HABERLER>EKONOMİ
6 Mart 2019 Çarşamba - 14:32

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka faizleri yüzde 24 seviyesinde sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu açıklamasında ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği belirtildi. Enflasyonda bir miktar iyileşmeyle birlikte fiyat istikrarı risklerinin devam ettiği vurgulanan açıklamada "Enflasyonda belirgin bir iyileşmeye kadar sıkı duruşun korunmasına karar verildi" denildi. Ocak ayında dış talep gücünü koruyor denilirken bugünkü toplantıda "nispeten" ibaresi eklendi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Banka faizleri yüzde 24 seviyesinde sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu açıklamasında enflasyonda bir miktar iyileşmeyle birlikte fiyat istikrarı risklerinin devam ettiği vurgulandı. "Enflasyonda belirgin bir iyileşmeye kadar sıkı duruşun korunmasına karar verildi" denildi. İhtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği belirtildi. Ocak ayında dış talep gücünü koruyor denilirken bugünkü toplantıda "nispeten" ibaresi eklendi

Beklentilerin altında artış gösteren ve yıllık yüzde 19.67 seviyesine gerileyen şubat ayı enflasyonunun ardından piyasalarda TCMB'nin faiz indirimlerini erkene çekip çekmeyeceği tartışılırken bankanın "enflasyonda ikna edici bir düşüş görülene kadar sıkı duruş sürdürülecek" mesajı ile birlikte bu ayki toplantısında faiz indirimine gitmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

Para Politikası Kurulu'nun açıklamasında şöyle denildi:

"Para Politikası Kurulu (Kurul),politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiğini göstermektedir. Dış talep nispeten gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyet yavaş bir seyir izlemektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.  

İthal girdi maliyetleri ve iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir. Bununla birlikte, fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır." (Habertürk)

 
CHP Konak'tan Öykü Arin için kök hücre bağışı kampanyası
 
Foça'da Gerenköy Kooperatifine depo desteği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 6 Mart 2019 Çarşamba 16:40

ABD.nin Türkiye ve Hindistana uygulayacağı yeni kararlardan sonra dövizde hareketlenme oldu. TCMB. Dövizi iyi takip etmelidir.....

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Albayrak: 2019 enflasyonu hedefin çok altında gerçekleşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adım Adım Kocaeli Programı'nda ...
Trump'ın Türkiye kararına tepki!
ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'yi vergi muafiyeti programından çıkarması ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, dün iyimser gelen enflasyon verisinin ardından dün 5.37'li seviyelere ...
 
23 zincir market hakkında soruşturma
Rekabet Kurumu, 23 market zinciri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Albayrak: Tanzim satış kararı başarısını gösterdi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Şubat ayı enflasyon rakamı, alınan ...
Albayrak'tan enflasyon açıklaması: Düşüş sürecek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Şubat ayı enflasyon rakamı, alınan ...
 
Kritik dış ticaret verileri açıklandı
Şubat ayı dış ticaret rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ...
BASİFED'de isim değişikliği
Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), ...
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı!
TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, şubat ayında ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva