HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2021 Salı - 09:44

MHP'li Şahin Ankara'daki gerginlik hakkında konuştu: İzmir'de olsa ben de girerim!

Ankara'da MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen müdahale ile gündeme gelen Alparslan Türkeş Vakfı hakkında konuşarak, aynı durumun İzmir’de gerçekleşmesi durumunda Ankara’daki MHP yöneticileriyle aynı tepkiyi vereceğini ifade eden MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “İzmir'de Alparslan Türkeş ismi ile toplantı oluyor, ben de yöneticilerimiz ile gidiyorum ve beni almayacaklar öyle mi... Ben de girerim. Alparslan Türkeş, onun elinde, dilinde ağzında olacak bir şey değil. Alparslan Türkeş, bizim fikir babamızdır” dedi.

MHP li Şahin Ankara daki gerginlik hakkında konuştu: İzmir de olsa ben de girerim!

EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahın Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Şahin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Saha çalışmalarını özlediklerini belirten Veysel Şahin, "Üzerimize düştüğü kadarıyla şehrimizden sorumluyuz. Şehrimizdeki siyasi faaliyetleri son sürat devam ettiriyoruz. Pandemiden sonra çalışmayı da özlemişiz. İnsanımız da bizi özlemiş. Biz de son hız çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

TÜM KESİMLER ZİYARET EDİLİP BİLGİ TOPLANDI
Saha çalışmalarının ilk etabını İzmir'de tamamladıklarına dikkat çeken Şahin, "Kasım ayı içerisinde genel merkezimizin talimatı ile "Adım Adım 2023 İl İl Anadolu" programı doğrultusunda 81 ilde bütün Türkiye'yi dolaşıp STK, esnafı dolaşıp buradan aldıkları bilgileri bir dosya haline getirip bunu 2023'e giden Türkiye üzerinden çalışma şeklimizi ifade etmek üzere süreç yürütülüyor. Dün itibari ile bu bitti. İzmir'e de 13-14 Kasım tarihlerinde genel merkezimizden 9 kişilik bir ekip geldi. STK'ları, ilçelerimizi, odalarımızı, muhtarlarımızı, daha doğrusu bütün sosyal kesimleri ziyaret ederek bilgilerini toplayıp gittiler" dedi.

GENEL MERKEZDE RAPORLANACAK
Yapılan incelemeler ile birlikte il örgütlerinin yol haritalarının çizileceğini de vurgulayan Şahin, "Bu bilgiler genel merkezde bir rapor haline getirilip bir çalışma haline getirilecek. Sonrada genel merkez bize bilinçli ellerden resmi olarak bizim eksikliklerimiz yapmamız gerekenleri, nereye yoğunlaşmamız gerektiğini bizlere iletecek. Bunların içinde İzmir'de üye çalışması vardı. Aynı anda tüm ilçelerde üye çalışması başlattık. Bu devam ediyor. Cumartesi günleri kentin yoğun noktalarında stantlar kurmuştuk, ortaya bu çıkmıştır" ifadesini kullandı.

CHP VE İYİ PARTİ'YE YÜKLENDİ
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'de gerçekleştirilen üye kayıtları üzerinden muhalefet partilerine yüklenen Şahin, şunları söyledi:

"MHP'de şu anda 30 bin üye var. Az bir sayı değil. Bir iki çalışma yaptık, onlar uzun bir hikaye. Biz üyelerimizi Yargıtay'ın üyelik kıstası değişince çok fazla ayıklamak zorunda kaldık. Adresi değişiyor çıkartılıyor. Hedef olarak bir hedef yok ancak biz canla başla çalışmayı sürdürüyoruz. Amacımız bir sayıya erişmek değil. Bizim birincil amacımız, partimizde kalıcı, partiye bağlı insanların üye yapılması. Üye olsun da fark etmez düşüncesinde değiliz. MHP'ye geçişler, İYİ Parti ve CHP ağırlıklı. Gerekçelerini sorduğumuzda; Türkiye'de CHP ve İYİ Parti ile yanlarında HDP ile bir kaos siyaseti yapıyor, diyorlar. Ya da HDP kaos siyasetini CHP'ye bulaştırdı, CHP de İYİ Parti'ye bulaşırdı. HDP ne yapıyorsa şimdiye kadar, bunların tamamını CHP ve İYİ Parti yapıyor. Toplum da bundan rahatsız. Kılıçdaroğlu 'Kandili bombalayacağım' diyor. Mecliste tezkereye 'hayır' oyu veriyor. Nasıl bombalayacak hayır oyu vererek? Bu tahrik nedeniyle yapılan bir şey."

Geçiş haberlerinin ardından üye kaybettiği iddia edilen partilerin gerçekleştirdiği 'bizden böyle bir geçiş yok' açıklamasını da değerlendiren Şahin, "Cumartesi günü böyle bir taleple karşılaştık ve biz de kabul ettik. Ödemiş'ten gençlik kolları başkanı istifa edip geçmişti. Cumartesi yine CHP ve İYİ Parti'den istifa ederek Ödemiş'ten geçişler vardı. Onlar tabii ki bizden geçiş yok diyecekler. Ortada resimler ıslak imzalar ile yapılmış fiili çalışmalar var. Nasıl inkar edecekler? Bunlar inkar edilemez" dedi.

BİZDE SİYASETİ GENEL MERKEZ YAPAR
MHP Çeşme'de yaşanan 'istifa' krizi hakkında da sert bir şekilde uyaran Şahin, şu açıklamayı yaptı:

"MHP'de siyaset, MHP Genel Merkezi tarafından yapılır. Atamalar, talimatlar, genel merkezden veriliyor. MHP'den bizim meclis üyelerimizin, yönetim kurulu üyelerimizin, partinin üzerinde şöyle isteriz, böyle isteriz, diye tutum takınması doğru değil. Meclis üyesi meclis üyeliğini, ilçe başkanı ilçe başkanlığını yapacak. Şu an durum beklemede. Gelen bir istifa yok. Herkes vazifesini yapacak. Biz bir kavram karmaşasına müsaade etmeyiz. MHP başka partilere benzemez. Herkes kendi istediği gibi davranamaz bizim partimizde. Gerçekleştirilen eleştiriler Genel Merkezi tartışmak anlamına gelir. Bu bizde Genel Merkezi tartışmak anlamına gelir. Biz buna müsaade etmeyiz. Kişi meclis üyemiz ise görevini yapacak, ilçe başkanı ise ilçe başkanlığını yapacak. Bunların görevleri birbirinin üstünde altında değil. Herkesin vazifesi belli. Herkesin görev tanımı farklı."

NE KADAR TÜRK DÜŞMANI VARSA ONLARIN YANINDALAR
Geçmiş dönem Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun hafta sonu gerçekleştirilen seçimleri kaybetmesi sonrası yapılan '2023'ün ayak izleri' yorumuna karşı çıkan Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu da aslında sol'un Türkiye'deki ikiyüzlülüğünü gösteren bir durumdur. Metin Feyzioğlu iktidarı desteklemiyordu, milli bir açıklama yaptı sadece bir konuda. Bu çok büyük bir ikiyüzlülüktür. Suriye konusunda mili tavır gösterdi, diye adama gönderdiler. Milli olmamalı, İzmir'in baro başkanı. İzmir'in Baro Başkanı milli mi? Ne kadar Türk düşmanı varsa, onların yanındalar. Ne kadar gayri Türk açıklamalar varsa onların yanındalar. Feyzioğlu'nun seçimi kaybetmesinin ardından 'surda gedik oluştu' dediler. Bu sözü gülerek karşılıyorum. Baro surda gedik olmuş öyle mi? Gülerim ben buna. Cumhur İttifakı, ABD'nin küresel emperyalizmin bütün tahriklerine ısrarlarına rağmen dimdik ayaktadır. 2023'te de çok daha güçlü olarak geleceğimize inanıyoruz. Toplumda bir karşılıkları yok. CHP'nin oyu kaç? Yüzde 22... Ne yaparsa yapsınlar CHP'nin oyu bu kadar. Büyük Türk milleti, onların ne yaptığını biliyor. Onlar, bunlar anlaşılmıyor zannediyor. Bu milletin büyüklüğünün ve ne kadar arif olduğunun farkında değiller. Bu millet okumamıştır Cambridge bitirmemiştir ancak feraset sahibidir. Türkiye'de bir sürü numaralar yapılmaya çalışıyor."

BUNLAR BÖYLE YAPTIKÇA MHP'NİN İSTENİRLİĞİ ARTIYOR
Erken seçim söylentilerine geçmişten örnek veren MHP İzmir İl Başkanı Şahin, "Türkiye'de 70 yılda ortalama 1 yılda 1 hükümet düşüyor. Bu sisteme geçilerek bunun önüne geçilmek istendi. Bu  ülkede istikrar olması lazım. ABD ya da küresel emperyalizm, alışmıştı canının istediği konuda talimat veriyordu, istediği olmayınca ihtilal yapıyordu. Şimdi bunu yapmıyorlar, yapamıyorlar, rahatsızlığı bu. 1 haftadır MHP üye kaydı yoğunluğunda. İnsanlar akın akın MHP'ye geliyor. Bunlar böyle yaptıkça MHP'nin istenirliği artıyor. Erken seçim asla olmaz. Birilerinin canı istedi diye seçim olma durumu geçti Türkiye'de. ABD'de erken seçim istiyorlar mı hiç? Türkiye'de ne kadar zamandır seçim istiyorlar? Genel seçimden 1 yıl sonra seçim istiyorlar. Bu nasıl olacak?" dedi.

TÜRKEŞ VAKFI, ÜLKÜCÜLERİN OLACAĞI BİR YERDİR
Ankara'da MHP İl Ankara İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen müdahale ile gündeme gelen Alparslan Türkeş Vakfı ile ilgili görüşlerini anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Bir vakıf var. Bunun başkanı, Mansur Yavaş'ın yanında çalışıyor. Alparslan Türkeş Vakfı'nın başkanı Yavaş'ın yanında çalışıyor.  Vakfın önünde, CHP'li belediyenin arabaları duruyor. Alparslan Türkeş Vakfı, Alparslan Türkeş ile kan bağı olan değil, can bağı olan MHP'li ve ülkücülerin olacağı bir yerdir. CHP'lilerin yöneteceği, bulunacağı bir yer değildir. Türk Milliyetçileri kan bağına bakmazlar.  Öyle bir şeye müsaade etmezler.  Uzun söze gerek yok.  Bugün itibari ile vakıf çalışmaları başladı. Biz Türk Milliyetçileri, MHP'liler olarak bir vakıf kuracağız, bugün çalışmalar başladı."

CHP'YE LAF SÖYLÜYORUZ, YANIT AKŞENER'DEN GELİYOR
"Ülkücülük MHP dışında yapılamaz mı?" sorusunu da yanıtlayan Şahin, şu sözlere yer verdi:

"Öyle bir şey olmaz. Sosyal demokratlık MHP'de olur mu? Solculuk olur mu MHP'de? Başka bir yerde bulunmayan bir şeyi niye başka yerde yaparlar ki. Türkiye'de küresel aktörlerin yerli işbirlikçileri bir oyun peşindeler. Bu Ankara ve İstanbul'da sıkça yapılıyor. Biz CHP'li belediye başkanına bir şey diyoruz, cevap Meral Akşener'den geliyor. Bunu herkes görüyor. Bu işin içinde olan herkes görüyor. Bu yanlış bir şey. Ülkücülük, MHP'de olur diyen, Alparslan Türkeş'in kendisi. CHP'de mi olacak ülkücülük? CHP her şeyi yaptı da kendi ambleminde bulunan milliyetçiliği yaptı da ülkücülük mü kaldı?"

ALPARSLAN TÜRKEŞ, FİKİR BABAMIZ
İzmir'de aynı tarz bir etkinlik olması durumunda kendisinin de Ankara İl Başkanı gibi gidip gitmeyeceğini de yanıtlayan Şahin, "Giderim. Alparslan Türkeş, bizim kurucu genel başkanımız, fikir babamızdır. Bizim Alparslan Türkeş adı ile İzmir'de de birileri bir şey üstlenmeye kalksa… Ankara İl Başkanımız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Alparslan Türkeş'in anılacağı bir toplantıya gitti ve oraya alınmadı. Yanındaki tüm kişiler, yönetim kurulu üyeleriydi. İzmir'de Alparslan Türkeş ismi ile toplantı oluyor, ben de yöneticilerimiz ile gidiyorum ve beni almayacaklar öyle mi... Ben de girerim. Alparslan Türkeş, onun elinde, dilinde ağzında olacak bir şey değil. Alparslan Türkeş, bizim fikir babamızdır" dedi..

BU KAFA İZMİRLİLERLE, CHP'LİLERLE, TÜRK ULUSU İLE UYUŞMUYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiye kadar beğendiği hiçbir çalışması olmadığına vurgu yapan Şahin, Rum evleri üzerinden eleştirilerde bulundu:

"Olmadı. Tunç Soyer gelirken, yanlış yerden başladı, Pagos'tan başladı. Neden oradan başladın dedik? Gelmeden önce PKK'ya, HDP mitinginde konuşmasını, Kıbrıs'ta Yunan'dan yana tavır koymasını bir kenara bırakıyorum, seçimden sonra geldiğinde bizim 1000 yıllık Kadifekale'mize Pagos pazarı açarak başladı. Israrla Yunan seviciliğini devam ettirdi. Tarihi mirasa verdiğimiz değerlerden dolayı Rum Evleri'nin restorasyonları başlattık, dedi. Nereyi kast ediyor? Eski İzmir'den bahsediyor. Tarihi evlerin restorasyonunu yaptıracağım, dese nasıl olur? Rum Evlerini yapacak da Türk evlerini yapmayacak!. Biz bundan ne anlayalım? Ben Rum Evleri'nin restorasyonunu yapacağım dedi, ben de hemen cevap verdim, tarihi evlerin restorasyonunu yap! Buranın adı Türk Mahallesi.  Her şeyi Türk.  Kırılmış, harap olmuş Türk mezarları var. Oraları yapmayacağız, Rum Evleri'nin restorasyonu yapacağız, diyor. Bu kafa İzmirlilerle, CHP'lilerle, Türk ulusu ile uyuşmuyor."

BU YATIRIM BİZLER BURADA YAŞIYORUZ DİYE YAPILDI
İzmir'de harcandığı açıklanan 9,8 milyar TL'nin nereye harcandığını soran Şahin, Karşıyaka'daki üst geçit üzerinden yerel yönetime serzenişte bulundu:

"Pili olmayan saat bile her gün 2 kere doğruyu gösterir ya. Her şeyi yanlış desek, tabii ki doğru değil, yaptığı doğru işler de vardır ancak bizim baktığımız işer şu. Kendisi 9,8 milyar yatırım yaptım diyor. Demek ki Türk Devleti, biz yaşıyoruz diye bu kadar yatırım yapmış. Tunç Soyer nereye harcadı bunu? Tunç Soyer'e, yağmur yağınca her yere sel basıyor, diyoruz, 'yağmur çok yağıyor' diyor. Depremde vatandaşlarımız öldü, diyoruz, 'kentsel dönüşüm problemi geçmişten gelen bir sorun' diyor. Sen belediye başkanısın, benim gibi konuşamazsın. Sen sorumlusun bu konuda. Trafik var, diyoruz 'herkes araba aldı ondan' diyor. Hırsızın hiç mi suçu yok? Bunun birinci sorumlusu sensin diyorum ve kendisine soruyorum. Bu 9,8 milyarla kaç üstgeçit, altgeçit yaptın, ne kadarını kentsel dönüşüme harcadın, diye soruyorum. Ancak böyle bir şey yok. Bir üstgeçit yapmış Karşıyaka'da 550 metre. Kim yürür, kim geçer oradan?"

 
Memurlara enflasyon farkı ödemesi
 
47. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni başlıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kafalar karışık 7 Aralık 2021 Salı 13:19

Adamın "karısı" vakıf kurmuş, bunlar sen kimsin der gibi "gerginlik" çıkarıyorlar. Bayraklarla "gerginlik" çıkarıp, milliyetçilik hikayesi de anlatmak, ne bileyim!

Yorumu oyla      2      3  
Mahir 7 Aralık 2021 Salı 13:14

Karşıyaka'daki üst geçiti kimin yaptığından bile haberi yok.O üst geçit Aziz Kocaoğlu zamanında yapıldı ve aynı zamanda asansör, yürüyen merdiven ve normal merdivenleri var. Konak 'ta Karayolları tarafından yapılan üst geçitte asansör ve yürüyen merdiven var mı? 4 sene önce yapılan o üst geçitin zemini deforme oldu yenilemesini bile belediye yaptı.

Yorumu oyla      4      3  
Ha ha ha ha ... 7 Aralık 2021 Salı 12:57

Belediyenin hiçbir çalışmasını beğenmiyormuş.

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 7 Aralık 2021 Salı 12:34

yorumsuz yazsam.. anlarsınız heralde...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bu talepleri çözün oylar sizin olsun!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sağlık çalışanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. ...
Kılıçdaroğlu: Bu bütçe, kumpas bütçesidir!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de bütçe üzerine sert bir konuşma gerçekleştirdi. ...
MHP'li Şahin, İYİ Partili Kırkıpınar'a sordu: Pazarlıkta kaç kişiye göz yumdun?
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'na İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne İYİ Partili ...
 
Cumhurbaşkanı'ndan Katar öncesi önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'ın yanı sıra Körfez'deki diğer ülkelerle ...
Kılıçdaroğlu'nu bekliyorlar… DSP'den çay daveti!
Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, kimlerle ...
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe maratonu bugün başlıyor. Genel Kurulda, aralıksız ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Katar'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Katar'a gidiyor. Erdoğan, 2 ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mersin mitingi tarihe geçer mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Mersin mitingi tarihe geçer mi?
CB makamına Fuat Oktay vekalet edecek
Resmi Gazete'de yayımlanan tezkereye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva