HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2021 Salı - 13:52

Menemen Meclisi'ndeki kavgada yeni perde... Neden 'ihanet' ettiğini açıkladı!

Menemen Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclis oturumuna CHP'li Meclis üyeleri ile  bağımsız meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmalar damga vurdu. CHP'li sıralardan Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, kendisine 'hain' eleştirisinin yöneltildiği iddiaları sonrası ise çileden çıkarken, "1 Mart'ta başkanın borçlanma talebine evet dedik ve ilgili partinin il başkanı çıktı bizi ihanet ile suçladı. Ben ihanetçiliğimden memnunum. 14 yıldır ödenmeyen işçinin ikramiyesi ödendi. Biz bu ihaneti gerçekleştirerek ödettirdik bunu" diye konuştu.

Menemen Meclisi ndeki kavgada yeni perde... Neden  ihanet  ettiğini açıkladı!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclis oturumu yine tartışmalara neden oldu.

Menemen Belediyesi eski başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması sonrası Meclis'te gerçekleştirilen oturumda  AK Partili Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın borçlanma talebine kabul oyu vermesinden sonra CHP'den istifa eden Hasan Ünal  dünkü mecliste CHP'li sıralardan kendisine yönelik 'hain' söylemleri yükseldiğini iddia etmiş ve mecliste gerilim yaşanmıştı.

14 YILDIR ÖDENMEYEN İŞÇİNİN İKRAMİYESİ ÖDENDİ
Dilek ve temennilerde söz alarak açıklamalarda bulunan Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, CHP'li Meclis üyelerinin 'hain' sözlerini üzerine  CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Ünal, "Dilek ve temenniye geldiğimizde göre genel siyasetten uzak Menemen'i ilgilendiren konulara girebiliriz.  Az önce Gürkan Bey, Asarlık ile ilgili İzmirGaz'ın belediyemize ilettiği konuyu  görüşürken Asarlı halkı ile ilgili 'yoksul halk' dedi. Yoksul olan, bu kelimeyi kullanan kişinin beynidir. Bir toplum ile ilgili yoksul denmez. Dünyayı çok dolaştığın için toplumun kültüründen kopmuşsun. Gürkan bey HDP'nin kontenjanı ile CHP'de siyaset yapmaya başladı. 1 ay önce sosyal medya hesabından  yaptığı bir paylaşımın altına CHP'li Metin Güngör'e cevap yazmış. Yorumunda 'Siyaset sadece parti binasında yapılacak diye bir kural yok. 20 yıllık rant, talan siyaseti gibi sorunlar kısa sürede düzeltilmez…' Burada 20 yıllık Menemen  Belediyesi'ni eleştiriyor. Menemen Belediyesi 20 yıl CHP'deydi, siz de CHP çatısı altında Meclis üyeliği yapıyorsunuz. Bu nasıl bir çelişki. Grup Başkan Vekili beyefendi arkamdan ihanetçi diye bağırdı… 1 Mart'ta başkanın borçlanma talebine evet dedik ve ilgili partinin il başkanı çıktı bizi ihanet ile suçladı. Ben ihanetçiliğimden memnunum. 14 yıldır ödenmeyen işçinin ikramiyesi ödendi. Biz bu ihaneti gerçekleştirerek ödettirdik bunu. Hep birlikte ödettik. Burada ihaneti yapan siz misiniz işçiye, biz miyiz? Bunu kamuoyu da çok iyi biliyor. İhanet demişken, 1 Marttaki borçlanma yetkisi dışında bildiğiniz başka bir ihanet varsa kalkıp söylersiniz. İhanet derken neyden bahsediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

'Hain' sözlerine örneklerle yanıt veren Ünal, "CHP'li bir ablamız emlak işiyle uğraşıyor ve bir röportaj yapıyor. O günkü belediye başkanı ile ilgili bir haber yapıyor. Arkada gördüğünüz araç Deniz Karakurt'un aracı. İhanet mi? Buyrun ihanet! CHP'li bir belediye başkanı var, onun ile ilgili haber yapan bir TV kanalını alıp kapı kapı dolaştırıyor.  Ali Yılmaz tarafından önerilen istihdam bekleyen kişiler… Bunlar kim biliyor musunuz? 14 kişi var listede. Bunların kaçını belediyeye hangi vasıfla aldırdınız? Öz yeğeninizi sonrasında Büyükşehir'e aldırdınız mı aldırmadınız mı?" diye konuştu.

3 HAFTA GÖREV YAPTIM 7 AYDIR KONUŞUYORSUNUZ
Ünal'ın eleştirilerine kısa bir yanıt veren CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt ise, "Üç hafta görev yaptım, 7 aydır konuşuluyorum. Deniz'den korkuluyor, olsun korkulsun. Bir tane deniz gider partimizde çok denizler var… Bu kadar korkuyorlarsa haklılar korksunlar" dedi.

 
Şarkıcı Yusuf Güney'e gözaltı
 
Bakanlık açıkladı... İzmir'in 4'te 3'ü aşılandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar ve Şentop'tan yangınla mücadele mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin terörle mücadelede yürüttüğü ...
AK Partili Nasır sahada… Mobil ofisin ikinci durağı Bornova
Saha ziyaretlerini ara vermeden sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Necip ...
CHP'den iki günlük Bergama çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önderliğinde saha ...
 
Bahçeli'den yardım taleplerine sert tepki
Bahçeli, "Orman yangınları münasebetiyle, maksadı menfur ve melun bir ...
‘Benden ihale istediler’ demişti… Kabak eski başkanın başına patladı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ...
Bakan Pakdemirli'ye 'yetki' eleştirisi: Ya öğrensin ya da istifa etsin!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yangınlar ile ilgili yaptığı ...
 
AK Partili Kırkpınar, Bodrum’da yangın bölgesinde
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar ...
CHP’li Bayır’dan ‘kaos planı’ iddiası: İç savaş mı çıkarmak isteniyor?
Türkiye'de artan mülteci sayısı hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Cumhuriyet ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mülteci göçü için neden 'istila' dedi?
Mehmet KARABEL yazdı... Mülteci göçü için neden 'istila' dedi?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva