HABERLER>EKONOMİ
11 Eylül 2021 Cumartesi - 11:02

Menemen’de pazar yeri tartışması... ‘10 tezgahı olan ama esnaf olmayan kişiler var’

Yapımı devam eden Menemen Perşembe Pazarı’ndaki her tezgah için belediyenin 60 bin lira istediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar, “Serdar Aksoy, tezgah başına 20 bin lira istemişti ancak şu andaki belediye yönetimi, resmi olarak herhangi bir rakam ifade etmedi. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ile önümüzdeki hafta görüşüp bu sorunu çözeceğiz, kimse merak etmesin” açıklamasında bulundu

Menemen’de pazar yeri tartışması... ‘10 tezgahı olan ama esnaf olmayan kişiler var’

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menemen Belediyesi’nin, ilçede halen yapımı devam eden Perşembe Pazarı’nda tezgah başına 60 bin lira hava parası istediği iddialarının ardından esnaflar, pazar yerlerinde tezgah açmayarak tepki göstermişleri. 

Konu ile ilgili olarak İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar da tartışmalara katıldı.  Karabağlar Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi olan Dernek Başkanı Faysal Acar, Menemen Belediyesi başkanvekili veya yardımcılarının herhangi bir rakamı resmen telaffuz dahi etmediğini, önümüzdeki hafta Başkanvekili Aydın Pehlivan ile yüz yüze görüşerek bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

ACAR: TEZGAHLARI DAHA ŞAHİN ZAMANINDA EL ALTINDAN SATMAYA BAŞLADILAR
Kapalı pazaryerinin, daha eski Başkan Tahir Şahin döneminde pazarlanmaya başladığını iddia eden Faysal Acar, o dönemde el altından 2’şer bin lira toplandığı, tezgahların korsan satışla birtakım kişilere satıldığını söyledi. 2019 yılında Serdar Aksoy’un 20 bin lira istemesi üzerine Menemenli pazarcı esnafının çeşitli eylemler yaptığını hatırlatan Acar, “Bizim Menemen’de 1000 dolayında esnafımız var. Bu rakam, korsan satışlarla ikiye katlandı. Pazarcı esnafı olmayan kişilere paylaştırıldı, birilerine rant sağlandı. Bugünkü belediye yönetiminden, başkanvekilinden ya da başkan yardımcılarından, 20 bin, 30 bin, 50 bin, 60 bin lira gibi resmi bir rakam söyledikleri yok. Fakat esnaf arkadaşlar farklı rakamlar telaffuz ediyorlar. Bu işin aslını önümüzdeki hafta, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ile karşılıklı görüşüp ortaya koyacağız” dedi.

10 TEZGAHI OLAN AMA ESNAF OLMAYAN KİŞİLER VAR
Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın, kendisini arayarak konuyla ilgili fikir aldığını anlatan İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar, “Sayın Pehlivan’a, pazaryerinin bir an önce bitirilmesi ve esnafın kesinlikle mağdur edilmemesi gerektiğini söyledim” dedi. Önümüzdeki hafta Pehlivan ile bir araya geleceğini belirten Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Menemen’de bence ortada büyük bir sorun yok. Aliağa pazaryeri düzenlemesini öyakın zamanda ben yaptım. Yeterlilik belgelerini ben düzenledim. Esnaf var, esnafcık var. Maalesef Menemen’de kayıt dışı pazarcılık yapan çok kişi var. 10 tane tezgahı olan kişiler var. Biz iki tezgahtan fazlasını vermedik Aliağa’da. Kanun ne diyorsa, onu yaptık. Menemen’de de aynısını yapacağız. Esnaf, belediyeden bazı kişilerin, yüksek rakamlar istediklerini söylüyorlar. O rakamları isteyenlerin, başkanvekili veya başkan yardımcılarının olmadığını ifade ediyorlar. Serdar Aksoy, 20 bin lira istiyordu, ki bu rakam bile kabul edilemezdi. Aydın Pehlivan ile oturup konuşacağız, bu sorunu kökten çözeceğiz.”

Bu arada Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın, yeni kapalı pazaryerinde alt kattaki tezgahlar için 30, üst kattakiler için 20 bin lira istediği konuşuluyor.

 
Altınordu siftah peşinde
 
İdlib'ten acı haber: İki asker şehit düştü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 11 Eylül 2021 Cumartesi 13:42

Meclis üyesi ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor. Pazar tezgahından niçin hava parası alınır? Zaten her hafta işgaliye parası alınmıyor mu ? Anlaşılan yeni kapalı pazaryerinin inşaat bedelini pazarcıdan almak istiyorlar. Aynısı 2000 yılında Alaybey katlı pazaryeri için yapılmıştı. O zamanın parası ile tezgah başına 2 bin 200 lira alınmıştı. 200 lira peşin ayda 100 lira taksitle.Menemen'de 1000 tane tezgahtan 10 bin lira bile alsanız toplam 10 milyon lira yapar.

Yorumu oyla      4      4  
Mustafa 11 Eylül 2021 Cumartesi 12:23

Gerçekten bu salgın döneminde esnaf olarak çok zor ödemelerimizi yapıyoruz ,lütfen esnaf yaşasınki herkes kaliteli ,ekonomik, alış veriş yaparak toplumda dar gelirli pazarlardan alış veriş yapan insanlarımız mutlu olsun. Teşekkürler

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki porselen devi sosyal medyada birbirine girdi!
NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral (51) ve Güral Porselen ...
İzmir’de yeni kriz!
Okulların açılmasıyla birlikte servisler de yollara düşerken, bazı okullarda ...
Erdoğan: Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak ...
 
Çeşme Projesi’nde ayrıntılar netleşiyor... İşte yapılacaklar!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bizzat yürüttüğü Çeşme Projesi’nde ...
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. ...
Bu kez başka yaylada ortaya çıktı.... Bozdağlar'a hançer!
Ödemiş Bozdağlar’da daha önce bakanlığın ÇED sürecini iptal ettiği şirket ...
 
İzmir’de midye tüketiminde artış!
Geçen hafta kilosu 40 lira olan hamsi ve sardalyanın fiyatı, ilginin az ...
Yetkili isimden çarpıcı Bitcoin yorumu
Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon, Bitcoin'i bir para ...
Çeşme turizmcilerinin başkanı yerli turistten dem vurdu: 1000 Euro'ya şişe açtıran gurbetçiler var!
Turizmdeki sıcak para akışının para harcayan turistlerle sağlandığına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva