HABERLER>POLİTİKA
6 Ağustos 2021 Cuma - 14:02

MHP İzmir İl Başkanı Şahin: CHP'liler bize teşekkür ediyor

İzmir'de CHP ve Cumhur İttifakı arasında yaşanan 'Pagos' tartışmaları hakkında konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin,"Bizden başka rahatsız olan o kadar CHP'li var ki, isimlerini söylesem utanır Tunç  Soyer. Biz bu toplumun içinde yaşıyoruz. Bana diyorlar ki 'Senden Allah razı olsun, sen sesini çıkarmasan her yere Yunan ismi verecek.' Bunu CHP'de makam sahibi olanlar da söylüyor" ifadelerini kullandı

MHP İzmir İl Başkanı Şahin: CHP liler bize teşekkür ediyor

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Sonsöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Pagos ve Pergamon isimlerinden göçmen tartışmalarına, saha çalışmalarından muhalefetin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli için başlattığı istifa çağrısına kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, Türkiye'de günlerdir devam eden yangınlar hakkında da konuştu.

DEVLETİMİZ HADİSENİN MERKEZİNDE
Türkiye’nin birçok ilinde peş peşe meydana gelen yangınlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Şahin, “6 ilde 81 noktada aynı anda başlayan, 6 ilimizi birçok ilçemizi köyümüzü tehdit eden yangın felaketi, bugün 9'uncu gününde. Cenab-ı Allah’tan yardım talep ediyorum. Yangında vefat eden 8 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yangın hala devam ediyor. Yarın yağmur gelecek diye umut ediliyor. Aynı anda 167 noktada çıkan yangınların, 160 tanesi söndürülmüş, 7 yangın hızla devam ediyor. Biz de üzüntüyle seyrediyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ancak devletimiz hadisenin merkezinde” dedi.

BEKİR PAKDEMİRLİ ÜZERİNDEN ALGI YAPIYORLAR
Şahin, yangınların ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye gelen eleştirilere de cevap verdi:

“Yangını Bekir Pakdemirli mi çıkarmış ki, istifa et diyorlar? Ona istifa et diyeceklerine aynı anda çıkan yangınların gerekçesini, niçin sorgulamıyorlar da Bekir Pakdemirli üzerinden algı yapıyorlar? Bu, tamamen algıdır. Devlet orada. Bütün güçleri ile imkanları ile devlet oradadır. Böyle bir zamanda, böyle bir dönemde ve günde arkadan dolanarak, yangın devam ederken birileri saç tarıyor, birileri görüntü veriyor, birileri algı yaratıyor. Bunu vicdansızlık olarak değerlendiriyorum. Bu ne insani, ne ahlaki bir durumdur. 119 noktada, 6 ilde aynı anda yangın çıkmasının tabii ki bir anlamı olmalı. CHP’li belediyeler, Orman Bakanı istifa etsin diyenler, bunlar yaktı ormanımızı neden demiyor, diyemiyorlar? Biz bunu ilginç buluyoruz. Yangın devam ederken konuşulacak konular değil bunlar. Yangın devam ediyor, doğa yanıyor, insanlarımız yanıyor, hayvanlarımız yanıyor ancak bir takım insanlar diyor ki helikopter şöyle, uçak şöyle, neden böyle yapmadınız. Ben bu yangınlarda, terör örgütünün parmağı olduğunu düşünüyorum ancak memlekette devlet var. 3-5 ilde tutuklananlar var. PKK'lı diye, PKK bağlantısı olduğu insanlar tarafından yakıldığı yönündeki tespitle tutuklananlar var. Bunlar varken ben PKK yakmamıştır mı diyeyim, Tarım Bakanı mı yaktı diyeyim? Ortada resmi durumlar var. Yanan yerlerin imara açılacağı iddiası, daha büyük bir ahlaksızca iddia. Değişik bir iddia… Onu söyleyenler o ahlaksızlığı yapıyorlar ancak o alanların imara açılamayacağını biliyorlar. Türkiye'de orman kanunu diye bir kanun var. Bunu okumalarını öneriyorum. Öyle bir şeyin olma ihtimali yok.”

MİLLETİMİZ GERÇEKLERİ ÇOK İYİ BİLİYOR!
THK uçaklarıyla ilgili iddialara da yanıt veren Başkan Veysel Şahin, şunları söyledi:

“Türk devleti, büyük bir devlet. CHP'nin anlayışı ile yönetilen bir devlet değil. Onlar 60 yıl öncesinde kalmışlar ve 1967 model uçakları neden kullanmıyorsun diyor. Devlet bunun hesabını kitabını yapıyordur. 4 milyar dolar dendi, 6 uçağın yürütülmesi için. 30 uçak için kaç para lazım? Bunlar siyasi konular. CHP’nin gündem değiştirmek adına ileriye sürdüğü yanlış söylemler. Milletimiz çok iyi biliyor bunları. Devlet 3 ay için uçak kiralamış. Sen de diyorsun ki neden buraya yaptırmıyorsun? Öyle bir mecburiyet mi varmış? THK olunca ne oluyor? Devlet onu kullanılabilir bulsa tabii ki… Elinin altındaki uçağı kullanmak ister ancak uçak dediğiniz, 67 model, 55 yaşında.”

BİZ DE KÜLLERİMİZDEN DOĞACAĞIZ!
Çıkan orman yangınlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı afiş üzerinden değerlendiren Şahin, “Sabah gelirken, yol üzerinde afişlere baktım; İzmir Büyükşehir Belediyesi küllerimizden doğacağız, diyor. Baktım çok güzel afişler. Biz de öyle diyoruz ama ben başka yerden gireceğim konuya. Evet, biz de diyoruz, küllerimizden doğacağız, küllerimizden doğduk. 1922'de de hainler yakarak gitmişlerdi. 100 yıl sonra hainler Türkiye’den umudunu kesmişler, Türkiye'yi yakarak gidiyorlar. 100 yıl önce de Yunan yakarak gitmişti, şimdi de aynısı oldu. PKK, bu ülkeden umudunu kesti. Burada artık onun semiremeyeceğini ve yeşeremeyeceğini anladı” diye konuştu.

TUNÇ SOYER’DE İCRAAT YOK!
2019’da İzmir’de meydana gelen ve 4 gün süren orman yangını üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren Şahin, şunları söyedi:

“Tunç Soyer, küllerimizden doğacağız, diyor. Tunç Soyer, 2019'da da yangında, ne demişti? O zaman da uçak alacağız, bunu biz yapacağız, söndüreceğiz, 500 milyar para topladık gibi bir sürü güzel söylemleri vardı. Söylerken güzel söylüyor Tunç Soyer, ancak icraat yok. Şimdi de küllerimizden doğacağız, diyor. Biz de küllerimizden yeniden doğacağız diyoruz. Bu çok hoşuma gitti. Ancak 2019 aklıma geldi. Orada para toplayacağız gibi söylemelerle bir sürü insanı topladı ve konser yaptı. Dün de açıklama yapmış, ağaç aldık, su deposu aldık, gibi söylemlerde bulunmuş. Geçen sene, 2019 yılındaki yangında şunu bunu yapacağız mesajını Bodrum'dan atmıştı. Tunç Soyer, güzel konuşuyor ancak yapmıyor. Yaptığı bir şey yok. Şimdi de diyecektir, ancak bir şey yapacağını ummuyoruz. Söylemle yaptığı hiç tutmadı. Ben İzmirli olarak, bu memlekette ekmek yiyen biri olarak gördüğüm hadise bu. Biri söylüyor demek ki. Bunların metin yazarları var. Güzel güzel hayallerini, rüyalarını yazıyorlar ancak icraat yok. Çok büyük bir algı var. Akşama kadar konuşsam, söyleyeceklerim bitmez. İngilizce bir yayın yaptılar, onunla ilgili bugün sosyal medya analisti yazmış; 46 bin hesaptan 160 bin etkileşimi inceledim ve bu kampanyayı dezenformasyon olarak tanımlıyorum, diyor. Aynı dakikada 35 bin kişi aynı kalıpta İngilizce mesajı paylaşmış diyor.”

SADECE DEVLETİ SUÇLUYORLAR
Şahin, Gezi olaylarını örnek vererek meydana gelen yangınlar hakkında “10 tane ağacı söktün diye bu ülkede Gezi kalkışması oldu. Bunu yapan arkadaşlar, şimdi 50 bin dönüm yer yanıyor, niçin sessiz kalıyorlar, ABD'den yönlendirilen mesajın peşine düşüyorlar? Hayvanlarımız yanıyor, evlerimiz yanıyor diyen sol cenahtan kimse yok ortalıkta. Yanıyor diyor ancak devlet yakıyor diyor. Yanıyor diyor ancak devlet Marmaris'e su göndermiyor diyor. Tunç Soyer’in eline bir yazı veriyorlar, o da açıklama yapıyor, tweet atıyor, ancak arkası gelmiyor. 2 yıl önce para toplayan adam ne yapmış? Devlet 1 günde 11 milyon fidanı aynı gün dikti. Böyle bir devlet var!” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN GİDECEKLER!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, mülteciler konusunda şöyle konuştu: “Devlet Bahçeli'nin sözünün üzerine başka bir söylemek mümkün mü? İzmir’de 160 bin mülteci olduğu söyleniyor. Bakış açımız, bunlar bugün hemen defolup gitsin, değil. Hükümetin açıklaması da ne kadar mülteci varsa gelsin değil. Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı, Afganistan’dan gelenler için bugün ABD Dışişleri özür diledi. Devlet bunları nereye göndermeli?” diye sordu ve mültecilerin Türkiye'deki durumu hakkında, “Tabii ki gidecekler. 100 bin Türk askeri, Irak, Suriye'de ne yapıyor? Bunlar münferit olaylar, üzerinde konuşamayız, devlet aklı üzerinden konuşmamız lazım. Devlet Libya'da ne arıyor derseniz, hadi oradan, derim size. Devlet Irak'ta ne arıyor, derseniz, 12 bin asker ne arıyor orada? Türkiye'deki İYİ Partililer ile CHP söylüyor bunu. Orada çok işimiz var. Orada işimiz olmasa etrafımızı ateş çemberi ile saracaklar. ABD'nin orada devlet kurmasına müsaade mi edecektik? Çok daha büyük olaylar var. Devler orada, yaptığı her hareketin arkasında ve yanındayız. Mülteciler konusunda da Devlet Bahçeli ne diyorsa o. Başka bir şey diyemeyiz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN NE YAPILDI?
Kentsel dönüşümde çözümün kendilerinden beklendiğini belirten  Şahin, "Biz onlara trafik sorununu çöz diyoruz, bize nasıl çözeceğiz, diyorlar. Bu ülkede kim bu konuda bilgili ise getirin buraya, çözsün. Biz altgeçitlerin yerini bile söyledik, nereye yapılması gerektiğini gösterdik. Daha ne yapayım? Proje mi çizip vereyim ellerine?  Biz diyoruz ki Büyükşehir Belediyesi'nin 30 bin çalışanı var. 5 bin kişi alınmış 2 yılda. Bu memleketin trafik problemi var. Her yıl şehir trafiğine şu kadar yeni araç giriyor, depremden dolayı şu kadar şey oldu, acilen kentsel dönüşüm yapılmalı, diyoruz ama yok. Karşıyaka Örnekköy'de 190 dairelik proje haricinde bir projesi yok" dedi.

BU YUNAN SEVİCİLİK NE?
Pagos ve Pergamon isimleri üzerinden Tunç Soyer'e yüklenen Şahin’in yorumları şöyle: "Bizim ayarlarımızla oynuyor Tunç Soyer. Gelir gelmez ilk söylemi, Pagos pazarıydı. Orada Pagos tepesi var, demek daha büyük bir laf. Daha büyük bir yanlış. O zaman söylediğimiz her şeyi yutacak. Orası 1000 yıldır Kadifekale. 1000 yıldır bu şehir, Türk şehri. Pagos diyerek, Porta diyerek başka şeyler çağrıştırmaya çalışıyorlar. O zaman gelecek, tarih konuşacağız. Bu toprakları Yunan isimleri ile telaffuz etmenin gerekçesi nedir? Yunanistan'da Atatürk Caddesi var mıdır? Ben diyorum ki, Tunç Soyer Büyükşehir Belediyesi'nin toplantısında Pagos tepesi diyerek resmi kayıtlara sokmuştur. Bina yüksekliği ile oraya Pagos tepesinin sokuşturulmasının mantığı nedir? Bizim tepkimiz, Türk topraklarına Yunan adlarının söylenmesidir. Gelsin, tarih konuşalım. Bizim onlarla konuşacağımız çok şey var. Bu topraklarda Yunan medeniyeti olduğu. Biz bunlarla ilgili konuştuğumuzda bana davetiye göndermiş, Pergamon’da yapılacak açıklama için davetiye göndermiş. Türk’ün bu topraklara girdiği yer Bergama, niye Pergamon diyorsun? Bu Yunan sevicilik ne?"

BANA ALLAH SENDEN RAZI OLSUN DİYEN CHP'LİLER VAR
CHP'li isimlerin dahi Soyer'in açıklamalarından rahatsız olduğunu belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim dememiz o ki, dağımıza taşımıza toprağımıza Yunan adı demesin. Niye diyor? Nereye gitmeye çalışıyorsun? Çağrıştırdığı birçok şey var. Kıbrıs konusunda açıklama yapıyor, sonra bakıyoruz ki hain Mustafa Akıncı ile aynı açıklama!  Bizden başka rahatsız olan o kadar CHP'li var ki, isimlerini söylesem utanır Tunç Soyer. Biz bu toplumun içinde yaşıyoruz. Bana diyorlar ki 'senden Allah razı olsun, sen sesini çıkarmasan, her yere Yunan ismi verecek..' Bunu CHP'de makam sahibi olanlar da söylüyor. Siz olmasanız, bunlar her yere Yunan adın verecek, biz bundan rahatsızız, diyorlar. Ancak söyleyemiyorlar tabii bunu. Çok bildiğim kişi var. İBB'den mesaj geliyor, Pergamon’da yapılacak açıklamaya davetlisiniz diye."

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ VAR
Gönderilen davetlere gitmeyeceğini belirten Şahin, "Davete icabet etmeyeceğim. Milli sınıra gelmeden etmeyeceğim. MHP'nin kırmızı çizgileri var, bu sınıra etmeden katılmayacağım" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tek seferde hizmete sokulan 50 otobüs törenine de gidip gitmeyeceklerinin sorulması üzerine konuşan Şahin, "Otobüs filosuna 50 otobüs alıyor üzerine PKK bayrağı renkleri çiziyor. Neyine gideyim? Biz MHP'yiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz, hassas yerlerimiz var. Buralarla oynanmasına müsaade etmeyiz, aynı yere gitmeyiz. Milli çizgiye gelene kadar gitmeyeceğim. O tepeye Pagos değil, burası bizim tepemiz diyene kadar gitmeyeceğim. Bu iş Pagos ile başladı. Türk kadınlarına, Türk üreticisine bir pazar kuruyorsun, adını da Pagos koyuyorsun. Ne kadar çirkin bir şey. İnsan üreticisine, kadına saygıdan, Türk pazaryeri, der buraya. Biz Tunç Soyer, Milli bir çizgiye gelene kadar elini sıkmayacağım" dedi.

BU ŞEHRİN PROBLEMLERİNE MİLLİ BİR PENCEREDEN BAKARAK ÇÖZECEĞİZ
MHP'nin gergin siyaset yapmadığını belirten Şahin, "Biz gergin siyaset yapmıyoruz. İnsanımızı kucaklayan, onların derdi ile dertlenen bir partiyiz. Gece 1'de, 2'de arayabilirsin. Telefonu 4'üncü çalışta açarsam, o zaman, hayırdır, dersin bana.  Biz bu şehrin problemlerini çözmeye talibiz. Biz bu şehrin problemlerine Milli bir pencereden bakarak çözeceğiz. Amacımız, isteğimiz bu” ifadelerini kullandı.

 
Eski eşini, kızının gözleri önünde öldürdü!
 
Bayraklı-Turan için su kesintisi uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 7 Ağustos 2021 Cumartesi 11:13

Siz hamaset yapın,PKK deyin.şehitler ölmez deyin.Bayrak inmez,ezan susmaz deyin.Bunlarla siyaset yapın.Bu ülkede herzaman oyu var bu söylemin.Ormanlar,yanmış,herşey Katarlılara satılmış boşverin.Askerimiz Afgan havaalanını korumaya gitsin ülkesinde kışladan çıkmasın.Afganlılar,Suriyeliler ülkeye doluşsun.

Yorumu oyla      3      3  
Ha ha ha ha ... 6 Ağustos 2021 Cuma 23:54

O kadar yer yanmış ama tek bir eleştiri yok. Zaten eleştiremez de, koltuk gider :) akın akın ne olduğu belli olmayan tipler, elini kolunu sallayarak ülkeye giriyor, bu beyefendi de Pagos diyor. Üstüne de milletimiz görüyor diye de ekliyor. Bu kadar gerçeklikten kopmuşlar.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 6 Ağustos 2021 Cuma 19:30

Yangını Bekir Pakdemirli çıkarmadı ama gerekli önlemleri almamasından dolayı yangının milli hazinemiz olan ormanlarımızın yok olmasına neden olmuştur. Her seferinde bizim büyük devlet olduğumuza ittifak olarak vurgu yapıyorsunuz, peki büyük bir devletin neden yangın söndürme uçağı filosu olmaz 20 tane uçak alacak para yok mu bu ülkede? Geçmediğimiz yola, köprüye; gitmediğimiz hastaneye, binmediğimiz uçağa, bir makama 13 adet uçağa para buluyor da yangın söndürme uçağına neden para bulamıyor? Yoksa önceliğiniz arasında değil mi bu konu? Gezi direnişinde mhpliler de vardı sen neyin kafasını yaşıyorsun be adam! Çıkmış bir de üç beş ağaç demiş! bu mhpliler yakında şehide kelle derse kimse şaşırmasın nede olsa körle yatan şaşı kalkar.

Yorumu oyla      4      3  
VfV 6 Ağustos 2021 Cuma 17:09

Hacı sizi anlamak mümkün değil. Sizin kadar Akp'liler savunmuyor bakanlarını. Ormanı Pakdemirli mi yaktı diyorsun da; söndürmeyen, suçu belediyelere atan o...Hem yarın bir gün ortaklık bozulursa bu söylediklerinizi nasıl yutacaksınız?

Yorumu oyla      4      3  
Bütün sıkıntı bu 6 Ağustos 2021 Cuma 16:56

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak; askerî, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Paşa'nın emri ile kurulmuş bir dernektir.

Yorumu oyla      3      3  
4 milyar dolar mı? 6 Ağustos 2021 Cuma 16:53

THK uçakları için 4 milyar dolar mı lazım? 4 milyon olmasın? Eski dediğiniz uçakların benzerini İspanya yolladı ve yangına müdahale ediyorlar. Sen uçakların bakımını yapma, yenisini de alma, sonra da uçak niye yok diyenleri devlet düşmanı ilan et. Şaka gibi! Evi yananlara da dalga geçer gibi 20 yıl vadeli kredi falan diyorsunuz. Akıl alacak gibi değil. Bu kadar beceriksizlik üstüne birde belediyeleri eleştiriyorsunuz. Uçak niye alınmadı diyenlere, Soyer niye almadı demek.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel sordu, Bakan Kurum yanıtladı: İzmir depremi sonrası kalem kalem yapılanlar...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 30 Ekim ...
Bakan Pakdemirli'ye 'istifa' çağrılarına Sürekli'den tepki: Yangına körükle gidilmez!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, orman yangınlarına ilişkin ...
Bakanlar yangınlarla ilgili son durumu aktardı
Orman yangınlarındaki son gelişmeleri bölgede bulunan bakanlar anlattı. ...
 
İl Yönetiminden eski ilçe başkanı için 'YDK' hamlesi
Haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk ...
Bakan Selçuk: Telafide yeni dönem başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ...
THK Başkanı: 4 Milyon doları herkes verebilir
Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, Etimesgut'taki ...
 
CHP'li Kılıç: Ülke yanarken kaynaklar itibar için Somali'ye akıtılıyor
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Eski başkandan 'soruşturma izni' değerlendirmesi: En fazla evimi alırlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ...
CHP’li Sındır: Çiftçi CHP iktidarında hakkını alacak
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva