HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2021 Salı - 14:25

Menemen'de ikinci dalga kriz!

Menemen Belediye Meclisi’nde Meta-Su Şirketi ve Menaş şirketinin devrinin Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’a devredilmemesi kriz çıkardı. İşbaşı yapmak için belediyeye gelen işçiler işyerine alınmadıklarını iddia etti. İşçiler soluğu belediye binası önünde alırken CHP’den ise Aydın Pehlivan’a tepki gösterildi. Pehlivan ise "Ben şu an Menemen Belediyesi olarak Menaş ya da Meta-Su'ya hiçbir şekilde kanunsal bir para aktaramıyorum” dedi.

Menemen de ikinci dalga kriz!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediyesi başkanvekilliği krizinin ardından şirket devri krizi yaşanıyor.

Dün yapılan belediye meclisinde CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt'un Menemen Belediyesi adına temsiliyetini yürüttüğü Menemen Belediye Şirketlerinin, Aydın Pehlivan'a devredilmesi talebi yer almışı. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin oyları ile reddedilen meclis gündemi sonrası Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında gerginlikler yaşanmıştı.

Bugün ise olayın boyutunu tırmandıran bir durum yaşandı. Devri yapılmayan Meta-Su Şirketi ve Menaş şirketlerine bağlı çalışanların işbaşı yapılmasının engellendiği iddia edildi. Olayın ardından işçiler belediye hizmet binası önüne gelerek maaşlarının ödenmesi ve iş başı yapmanın önündeki engellerin kaldırılması için toplandı.

PEHLİVAN: HİÇBİR YETKİMİZ YOK
Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ise işçilerle bir araya geldi. Pehlivan, şirket ile ilgili yetkilerin CHP’li Deniz Karakurt’ta olduğunu belirterek “Şu an siz bizler için dışarıdaki herhangi bir şirketin elemanı gibisiniz. Ne personel alabiliyoruz, ne de personel çıkartabiliyoruz. Hiçbir yetkimiz yok.  Mete-Su ile Menaş'ın, Menemen Belediyesi ile arasında yapmış olduğu herhangi bir iş anlaşması da yok.  Deniz Hanımın sizlere gösterdiği söyleşme bir sendikal iş sözleşmesidir. Ben şu an Menemen Belediyesi olarak Menaş ya da Meta-Su'ya hiçbir şekilde kanunsal bir para aktaramıyorum” dedi.

Pehlivan’ın açıklaması şöyle:

“Biliyorsunuz 12 Ocak'tan itibaren Belediye başkan vekili olarak seçildi. Menemen Belediyesi'nin içinde olduğu durumu biliyorsunuz. Yaklaşık 2 yıldır içinde bulunduğunuz iyi/kötü bir sistem var. Hakikatten Menemen Belediyesi'nin içinde bulunduğu durum çok sıkıntılı… Dün tüm halkıyla, Menemen Belediyesi'nin bilançosunu açıkladık. Hepiniz farkındasınız. İşçi alacakları, ikramiye alacaklarınız, kamunun alacaları ve esnafın alacakları neredeyse 600 milyon TL. Bunun ile ilgili geldiğimiz günden itibaren, göreve geldiğimizi günden itibaren devletimizden destek amaçlı ü. günlük bir Ankara programı yaptık. Yaptığımız programda sağ olsunlar yapmış olduğumuz talep ve isteklerde 65 milyon TL'lik bir kredi yardımında bulunabileceklerini belirttiler. Dün gerçekleştirdiğimiz Meclis'te bu kredi önerisini getirdik, plan ve bütçe komisyonuna havale ettiler. Ben buradaki işimi bitirdim ve Ankara'ya giderek bir mücadele gösterdik. Geldiğimiz bu noktada bu kararın acil olduğunu söylememize rağmen madde 3 farklı komisyona gönderildi. İnşallah bu kredinin yetkisini alız.

Sizlerin burada bulunmasını sağlayan en önemli unsur, sizlerin bağlı olduğu Menaş ve Meta-Su şirketlerinin şu anda yönetim kurulu başkanı Deniz Karakurt olması. Siz takip ettiniz, Serdar Aksoy'a da Deniz Karakurt'a da bizler oy birliği ile bu şirketlerin yetkisini verdik. Tahammüller gereği, Menemen Belediyesi'ne ait iştirakleri, Menemen Belediyesi'nin başında oturan kişi yönetmesi gerekir. Ancak şu anda, ayrıştırma noktasında olduğu konu tamamen sizlerle bizleri yabancı kılıyorlar. Şu an siz bizler için dışarıdaki herhangi bir şirketin elemanı gibisiniz. Ne personel alabiliyoruz, nede personel çıkartabiliyoruz. Hiçbir yetkimiz yok.  Mete-Su ile Menaş'ın, Menemen Belediyesi ile arasında yapmış olduğu herhangi bir iş anlaşması da yok.  Deniz Hanımın sizlere gösterdiği söyleşme bir sendikal iş sözleşmesidir. Ben şu an Menemen Belediyesi olarak Menaş ya da Meta-Su'ya hiçbir şekilde kanunsal bir para aktaramıyorum. Sizlerin maaşlarının yatırılmamasının en büyük nedeni budur. Aynı zamanda benim yönetemediğim şirketle ilerleyebilmemizin mümkünatı yok. Biz bunu açıkladık ancak Deniz hanım çok sayıda işçi çıkartılacağı iddiası ile yetkileri vermedi. Sayın Aksoy göreve geldiğinde çok sayıda işçi çıkarmıştı. Ben o çadırlarda arkadaşları savunmuştuk. Ancak dün mecliste işçi çıkartılacağını iddia ederek savunan kişilerin hiçbiri o çadırlarda yoktu. Biz işini yapan, emekçi, alın teri döken bütün arkadaşlarımız görevinin başında olacak. Bir an önce bu yanlıştan dönmelerini bekliyorum. Şu an sizler Menemen Belediyesi'nin çalışanı konumunda değilsiniz.  Bu bizim açımızdan da çok nahoş bir durum ancak yapabileceğimiz bir şey yok. Sizi bu konuda üzdüğümüz için özür diliyoruz. Ancak bizim elimizden gelen bir şey yok.

Deniz Hanım geldi 30 insan çıkardı ancak ben bu güne kadar kimseyi çıkartmadım. Biraz daha sabredin ben sizin hakkınızı savunacağım. Şirketlerin devri olmadığı zaman da A,B,C planlarını devreye sokmaya çalışacağız. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile de bunları sizlere anlatacağız.

Yaşanan gelişmeler sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, çalışmak isteyen işçilere engel olunduğunu belirtti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in açıklamaları şu şekilde:

"Menemen’de hukuksuz ve adaletsiz bir kararla başkanvekili seçilmesinin önü açılan AKP’li başkanvekilinin ilk işi işçiye zulm etmek oldu. Menemen halkının iradesi ve Meclisin kararıyla, belediye şirketinin yönetim kurulu başkanı olan CHP Mec.Üyemiz Deniz Karakurt’un, şirketi kendisine devretmesini isteyen AKP’nin başkanvekili işçileri şirkete sokmuyor. İşçilerin maaş ödemeleri için bir önceki CHP’li bşk.vek.tarafından hazır hale getirilen parayı işçilere ödemediği gibi, Menemen’e hizmet için işlerine başlamak isteyen işçilere de engel oluyor.

AKP’nin Menemen’de hem hukuken hem de vicdanen sorunlu olan yönetiminin ilk icraatı, işçilere baskı ve zulüm oldu. Buna derhal son verin, işçilerin işlerini yapmalarının önünde engel olmayın Yaptığınız TCK'ya göre suçtur! İşçinin emekçinin ekmeğiyle oynayan biri o koltukta oturamaz. Menemen’i germenize, şirketi ele geçirmek uğruna işçilere zulm etmenize izin vermeyeceğiz. Hukuk işlediğinde şaibeli yönetiminiz de, Menemen’e zulmünüz de son bulacak."

 
'1094’ünde fahiş fiyat olduğunu tespit ettik'
 
Bergama'de sel bölgesine müdahale
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes Belediyesi teyakkuzda
Menderes Belediyesi aşırı yağışlardan olumsuz etkilenilen bölgelerde yoğun ...
Başkan Soyer: Deniz ulaşımı tercih edilmeli
İzmir' de 24 saatlik dilimde metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış ...
Vali Köşger olay yerinde!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki aşırı yağış sebebiyle devam ...
 
Ödemiş’te 'kırsal mahalle' düzenlemesi oybirliği ile kabul edildi 
Ödemiş’te köy iken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine “kırsal mahalle” ...
Başkan Selvitopu'ndan 'sokağa çıkmayın' uyarısı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir'de yaşanan kuvvetli ...
Başkan Batur çizmeleri çekti, sahaya indi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir'de şiddetli yağış sonrası yaşanan ...
 
İzmir Valiliği duyurdu: Yeni uçuş yasakları getirildi
İzmir Valiliği dünyada hızla yayılan mutasyonlu koronavirüs salgını için ...
Bergama'da ibadethanelere temizlik ve dezenfeksiyon
Bergama Belediyesi sınırları içerisinde bulunan cami ve cem evlerinin ...
Bucalı köylüler üretici pazarında nefes aldı
Kırsal kalkınma hedefiyle yerel üreticiyi destekleyen Buca Belediyesi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva