HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2015 Çarşamba - 09:57

MHP Adayı Kılıç’tan işsizlik çıkışı: Neşter vurulmalı

İzmir’de işsizliğin son on yıl içinde kronikleştiğini kaydeden MHP İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, en korkutucu oranların ise genç işsizlikte görüldüğüne dikkat çekti.

MHP Adayı Kılıç’tan işsizlik çıkışı: Neşter vurulmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, İzmir ekonomisinin artık ne ürün ne de istihdam üretebilir duruma geldiğini belirterek, genç işsizlik ve kobilere yönelik projelerin en hızlı şekilde yaşama geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir’de işsizliğin son on yıl içinde kronikleştiğini kaydeden Kılıç, en korkutucu oranların ise genç işsizlikte görüldüğüne dikkat çekti.
 
“Kanayan İzmir ekonomisine neşter vurulmalı” diyen Senem Kılıç, İzmir’de her 4 gençten birinin işsiz olduğunu hatırlatarak, “Nüfusa kıyaslandığında yaklaşık 300 bin genç sokaklarda işsiz geziyor” dedi.
 
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Temmuz 2015 İşgücü İstatistikleri'nden hareket eden Kılıç, “Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Temmuz 2015 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 103 bin kişi artarak, 2 milyon 970 bin kişi olmuş durumda. İşsizlik oranı ise yüzde 9,8 seviyesinde gerçekleşti. 15 - 24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile yüzde 18,3 olurken, 29 yaş altı işsizlerin İzmir’deki işsizlerle oranı ise yüzde 38.9. Bu rakam Türkiye’nin başka bir şehrinde yok” diye konuştu.
 
İŞSİZLİK GÖÇE NEDEN OLUYOR
İş bulma sıkıntısının, gençleri başka şehirlere ve ülke dışına göçe zorladığının altını çizen Senem Kılıç, hem partisi hem de kendi adına genç işsizliğin çözümü için söz verdi.
 
İş arayan gençlerle kobiler arasında köprü kurmanın önemine vurgu yapan Kılıç, inovatif fikirler üreten gençlerin projelerini hayata geçirebilmeleri için desteklenmelerinin şart olduğunu belirtti.
 
İzmir’in, 150 bini aşan üniversite öğrencisi, 10 üniversitesi ve uluslararası arenada dünyanın her yerinden yabancı öğrenci ithal eden bir kent olmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Senem Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Bilgisayar mühendislerimizi, teknoloji mühendislerimizi İzmir’de tutmanın yollarını bulmalıyız. Pekçok teknoparkımız var. Kobilerin ise en büyük problemi kaynağa ulaşamama. Eğitime fırsat ayıramamış, küçük imkanlarla başlayıp yoğun çalışarak işletmesini büyütmüş. Desteklerle de ihracata açılmışlar. Ama bugün ikinci kuşağa, eğitimli kuşağa nasıl bir şirket bırakmaları gerektiğini bilmiyorlar. Çünkü y ve z kuşağı çabuk sıkılan, hızlı bir şekilde otoriter yapı içine giremeyen, kendi söylemlerini rahat söyleyecek, şirketiyle bütünleşen, teknoloji transferlerinin doğru yapılacağı geleceğe dönük vizyonu olan şirketler istiyor. Ama maalesef bugün iş dünyası teknolojiye yatırım yapmıyor. Hala kaçak lisanslı yazılımlar kullanıyor. Şirket içi girişimcilik ve inovasyonla yeni kuşağı ayakta tutabiliriz. Yeni bir sürecin başlatılması ve bu kuşağın o alana dahil edilmesi gerekiyor”
 
GENÇLERE ÇAĞRI
Milliyetçi Hareket Partisi olarak gençler adına politika üreten tek parti olduklarını dile getiren Kılıç, “Genç ve üretken bir nüfusuz. Ülkemizin geleceğinin gençler de olduğunu biliyoruz. Bu yüzden tüm gençleri ülkemizin geleceği olan MHP’de siyaset yapmaya ve ülkemizin sorunlarını beraber çözmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

 
Güzelyalı yenilenen parklarıyla buluştu
 
Bornova'da her yeni yuvaya bir fidan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan seçimden sonra koalisyon mesajı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım sonrası HDP'nin geniş ...
Gül'den AK Parti'yi sarsacak sözler: Bu pislik...
Genel seçime sayılı günler kala AKP içindeki, "yeni oluşum" çalışmaları ...
Turhan EGİAD’a seslendi: Bizimki vaat değil taahhüt
Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti ...
 
Muhalefete ‘Yıldırım’ çıkış: Erdoğan mı seçime giriyor?
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, muhalefet partilerinin ...
Davutoğlu’ndan çarpıcı 'beyaz Toros' mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Zaten şer odakları bu kararlılığımızdan çekiniyor. ...
Karataş adaylarla sahada, hedefinde Yıldırım!
Milliyetçi Hareket İl Başkanı Necat Karataş ilçelerdeki seçim çalışmalarını ...
 
Flaş! Reuters: Türkiye Esad’lı geçişin kabulüne hazır
Reuters: Türkiye 6 ay sonra iktidarı bırakmak şartıyla Suriye'de Esad'lı ...
CHP’li Purçu: AKP’nin Roman adayları çakma!
Ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Meclis'e girmeyi başaran CHP'li ...
CHP’li Çam’dan 5 köyde ‘Bütünşehir’ mesaisi
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, seçim çalışmalarına Menderes’te devam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva