HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2022 Pazartesi - 21:11

Menemen Meclisi'nde 'lan' krizi!

Menemen Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ilk oturumunda, AK Partili Hanifi Can'ın, İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut'a "Halil abi, okumuş, inşaat mühendisi olmuş" ifadesi, gerilimin fitilini ateşledi. Akbulut, Can sözünü bitirmeden araya girip, "Sende bir hazımsızlık mı var? Hep bunu söylüyorsun laaan..." ifadesini kullandı. Can, Akbulut'u meclis önünde özür dilemeye davet etti.

Menemen Meclisi nde  lan  krizi!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın yönetiminde gerçekleştirildi.

Oturuma, imar komisyonundan gelen raporların konuşulduğu bölümde İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut ile AK Partili Hanifi Can arasında geçen, AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu'nun da topa girdiği "Lan krizi" damga vurdu. AK Partili Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Hanifi Can, "Halil abi okumuş, kendisi inşaat mühendisi... Ya bu işlere girme Halil abi..." der demez, Halil Akbulut sert bir tepki göstererek, "Sende bir hazımsızlık mı var?Hep bunu söylüyorsun laaan... Sayın Başkan böyle olmaz ama ya..."  diye çıkıştı. Can, daha sonra yeniden söz alarak, Akbulut'un meclis önünde özür dilemesini istedi.

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN 1,5 MİLYON LİRALIK JEST
Başkanlıktan gelen önergeler, oybirliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi. 2023 çe komisyonuna sevk edildi. Menemen Belediyesi 2023 Mali ve izleyen iki yılın gelir gider bütçesi ve tarife cetvelleriyle belediyenin 2023 yılı performans programı taslağının, 11 Ekim Salı günü yapılacak ikinci oturumda görüşülmesi kararlaştırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında kullanılmak üzere Menemen Belediyesi'ne hibe edeceği eskavatörün envantere geçmesi için verilen başkanlık önergesi, gündeme alındı. 10 adet çöp kamyonu, bir vidanjör, dört vakumlu yol süpürge aracı, yedi çöp taksi, bir minibüs ve 10 kasalı kamyonet alımı için tahsis edilen kredinin kapsamı değiştirilmesi konusu görüşüldü. İller Bankası'nın verdiği 14 milyon277  bin 384 liranın, adı geçen araçlara ilaveten bir de eskavatör alınması konusu oybirliğiyle meclisten geçti. Böylece belediye eskavatör alımı için İller Bankası'ndan 1,5 milyon lira hibe alması konusunda Başkanvekili Aydın Pehlivan'a yetki verildi.

O MADDE EYLÜL AYINDA GÜNDEMDE YOKTU, BU NEDENLE...
Merkez Asarlık, Koyundere, Ulukent, Yahşelli'yi ilgilendiren Menemen 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve İlavesi kapsamında "Menemen Merkez Yerleşimi Yenileme ve Sağlıklaştırma Alanı" olarak belirlenen 26,5 hektar yüzölçüme sahip alana yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'nin görüşülmesi sırasında sert tartışmalar yaşandı.

Bu arada Meclis'te 657 sayılı kanuna bağlı zabıtalara, yapacakları fazla çalışma ücretiyle ilgili konu da görüşüldü. Başkanvekili Aydın Pehlivan, 657 sayılı kanuna tabii olmayan zabıtalara da iyileştirme yapılacağını müjdeledi.

İmar Komisyon raporlarının görüşüldüğü bölümde gerginlik yaşandı. Asarlık, Koyundere ve Ulukent bölgeleri Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesi konusunun görüşülmesi sırasında yükselen tansiyonu düşürmek pek kolay olmadı. CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, "Bu konunun gündemde bırakılması yönünde karar almıştık. Ancak Eylül ayı meclis toplantısında bu konuyla herhangi bir karar alınmaması nedeniyle konunun gündemden düştüğünü, kadük kaldığını düşünüyoruz. Bu nedenle bu önergeyi oylamanın mümkün olmadığı düşüncesindeyim. Bu önergenin, bu maddenin tekrar gündeme alınmasını, gündeme alındıktan sonra görüşülmesini uygun buluyoruz" dedi.

AKBULUT'UN ÖNERİSİ, KABUL GÖRMEDİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut,beş dakika mola verilmesini, imar komisyonunun toplanıp bu konuyu konuşmasını ve imzalamasını önerdi, "Bu şekilde mevzuata uygun hale getirebiliriz" dedi. Cumhur İttifakı üyeleri, buna gerek olmadığı, oylanabileceğini yönünde görüş bildirdi. AK Partili Hanifi Can, komisyondan oybirliğiyle geçen bu maddeler için CHP ve İYİ Partili üyelerin çekimser kalmasına şaşırdığını ifade etti. CHP'li Nursel Katipoğlu da "meclis gündemine alınmayan bu konu, gündemden düşmüş demektir. Başımıza bir şey gelmemesi için her şeyi hukuka yönetmeliklere uygun yapmalıyız" çağrısında bulundu. Başkanvekili Aydın Pehlivan, sık sık, konuşanların sözünün kesilmemesi için uyarıda bulunmak zorunda kaldı. Daha sonra komisyonlar geldiği şeklinde oylamaya sunuldu; 16 kabul ve 15 çekimser oy tablosuyla plan bütçe komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 1/1000 ölçekli Türkelli ve Hatundere Sanayi Amaçlı Uygulama İmar Planının görüşülmesi sırasında da gerilim devam etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, CHP grubu olarak bu madde için de çekimser oy kullanacaklarını bildirdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut da eylül ayında atlanmış bir önergenin, oy çokluğuyla değil de oybirliğiyle geçmesi taraftarı olduklarını, kendilerinin de çekimser oy kullanacaklarını bildirdi.

CAN'IN SÖZLERİNE AKBULUT'TAN SERT TEPKİ
AK Partili Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Hanifi Can, "Halil abi okumuş, kendisi inşaat mühendisi... Ya bu işlere girme Halil abi..." der demez, Halil Akbulut sert bir tepki göstererek, "Sende bir hazımsızlık mı var?Hep bunu söylüyorsun laaan... Sayın Başkan böyle olmaz ama ya..."  dedi. Konuşmasına devam eden Can, "Halil bey bunu hep yapıyor. Lütfen, ben Halil Bey'in çocuğu değilim. Halkın seçtiği bir meclis üyesiyim, aklı başında biriyim. Benimle konuşurken biraz daha dikkatli konuşmanızı rica ediyorum" uyarısında bulundu. Ayrıca, "Komisyonda bu konuya evet dediniz, şimdi hayır diyorsunuz. Siz ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Halil Bey'in yer aldığı komisyonda oybirliğiyle aldığımız kararın burada çekimser karşılanmasını anlamıyorum" sözleriyle çıkıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, söz alarak, Halil Akbulut'a ve Ali Yılmaz'a sert eleştiriler yöneltti. Halil Akbulut'a, "Konuşmanızda lan ifadesini kullanıyorsunuz. Ben duydum. Canlı yayında da var. Halil bey, bunu her zaman yapıyor" dedi. Bu madde de 15 çekimser oya karşılık 16 oyla imar komisyonu raporu, oyçokluğuyla kabul edildi.

Dilek ve Temenniler bölümüne geçildiğinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, "CHP Grubu olarak Hanifi Can'ın tutumundan çok rahatsızız. Biraz önce CHP Grubu içeride başka, dışarıda başka şeklinde. Meclisten pekala komisyonun aldığı kararın tersi bir karar da çıkabilir. CHP Grubu dışarıda böyle, içeride şöyle şeklindeki tanımlamasını doğru bulmuyoruz. Hanifi Can, İmar Komisyonu Başkanı. İmar durumuna aykırı inşaat ruhsatları veriliyor, yeşil alanlar imara açılıyor, tarım alanları imara açılıyor. Bunlar olurken Hanifi Can'dan hiçbir hareket göremiyoruz. İmar komisyonu başkanı olarak, Menemen'de bunlar olurken neden görevini yapmıyorsun?" diye çıkıştı.

PEHLİVAN: VAKIFLAR BANKASI GENEL MÜDÜRÜYLE PROMOSYONU KONUŞACAĞIM
Yılmaz ayrıca, promosyon konusunu gündeme taşıdı, Menemen Belediyesi'nden maaş alan personelin promosyon alması için nasıl bir çalışma yürütüldüğünü sordu, belediye çalışanlarının promosyonuyla ilgili bir açıklama duymadıklarını, sendikadan görüş alınıp alınmadığını sordu. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, bu konuya şu sözlerle açıklık getirdi:

"Vakıflar Bankası Genel Müdürüyle çarşamba günü bir araya geleceğim.  Bu sorunu çözeceğiz inşallah. Promosyon konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Sendikayla da bir araya geldim. Ortada bankayla yapılmış bir sözleşme var ve bu sözleşme, 31 Aralık 2023'te sona eriyor. Zamanında personelin maaşlarına promosyon bedelleri yatırılmış.  Promosyonda çok ciddi artışlar söz konusu. Personelimize iyi bir gelir kaynağı olması için çalışıyoruz, bu konuda ivedi bir şekilde reaksiyon gösterdik. Hukukçularımız sözleşmeyi inceliyor. Çünkü bugün sözleşmeden vazgeçersek, 3 milyon 605 bin liralık cezayı ödememiz gerekiyor. Bu yaptırım büyük bir yaptırımdır. O dönemde çalışan personele ödemeler yapılmış. O parayı almış ama işten ayrılmış, işten çıkarılanlar, emekli olmuş, vefat etmiş insanlar var. Hukuksal boyutu inceliyoruz. Vakıflar Bankası ile ortak bir noktada buluşacağımıza inanıyorum. Günümüz ücretleriyle güncellenmesini isteyeceğiz. Banka yeni promosyon bedellerini, sözleşmeye rağmen revize etmezse, yeni bir çözüm arayışı  içerisinde olacağız. Bir komisyon kurulacak, ilgili bankalarla görüşülecek. Kamu zararı oluşturmayacak şekilde hukukçularımız bir çıkar yol arıyor."

DİLEK VE TEMENNİLERDE ORTAM  İYİCE GERİLDİ
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Hanifi Can, Ali Yılmaz'ın eleştirilerine cevap verirken, Halil Akbulut'tan da özür dilemesini istedi:

"Ali Bey, imara aykırı ruhsatlar verildiğini söylüyor. Ali Bey o inşaatlar yapılırken nerdeydi? İmar durumlarıyla ilgili bir soru önergesi var mı? Ben AK Parti'nin Belediye Meclis üyesiyim. Tabii ki söz alacağım, tabii ki partimi savunacağım. Saygıda kusurum varsa, özür dilemesini de bilirim. Saldırgan bir yapıya sahip olduğumu ima ediyorlar. Kim ima ediyorsa, sözün sahibi kendisidir. Ben CHP'yi rencide edecek, hakaret edecek bir şey söylemedim. Dedim ki, biz komisyon üyeleri olarak toplandık, bu ekipte Halil Bey de var, Erdal Bey de var, bir karar aldık. Oybirliğiyle geçen konuya, mecliste neden çekimser kalıyorsunuz, dedim. Bunu Menemen kamuoyu önünde söylemeyeyim mi? Sizi Menemenlilere şikayet ediyorum.Ali abi diyorum, Ali bey de diyebilirdim. Halil Akbulut, taciz ediyor, diyor. Bu nasıl söz? Halil abicim ben size inşaat mühendisisiniz dedim. bu kötü bir söz mü? istemiyorsanız bundan sonra demem.Lan diye bir söz kullandıysanız, sözün sahibi sizsiniz. Size yakışmadı. Benim büyüğümsünüz. Benim için kıymetlisiniz. Söylediyseniz, meclis önünde özür dileyin."

Halil Akbulut, meclisin yine rotasından çıktığını, Menemen halkını ilgilendiren kararlar alınması gerekirken kişiselleştiğini öne sürdü, ancak krize söz açan sözüyle ilgili açıklama yapmadı, özür dilemedi.

PEHLİVAN, ÇÖMLEK FESTİVALİNE CHP VE İYİ PARTİLİLERİ DE DAVET ETTİ
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, tüm eleştirilere yanıt verdi. 7, 8, 9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek  1. Uluslararası Çömlek Festivali'ne tüm meclis üyelerini, tüm Menemenlileri ve İzmirli vatandaşları davet eden Pehlivan, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'nin, Menemen'in ev sahipliğini yapacağı festivale 17 ülkeden misafirlerimiz gelecek. Siz değerli Meclis üyelerimizi, CHP'li, İYİ Partili arkadaşlarımızı da festivale bekliyoruz. Platformun kurulacağı alana bir betonlama yapıldı. Etrafı çimlendirildi. Göreve geldiğimizden bu yana söylüyorum; Menemen belediyesine ait bir karış yeri bile kimseye peşkeş çektirmedik. Bundan sonra da çekmeyeceğiz. Karşıyaka Pastanesinin olduğu yeri belediyemiz işletiyor. Açılacak her alan, yapılacak her işletme, yasalara uygun olacak. İnşallah Menemen'e farklı bir bakış açısı getireceğiz, 22 yıldır olmadığı kadar... Yeşil alanlar geçmişte peşkeş çekileceği kadar çekildi. Artık o dönem bitti. Sizleri de bu sürece katkı koymaya davet ediyorum.

Toptan çözüm ekibimize psikolojik baskı yaptığımız öne sürülüyor. 2015 yılında fen işleri bünyesinde oluşturuldu; toptan çözüm ekibi. Mobbing vs. yoktur. Menemen Belediyesinin hangi biriminde olursa olsun, tüm arkadaşlarımın verdiği emek kutsaldır. İnanıyorum ki mesai arkadaşlarım arasında en fazla mesaiyi de ben yapıyorum. Hepsinin emeğine sağlık. Bu anlamda ekip arkadaşlarımla hiçbir sorumumuz yoktur. Toptan çözüm ekibinin başına da adam gibi bir adam, kıymetli bir bürokratımızı getirdik. Hepsinden Allah razı olsun. Çok özverili bir şekilde çalışıyorlar.

Menemen Belediyesi, ilgili yasa, yönetmelik ve kanunlarla yönetilmektedir. İlgili departmanlar tarafından da denetlenmektedir. Burada iftiralarla algı yönetimleriyle hiç kimse hiçbir yere varamaz. Bununla ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin şikayet mercileri vardır. Her toplantıda farklı algılar yönetip, Menemen halkının kafasını karıştırmayın. Vatandaşlarımıza 1500 konutluk, uygun yolla konut kazandıracağız. Menemen belediyesi ve ilgili arkadaşlarımızın girişimleriyle devlet büyüklerimiz bizleri kırmayıp 1500 konutluk kontenjan ayırdılar. İlgili başvurular zaten bakanlık tarafından alındı. Bize desteklerinden dolayı yetkililerimize teşekkür ediyoruz."

 
Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması: Bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz!
 
İçki masasında Kur'an-ı Kerim yaktılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi'nde Sandal'dan AK Parti grubuna salvo: Seçimde yüzde 10 fark neden yediniz?
Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu'ndan gelen "ilçeyi bilmiyorlar, ...
Karşıyaka’nın logosu değişti... ‘Tazminat’ krizi çıktı… Meclis karıştı!
Karşıyaka Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumuna ...
Çiğli Meclisi'nde TOKİ müjdesi!
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu, Çiğli ...
 
Başkan Batur'dan 'şadırvan' ve 'siyasi rant' çıkışı: Emeklerimiz yok sayıldı!
Konak Belediyesi’nde ana gündem geçtiğimiz aylarda vandallar tarafından ...
Gaziemir’de olaylı meclis… Cumhur İttifakı salonu terk etti
Yaşanan tartışmalar ile gündemden düşmeyen Gaziemir Belediye Meclisi’nde ...
İzmirli itfaiyecilerden muhteşem konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı ...
 
Büyükşehir'in Eğitim Kartları kullanıma açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de kırtasiye ...
Torbalı, Ata’nın huzurunda!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, memleketimizin kurtuluşunun 100. ...
Çiğli'de 6. Pati Dostları Festivali'ne davet
Çiğli Belediyesi, hayvanseverler ile patili dostların bir araya geleceği ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva