HABERLER>GÜNCEL
21 Şubat 2017 Salı - 15:45

‘Menfez Paşası’nda şok ifadeler: Yüzde 99’u hayal!

Kuzu mahkemede savunmasında, emniyette verdiği ifadesini reddetti. Baskı altında verdiği ifadesinin yüzde 99’unu genel kültür ve aklında kalanlara göre kendi kurguladığını söyledi.

‘Menfez Paşası’nda şok ifadeler: Yüzde 99’u hayal!

FETÖ'nün "suikast timi"nde yer alan ve Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında örgütün "üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı eski başçavuş Zekeriya Kuzu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki duruşmanın ikinci gününde sanık Taner Berber'in ardından ifade verdi.

Çiğli imamı olduğu ve Çiğli Ana Jet Üssü’ndeki lakabı ‘Paşa’ olduğu iddia edilen Zekeriya Kuzu savunmasında, emniyette verdiği ifadesini reddetti. Baskı altında verdiği ifadesinin yüzde 99’unu genel kültür ve aklında kalanlara göre kendi kurguladığını söyledi.

Kuzu şunları söyledi: İnsan kurtarmak için 30 yıldır eğitim aldım. Başarılı operasyonlar yaptım. 2006 yılından sonra da yıldızım parladı. Ben devletin çıkarlarını yaşadıklarıyla ispat etmiş bir insanım. Kişisel çıkarları için bazı kişiler hakkımda örgüt elemanı gibi ismimi çıkardı. Ben inançlı bir insanım, ülkücüyüm. Bazı kişilerin 30 Ağustos’ta ordudan atılacakları söyleniyordu. Bu şakaydı sonradan herkes konuşmaya başladı. Şakaydı ciddi oldu. FETÖ üyeliğine gelince 1 dolarla başlayayım. İki oğlum vardır. Birisi benim soyadımı taşıdığı için tutuklandı diğeri de yurtdışında eğitim görüyordu ama bunlar olunca çıkamadı. Benim oğlumun para koleksiyonu vardı. Oğlum bana 1 dolar verdi. O 1 dolar oradan cüzdanımda kaldığını düşünüyorum…

İfadesinde FETÖ ile bağlantısı olan kişi ile ilgili ise; “Ben bir baba olarak İzmir gibi bir yerde çocuğum uyuşturucuya bulaşmasın gibi kaygılarla, gittiği dershanedeki Arif’le tanıştım. Evlerine gittim ama sadece oğlunu düşünen bir baba olarak yardımcı olabilir diye. Arif’le zaman zaman sohbetler yapardık. Ama sadece baba olarak çocuğum için. İfademdeki risale okumak konusunu da ben kurguladım. Arif ve Yavuz isimli kişiyle de dini sohbetler yapmadım. Arif sadece Fetullah Gülen’in milliyetçi olduğunu söylüyordu. Diğer anlattıklarımı genel kültür ve aklımda kalan kırıntılara göre ben kurguladım” bilgisini verdi. Üs imamı olduğu yönündeki iddialarla ilgili Kuzu, “Üs astsubayı olduğum için düşmanım çoktu. Çiğli imamı olduğum doğru değil. FETÖ’cü değilim. Hiçbir zaman hiçbir kademesinde bulunmadım. Baskı altında bunları söyledim. İfademdeki 57 kişilik listedeki isimlerin bazılarını ben yazdım bazıları da emniyette bana yazıldı verildi. Avukatım da görme engelliydi. İfademin altında nereye imza atacağı ona gösterildi ve imzaladı” diye konuştu.

Kuzu, Muhsin Yazıcıoğlu kazasına kurtarmak için gitmek istemediği konusunda basında çıkan iddiaların da gerçek olmadığını söyledi.

Zekeriya Kuzu'nun savunması, verilen aradan sonra da sürdü. İfadesinde MAK ve özel kuvvetler için ağır eğitim aldıklarını söyleyen Zekeriya Kuzu, kendisine bağlı olan MAK timleri için de "Bizlere deliler ekibi denir" benzetmesi yaptı. Kuzu, "Benim işim hayat kurtarmaktır. Biz vatanseveriz, bayrak için ölürüz. MAK timi bayrak için canını verir" dedi. Bunun üzerine Gökhan Şahin Sönmezateş, oturduğu yerden, "Ben deliler ekibinden değilim" dedi. Mahkeme Başkanı'nın uyarması üzerine ise "Kendi adına konuşsun" yanıtını verdi.

"RAMAZAN KOMUTANIM HAKKINI HELAL ETSİN"
İfadesinde 57 kişinin ismini FETÖ üyesi olarak verdiğine yönelik Mahkeme Başkanı'nın soru sorduğu Zekeriya Kuzu, "O isimlerin hepsi uydurmadır. İsimleri söylemem için liste benim elime verildi. Ben de söyledim. Bana zorla yazdırdılar" dedi. 

Sanıklar arasında bulunan Albay Ramazan Elmas, böyle bir bilginin kendisiyle paylaşılmasının imkansız olduğunu söyleyince de Kuzu, "Sayın Başkanım, Ramazan Elmas komutanım da ismini verdiğim için bana hakkını helal etsin" dedi. Mahkeme Başkanı da "Kendi aranızda helalleşin" dedi.

CUMHURBAŞKANINA GİTTİKLERİNİ ARAZİDE ÖĞRENMİŞ
Gökhan Şahin Sönmezateş'in darbe olduğuna yönelik Çiğli Üssü'ndeki açıklamasını duymadığını anlatan Zekeriya Kuzu, "Ben bu sırada karargahtaydım. Depodaki açıklamasında da bunları duymadım. Terör operasyonu olduğunu biliyordum. Olaydan sonra araziye kaçtığımız zaman Cumhurbaşkanı'nı almaya gittiğimizi öğrendim" dedi. Kuzu'nun önceki ifadelerini sık sık yalanlaması ve farklı bilgiler vermesi üzerine Mahkeme Başkanı Melihşah Baştoğ, "Neredeyse helikopteri de kaçıracakmışsın" dedi.

Marmaris'te helikopterden indikten sonra Özel Kuvvetlere bağlı ekibi takip ettiklerini ifade eden Zekeriya Kuzu, "Ormanlık alandan bize doğru ateş edildi. Bir süre çatışma yaşandı. Bir kişi getirildi. Bağrışmalar oldu" dedi. 

İddianamede polislere ve Cumhurbaşkanı'na küfür ile hakaret iddialarını da kabul etmeyen Kuzu, "Kesinlikle Cumhurbaşkanı'nı bilmiyordum. Ben düşmanım dahi olsa küfür etmem. Herkes bilir. Eden olursa da ceza veren bir adamım. Hiçbir memura elimi bile dokunmadım bırakın cüzdanını almayı. Sadece bir görevlimiz oradaki polislerin eşyalarını çantaya koymuş ben de bunları yolda bırakmalarını söyledim. Çanta içerisinde cüzdanları kalmış. O da arazide ortaya çıktı. Ben kimsenin cüzdanını almadım. Hatta bir polisin üzerinde el yazısı Kuran çıktı. Çok hüzünlendim. 'Ya biz aynı taraftaydık, bu nasıl oldu' diye kendi kendime düşündüm" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA DESTEK VERMİŞ
Çatışmalar sırasında sadece 'Cumhurbaşkanı nereye gitti, nerede' türü sorular sorulduğunun duyduğunu ileri süren Zekeriya Kuzu, "Bu soruyu duyduktan sonra o an bir tereddüt yaşadım. Yıllarca yanında olmuş, destek vermiş birisi olarak. Ancak bu soruyu kim sordu bilmiyorum" dedi.

'GEREKİRSE TESLİM OLALIM DEDİM'
Polislere MAK timine bağlı ekibin de yaptığını söyleyen Kuzu, "Bize ateş açıldı. Yoğun ateş altında kaldık. Ben Taner Binbaşıya, 'Biz buraya böyle bir şey için gelmedik. Ateş etmeyelim. Gerekirse teslim olalım' dedim. Ben de ekibime kesinlikle ateş edilmemesi talimatı verdim. 'Eğer çok sıkışırsanız havaya ateş edin' dedim. Bizden kimse polisle çatışmaya girmedi" dedi.

'HİZMET HAREKETİNDEN OLMAYAN VAR MI SÖZÜ' SORULDU
Mahkeme Başkanı'nın kaçtıkları sırada, "Hizmet hareketinden olmayan var mı?" yönündeki ifadesini hatırlatması üzerine Zekeriya Kuzu, "Bu cümle bana özellikle ifadem sırasında soruldu. Telefonu eline alan polis, bu sözü bana söyletti. Ben FETÖ'ye para vermedim. Parayı ancak camiye veririm" dedi.

Mevcut hükümete destek verdiği için üste kendisine cephe alan kişiler bulunduğunu da öne süren Zekeriya Kuzu, teslim olma süreçlerini de "Polise teslim olursak zorluk yaşarız diye kendi birliğimize ya da jandarmaya teslim olalım dedik. Taner Binbaşı da rahatsızlanınca yola indik bizi jandarmaya götürmesi için. Yoksa o kadar kaçtık neden menfezde yakalanalım. Silahlarımızı bırakmıştık" dedi. (AA, DHA)

 
Başbakan’dan ilginç ‘evet’ mesajı: Bilal Bey böyle konuşuyorsa Aziz Bey de…
 
Katkı maddeleri sindirimi olumsuz etkiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksakallı: Darbeci haini vuran kahraman aslanım!
Güreli, "Zekai Aksakallı, 'darbeci haini vuran kahraman aslanım' diyerek, ...
Üvey baba vahşetinde bir kan donduran detay daha!
15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun'un ölümüyle ilgili yeni bir ayrıntı ...
Hakimden Gülen’in damadına: Sırıtma, burası mahkeme!
Konya’daki FETÖ davasında hakim karşısına çıkan FETÖ elebaşı Fetullah ...
 
Alsancak Garı'nda korkutan kaza
Geri manevra sırasında tampon bölgeye çarpan banliyo treni ve istasyonda hasar oluştu.
İzmir’de kumar baskını: 46 gözaltı
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, kumar oynamak ve oynatmak suçundan 46 kişi gözaltına alındı.
İzmir'de kuş pazarı operasyonu
İzmir’de kuş pazarında satışı yasak ve koruma altında olan kuşlar ele geçirildi
 
İzmir’de 2 savcı ve 1 hakim için tahliye kararı
İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında, HSYK tarafından meslekten ihraç ...
İddianamede adı geçen AK Partili Yılmaz: Büroma binlerce kişi gelir, gider…
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz, " Benim büroma binlerce ...
El Bab’dan acı haber: 1 astsubay şehit
Suriye’de El Bab bölgesinde DEAŞ'ın yerleştirdiği el yapımı patlayıcıların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva