HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2016 Cumartesi - 21:07

MHP İzmir’de ‘Akşener’ krizi: 11 başkandan açık destek

Meral Akşener’in İzmir mitingi ve toplantılarına görevde olan 11 aktif ilçe başkanının katılması teşkilatı karıştırdı. MHP İl Başkanı Karataş, “Kimseyi imza attığı için görevden almadık ama bu yapılanlar için elbet partimiz gerekeni yapacaktır. MHP, bir göçebe partisi, çadır değildir” diye konuştu.

MHP İzmir’de ‘Akşener’ krizi: 11 başkandan açık destek

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - MHP’de kurultay sancısı devam ederken genel başkan adayları da çalışmalarını sürdürüyor. Partide, genel başkan adayları arasında en yüksek potansiyele sahip Meral Akşener’in İzmir ziyareti teşkilatı karıştırdı. 

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin teşkilatlara gönderdiği genelgede yer alan, “Ortada kurultay yokken, teşkilatlarımızın meşgul edilmesine, çalışmalarının engellenmesine, partimizin bayrak ve amblemlerini kullanarak siyasi faaliyette bulunulmasına kesinkes müsaade edilmeyecektir” sözlerine rağmen Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge görevde olan aktif 11 ilçe başkanı katıldı.

MHP’nin İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun organize ettiği İzmir ve bölge yapılanması diğer illerin de desteği ile alana çok sayıda kişiyi getirmeyi başarırken görevde olan ilçe başkanlarının mitinge katılması da dikkat çekti. 



Gündoğdu Meydanı’ndaki Genel Başkan Adayı Akşener’i dinleyenler arasında Karşıyaka İlçe Başkanı Ufuk Öztürk,  Balçova İlçe Başkanı Ülkü Doğan, Beydağ İlçe Başkanı Aykut Topçu, Bergama İlçe Başkanı Sercan Akman, Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Karaburun İlçe Başkanı Ogün Dönmez, Kınık İlçe Başkanı Hikmet Uçar, Menderes İlçe Başkanı Şirzat Peker, Tire İlçe Başkanı Atakan Duran, Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür ve Urla İlçe Başkanı  Hüseyin Akgül yer aldı. Yine üst kurul delegesi olan ve geçtiğimiz günlerde görevlerinden alınan Torbalı İlçe eski Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Buca eski İlçe Başkanı Ali Karakuş, Kiraz eski İlçe Başkanı Selim Demirel ile Bayraklı İlçe eski Başkanı Mustafa Kandil gibi isimler de miting alanına geldi. Ayrıca,il başkanlığının alternatif olarak aynı saatlerde Bornova’da yaptığı “Türkçülük Şöleni’nin” ev sahibi olan Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla’nın da Akşener’in delegelerle yaptığı oteldeki toplantıya katıldığı öğrenildi.

GEREKEN YAPILACAKTIR
Partide hareketliliğine neden olan durum ile ilgili ilk değerlendirme MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan geldi. Karataş, “Biz imza sürecinde bile imza atanları bilmemize rağmen kimseyi görevden almadık. Özellikle bu konuda arkadaşlarıma sahip çıktım. Buca ve Torbalı’da ilçe başkanlarının görevden alınmasının başka nedenleri var. Biz bu kadar hassas davranırken görevde olan isimlerin bu şekilde bir etkinlikte, toplantıda yer alması kabul edilemez. Genel merkezimizin tavrı, partimizin duruşu bellidir. MHP’nin bir teşkilatı, organları ve karar mekanizması vardır. MHP,  bir göçebe partisi, çadır değildir.  Eğer o toplantılara katılır, mitinge ben de gidersem genel merkez benimle ilgili kararını vererek bundan sonra çalışmaz. Giden kim olursa onun için de bu durum geçerlidir. Ortada bir kurultay tarihi belirlenmemiş, bir süreç başlamamışken önüne gelen kişinin peşinden gidenlerle ilgili gereken yapılacaktır” dedi.

 
İzmir’de HDP binasına baskın: İlçe eşbaşkanı gözaltında
 
Güzelbahçe'de İlkay Akkaya coşkusu
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Salih ertuğ 8 Mayıs 2016 Pazar 19:38

Sayın Bahçeli çok dürüs dik durmasını bilen bir lider ama şu anda gençlere yol vermesi gerekir diye düşünüyorum

Yorumu oyla      11      5  
musa salis 8 Mayıs 2016 Pazar 17:02

Değerli arkadaşlar şu an da genel merkezde olanlar neden engel olmak istiyorsaniz bizler kırk yıldır bekliyoruz bazıları yirmi yılda BMM de nerdeyse ikinci parti oldular sizlerin aklınızdan geçenler MHP YİBARAJ ALTINDA KOYMAK Ben 63 yaşındayım bahçelinin yüzünden 15 yıldır MHP ye oy kullanmıyorum GENEL MERKEZ BİRAZ AKILLI HAREKET EDİN

Yorumu oyla      11      5  
8 Mayıs 2016 Pazar 15:36

Önüne gelenlerle gidenler Hiç hoş omamış

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Adman 8 Mayıs 2016 Pazar 14:01

Sayın Nejat Karataş Başkan Gündoğdu meydanında toplantıya katılan başkanların katılmaları tüzük gereği cezalandırılmaları doğrudur. Meydana gelen geleceğin Genel Başkanıdır ve adaydır. Partimiz için güzel günlerin geleceğini ileri de sizde göreceksiniz. Bizlerin hasret olduğu iktidara yürüyüşümüzün Izmir'den başlaması hepimize bir umut verdi. Birde katılanlara bir bakın kimler orada Başbuğumuzun en yakın ekibi bu gidişattan memnun olmayan eski ilbaşkanları, ilçe başkanları, MHP'nin sadık oy vereni ve Ülkücüler. Bizlerin seçtiği delegeler bu kurultaya gidilmesi için karar veriyor neden? diretiliyor biz biliyoruz ve oy verdiğimiz partimizin birilerine koltuk deyneği olmaktan başka bir amacı olmadığı bizleri olduğu gibi sizleri de düşündürüyordur. Bu hareketi destekleyenlere karşı tutumlarınıza karşı bizler gelecekte sizlere hiçbir tepkimiz olmayacak, çünkü bizler MHP'nin tabanı olan Ülkücü kardeşleriyiz. Dargınlıklar olmadan hepberaber davamıza sahip çıkacağız. Bizlerin amacı kimseyi kırmak darılmak değil yapılan haksızlıklara karşı bir tepkidir. Saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
Murat 8 Mayıs 2016 Pazar 11:56

Açin artık Bahçeli bu kadının yolunu.biz Ülkücüler harekete geçmek istiyoruz

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Karakuş 8 Mayıs 2016 Pazar 10:01

İl başjanlığı geçetliliğini yitirdi anladık da;Ülkücüler Sinan Oğan diyor ,siz bunu okuyamamışsınız ve engüçlü aday diye pompa yapıyorsunuz. Salon sonucunu beklemenizi tavsiye ederim.

Yorumu oyla      11      5  
Necati 8 Mayıs 2016 Pazar 09:21

Böyle bir zihniyeti anlamak çok zor...Mitinge katılanların hepsi de ülkücü ve MHP'li de olmayabilir...Meral Hanım ise kendi arkadaşınız, kendi insanımız a...Hem de İzmir'in misafiri...Olur da Genel Başkan seçilirse bu yasakçı tavrınızı nasıl izah edeceksiniz?İnsan bakacağı yüze kötü söz söylemez...

Yorumu oyla      11      5  
ercan 8 Mayıs 2016 Pazar 08:24

nasıl koltukmuş yapıştılar kaldılar, ak partiden ders alın

Yorumu oyla      11      5  
Tahsin 8 Mayıs 2016 Pazar 08:13

Ne yaparsaniz yapin meral koptu geliyor akilli olun teslim olun.

Yorumu oyla      11      5  
durum 8 Mayıs 2016 Pazar 07:36

Ülkenin bugünkü durumu kimin sayesindedir. Sadece bu konu düşünülse yeterlidir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan talimat verdi, eski defterler açılıyor!
DDK, Paralel Yapı'ya para ve insan sağlayan okul sahibi 400 şirkete odaklandı. ...
Günay: Bütün restorasyonları yapsak bile…
Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Batman'da 'Hasankeyf ve UNESCO' konulu sempozyumda ...
İzmir’de Akşener rüzgarı: Bahçeli’ye ’17-25 Aralık’ı sordu!
MHP Genel Başkan Adayı kentte önce partililerle mini bir zirve yaptı, ...
 
CHP’li gençler 'Üç Fidan'ı türkülerle andı
CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları 44 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, ...
ABD’den ‘Dündar-Gül’ açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby , Can Dündar ve Erdem Gül’e ...
Karataş'tan Yüksel'e: Şaka gibisin!
CHP İzmir Eski İl Başkanı Karataş, CHP İl Başkanı Yüksel'i son dönemde ...
 
Yüksel: Keşke Türkiye'yi anneler yönetse
8 Mayıs Anneler günü sebebiyle bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi ...
AK Parti İl Başkanı Delican'dan annelere duygulu mesaj
AK Parti İl Delican; ' Anneler Günü ' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında ...
İşte 'yeni başbakan'ın açıklanacağı tarih!
AK Parti’nin 22 Mayıs’taki olağanüstü kongresi için start verildi. Yeni ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva