HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2021 Salı - 09:57

Menemen'deki kura için mahkeme son noktayı koydu!

İzmir 2'nci İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekili Seçimi ile ilgili ilk kura işlemine ilişkin nihai kararını açıkladı. Mahkeme, ilk kura işleminin iptaline karar verdi ve daha önce verilen "yürütmeyi durdurma" işlemini tescil etti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan yaptığı açıklamada "Nihai karar kura çekiminin yenilenmesine neden olan işlemin devamıdır. Üst mahkeme yürütmenin durdurulması işlemini kesin karara bağlamıştır. Burada bizim için bir sıkıntı yok" dedi. Pehlivan'ın rakibi CHP'li Deniz Karakurt ise kararın ardından kuranın tekrarlanması gerektiğini belirtti.

Menemen deki kura için mahkeme son noktayı koydu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen'de eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile başlayan başkan vekilliği seçimi tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Aksoy'un tutuklanmasının ardından Menemen Meclisi'nde gerçekleştirilen seçimde ilk etapta çoğunluk sağlanamazken, son seçim turunda ise beraberlik çıkması sonrası kura çekimine gidilmişti.

AK Parti ve CHP'li isimlerin kararı ile gerçekleştirilen kuradan CHP aday Deniz Karakurt çıkarken, seçim sonrası AK Parti adayı Aydın Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne giderek kura çekiminin yapılış şekline itiraz etmişti.

İtirazlar sonrası 2'nci İdare Mahkemesi'nin ara kararından yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, kura çekiminin tekrarlanmasına karar verilmişti. Alınan karar sonrası CHP Meclis üyeleri ilk meclis oturumuna katılmazken, ikinci oturumda ise oy çokluğu ile 'kuranın yenilenmesi' kararını meclis gündeminde çıkartma kararı almıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası İzmir Valiliği Menemen'de kuranın gerçekleşmesi için Vali Yardımcısı Hulusi Doğan'ı görevlendirirmiş ve Doğan'ın katıldığı ilk oturuma CHP'li isimler yine katılmamıştı. CHP'li isimlerin katılmamasının ardından kurallar gereği meclis oturumu için çoğunluk aranmaması sonrası, AK Parti üyeler ve CHP'den sembolik katılım ile Meclis oturumu gerçekleştirilmişti. Kura çekiminin gerçekleştirildiği mecliste, torbadan AK Parti adayı Aydın Pehlivan çıkarak Menemen Belediyesi'nin yeni başkan vekili olmuştu.

İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nden ilk kura işlemine ilişkin nihai karar çıktı. Mahkeme ilk kura işleminin iptali yönünde kararı tescil etti. Mahkeme bu kararı ile "yürütmeyi durdurma" kararını tescil etmiş oldu.

PEHLİVAN: MAHKEME BEKLEDİĞİMİZ YÖNDE KARAR VERDİ
Mahkemenin kararını yorumlayan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Mahkeme bizim beklediğimiz yönde bir karar verdi. Nihai karar kura çekiminin yenilenmesine neden olan işlemin devamıdır. Üst mahkeme yürütmenin durdurulması işlemini kesin karara bağlamıştır. Burada bizim için bir sıkıntı yok. Valilik yürütmenin durdurulması kararı sonrasında mülki amir sıfatı ile yeniden kura çekimine karar vermişti. Birileri bunu da tartışmaya açmıştı. Mahkeme bu kararı ile valiliğin idari işlemini de doğrulamış oldu. Menemen’de algı yönetimi yaparak eylem yapan işçileri provoke etmeye çalışanlar var. Eylemlerini, grevin sürmesini isteyenler var. Biz görevimizin başındayız. Menemen hizmet dışında bir gayemiz yoktur. Menemenin kaybedecek zamanıdır yoktur” dedi.

KARARKURT: KURANIN ÖNÜ YENİDEN AÇILDI
Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Karakurt ise mahkemenin aldığı karar doğrultusunda kura işlemenin yeniden tekrarlanmasının önü açıldığını belirtti. Karakurt, "İlk kuraya ilişkin bir nihai karar verilmemişti ve bu açıklanan karar o davanın nihai kararı yani bizim açtığımız dava ile ilgili bir karar değildir. Bu karar beklediğimiz bir karardı. Bu kararda kura çekiminin iptaline ilişkin bir karar var" diye konuştu.

"AYDIN PEHLİVAN'IN DA KAZANDIĞI KURA ASLINDA GEÇERSİZ OLUYOR"
Ara karar sonrası tekrarlanan kuranın yetkisiz bir kurum tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Karakurt, "Mahkeme kararı beklenmeden kura tekrarı olmaz diye o dönem ısrar ediyorduk. Şu an mahkeme nihai kararını verdi ve yeni bir karar olmuş durumda aslında şu anda. Valilik yetkisi olmadan bir işlem uygulandı biz buna itiraz etmişlik. Ancak şu an alınan karar ile birlikte oluşan yeni bir durum var ve kura işleminin tekrar yenilenmesi gerekiyor. Yani saçma sapan bir oluşuma neden oldu. Yeni bir karar oluştuğu için kuranın yasal olarak yeniden tekrarlanması gerekiyor. Çünkü yapılan kura yenileme işleminde henüz mahkeme kararı bile beklenmeden yetkisiz bir kurum tarafından kura çekildi. Aydın Pehlivan'ın da kazandığı kura aslında geçersiz oluyor.  Mahkeme kararını vermeden yürütmeyi durdurmayla yeniden kura çekimini usulsüz olarak gerçekleştirdiler. Bu nedenle de ikinci kura da hukuksuz hale geldi. Biz bunun için ısrarla mahkemeyi bekleyelim dedik. Mahkemenin bu kararı vereceği belliydi. Biz sadece bunu bekleyelim dedik ancak dinlenmedi ve usulsüz bir şekilde Meclis reddedince,  şu an böyle bir durum oluştu" dedi.

"KARARININ 1 AY İÇİNDE UYGULANMASI LAZIM"
Seçimlerin yenilenmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını da belirten Deniz Karakurt, "Şu an mahkemenin kararının 1 ay içinde uygulanması lazım ve biz bunun için başvurumuzu yapacağız mahkeme kararını uygulayın diye. Yeniden seçimin olması gerekiyor biz başvurumuzu yapacağız. AK Parti her konuda usulsüz davrandığı ve hukuka uygun davranmadığı için muhtemelen bizim talebimizi reddedeceklerdir.  Biz buna itiraz edeceğiz" diye konuştu.

 
İzmir yine sallandı!
 
Türkiye'de mutant virüs karşısında yeni önlemler!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 16 Şubat 2021 Salı 11:56

bekleyin menemenlinin kararı sizi çıldırtacak...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir yine sallandı!
Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir buz kesti... Kar etkisini arttırıyor!
İzmir’in yüksek kesimleri ile kıyı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. ...
Bilim Kurulu toplanıyor! Neler görüşülecek?
Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplanacak.
 
ABD, Gara hakkında konuştu: PKK sorumlu!
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Gara'da şehit edilen 13 Türk vatandaşı için ...
İzmir'den Samsun'a tedavi için gitti... 6'ncı kattan ölüme düştü
Samsun'da 6'ncı katın penceresinden düşen Sevcan D. (39), hayatını kaybetti. ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i kim yaktı? Bütün hakikati O’ndan öğrendik!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i kim yaktı? Bütün hakikati O’ndan öğrendik!
 
Konya'da zincirleme trafik kazası: 5 ölü, 38 yaralı
Konya'nın Karapınar ilçesinde şarampole devrilen TIR'ın şoförüne yardım ...
Kafe ve restoranlar için '45 dakika' önerisi!
Hükümette ve Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantılarda, zorda olan kafe ...
Karda kayan gencin üstüne araç devrildi
Ankara'da yağan karda oyun oynayan iki gençten birinin üstüne sürücüsünün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva