HABERLER>GÜNCEL
13 Ocak 2021 Çarşamba - 10:33

Menemen’de veliler isyanda: Dava açmaya hazırlanıyorlar!

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen yazı üzerine Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin şehrin 3 kilometre uzağındaki kullanılmayan Menemen Gazi İmam Hatip Ortaokulu’na aktarılması kararı üzerine Menemen Atatürk Anadolu Lisesi velileri harekete geçti. Dava açma hazırlığında olan Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç, “1258 öğrencinin eğitim gördüğü lisemiz toplu taşımanın olmadığı güvenliği olmayan atıl bir okula taşınmak isteniyor” dedi.

Menemen’de veliler isyanda: Dava açmaya hazırlanıyorlar!

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen yazı üzerine şu anda kullanımda olmayan Menemen Gazi İmam Hatip Ortaokulu’na taşınması kararı alındı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ ATIL, GÜVENLİĞİ OLMAYAN BİR OKULA GÖNDERİYORLAR’
Konu üzerine Menduha Ceylan’a açıklamalarda bulunan, Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç, “1258 öğrencinin eğitim gördüğü lisemiz toplu taşımanın olmadığı güvenliği olmayan atıl bir okula taşınmak isteniyor. Menemen’de depremden zarar gören okullar oldu, bizim okulumuz zarar görmedi. Zarar gören okullar için yer bulunması durumu söz konusu. Bir ilkokul bir de ortaokulu toparlayıp bizim okulumuzda eğitime başlatmayı planlıyorlar bizi de Menemen’in dışına gönderiyorlar. Bizim öğrencilerimiz tekli eğitim görüyor ve küçük bir okulda ikili eğitime veriyorlar ve o okulun yol güvenliği yok. Menemen Atatürk Anadolu Lisesi’nin şu anda bulunduğu konumla öğrencilerin gönderilmesi planlanan okul arası 3 kilometre.  Menemen’in dışında bir bölgede bu okul eskiden Gazi İmam Hatip Ortaokulu’ydu ve kimse tercih etmediği için de kapalıydı.

‘ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKLARI ELLERİNDEN ALINIYOR’
Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen yazıda okulu boşaltmak için son tarihin 29 Ocak olarak belirlendiğini görünce şoke olduklarını belirten Akkoç, “14 Ocak tarihinde basın açıklaması yapacağız ve idari mahkemeye gideceğiz. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışacağız çünkü yapılan şey gerçekten doğru bir eylem değil. Bu çocuklar üniversiteyi kazanacaklar. Dağın başında bir okula gönderip ne yapmaya çalışıyorlar? Bu çocuklar devletin açtığı bir sınava girdi ve devletin açtığı bir tercihle haklarını kullandılar. Burada bir eğitim hakkı da söz konusu, bu kararla çocuklarımızın eğitim hakları ellerinden alınıyor. Nasıl bir demokrasi söz konusu? Çocuğun elinden eğitim veya seçme hakkı alınabilir mi, o çocuk orayı seçmiş. Nasıl dağın tepesine gönderebilirler? Okulumuzda depremden hasar görme gibi bir şey de söz konusu değil. Neymiş? O çocuklar küçükmüş bizimkiler büyükmüş. Böyle bir şey var mı ya nerede yaşıyoruz?” diye sordu.

Menemen Gazi İmam Hatip Ortaokulu

‘1258 VELİMİZ ŞU ANDA ORDU GİBİ BEKLİYOR’
Şehit Kemal Ortaokulu ve 9 Eylül ilköğretim okulunu Menemen Anadolu Lisesi’nin bulunduğu okula aktarımı yapılması kararı olduğunu ancak Şehit Kemal Ortaokuluna deprem sonrasında herhangi bir yıkım kararı gelmediğini aktaran Akkoç, şu ifadeleri kullandı:

“Yıkılmayan bir okulun öğrencilerini alıyorlar. Gönderdikleri yazıda Şehit Kemal Ortaokulu’nun 5’inci ve 6’ncı sınıflarını bizim okulumuza taşıyor ve 7-8’i orada bırakıyor, demek ki o okul yıkılmıyor. 9 Eylül İlköğretim Okulu ve Menemen Atatürk Anadolu Lisesi’nin arasından bir anayol geçiyor. O okulun velileri de isyan ediyor. ‘Ben küçücük çocuğu o yoldan nasıl göndereceğim?’ diyorlar. Onların da güvenlik sorunu söz konusu. Yaptıkları iş doğru değil. 1258 velimiz şu anda ordu gibi bekliyor.”

 
İzmir'in hava raporu: İşte kar yağışının görüleceği bölgeler!
 
Başkan Soyer'den sel raporu: Altyapıda sıkıntılar var ama...
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatih 13 Ocak 2021 Çarşamba 22:21

Okul yakın ve güzel olduğu için seçelim dedik bizi menemenin en sonuna attılar ????????

Yorumu oyla      2      3  
Meryem 13 Ocak 2021 Çarşamba 15:53

Ogrencimin başka okula gitmesini istemiyorum özellikle evime yakın gidip gelme konusunda eziyet olmasın yollarda perişan olmasın diye başka yerden taşınıp okula yakın yere geldik öğrencilerimize ve okula yapılan büyük haksızlık bu kabul etmiyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Anonim 13 Ocak 2021 Çarşamba 13:50

Menemende hiçbirşey normal gitmezken bir de bu çıktı. Haklarını mutlaka aramaları lazım. 1258 velinin sesini yüksek mercilere duyurun mutlaka

Yorumu oyla      2      3  
Gözde 13 Ocak 2021 Çarşamba 12:12

Şu zamanlarda sapkın ruhlu bir sürü psikopat ile yaşıyoruz bizim çocuklarımız nasıl o yoldan gider hiç mi düşünülmez bu zaten amaçsız bir şekilde okul yapılmış oraya aklı olan hiç bir veli çocuğunu göndermez çocuklarımızın eğitim hakkını gasp etmekten başka bir şeye yaramıyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
Candan Çaku 13 Ocak 2021 Çarşamba 12:02

Bu yapılan o okuldaki öğrenci ve öğretmenlere büyük haksızlık.Kesinlikle Kabul etmiyoruz. Yeni okula çocuklarımızı göndermiyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Emir 13 Ocak 2021 Çarşamba 11:01

O okulun orda olmasına bile anlam veremezken şimdi bizi oraya taşımak istiyorlar... Gerçekten akılalmaz.

Yorumu oyla      2      3  
Okuyucu 13 Ocak 2021 Çarşamba 10:50

Benim kardeşim de o okulda aktif öğrenci , kimse çocuğunu veya kardeşini o yoldan göndermeye razı olmaz , mantıklı bi cozum bulunmasını istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in hava raporu: İşte kar yağışının görüleceği bölgeler!
Şiddetli sağanağın sel ve su baskınlarına neden olduğu İzmir'de dün kent ...
Mezar başında keman resitali
Malatya'da bir kişi, Sancaktar Mezarlığı'na kemancıyla gelerek, isim bulunmayan ...
Tecavüz edilip, fuhuş yaptırılan kadınlar, itfaiye merdiveniyle kurtarıldı
Konya’da Mehmet Demirbaş (25) ve Azerbaycan uyruklu Ulvi Akbarov, (26) ...
 
İki gün önce kayboldu... İzmir didik edip buldu
İzmir’in Karşıyaka ilçesi yaşayan Nurgül Özalp (66) iki gün önce kaybolduktan ...
Komiserli, polisli organize suç örgütüne operasyon
Adana'da çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik şafak operasyonu düzenlendi. ...
İzmir'de 'Ümitcan Uygun' gözaltısı: İfadesinde ne dedi?
Ankara'da Aleyna Çakır'ın ölümü ile ilgili hakkında soruşturma yürütülen ...
 
İzmir’de korku dolu anlar: Sele kapılan kadını böyle kurtardılar
İzmir'in Buca ilçesinde sel sularında sürüklenen kadın, bekçiler tarafından ...
Midesinde 93 kapsül uyuşturucuyla yakalandı!
İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonda, midesindeki 93 kapsül ...
İZBAN hattında feci son!
İzmir'in Buca ilçesinde İZBAN treninin çarptığı kişi hayatını kaybetti.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva