HABERLER>GÜNCEL
10 Haziran 2020 Çarşamba - 09:54

MHP’li başkana silahlı saldırıda ayrıntılar netleşti: İddianamedeki detaylar!

MHP Urla İlçe Başkanı İsmail Taşoku’nun vurulması ve araçlarının kundaklanmasıyla ilgili hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu. Savcılık, Taşoku’nun husumetli olduğu Çelenk ailesinin silahlı saldırı ve kundaklama işini Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş’a havale ettiğini belirtti.  Bazı tanık ifadelerinde bu iş için 10 milyon TL verildiği iddia edildi.

MHP’li başkana silahlı saldırıda ayrıntılar netleşti: İddianamedeki detaylar!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Buca ilçesinde evinden çıktıktan sonra motosikletli kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan ve daha sonra da evinin önünde arabaları kundaklanan MHP Urla İlçe Başkanı İsmail Taşoku’na yönelik eylemin ayrıntıları netleşti.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Osman Tufan Kayıran tarafından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken olay anı ve sonrasına yönelik yapılan çalışmalara yer verildi. Birçok kişinin ifadesinin alındığı, gözaltı ve tutuklamaların yapıldığı olayın diğer olaylarla bağlantısını araştıran savcılık geniş bir değerlendirme yaptı.

Savcılık iddianamesinde; Taşoku ailesinin husumetli olduğu Çelenk ailesinin İsmail Taşoku’nun öldürülmesi işini organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ve adamlarına havale ettiği belirtildi. Tanık ifadelerinde 10 milyon TL’ye anlaşıldığı iddia edilirken cinayetin organizasyonunu ve eylemin yönlendiricisi Mustafa A.’nın iş karşılığında 500 bin TL nakit pay aldığı ifade edildi.  Silahlı eylem sonrası Mustafa A.’nın Gürcistan’a kaçarken Trabzon Havalimanı’nda yakalanarak tutuklanması ve kendisini karşılamaya gelenlerin gözaltına alınması için yapılan operasyon da iddianameye girdi.

Öte yandan, MHP İlçe Başkanı İsmail Taşoku’nun kardeşi Soner Taşoku Urla Malgaca Pazarı’nda gerçekleştirilen bağbozumu şenliklerinde Çelenk Ailesi’nden Ayhan Çelenk’i vurarak ölümüne neden olmuştu.

İŞTE AYRINTILAR…
Olay sonrasında polis tarafından tutulan raporda; MHP İlçe Başkanı Taşoku’na yönelik silahlı eylem öncesinde Mustafa A’ya 500 bin TL para geldiği, bu paraları olayın diğer failleri ile bölüştüğü, hatta olay nedeni ile tutuklanan Necat A’nın ailesine 20 bin TL para yardımı yaptığı, Mustafa A’nın Gürcistan Ülkesine kaçma planları yaptığı, olayın azmettiricisi olduğu değerlendirilen Mustafa A’nın  İzmir Adnan Menderes Havalimanından Trabzon iline gitmek için uçak bileti aldığı tespit edildiği bilgisine yer verildi. Mustafa A. Trabzon’da yakalanırken üzerinde 24 bin TL para çıktığı, cep telefonunun tuş kilidinin numarasını yanlış söylediği ve telefona girilemediği de raporlara yansıdı. Ayrıca, kendisini karşılamaya gelen Özgür Ö.ve Hüseyin Ö. isimli şahıslar şahısların da gözaltına alındığı belirtildi.

GİZLİ TANIK KONUŞTU
Emniyetin geniş çaplı araştırması ve birçok kişinin ifadelerinin alınması da iddianameye yansıdı. İddianamede “Bayrak” isimli gizli tanık da olaylar hakkında bilgi verdi. Bayrak,"...Ben uzun yıllardır Ballıkuyu' da otururum. Mahallemde otururken kalabalık bir vatandaş grubunun bulunduğu bir ortamda birbiri ile akraba olan Mustafa, Hamza ve İsa A. isimli şahısların kendi aralarında ‘Urla MHP İlçe Başkanını vurduk, tabanca tutukluk yapmasaydı tüm mermileri boşaltacaktım’ dediğini duydum. Hatta ben MHP ilçe başkanının vurulduğuna inanmadım, internete girdiğimde gerçekten de MHP ilçe başkanının aynı gün sabah vurulduğunu öğrendim, ben bu şahısları daha önceden tanıyorum, oturdukları mahallede tabanca ile ateş etmek ve çeşitli suçlara karışmaları nedeni ile mahalleli tarafından sevilmezler, ben vatandaşlık görevimi yapmak üzere geldim, ancak kimliğimin ve adresimin saklı tutulmasını istiyorum, ayrıca aileleri içinde adam öldürmeden tutuklu olan kişilerde vardır, ben sadece aralarındaki konuşmayı dışarıdan duydum. Zaten bu kişiler sürekli uyuşturucu maddede kullandıklarından muhtemelen kafaları iyi olacak ki etrafta vatandaşların olduğunu önemsemeden aralarında bu olay konuşuyorlardı. Ancak ben konuşmalardan tetiği kimin çektiğini anlamadım, hatta içlerinden Mustafa, motorcu Necat'a. ‘eğer sen mahkemede bizim adımızı okursan, bizde senin hakkında Necat' ta bizimle birlikte bu suçu işledi diyerek senin üzerine suç atarız’ diyerek gözdağı verdi. Hatta tabancada olay yerinde kalmış ancak yere atmışlar mı, yoksa yere mi düşmüş bilmiyorum.  Necat motosiklet tamircisidir, daha doğrusu görünürde motor tamirciliği yapmaktadır. Genelde Mustafa, Hamza ve İsa'nın hırsızlık yaparken, gasp yaparken veya başka bir suç işlerken kullandıkları motorları Necat temin etmektedir. Mustafa ise Jeep ile dolaşır, genelde bu gurubun elebaşısı Mustafa'dır. Mustafa'yı da yönlendiren kimsede var mıdır, bilmiyorum, ancak suç işlerlerken genelde Mustafa'nın sözü geçer, Mustafa’da adam vurmaktan cezaevindeydi, daha yeni tahliye olmuştur. Ben, bu işin para için yapıldığını duydum, yaralanan kişi ile bu şüpheliler arasında başka bir ihtilaf var mı bilmiyorum, Mustafa’nın Gürcistan’la bağlantısı var mı bilmiyorum, ancak zaman zaman Gürcistan' dan sahte para getirttiklerini duymuştum. Benim söyleyeceklerim bundan ibarettir, herhangi bir koruma talebim yoktur, sadece İsim ve adresimin gizli tanık olarak saklı kalmasını istiyorum, ayrıca Mahkemeye de çıkmak istemiyorum" açıklamasını yaptı.

“AYNI KİŞİLER YAPTI”
Taşoku silahlı saldırı sonrasında bir başka olay olarak kayıtlara geçen aracının kundaklanmasıyla ilgili de aynı isimleri işaret etti. Taşoku, silahlı saldırının azmettiricisi Orhan Ç. olduğunu bildiği için kundaklamayı da onun adamlarının yaptığını dile getirdi.  Taşoku, Güzelbahçe’den kardeşi ve eşiyle yola çıktıklarını kendi kullandığı araç ile Buca Kaynaklar’a geldiklerini anlattı.  Taşoku, Kaynaklar köy ziyaretinden sonra  çevre yolundan Gaziemir istikameti daha sonra Balçova istikameti akabinde Narlıdere istikameti ve Güzelbahçe otoban çıkışından çıkıp siteler son durağa geldiklerini, buradan da aracını bulunduğu ikametimin yakınındaki boş arsaya park ettiğini, park ettiği yerin hemen yanında şirketine ait başka bir aracının da olduğunu, daha sonra evlerine girdiklerini, giderken ve gelirken de her hangi bir şekilde takip edilip edilmediğini bilmediğini, kendisini şüphelendiren bir durum olmadığını, eşi ve kardeşi ile evlerine girdiklerini, yaklaşık 15 dakika sonra evinde otururken dışarda her iki aracımın da yandığını fark ettiğini, hemen dışarı çıktığını, olay yerinden kaçan bir şahıs görmediğini,  bu olayı yine kendisinin silahla yaralanma olayımı azmettirildiğini düşündüğü ve o günkü ifademde belirttiği Orhan Ç. isimli şahsın azmettirdiğine kesinlikle emin olduğunu, bu şahsın nerede olduğunu şu an bilmediğini anlattı.

TALİMAT KURTULUŞ’TAN
Savcılık tüm deliller toplandıktan sonra şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şüpheli Serkan Kurtuluş'un emir ve talimatı doğrultusunda olay günü şüpheli Mustafa D’nin müştekiyi motorsiklet ile arabasına zarar vermek sureti ile hayati önem arz edecek nitelikte yaraladığı, olay yerinden kaçtığı, olayda kullanılan motorun İsa A. tarafından bilgi sahibi Derya K'ya "benim motor var, evin karşısına bırakıyorum, göz kulak olun, birkaç güne alırım” şeklinde emanet ettiği, olayda kullanılacak motoru Ramazan G, Mustafa A. ve Necat A’nın önceden tespit ettikleri, olay sonrasında Cenk Y. ve Kadir Ç'nin olayın failini bildikleri halde gizlemeye çalışır nitelikte şifreli konuşmalar yaptıkları, olayın organizatörlerinden Mustafa A'nın üzerinde yüklü miktarda para ve suç eşyaları ile Gürcistan'da bulunan örgüt mensubu Adnan A. ve Ercan Y. ile Lider C.’nin karşılamak üzere yola çıktığında Trabzon’da yakalandığı, şüpheli Serkan Kurtuluş'un olay sonrasında sosyal medya üzerinden şüpheli Lider C. ve diğer şahıslarla mesaj niteliğinde paylaşımlarının mevcut olduğu, örgüt lideri Serkan Kurtuluş'un emir ve talimatları doğrultusunda müşteki İsmail Taşoku'na yönelik gerçekleştirilen eylemde gizli tanık beyanları, HTS ve PTS kayıtları, BAZ analizleri, tanık beyanları ve teşhisleri, şüphelilerin tevilli ikrarları da dikkate alındığında üzerlerine atılı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, müştekinin aracına zarar vermek suretiyle mala zarar verme ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçunu işlediklerinin sabit olduğu tespit edilmiştir”

Öte yandan savcılık başka bir olaydan dolayı aynı isimlerden şikayetçi olan hayat kadını Sevda A’nın ifadelerine ve yanında çalışan kadınların bilgilerine de yer verdi.  Yapılan araştırmada Sevda A’ya ait aracın İsmail Taşoku’na saldırı öncesinde keşif amaçlı kullanıldığını tespit etti. Güvenlik kamerası ve plaka tanıma sistemlerinden tüm görüntüler çıkartıldıktan sonra şema halinde eylemin nasıl gerçekleştirildiği de anlatıldı.

Savcılık iddianamede, “Bahse konu gasp edilen BMW X5 marka araç ile ilgili yapılan çalışmalarda aracın 35NF234 plakalı araç olduğu, aracın adı geçen suç örgütünün üyelerinden ve İsmail Taşoku’na yapılan silahlı saldırıyı organize eden Mustafa A. isimli şahıs tarafından kullanıldığı, ayrıca aynı dosyada bulunan müşteki İsmail Taşoku’nu silahla yaralayan Mustafa D. ile örgüt üyelerinden Kadir Ç, Hamza A. ve Ramazan G’nin de farklı tarihlerde aracı kullanan şahıslar olduğu tespit edilmiş, şahısların aracı kullandığını gösterir kamera görüntüleri aşağıya çıkartılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 
Karabağlar'da parklara uyarı levhası
 
Kıvanç Tatlıtuğ otomobiline alıcı bulamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de soygun: 'Elektrikçiyim' dedi, altınları çaldı!
İzmir'in Bornova ilçesindeki bir siteye giren, cerrahi maske ve eldiven ...
İzmir'deki dev operasyondan detaylar: FETÖ'nün şifresini ODTÜ'lüler kırdı!
FETÖ'den yakalanan denizci bir yüzbaşı, örgütün askeri sınavlarda üyelerine ...
Mehmet KARABEL yazdı... O üst geçit nasıl ‘Anka Kuşu’ oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... O üst geçit nasıl ‘Anka Kuşu’ oldu?
 
Seyir halindeki otomobilde yangın ve patlama
İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında otomobil kullanılamaz hale geldi.
Bin polisle 20 adrese eş zamanlı şafak operasyonu
Bursa'da bin polisle düzenlenen uyuşturucu operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
3 ilde FETÖ operasyonu: 63 gözaltı!
Adana merkezli 3 ilde FETÖ'ye yönelik soruşturmada, aralarında polislikten ...
 
Meclis karıştı: CHP'li Özel'den 'yumruk' açıklaması
Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen görüşmeler esnasında Berberoğlu ...
Valiler kararnamesi yayımlandı: İzmir Valisi Eskişehir'e, Aydın Valisi İzmir'e atandı!
Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de ...
İzmir'de o görüntüler olay yaratmıştı: Tespit edilen 8 kişiye 25 bin 200 lira ceza kesildi!
İzmir Emniyet Müdürlüğü, geçen hafta sonu Alsancak Kordon'da müzik eşliğinde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva