyler söyledi. Vahdettin’e hain demedi, hadiseyi küçültmeyin, Osmanlı’ya hain dedi.  Eline bir yazı aldı ve insanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu, yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar dedi. Yaşam hakkımızı ayaklar altına alan küresel emperyalizmdi, Yunan’dı, Fransız’dı, İngiliz’di.  Bunlardan bahsetti mi? Yaşam hakkımızı ayaklar altına alan işgal kuvvetleriyle, Osmanlı değildi. Ben de diyorum ki ‘Kardeşim bu Yunan sevdası, Rum severlik nereden geliyor’ diyorum. Abes bir şey sormuyorum” ifadelerini kullandı.

YUNAN’DAN HİÇ BAHSETMİYOR
Kendisinin niyet okuyan bir yapıya sahip olmadığını kaydeden Şahin, “Benim niyet okuyuculuk gibi bir özelliğim yok. Onun Kıbrıs'ı Kıbrıslılar yönetsin demesinden ne bekleyebilirim? Hendek operasyonlarında ‘sizinle birlikte olamadığımızı için üzgünüm’ demesinden ne anlaşılıyorsa ben de onu anlıyorum. İzmir’in limanına Agamemnon diye bir Yunan kahramanın ismini vermesinden ne düşünülüyorsa onu düşünüyorum. Kıbrıs'ı Kıbrıslılar yönetsin sözünü sadece, Rumlar ve Yunanlılar söylüyor. Bir de Tunç Soyer söylüyor. Aynı Soyer  Yunan’dan hiç bahsetmiyor. 3 yıl bu memleketi işgal altında bırakmış devletin vahşetinden, mahallerinden bahsetmiyorsa tabii ki art niyet beklerim” diye konuştu.

SIKIŞTIKÇA ATATÜRK DİYORLAR
Soyer'in konuşmasında Nutuk'tan esinlendiğini ve alıntı yaptığını açıklaması ve "Tunç Soyer'i yargılamanın Nutuk'u yargılamak anlamına geleceği" yönünde söylemler oluşması ile ilgili değerendirme yapan Şahin, “CHP’lilerin yaptığı bir şey var, bunlar  Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partide yuvalanmışlar, ne zaman sıkışırlarsa Atatürk’ü ileri sürüyorlar. Atatürk'e bu kadar inanıyor ve takip mi ediyorlar? Atatürk’ün Yunan hakkında, söylediği o kadar çok şey var ki, uyacaklarsa onlara uysunlar. Başka bir tartışma başlatmak istemiyorum. Bunlar Atatürkçüyse ben bir şey bilmiyorum. Hem bugün küresel emperyalistlerin sözcülüğüne savunacaklar hem de Atatürkçülüğe soyunacaklar.  Sıkıştıkça Atatürk diyorlar” dedi.

SUÇ YOKSA RAHATSIZ OLMASIN KEYFİNE BAKSIN
Soruşturmaların 9 Eylül'den sonraki konuşmaya denk gelmesi ve ardı ardına soruşturma izni verilmesi konularını değerlendiren Şahin, 'bu bir tesadüf mü?' sorusuna verdiği yanıtta “Eski bir akademisyen niye maaş alıyor demiyorlar, ne diyorlar? Fransa’da 3 yıldır oturan biri nasıl oluyor da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maaş alıyor diye soruyorlar. Sormasınlar mı? Soruşturma izni istemiş ve verilmiş. Hilton iki yıldır boş duruyor. Milletimizin bu kadar büyük bir değeri boş duruyor, devlette bundan hesap soruyor neden kamu zararına göz yumuyorsun diye. Ne yapsaydı, bakmasa mıydı? 3 yıla mı yayacaklardı, törenle mi yapılacaktı? Bunun bir altyapısı, hazırlığı, tespiti vardır, zamanı gelmiş ve verilmiştir. Burada bakmamız gereken şey suç mu, ne zaman yapıldığına bakmak mı? Ortada suç varsa yargılanır, yoksa neden rahatsız oluyorlar. Suç yoksa rahatsız olmasın ve keyfine baksın. Suç varsa da yargılansın” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN ZATEN MAHKUM
Soyer’in ceza alıp almayacağı yönündeki soruya ise net yanıt veren Şahin, “Bizim gönlümüzde Tunç Soyer zaten mahkumdur. Onun mahkemelerin bir şey verilmesi, dava açmasını bizim açımızdan önemi yok. Biz İzmir'deki milli, manevi değerlere önem veren, bayrağını seven CHP'liler de dahil olmak üzere Tunç Soyer kitlelerin gözünde zaten mahkumdur” ifadelerini kullandı.

SUÇLAMALARI OKUSAM UTANIRLAR
Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer üzerinden de eleştirilerde bulunan Şahin, “Tunç Soyer’in istediği demokrasiyi Mamak Davası’nda babasının Türk milliyetçileri için istediği  suçlamaları okusam utanırlar. Onların Türk milliyetçilerine bakışı Mamak mahkemelerinde tespitli… Onların demokrasi demelerinden ne istediklerin anlıyorum. Milletimiz unuttu sanıyorlar. Alparslan Türkeş’e ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne nasıl baktığı kayıtlarda yazılı... Devletin kayıtlarından aldım. Görseler utanırlar. Bu değil demokrasi, insanlık bile değil. Türk insanına nasıl baktıklarını biliyoruz. Çok gördük demokrasi anlayışlarını. Babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı öyle tek parti süreçleri var ki, biz CHP’nin nasıl yönettiğin biliyoruz” dedi.

İZMİR TEŞKİLATI ÇELİK GİBİ ÇALIŞIYOR
Yaz sürecindeki saha çalışmaları hakkında da konuşan Şahin, “Biz İzmir teşkilatı olarak yaz tatili diye bir şey yapmadık. Yaza girerken, ülkemiz bu durumdayken, küresel emperyalistlerin baskısı altındayken bize tatil haram dedik. Kendimize tatili haram kılıp çalışmalarımıza devam ettik. Bütün ilçelerimizi genel merkezden gelen yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ile bir defa daha taradık. Şimdi başka bir programa başladık İzmir olarak. Havzalarda kendi ilçe başkanlarımız ve meclis üyelerimizle toplantılar yapıyoruz. Yapacağımız çalışmalar hakkında bilgilendirip nabız yoklamaya, arkadaşlarımızın durumunu değerlendirmeye devam ediyoruz. Haftanın iki günü ilçelere gidiyoruz, haftanın üç günü de STK’lara gidiyoruz. Halkın içinde vatandaşların yanında bir araya gelmeye, buluşmaya devam ediyoruz. İzmir teşkilatı çelik gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı.

BENİ SOSYAL MEDYADA İKİ GÜN GÖRMEZSENİZ ARAYIN
Parti üyelerine kendisinin iki gün sosyal medyada olmaması durumunda arayıp sormaları yönünde söylemi olduğunu da vurgulayan Şahin, “Geçen hafta genel merkezimizin talimatları ile iki ilçemizde düzenleme yaptık. Biz dinamik bir hareketiz. Problemi gördüğümüz anda çözecek gücümüz ve kudretimiz var. Bizim teşkilatlarımızda şu anda bir problem gözükmüyor. Teşkilatlarımız, ilçe başkanlarımız, ilçe yönetimimiz ve ülküdaşlarımız karşı taraftan gelen yoğun baskıların, yoğun sosyal medya baskılarının farkında. Arkadaşlarımızda mevcut durumlarının üstünde çalışmaya söz verdi. İki gün önce sosyal medya hesabımda paylaşım yaptım. Her gün 2 saat daha fazla çalışmaya benimle var mısınız dedim. Herkes benimle var gücüyle çalışmaya söz verdiler. Ben her gün 2 saat fazla çalışmaya söz verdim. Ben teşkilatlarıma ‘beni sosyal medyada 2 gün görmezseniz mutlaka arayın ve nerede olduğumu’ sorun diyorum. Deneyin beni diyorum. Sabah 6’da kalkarım ve o saatten itibaren herkes beni arayabilir. Gece 12’de de arayabilirler, çalışıyorum. Çalışarak, hizmet ederek mutlu oluyorum” diye konuştu.

KİTAPSIZLAR BİZE HAKARET YAĞDIRIYORLAR
Türk milliyetçilerine karşı bir algı yapıldığını da vurgulayan Şahin, “Türk milliyetçilerine bir kampanya var ve saldırı var. Geçen hafta ‘Ben Türk düşmanlarına Rum severlere taş attım, binlerce insan, ne kadar değişik hesaplar varsa bütün dünyadan, ABD’den, Almanya’dan, Yunanistan’dan kontrole dilen hesaplar üzerinden sahsımızı, Türk milliyetçilerine ve genel başkanımıza binlerce hakaret yağdırdılar. Kitapsızlar bize hakaret yağdırıyorlar. Biz de böyle bir ortamda yollarla düşüp uyanık olup insanımızı, vatandaşımızı kırmadan, darıltmadan, üzmeden uyandırmaya devam edeceğiz. Nasıl bir saldırı olduğunun farkındayız. Saldırıdan kastım biri bize saldırı yapması gibi bir durumun aklımdan geçme ihtimali yok. Ben sosyal medyadaki algı saldırısından bahsediyorum. Sanki Türkiye’de seçim kazanılış, yapılmış, 6’lı masa kazanmış da kendilerine Cumhurbaşkanı arıyorlarmış gibi bir algı arıyorlar. Böyle bir ilginç durumun içindeyiz” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN AK PARTİ İLE BİRLİKTELİĞİNİ TARTIŞMAYA  AÇMAYA BAŞLADILAR
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat ile aralarında geçen tartışmanın nereden başladığı yönünde bilgi de veren Şahin, “Hadise 9 Eylül’de başladı. İzmir'in kurtuluş gününde bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Yunan’dan, zaferden, zulümden, yangından bahsetmeden elinde bir yazılı kağıt alarak Osmanlı bize ihanet etti, Osmanlı hainlik yaptı demesi ile başladı. Onun üzerine gelen tartışmalar devam ediyor. Onun üzerinden de İzmir’de birileri Tunç Soyer’in üzerine gelen tepkileri gölgelemek amacıyla hadiseyi başka yere çekmeye, başka yöne taşımaya çalıştılar. ‘Siz AK Partili ile niye birliktesiniz’ diye bir tartışma yaşadı. Genel Başkanımızın AK Parti ile birlikteliğini tartışmaya  açmaya başladılar. 15 Temmuz’dan sonra iki tane olay oldu. Kılıçdaroğlu MHP’nin Genel Başkanına ‘gel sen başbakan ol, ben yanında olayım, HDP de bizi desteksin’ diye bizi başka mecralara davet etti. Aynı Kılıçdaroğlu AK Parti ile Davutoğlu ile 37 gün hükümet kurmak üzere bir görüşme yapmaya çalıştı. O zaman Kılıçdaroğlu ne yapmaya çalışıyordu? Cumhurbaşkanımızın müdahalesi olmasa Davutoğlu ile hükümet kurmayacak mıydı? O zaman CHP’liler niye siz koalisyon kurdunuz mu diyeceklerdi? Genel Başkanımızın, onların milletvekili ve oyları bizden olduğu halde kabul etseydi ve Kılıçdaroğlu’nun önerisini kabul etse CHP’liler ne diyecekti? Şimdi biz Türkiye’nin bekası için AK Parti ile Cumhur İttifakı’nı kurmuşuz. Bundan memnunuz ve arkasındayız. Cumhur İttifakı, daha çok uzun seneler devam edecek. Devlet Bahçeli bunu yaparken aynı zamanda Türkiye’de Türk milliyetçiliğine bu yüzyılda da gidecek güç ve kazanç verdi. Biz bunun farkındayız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN EVLERİ BİRER İŞLETMEDİR
Dikili Öğretmen Evi’nde geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan ve tartışmalara neden olan görüntüler hakkında da eleştirilere yanıt veren Şahin, “Biz geçen hafta Dikili’de bir parti için program yaptık. Öğretmen evi kiralanmış. Bedava bir şey olur mu? Yüzlerce insan orada bulundu. Sonra ‘Vay nasıl olur, bunlar parti devleti haline getirdiler devleti ve devletin öğretmen evinde parti programı yapıyorlar’ dediler. Bende 100 tane CHP’nin yaptığı öğretmen evlerinde yaptığı programın fotoğraflarını getirdim. Öğretmen evleri birer işletmedir. Parasını ödüyorsunuz istediğiniz programı yapıyorsunuz. İlçelerde başka sosyal alanlar mevcut değil. Ya belediyenin tesisinde ya devletin tesisinde yapacaklar. Hadise bu. Faturasını da sosyal medyadan paylaştım. İmam da hemen sosyal tesisin yanında bulunan camiinin imamı… Oradaki bir arkadaşımız dua etmek üzere çağırmış. 5 dakika bulundu dua etti ve gitti. Bu kadar. Altında dua var ya rahatsız oldular. Halbuki Kemal Kılıçdaroğlu'nun imamlar ile toplantıları var. İmamları da ikna edin diyorlar ya… Ben onların neye matuf olduğunu, imama, müslümana nasıl baktığını biliyorum CHP’nin üst yönetiminin” dedi.

BÜTÜN DÜNYA SİZİ DESTEKLİYOR ANCAK YÜZDE 22 OYUN VAR
Saha çalışmalarına muhalefeti de davet eden Şahin “Öncelikle STK'ların temsil makamlarına gidiyoruz, onları yanımıza alıp bütün çarşıyı dolaşıyoruz. Biz CHP’nin anlattığı gibi vatandaştan ‘öldük, bittik, yanıyoruz, tutuşuyoruz’ görmüyoruz. Bir ekonomik sıkıntı var ancak bunun düzeltilebilir olduğunu vatandaşa da söylüyor, biz de görüyoruz. Herkes gelecekten umutlu… Dökümcüler Sitesi ‘bizim 2023 programımız dolu’ diyor.  Önceki hafta Kemeraltı’ndaydık dernek başkanı ile. İkiçeşmelik’ten girdik ziyaret ede ede bölge milletvekili, ilçe başkanımız ve meclis üyelerimiz ile Konak'tan çıktık. Bir gün gelsinler birlikte dolaşalım. Algı dediğim bu. Çamur at izi kalsın siyaseti yapıyorlar. Demek CHP'nin milletvekilleri kokmuş İzmir sokaklarında geziyor, çukurlarla dolu İzmir sokaklarında geziyor, trafiği yürümeyen İzmir sokaklarında geziyor ancak MHP’liler gezemiyor? Gülerim onlara. Çamur atıyorlar. Onları ABD’den Almanya’dan Yunanistan’dan sosyal medya üstünden destekleyenleri var. Onlar zannediyor ki bütün dünya bizi destekliyor. Bütün dünya sizi destekliyor ancak yüzde 22 oyun var” ifadelerini kullandı.

 
Narlıdere'ye bir kardeş şehir daha geliyor
 
Arabulucuk ücretine zam geldi!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cahil olduğunun farkına varamamak 5 Ekim 2022 Çarşamba 01:19

Kardeşim ne kendi parası, bayrağı ... o öyle bir şey değil yahu!

Yorumu oyla      2      3  
Serkan 5 Ekim 2022 Çarşamba 00:21

Akp yi Mhp yi gönderiyoruz tarih olacaksınız. 2023 CHP nin zaferi olacak öyle yada böyle

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet CURA 4 Ekim 2022 Salı 22:29

Soyer’in İzmir’imiz için alıcak olduğu İzmir’in kendi bayrağı kendi para birimi olmalı diyerek olumsuz kararların karşısında Türk iradesiyle dimdik ayakta duran sayın il başkanım bir adım gerinizde her daim emrinizdeyim Varolun Allah yar ve yardımcınız olsun

Yorumu oyla      2      7  
Mehmet 4 Ekim 2022 Salı 22:24

Bir adım gerinizde her daim emrinizdeyim sayın başkanım Varolun ??????????

Yorumu oyla      2      7  
Bülent Işık 4 Ekim 2022 Salı 17:17

Seçimlerde ülke barajının yüzde 7'ye düşürülmesinin sebebini şimdi anladım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ortak aday çıkarıp bu partinin o adaya oy attığına bile inanmıyorum. Saat 10.14 'te yorum yapan kişi doğru yazmış.

Yorumu oyla      2      3  
Bahçeli niye aday olmuyor? 4 Ekim 2022 Salı 15:20

Ekonomiyi bitirmişler, ülke mülteci kampı gibi olmuş, toplumda sinirler gerilmiş, işsizlik, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı, ay sonunu getiremeyen insanlar varken adamın tek derdi Soyer.

Yorumu oyla      8      3  
İZMİR YERLİSİ 4 Ekim 2022 Salı 14:39

Hiç bir ideali olmayan hangi parti acaba??? Lideriniz neden aday olmuyor? Gerçekten merak ediyoruz

Yorumu oyla      9      3  
gazo 4 Ekim 2022 Salı 14:38

Sizi çok iyi biliriz!Siz bu ülkeyi bu hale getirenlerle suç ortağısınız.Ama sandıkta cevabını alacaksınız baraj altında kalınca.

Yorumu oyla      9      3  
Şaka gibi! 4 Ekim 2022 Salı 13:00

Baraj problemi olan partinin il başkanı, CHP'nin aldığı oyu küçümsüyor. İmamoğlu tek başına sizden daha fazla oy aldı. Cesaretiniz varsa, kendinize güveniyorsanız yerel seçimlere de, genel seçimlere de kendi adaylarınız ile girersiniz. Bahçeli neden aday olmuyor? Aday olmayacaksa, partinin başında 20 yılı aşkın süredir neden duruyor?

Yorumu oyla      13      4  
SOKAK 4 Ekim 2022 Salı 12:54

Sayın ŞAHİN, doların bugün itibariyle 18.58 tl. olmasının da suçlusunu buldum. Kesin Sayın SOYER'dir. Değil mi yoksa?

Yorumu oyla      14      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye karşı hamle: Herkesi ekran başına bekliyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ...
PTT'deki sürgün iddiası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir ...
Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına destek!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel ...
 
Öztrak'tan Soylu'ya sert tepki: Haddini bileceksin
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mersin'deki ...
Gaziemir'de 'divan' depremi... CHP'li üyelerden toplu istifa!
Gaziemir Belediyesi’nde sık sık tartışmaların yaşandığı CHP’li Divan Üyeleri ...
Soyer de katıldı... 'Acil durum' toplantısında ne karar çıktı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili büyükşehir belediye başkanları ...
 
'Yeni Türkiye'nin anahtarı yeni anayasadır'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye, eninde sonunda yeni bir anayasayı ...
Tayfun MARO yazdı... Tunç Soyer'in siyaset dili
Tayfun MARO yazdı... Tunç Soyer'in siyaset dili
Kılıçdaroğlu: Bu akşam ciddi bir açıklama yapacağım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva