HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2021 Cuma - 12:26

Menemen esnafı kahvaltıda buluştu

Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında 34.’sü kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediyesi ve ilçedeki meslek odaları işbirliğinde, Eski Sanayi Sitesi’nde kahvaltı programı düzenlendi.

Menemen esnafı kahvaltıda buluştu

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya esnaf ve sanatkârların yanı sıra; İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Menemen Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Can Kahvecioğlu, Menemen Esnaflar Odası Başkanı Ziya Demir,  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, Menemen İlçe Tarım Müdürü Fatih Çiçek, Menemen İlçe Müftüsü Mehmet Seven ve basın mensupları katıldı. 

Törende ilk sözü alan Menemen Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Can Kahvecioğlu, konuşmasına ahiliğin kurucusu Ahi Evran’ın nasihatiyle başladı. Kahvecioğlu, “Harama bakma, haram yeme, haram içme, doğru, sabırlı, dayanıklı ol, yalan söyleme, büyüklerden önce söze başlama, kimseyi kandırma, kanaatkâr ol, dünya malına tamah etme, yanlış ölçme, eksik tartma, kuvvetli ve üstün durumdayken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil ve kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol. Yüzyıllar için söylenen bu sözler, ne güzel ki bugün için de geçerli. Esnaf ve sanatkârlarımıza bu sözlerin doğrultusunda hayırlı kazançlar diliyorum. Etkinliğimize gelen herkese de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, esnaf ve sanatkârlara verdiği desteklerden dolayı hem Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a hem de Ahilik Haftası’nda kurulan sofraya eşlik eden herkese şükranlarını iletti.   

Esnaf sanatkârların bin yıllık geleneği ve ilke edindikleri felsefeleri olan ahilik öğretilerini topluma benimsetmeyi, genç nesle aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Mutlu, “Toplumun yaşatılması gereken değerleri vardır. Ahilik bu değerlerden biridir. Ne demiş büyüklerimiz… ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Dünyanın en iyi doktorunu, mühendisini yetiştirebilirsiniz ama güzel ahlakla yetişmemişse inanın o meslekler hiç bir işe yaramaz. Ahiliği unutmayalım, unutturmayalım” diye konuştu.

PEHLİVAN: AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORSUNUZ
Tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Sizlerle bugün bu sofrada buluşmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ahilik; yiğitlik, doğruluk, cömertlik ve kardeşlik demektir. Geçmişten günümüze kadar uzanan en doğru yol haritası ve kültürel kodlarımızı taşıyan kıymetli bir mirastır. Bizim için önemli olan bu mirasa sahip çıkmak, ondan istifade etmek, gereklerini yerine getirmek ve dahası onu gelecek nesillere aktarmaktır.

Ahilik teşkilatındaki en önemli vasıf ise, iş ahlakı ve dürüstlüktür. Ne mutludur ki, Menemenimizdeki siz değerli esnaf ve sanatkârlarımız Ahilik duruşunu her zaman gösteriyor, bizleri her zaman onurlandırıyorsunuz. Sivil toplum örgütlerimizle, esnaf ve sanatkârlarımızla, muhtarlarımızla, Menemen’in bir birlik, bütünlük içinde olduğunu görüyoruz. Yerel Yönetimler olarak bu birlik ve beraberliği devam ettirmek boynumuzun borcu... Çünkü aramızda Menemen dayanışması ve kardeşlik bağı var. İnancımın da, umudumun da altında bu dayanışma ruhu var. Bu yıl 34.’sünü kutladığımız Ahilik Haftası’nın, başta esnaflarımız olmak üzere Menemenimize hayırlar, bereketler, bol ve helal kazanç getirmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Menemen’deki esnaf ve sanatkârları buluşturan Ahi Sofrası, İlçe Müftüsü Mehmet Seven’in dua okumasıyla sona erdi.

 
ASKİ'nin altyapı çalışmaları sürüyor
 
İstek parça çalınmayınca kurşun yağdırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKİ'nin altyapı çalışmaları sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’nin Yeşil Mahallesi’nde 1.6 Milyon ...
Narlıdere’de muhteşem gece
Türk Halk Müziği’ne damgasını vurmuş ünlü sanatçıların saz ile tanışma ...
Selçuk'ta siyaset, ekonomi ve insan konuşuldu
Efes Selçuk, “Siyaset, Ekonomi ve İnsan” konulu söyleşiye ev sahipliği ...
 
Bergama'da öğrencilere eğitim seti
Bergama Belediyesi kamu ve özel ayrımı yapmaksızın bu yıl ilk defa okul ...
Karabağlar'da Genco Erkal'a yoğun ilgi
Usta Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal, Ahmed Arif'in şiir, söyleşi ve mektuplarından ...
Başkan Sandal CHP'li gençlerle buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı Gençlik Kolları ...
 
Büyükşehir Binası için flaş karar… Koruma Kurulu 'dur' dedi!
30 Ekim Depremi’nin ardından hasar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet ...
Büyükşehir'den ilçelere 5 bin 500 çöp konteyneri
İzmir Büyükşehir Belediyesi "Daha temiz bir İzmir" için çalışmalarını ...
Kemalpaşa'da fırın denetimi
Kemalpaşa Belediyesi, halk sağlığını korumak adına aldığı tedbirleri sıkılaştırdı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva